X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wytrzymaj pomyśl o małej;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamelia wrote:
    GDZIE MIZZELKA?????????
    Na innym wątku

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja właśnie po syrop do apteki się wybieram bo coś nie chce mnie opuścić ten kaszel. mamuśki bierzecie jeszcze kwas foliowy czy tylko do 12tego tyg??
    Ja biorę bo słyszałam że dobrze jest brać do końca drugiego trymestru

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Ja już po usg dzidziuś 14tydz2dz a miał być młodszy a tak podskoczył

wymiary
    BPD – wymiar dwuciemieniowy 2,43
    OFD – wymiar potyliczno-czołowy 3,23
    HC – obwód główki 9,09 cm
    FL – długość kości udowej 1,31
    AC – obwód brzucha. 7,27 cm
    tętno 140
    waga 108 gram

nie mógł crl złapać bo mu uciekało ale mówił że tak z 7 cm gdzieś ma płci tez mi nie powiedział ale wszystko ok dzidziuś ładnie rośnie
    zdjęcia mam ale nie takie jak scarlet mam główke albo nóżki abo brzuszek

Scarlett2014, MartaM, kasss lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka... też jak trafiam na takie pacjentki to zastanawiam się co dopiero lekarz sobie myśli jak my w poczekalni ledwo dajemy radę... raz widziałam na drzwiach u lekarza napis: przed wizytą proszę się umyć... niby takie logiczne.... Mam wizytę na 20:40 i już wariuję...

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super :)

Blanka doskonale rozumiem Twój stres. Wczoraj czułam się podobnie i chyba dlatego wolę wcześniejsze wizyty bo wtedy łatwiej dotrwać :) ale mamy dobrą passę więc musi być dobrze. Nieustannie trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i za małego z grudniowek.

Kasha jak dla mnie piszesz bardzo mądre rzeczy. Moja ciąża była planowana i bardzo chciana a za każdym razem jak idę do lekarza to modlę się żeby wszystko z Juniorem było dobrze. Ale to nie znaczy ze nie mam obaw. Boje się jak dalej będzie przebiegać ciąża, jak sobie poradzę jeśli okaże się że muszę nadal leżeć. Boję się jak sobie poradzimy jak mały będzie na świecie, czy odnajde się jako matka, czy uda nam się dokończyć budowę domu, czy będę mogła spokojnie wrócić do pracy etc. Na razie więcej myślałam o ciąży o tym żeby wszystko było dobrze ale pewnie im będzie bliżej porodu tym więcej będę myśleć o inne rzeczy i zastanawiać się jak to będzie. Ale nie mam z tego powodu wyrzutów sumienia :)

Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z Zakopca ;) Droga męcząca ale było fajnie :) Co prawda ciężko dogadać się gdy 3 osoby piją a ja patrze ale wczoraj dla zdrowotności wypiłam pół kubeczka grzańca. mam nadzieje,że nie zaszkodzi Maluchowi bo mi pomógł-bolało mnie troche gardło a dzisiaj wszystko w porządku :)

Jeszcze raz cieszę się z danych wizyt:) Dzidzie Nam rosną jak na drożdżach :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    więc melduje się po wizycie.Wszystko super :) Dzidzia ma już prawie 7 cm ,serduszko 161/min,Nt 1,6.Brak wad płodu:)I chyba będzie dziewczynka!:)
    A po ekg dostałam skierowanie w trybie pilnym do kardiologa bo wykazało zaburzenia rytmu serca :( Na 17 wrzesnia udało mi się dostać.Bo pilne (magiczny dopisek na skierowaniu).A bez tego terminy na przyszło rok..cudnie.'Scarlet jak wkleiłaś fotke?Bo chciałam wam pokazać jak mała się tuli z pępowiną ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:27

Scarlett2014, Madzik82, Dorka1979, Niunia86, bella82, noa8, magda91, konwalianka lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale super fotka :) gratuluje wizyty!

