Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia86 na pewno będzie wszystko dobrze!!! Trzeba myślec pozytywnie!:-)skąd takie wrażenie, że dzidzia nie rośnie? pewnie rośnie w swoim tempie i nie każdego dnia musimy to czuc. Ja tak mam jednego dnia czuje jak się rozpycha a potem kilka dni ciszy i znowu. 3 mam kciuki za wizytę i koniecznie napisz po wizycie co nowego u Twojego maleństwa słychac;-)
miłego dniamagda91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, dawno nie pisałam.
Cały tydzień zabiegany. wiecej czasu spędziłam w przedszkolu niż w domu. przygotowuje salę do przyjecia nowej grupy a jeszcze wymyśliłam sobie malowanie sali bo wyglądała okropnie i siedzieliśmy z moim kochanym mężem do 23 w przedszkolu (w pon) i malowaliśmy. ja oczywiście nie mogłam siedziałam na korytarzu albo w ogrodzie bo mąż mnie "wyrzucał" z sali bo śmierdziało. gdy wracałam już do domu to zabierałam się za przeróbkę owoców na kompoty: jabłka, śliwki, jeżyny, maliny ulala. a na koniec poparzyłam sobie bok brzucha gorącym syropem z malin. ale mąż krzyczał! na szczęście nic się nie stało chociaż ja i tak leżałam pół dnia w łóżku i wyłam głaskając brzuch i przepraszając maluszka.
a dzisiaj na 12 do pracy i nowa grupa. ciekawe jakie to będą dzieci. mam nadzieję że nie dadzą popalić. dyrektorka chodzi zadowolona ostatnio mi powiedziała ze bardzo cieszy się z tego że jestem w ciąży i widzi po mnie i po mężu, że my rónież się bardzo cieszymy. powiedziała również że z każdym bólem czy problemem mam iść do niej, nie ukrywać niczego poważnego. ona chciałaby żebym pracowała do świąt Bożego Narodzenia a po nowym roku mogę już sobie iść na l4:)
pozdrawiam, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, moja dopiero 12.09,
buziakiAnastacia33, kasss lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Ja przełożyłam sobie USG genetyczne na dzisiaj
Idę na 18.40 , nie mogę się już doczekać ale jednocześnie się boję. Brzuszek mi się troszkę zaokrąglił, wieczorami to już całkiem odstaje, ale może dlatego bardziej widać z tego powodu że jestem bardzo szczupła
Co do mdłości to raz mam raz nie mam, zależy od dnia, wymiotowałam tylko raz ale to w czasie jazdy samochodem. A słuchajcie, w moim tygodniu ciąży mogę spodziewać się już USG przez brzuch? Bardzo bym chciała..
Trzymajcie dziś za mnie kciuki
kasss, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Czyli ja nie będę wyjątkiem pisząc, że się nie wyspałam. Mój mąż stwierdził, że się kręciłam jak owsik:)
Zamówiłam sobie fajne ponczo ze stronki, która była już podana happy mum:
http://www.happymum.pl/sklep3/j371,komplety,6960-mama_poncho_sale!.html
Ładnie wykończone poncho z milutkim materiałem. U mnie S/M aczkolwiek XS/S też było by ok.
Z przesyłką kurierską wyszło 98zl ale warto.
Dziś z córką siedzimy w domku. Pogoda jesienna. A w nocy u nas się błyskało.
3 mam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Buziaki! -
Anastacia33 zaczęłam dzisiaj 15 tydzień
nie wiem niestety jak ustawic na paseczku
Justi69 ja miałam robione genetyczne przez brzuszekmaluszek był już widoczny przez brzuszek w 9 tygodniu ciąży ale to pewnie zależy od lekarza który wykonuje USG. 3mam kciuki za pomyslne badanie dla Nas to było super doznanie maluszek wywijał całe badanie fikołki i machał rączkami
Bella82 już niedługo powinno CI minąc złe samopoczucie u mnie poprawiło sie w połowie 13 tygodnia
-
Zosia_Tosia wrote:Niunia86 na pewno będzie wszystko dobrze!!! Trzeba myślec pozytywnie!:-)skąd takie wrażenie, że dzidzia nie rośnie? pewnie rośnie w swoim tempie i nie każdego dnia musimy to czuc. Ja tak mam jednego dnia czuje jak się rozpycha a potem kilka dni ciszy i znowu. 3 mam kciuki za wizytę i koniecznie napisz po wizycie co nowego u Twojego maleństwa słychac;-)
miłego dnia
Wrażenie takie bo przed ostatnią wizytą w ciągu 21 dni Dzidzia urosła 20mm więc to akurat jest ok ale jakby policzyć dalej to dzisiaj wychodzi,że ma ok 48mm a wg Bellly Dzidzia powinna już mieć ok 6cm. Wy jeszcze po każdej wizycie piszecie,że Wasze Dzidzie maja ponad 5cm.. I nie wiem co myśleć
Mam nadzieję,że na tym etapie Maluch rośnie szybciej i będzie miał prawidłowy centyl
Nie pozostaje nic innego jak poczekać do 17... Oby wszystko było dobrze bo jutro na 3 dni jedziemy w góry i chciałabym troszkę odpocząć a nie się stresować,że cos jest nie tak -
nick nieaktualny
-
mi bratowa robiła z obrączki wróżbę
wyszło że dziewczynka..ja dla odmiany od początku nie wiem jakie jest tętno serduszka..;/ miałam dwa usg i lekarz nie powiedział...a w 11 tyg miałam jeszcze dopochwowe..
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️