X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja właśnie po syrop do apteki się wybieram bo coś nie chce mnie opuścić ten kaszel. mamuśki bierzecie jeszcze kwas foliowy czy tylko do 12tego tyg??
    ja biore kwas foliowy ale to juz jest zawarte w mo9ich witaminach wiec tylko dlatego

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny, wypiłam pół litra coli ale nie pomogło.. nie próbowałam tylko kiślu.. myślałam że jest lepiej, od 11 nie wymiotowałam ale leżałam, tylko wstałam i pobiegłam do wc - wszystkie flipsy i cola wyładowały w wc. pije orsalit, ale lekarz mnie nastraszył, że jeśli w przeciągu 4h mi nie przejdzie mam jechać do szpitala, ale jak to zrobić mając 3-latka na głowie??

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

ja obok pregna plus biorę kwas foliowy, no dzis to chyba nic nie wezmę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 14:04

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2qn1smq.jpg

To jeszcze ja pokaż Wam fotkę Juniora z wczoraj :)

kasss, MartaM, konwalianka, Sarah88, SunSun, magda91, Madzik82, Mmarina, Dorka1979, Emily83, Niunia86, Zosia_Tosia, kaczamila, bella82, slodka100, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka a nie masz a kim zostawić syna? Faktycznie jak Ci nie przejdzie powinnaś dostać kroplowke.

Kass ja biore Pregne Plus (1x1), Asmag Forte czyli magnez (3x1), Duphaston (2x1) no i Bromergon do piątku jeszcze (0,5x1)

konwalianka lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jedna z grudniowych mamusiek urodziła synka w 25tc mały walczy o życie trzymajmy kciuki za nich bo teraz bardzo są potrzebne. wierze że Bóg czuwa nad nimi i wszystko będzie dobrze i mały Marceli będzie cały i zdrowy bede sie za nich modlić;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak słyszę takie rzeczy to aż mi łzy w oku się kręcą :( a coś się stało wcześniej coś na to wskazywało, że będzie taki poród? Moja znajoma urodziła w 24 tc mały ma 2 lata i całe szczęście wszystko jest dobrze . Będę bardzo mocno trzymać kciuki!

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    2qn1smq.jpg

To jeszcze ja pokaż Wam fotkę Juniora z wczoraj :)
    ale piękne zdjęcie!! moje bobo nie chce się tak ladnie ustawic do zdjec niestety

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Jejku jak słyszę takie rzeczy to aż mi łzy w oku się kręcą :( a coś się stało wcześniej coś na to wskazywało, że będzie taki poród? Moja znajoma urodziła w 24 tc mały ma 2 lata i całe szczęście wszystko jest dobrze . Będę bardzo mocno trzymać kciuki!
    wklejam linka do strony bo nie wiem czy moge tak całą wypowiedz https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/grudniowe-mamuski-2014,2574,887.html

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany! Kurcze to straszne :-( trzeba wierzyć ze będzie dobrze!

ex2btv738sn49jef.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie czytałam już... matko biedna dziewczyna!! nawet nie mamy w połowie pojęcia co tam się dzieje... :( tak bardzo będę 3mać kciuki... Jestem po 2 latach starań o dziecko i nie wiem jak ja bym to przeżyła ... my na naturalną ciążę praktycznie nie mieliśmy szans a jednak się udało ... dlatego nawet nie potrafię wyobrazić w jakim ja bym była stanie gdyby coś takiego mnie spotkało... ja już przy staraniach o dziecko mówiłam że wyląduje w psychiatryku.... dzielna jest ta dziewczyna bo nawet widzę jak pisze ... widzę z jakim spokojem ... uda jej się i małemu bardzo w to wierzę ...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna sytuacja - oby skończyło się szczęśliwie!

• noa8 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja właśnie po syrop do apteki się wybieram bo coś nie chce mnie opuścić ten kaszel. mamuśki bierzecie jeszcze kwas foliowy czy tylko do 12tego tyg??

F
    Kasss ja biore do konca 1 trymestru kwas.
    O matko! Trzymam kciuki za to malenkie biedactwo musi przezyc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 14:39

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka bo to jest właśnie cud a cuda się zdarzają trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze i mały sobie poradzi ja nie znam tej dziewczyny ale jak przeczytałam co sie stało łzy mi ciekły po policzku a skoro za siebie trzymamy kciuki to i dla nich ich nie zabraknie!

