X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • oli Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny . Chciałabym dołączyć do Was- wiecej czytam na razie ze względu na dość kiepski dostęp do internetu.
    Oczekujemy naszego kochanego szkraba - termin mamy na 22.03 i mam nadzieje ze dotrwamy w zdrowiu malucha - pierwsza ciaza zakończyła sie strata 2 lata temu wiec stres jest

Z Młodym wszystko na razie dobrze, w piątek na 16.00 genetyczne. Koleżanka ginekolog namawia na test papa ale moj prowadzący nic nie wspominał.

Od wczoraj meczy mnie okrutny ból gardła, a dzis doszło poczucie rozbicia i bóle jakby mięśni. Straszne. Zamknęłam dzien w pracy szybciej , jutro niby na 13, ale jak tak dalej będzie to nie chce narażać malucha i chyba tez poprzekladam wizyty.

Tak czy owak- nie o nie miało być a o tym jak sobie radzić z przeziębieniem.

Domowe sposoby- wiadomo- miód, czosnek, cebula, imbir, maliny, herbata i łóżeczko

Z leków- pytałam doktora
    - bezpiecznie do 3 g paracetamolu, w ostateczności 2 tabl ibuprofenu te najmniejsze tez mogą być - ale tu bym akurat w I trymestrze uważała
    - ból gardła- Tantuum verde spray (polowe tańszy jest hascosept spray), chlorhinaldin do ssania a ja jeszcze płuczę gardło rozcienczonym płynem do płukania jamy ustnej z apteki- Eludril- ma środek znieczulające
    - katar- krople Nasivin w najmniejszym stężeniu dla niemowląt
    - kaszel- syrop ziołowy- prawoslaz ( to akurat pomogą tez a aptece dobrać)

A poza tym dużo pic wody i odpoczywać
    Wszystkim zainfekowanym życzę zdrowka ;) a pozostałym owocnych wizyt ;)

Dorka1979, noa8, Madzik82, Niunia86, kasss, bella82, konwalianka lubią tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oli i rozgość się bo do marca jeszcze 6 miesięcy

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli witamy w swiecie mam ! dopisz sie do listy ;-) powodzenia

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj oli

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osz jak ja nie moge doczekac sie jutra. ..18.40 usg genetyczne w końcu zobacze maluszks

Niunia86 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Oli :) Dzięki za opinie o poduszkach - zastanawiam się czy wziąć prostą czy rogala. Czy przy prostej nie brakuje Wam jej pod głową?

Anastacia ja też już przebieeram nóżkami przed moim jutrzejszym USG. W kontekście moich ostatnich przejść czuje niepokój choć fizycznie od dwóch dni czuje się rewelacyjnie - zero plamien, zero bolu brzucha. Tylko tylek mnie boli od leżenia :)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to usg genetyczne robi gin przex brzuch

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    W jaki sposób lekarz robił Wam USG genetyczne? Przez brzuch? Idę z mężem i zastanawiam jak się ubrać zeby czuc sie komfortowo :)
    No to jutro zobaczymy nasze maluszki

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi usg genetyczne gin robił najpierw przez pochwe bo powiedział że dokładniej widać przezierność i kosc nosowa. A po badaniu kazal sie ubrac i polozyc sie na leżance z odsłoniętym brzuchem i wtedy pokazywal mi rączki,nòżki i organy wszystkie. Przełączyl na chwile na 3D ake niestety nic nie bylo widac.

Badanie trwało łącznie 15min ;)

A tak w ogóle to niesamowity widok. 3 tyg temu jak robił usg to widac było fasolke ale ciężko bylo sie dopatrzec czegokolwiek... a wczoraj jak tylko włozyl mi sonde i zobaczyłam dzidzie to łezka w oku stanela. Prawdziwa Dzidzia z długimi nózkami,z rączką przy buzi,dokladnie widac nosek,usta,śliczną główke... Niesamowite. Życze Wam wszystkim takiego widoku jutro ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2014, 20:10

