Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny . Chciałabym dołączyć do Was- wiecej czytam na razie ze względu na dość kiepski dostęp do internetu.
Oczekujemy naszego kochanego szkraba - termin mamy na 22.03 i mam nadzieje ze dotrwamy w zdrowiu malucha - pierwsza ciaza zakończyła sie strata 2 lata temu wiec stres jest
Z Młodym wszystko na razie dobrze, w piątek na 16.00 genetyczne. Koleżanka ginekolog namawia na test papa ale moj prowadzący nic nie wspominał.
Od wczoraj meczy mnie okrutny ból gardła, a dzis doszło poczucie rozbicia i bóle jakby mięśni. Straszne. Zamknęłam dzien w pracy szybciej , jutro niby na 13, ale jak tak dalej będzie to nie chce narażać malucha i chyba tez poprzekladam wizyty.
Tak czy owak- nie o nie miało być a o tym jak sobie radzić z przeziębieniem.
Domowe sposoby- wiadomo- miód, czosnek, cebula, imbir, maliny, herbata i łóżeczko
Z leków- pytałam doktora
- bezpiecznie do 3 g paracetamolu, w ostateczności 2 tabl ibuprofenu te najmniejsze tez mogą być - ale tu bym akurat w I trymestrze uważała
- ból gardła- Tantuum verde spray (polowe tańszy jest hascosept spray), chlorhinaldin do ssania a ja jeszcze płuczę gardło rozcienczonym płynem do płukania jamy ustnej z apteki- Eludril- ma środek znieczulające
- katar- krople Nasivin w najmniejszym stężeniu dla niemowląt
- kaszel- syrop ziołowy- prawoslaz ( to akurat pomogą tez a aptece dobrać)
A poza tym dużo pic wody i odpoczywać
Wszystkim zainfekowanym życzę zdrowkaa pozostałym owocnych wizyt
Dorka1979, noa8, Madzik82, Niunia86, kasss, bella82, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Oli
Dzięki za opinie o poduszkach - zastanawiam się czy wziąć prostą czy rogala. Czy przy prostej nie brakuje Wam jej pod głową?
Anastacia ja też już przebieeram nóżkami przed moim jutrzejszym USG. W kontekście moich ostatnich przejść czuje niepokój choć fizycznie od dwóch dni czuje się rewelacyjnie - zero plamien, zero bolu brzucha. Tylko tylek mnie boli od leżeniaNiunia86 lubi tę wiadomość
-
Mi usg genetyczne gin robił najpierw przez pochwe bo powiedział że dokładniej widać przezierność i kosc nosowa. A po badaniu kazal sie ubrac i polozyc sie na leżance z odsłoniętym brzuchem i wtedy pokazywal mi rączki,nòżki i organy wszystkie. Przełączyl na chwile na 3D ake niestety nic nie bylo widac.
Badanie trwało łącznie 15min
A tak w ogóle to niesamowity widok. 3 tyg temu jak robił usg to widac było fasolke ale ciężko bylo sie dopatrzec czegokolwiek... a wczoraj jak tylko włozyl mi sonde i zobaczyłam dzidzie to łezka w oku stanela. Prawdziwa Dzidzia z długimi nózkami,z rączką przy buzi,dokladnie widac nosek,usta,śliczną główke... Niesamowite. Życze Wam wszystkim takiego widoku jutroWiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 20:10
-
Scarlett2014 wrote:W jaki sposób lekarz robił Wam USG genetyczne? Przez brzuch? Idę z mężem i zastanawiam jak się ubrać zeby czuc sie komfortowo
[/url]
-
hej dziewczęta
kto za wami nadąży nie było mnie od czwartku wczoraj trochę nadrobiłam ale tylko od niedzieli dałam rade i dzisiejsze teraz
połowy oczywiście już nie pamiętam ale gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków
co do poduszki to ja miałam rogala pożyczonego i teraz też by sie przydał musze męża bratowej zapytać czy moge czy mam sobie kupić bo jest rewelacyjny
my weekendzik w stolicy co sie nabiegałam po sklepach chciałam małej buty kupić profilowane bo we wkładkach nie chce chodzić i liczyłam na sklep bartek a tu lipa takie kapciuchy do przedszkola tylko do roz 25 a moja ma 26 w końcu znaleźliśmy w ccc ale oczywiście jej rozmiaru nie było i co najlepsze kupiliśmy na cerfurze adidasy profilowane a kapciuchy musze jej jeszcze poszukać -
nick nieaktualny
-
Po genetycznym:
Wiek ciąży wg USG: 13+0 czyli wszystko się wyrównało a nawet jesteśmy 1 dzień do przodu.
Wszystkie wymiary, przepływy prawidłowe i w granicach, serduszko 164u/min. Łożysko nadal na ścianie przedniej a w dolnym odcinku przestrzeń płynowa-( być może krwiak????). Czyli z dzidiusiem wszystko w porządku ale ginekologa nie pokoi ta przestrzeń w macicy wypełniona płynem. U mnie norma zawsze coś muszę mieć...
Widok dzidziusia BEZCENNYmogłabym patrzeć w ten obraz cały dzień, mimo że dzidzia grzecznie leżała.
Synek był zły, że mu rodzeństwa na monitorku nie pokazałam ale nie było sensu wołać bo obraz był bardzo złej jakości mimo dobrego sprzętu. Lekarz powiedział, że to przez moje liczne zrosty i blizny po 3 operacjach w jamie brzusznej.Masz ci los.
Pozdrawiam i trzyma kciuki za kolejne wizty.SunSun, kasss, Scarlett2014, bella82, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygabi30 wrote:Po genetycznym:
Wiek ciąży wg USG: 13+0 czyli wszystko się wyrównało a nawet jesteśmy 1 dzień do przodu.
Wszystkie wymiary, przepływy prawidłowe i w granicach, serduszko 164u/min. Łożysko nadal na ścianie przedniej a w dolnym odcinku przestrzeń płynowa-( być może krwiak????). Czyli z dzidiusiem wszystko w porządku ale ginekologa nie pokoi ta przestrzeń w macicy wypełniona płynem. U mnie norma zawsze coś muszę mieć...
Widok dzidziusia BEZCENNYmogłabym patrzeć w ten obraz cały dzień, mimo że dzidzia grzecznie leżała.
Synek był zły, że mu rodzeństwa na monitorku nie pokazałam ale nie było sensu wołać bo obraz był bardzo złej jakości mimo dobrego sprzętu. Lekarz powiedział, że to przez moje liczne zrosty i blizny po 3 operacjach w jamie brzusznej.Masz ci los.
Pozdrawiam i trzyma kciuki za kolejne wizty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:05
Madzik82 lubi tę wiadomość
-
ja też witam z rana!
Życzę udanych wizyt i szczęscia po wyjściu z gabinetu
mnie dorwał stan zapalny w stopie, górna strona- dotknąć nie mogę tak boli, rwie, cała skóra, do tego gorąca.. mogę to posmarować jakimś naproxenem?