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny to ja tez juz nie bede brać i tak jest zawarty w witaminach to dodatkowego nie ma sensu jeszcze dopytam w srode gina Scarlet śliczny maluszek tak grzecznie sobie leży mój to o 180stopni do zdjecia sie odwrócił ;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze Wam napiszę że bardzo się cieszę że udało mi się zajść w ciążę. Mam swoje lata i po wielu latach się udało. Ale też jednocześnie się boję. Z każdym tygodniem (między USG) nachodzą mnie różne myśli nie całkiem miłe. Że będzie coś nie tak z maluszkiem, jak ciężko będzie za kilka miesięcy, czy dam radę. Może za dużo filmów się naoglądałam, ale też i porodu się boję. Ból nie jest mi aż tak straszny (jak zacięcie nożem, czy zwichnięcie kostki itp), ale jak pomyślę jak kobiety cierpią z bólu przez tyle godzin otula mnie ogromny strach. I co będzie później. Czy dam radę wychować maleństwo, wpoić dobre wychowanie, kulturę, walczyć o swoje, by myślało i sercem i rozumem itp. Wiadomo że jest to ogromna odpowiedzialność. Są dzieci (przed 10 rokiem życia) które są okropnymi łobuzami. Czasami mnie to przeraża.

Scarlett2014, Emily83 lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha, też mam takie "głupie" myśli i podejrzewam, że każda pierworódka ma...zresztą my kobiety zawsze dużo za dużo myślimy i się zastanawiamy, musimy po prostu żyć i trwać w tym wszystkim co nam los daje i pokonywac trudności, nie my pierwsze i nie ostatnie, zresztą same chciałyśmy tego, pomyśl co inne czują, które są za młode, albo nie ten facet...a dają rade ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że nie boje się ani porodu ani tego co będzie pózniej może to za wcześnie na mnie bałam się tylko o maluszka przed każdym usg ale teraz już wiem że będzie dobrze kiedys szłam za taka młoda dziewczyna miała moze 18 lat dziecko miesiac lub dwa w wózku z dostawiona butelka mleko lało się po buzi a ona pchała sobie wózek i nie zwracała uwagi na dziecko pasowało by żeby ktoś ja porządnie potrzepał przeciez ten maluszek mogł sie zaksztusić jescze jechała po nie równym chodniku a wózek wygladał jak by za raz miał się rozpaść masakra

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Konwalijka bardzo Ci wspolczuje tych sensacji, nie dosc ze maly sie meczy a Ty razem z nim to jeszcze Ciebie dopadlo. W takich sytuacjach zawsze ratowal mnie nifuroksazyd (?), ale w naszym stanie pewnie nie mozna... trzymajcie sie cieplo :)

ja wyniki z prenatalnych (w tym pappa) odbieram w poniedzialek, ale jestem dobrej dobrej mysli. pewnie stres przyjdzie w drodze do szpitala...

Jezeli chodzi o farbowanie wlosow to podobno jest bezpieczne, jezeli uzyje sie odpowiedniej farby, chociaz wlosy potrafia sie zbuntowac. moja kolezanka farbowala w ciazy ta sama farba co zwykle (troche jasniejszy blond niz jej naturalne) no i niestety wyszly rude. U mnie natomiast nastapil ciazowy wlosowy cud. Od dluzszego czasu farbowalam ciemnym brazem przy moim naturalnym ciemnym blondzie, zawsze borykalam sie z odrostami i mimo ze chcialam wrocic do naturalnego koloru to nie moglam zniesc tych odrostow i znow farbowalam. a teraz? Nie wiem jaki to sie stalo ale farba splukala sie i wyglada jak moj naturalny kolor. zero odrostow i mam spokoj
    przynajmnoej do konca ciazy :P
    Też odbieram prenatalne w poniedziałek

• Rybeńka Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ją znam z różowej jeszcze strony, proszę Was też o modlitwę w jej imieniu. Marceli to silny chłopak wierzę w to!
    Bardzo długo walczyli o to Maleństwo, udało się drogą In Vitro i teraz wierzę, że Bóg będzie miał Małego w opiece!

kasss, MartaM, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Ona -> 35 -> Niedoczynność tarczycy, Hashimoto, alergia. Dwójka cudownych dzieciaczków z pierwszego małżeństwa <3

<3 MAJUSIA <3
    28.02.2015r.

<3 MICHAŚ <3
    05.10.2017r.

On -> 36 -> Niska jakość nasienia -> 2% prawidłowych -> ruchliwość prawidłowa prawie 0..

Zaczynamy 9cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie siedzę i czekam na wizytę, przede mną 3 kobietki ale jedna z ich tak śmierdzi, że ledwo wytrzymuję

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