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    W jaki sposób lekarz robił Wam USG genetyczne? Przez brzuch? Idę z mężem i zastanawiam jak się ubrać zeby czuc sie komfortowo :)
    Ja miałam tak i tak ale nie krępowałam się lekarz przygasił światło mówił że zrobi klimat było nawet ok;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

kto za wami nadąży nie było mnie od czwartku wczoraj trochę nadrobiłam ale tylko od niedzieli dałam rade i dzisiejsze teraz

połowy oczywiście już nie pamiętam ale gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków

co do poduszki to ja miałam rogala pożyczonego i teraz też by sie przydał musze męża bratowej zapytać czy moge czy mam sobie kupić bo jest rewelacyjny

my weekendzik w stolicy co sie nabiegałam po sklepach chciałam małej buty kupić profilowane bo we wkładkach nie chce chodzić i liczyłam na sklep bartek a tu lipa takie kapciuchy do przedszkola tylko do roz 25 a moja ma 26 w końcu znaleźliśmy w ccc ale oczywiście jej rozmiaru nie było i co najlepsze kupiliśmy na cerfurze adidasy profilowane a kapciuchy musze jej jeszcze poszukać

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a usg genetyczne mam w czwartek na 15 a rano mam normalną wizytę na nfz ale bez usg

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:

musze męża bratowej zapytać
    Czyli mówisz o swoim bracie?

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 2 września 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz sie nie moge doczekac Waszych jutrzejszych wizyt!

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 3 września 2014, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po genetycznym:

Wiek ciąży wg USG: 13+0 czyli wszystko się wyrównało a nawet jesteśmy 1 dzień do przodu.

Wszystkie wymiary, przepływy prawidłowe i w granicach, serduszko 164u/min. Łożysko nadal na ścianie przedniej a w dolnym odcinku przestrzeń płynowa-( być może krwiak????). Czyli z dzidiusiem wszystko w porządku ale ginekologa nie pokoi ta przestrzeń w macicy wypełniona płynem. U mnie norma zawsze coś muszę mieć...:-(

Widok dzidziusia BEZCENNY :-) mogłabym patrzeć w ten obraz cały dzień, mimo że dzidzia grzecznie leżała.

Synek był zły, że mu rodzeństwa na monitorku nie pokazałam ale nie było sensu wołać bo obraz był bardzo złej jakości mimo dobrego sprzętu. Lekarz powiedział, że to przez moje liczne zrosty i blizny po 3 operacjach w jamie brzusznej.Masz ci los.

Pozdrawiam i trzyma kciuki za kolejne wizty.

SunSun, kasss, Scarlett2014, bella82, MamaAdasia, Emily83 lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 września 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi30 wrote:
    Po genetycznym:

Wiek ciąży wg USG: 13+0 czyli wszystko się wyrównało a nawet jesteśmy 1 dzień do przodu.

Wszystkie wymiary, przepływy prawidłowe i w granicach, serduszko 164u/min. Łożysko nadal na ścianie przedniej a w dolnym odcinku przestrzeń płynowa-( być może krwiak????). Czyli z dzidiusiem wszystko w porządku ale ginekologa nie pokoi ta przestrzeń w macicy wypełniona płynem. U mnie norma zawsze coś muszę mieć...:-(

Widok dzidziusia BEZCENNY :-) mogłabym patrzeć w ten obraz cały dzień, mimo że dzidzia grzecznie leżała.

Synek był zły, że mu rodzeństwa na monitorku nie pokazałam ale nie było sensu wołać bo obraz był bardzo złej jakości mimo dobrego sprzętu. Lekarz powiedział, że to przez moje liczne zrosty i blizny po 3 operacjach w jamie brzusznej.Masz ci los.

Pozdrawiam i trzyma kciuki za kolejne wizty.
    a mogłabyś podać długość CRL niuni i przezierność karkową NT ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2014, 07:05

Madzik82 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ale paskudna pogoda a taka ładna zspieiadaja;-) ja juz pi badaniach na kontrolę do Endo. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dzisiejsze bo jest ich sporo;-) i gratuluje udanej Gabi ;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też witam z rana!

Życzę udanych wizyt i szczęscia po wyjściu z gabinetu :)

mnie dorwał stan zapalny w stopie, górna strona- dotknąć nie mogę tak boli, rwie, cała skóra, do tego gorąca.. mogę to posmarować jakimś naproxenem?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze te naproxeny dzialaja miejscowo wiec mozna. To tylko masc. Tak mi sie wydaje. Ale na ulotce bedzie pewnie napisane, ze mozesz

konwalianka lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Czyli mówisz o swoim bracie?

o męża bracie nigdy nie moge obczaić tych nazw męża bratowa to dla mnie kto?

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