Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam
Ja już po usg dzidziuś 14tydz2dz a miał być młodszy a tak podskoczył
wymiary
BPD – wymiar dwuciemieniowy 2,43
OFD – wymiar potyliczno-czołowy 3,23
HC – obwód główki 9,09 cm
FL – długość kości udowej 1,31
AC – obwód brzucha. 7,27 cm
tętno 140
waga 108 gram
nie mógł crl złapać bo mu uciekało ale mówił że tak z 7 cm gdzieś ma płci tez mi nie powiedział ale wszystko ok dzidziuś ładnie rośnie
zdjęcia mam ale nie takie jak scarlet mam główke albo nóżki abo brzuszek
Scarlett2014, MartaM, kasss lubią tę wiadomość
-
Dorka... też jak trafiam na takie pacjentki to zastanawiam się co dopiero lekarz sobie myśli jak my w poczekalni ledwo dajemy radę... raz widziałam na drzwiach u lekarza napis: przed wizytą proszę się umyć... niby takie logiczne.... Mam wizytę na 20:40 i już wariuję...
Dorka1979 lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnySylwia super
Blanka doskonale rozumiem Twój stres. Wczoraj czułam się podobnie i chyba dlatego wolę wcześniejsze wizyty bo wtedy łatwiej dotrwaćale mamy dobrą passę więc musi być dobrze. Nieustannie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za małego z grudniowek.
Kasha jak dla mnie piszesz bardzo mądre rzeczy. Moja ciąża była planowana i bardzo chciana a za każdym razem jak idę do lekarza to modlę się żeby wszystko z Juniorem było dobrze. Ale to nie znaczy ze nie mam obaw. Boje się jak dalej będzie przebiegać ciąża, jak sobie poradzę jeśli okaże się że muszę nadal leżeć. Boję się jak sobie poradzimy jak mały będzie na świecie, czy odnajde się jako matka, czy uda nam się dokończyć budowę domu, czy będę mogła spokojnie wrócić do pracy etc. Na razie więcej myślałam o ciąży o tym żeby wszystko było dobrze ale pewnie im będzie bliżej porodu tym więcej będę myśleć o inne rzeczy i zastanawiać się jak to będzie. Ale nie mam z tego powodu wyrzutów sumieniaBlanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wróciłam z Zakopca
Droga męcząca ale było fajnie
Co prawda ciężko dogadać się gdy 3 osoby piją a ja patrze ale wczoraj dla zdrowotności wypiłam pół kubeczka grzańca. mam nadzieje,że nie zaszkodzi Maluchowi bo mi pomógł-bolało mnie troche gardło a dzisiaj wszystko w porządku
Jeszcze raz cieszę się z danych wizyt:) Dzidzie Nam rosną jak na drożdżach -
Hej dziewczyny,
więc melduje się po wizycie.Wszystko superDzidzia ma już prawie 7 cm ,serduszko 161/min,Nt 1,6.Brak wad płodu:)I chyba będzie dziewczynka!
A po ekg dostałam skierowanie w trybie pilnym do kardiologa bo wykazało zaburzenia rytmu sercaNa 17 wrzesnia udało mi się dostać.Bo pilne (magiczny dopisek na skierowaniu).A bez tego terminy na przyszło rok..cudnie.'Scarlet jak wkleiłaś fotke?Bo chciałam wam pokazać jak mała się tuli z pępowiną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:27
Scarlett2014, Madzik82, Dorka1979, Niunia86, bella82, noa8, magda91, konwalianka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:SunSun super że z maluszkiem ok
gratulacje i bardzo się cieszę
Ze zdjęciem korzystałam ze strony: pl.tinypic.com a potem wklejałam do postu drugi link ktory się pojawił ten z img
A to zaburzenie rytmu to cos powaznego?właśnie udało mi się dodać fotke
Hm internista trochę był zaniepokojony.Zwłaszcza ,że z dnia na dzień mam więcej objawów.No narazie mam unikać stresu,nie denerwować się i nie przemęczać.Napisał na skierowaniu nie że ma być to porada tylko objęcie leczeniem.Więcej nic nie powiedział..oprócz że są te zaburzenia -
nick nieaktualnyNo dobra w końcu mogę usiąść do telefonu i napisać. Na wizycie wszysyko ok, jak jej podałam jaka była przezierność karkowa to powiedziała że super wynik i dała mi jeszcze raz popatrzeć na dzidzię, pokazała że to dziewczynka i też nie dało zmierzyć długości ale mówiła że będzie gdzieś 9 cm a inne parametry to :wymiary
BPD – wymiar dwuciemieniowy 3,01 cm
HC – obwód główki 10,36 cm
FL – długość kości udowej 1,33 cm
AC – obwód brzucha. 9,16 cm
waga 113 gram
Do tego pokazała mi jak ziewa, pewnie będzie spiochem jak mamusiaSunSun, Scarlett2014, Emily83, Niunia86, bella82, Madzik82, konwalianka lubią tę wiadomość
-
Niunia86 wrote:SunSun świetne to zdjęcie
Mam nadzieje,że ja za 2,5 tyg też takie dostane
Gratuluję i trzymam kciuki za serduchoNo zadowolona bardzo jestem z tej lekarki co robiła usg.Wszystko nam pokazywała i mówiła:tu nereczki-są dwie -super,tu brzuszek -rozmiarowo super,tu serduszko musimy dwie rzeczy sprawdzić (i ja sprawdzała),tu zrobie fotke bo super się ułożyła dzidzia,tu to i tamto tu tyle powinno być i tyle i jest.Za każdym razem mówiłą to w porządku to będziemy sprawdzać itp.Fotek mam 15 i cały filmik z wizyty na płytce więc w dowolnej chwili mogę posłuchać jak biło serduszko dziecka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:58
Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun wrote:Dzięki
właśnie udało mi się dodać fotke
Hm internista trochę był zaniepokojony.Zwłaszcza ,że z dnia na dzień mam więcej objawów.No narazie mam unikać stresu,nie denerwować się i nie przemęczać.Napisał na skierowaniu nie że ma być to porada tylko objęcie leczeniem.Więcej nic nie powiedział..oprócz że są te zaburzenia -
Dorka1979 wrote:Trochę nie poważni są ci lekarze, powinien Ci wszystko wytłumaczyć co i jak a nie powiedział parę słówek i masz do tego się nie denerwować. A dzidzia ładna
wolę to niż jak kiedyś poszłam w wynikami krwi a Internistka mi powiedziała ,że mam białaczkę(okazało się że zlepiają mi się krwinki w pudełeczku bo ma jakiś odczyn który nie gra z moją krwią-czego ona nawet nie wzieła pod uwagę)a jak zaczełam mamrotać że JAK TO -to powiedziała że jej przykro!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 21:03
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
SunSun Dorka graruluje udanych wizyt śliczne dziewczynki;-) fajnie ze juz podają ile wazy;-)
Ja coś zle się czuje maz zmierzył mi ciśnienie a tu 150 chyba sok malinowy który pije na przeziębienie podnosi mi ciśnienie bo wyczytałem ze takie ma działanie...Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]