SunSun lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2057eah.jpg
    Przedstawiam wam moją dzidzie :)

Scarlett2014, Niunia86, Dorka1979, Emily83, bella82, kasss, Zosia_Tosia, noa8, magda91, konwalianka, sylwia85, gabi30 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun super że z maluszkiem ok :) gratulacje i bardzo się cieszę:)

Ze zdjęciem korzystałam ze strony: pl.tinypic.com a potem wklejałam do postu drugi link ktory się pojawił ten z img

A to zaburzenie rytmu to cos powaznego?

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    SunSun super że z maluszkiem ok :) gratulacje i bardzo się cieszę:)

Ze zdjęciem korzystałam ze strony: pl.tinypic.com a potem wklejałam do postu drugi link ktory się pojawił ten z img

A to zaburzenie rytmu to cos powaznego?
    Dzięki :) właśnie udało mi się dodać fotke :)
    Hm internista trochę był zaniepokojony.Zwłaszcza ,że z dnia na dzień mam więcej objawów.No narazie mam unikać stresu,nie denerwować się i nie przemęczać.Napisał na skierowaniu nie że ma być to porada tylko objęcie leczeniem.Więcej nic nie powiedział..oprócz że są te zaburzenia :/

ex2btv738sn49jef.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun świetne to zdjęcie :) Mam nadzieje,że ja za 2,5 tyg też takie dostane :)
    Gratuluję i trzymam kciuki za serducho :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra w końcu mogę usiąść do telefonu i napisać. Na wizycie wszysyko ok, jak jej podałam jaka była przezierność karkowa to powiedziała że super wynik i dała mi jeszcze raz popatrzeć na dzidzię, pokazała że to dziewczynka i też nie dało zmierzyć długości ale mówiła że będzie gdzieś 9 cm a inne parametry to :wymiary
    BPD – wymiar dwuciemieniowy 3,01 cm

HC – obwód główki 10,36 cm
    FL – długość kości udowej 1,33 cm
    AC – obwód brzucha. 9,16 cm

waga 113 gram
    Do tego pokazała mi jak ziewa, pewnie będzie spiochem jak mamusia

SunSun, Scarlett2014, Emily83, Niunia86, bella82, Madzik82, konwalianka lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    SunSun świetne to zdjęcie :) Mam nadzieje,że ja za 2,5 tyg też takie dostane :)
    Gratuluję i trzymam kciuki za serducho :)
    Dziękuje :) No zadowolona bardzo jestem z tej lekarki co robiła usg.Wszystko nam pokazywała i mówiła:tu nereczki-są dwie -super,tu brzuszek -rozmiarowo super,tu serduszko musimy dwie rzeczy sprawdzić (i ja sprawdzała),tu zrobie fotke bo super się ułożyła dzidzia,tu to i tamto tu tyle powinno być i tyle i jest.Za każdym razem mówiłą to w porządku to będziemy sprawdzać itp.Fotek mam 15 i cały filmik z wizyty na płytce więc w dowolnej chwili mogę posłuchać jak biło serduszko dziecka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 20:58

Dorka1979, Niunia86 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzięki :) właśnie udało mi się dodać fotke :)
    Hm internista trochę był zaniepokojony.Zwłaszcza ,że z dnia na dzień mam więcej objawów.No narazie mam unikać stresu,nie denerwować się i nie przemęczać.Napisał na skierowaniu nie że ma być to porada tylko objęcie leczeniem.Więcej nic nie powiedział..oprócz że są te zaburzenia :/
    Trochę nie poważni są ci lekarze, powinien Ci wszystko wytłumaczyć co i jak a nie powiedział parę słówek i masz do tego się nie denerwować. A dzidzia ładna

• SunSun Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Trochę nie poważni są ci lekarze, powinien Ci wszystko wytłumaczyć co i jak a nie powiedział parę słówek i masz do tego się nie denerwować. A dzidzia ładna
    no nie wiem rodzinni już tak mają ;) wolę to niż jak kiedyś poszłam w wynikami krwi a Internistka mi powiedziała ,że mam białaczkę(okazało się że zlepiają mi się krwinki w pudełeczku bo ma jakiś odczyn który nie gra z moją krwią-czego ona nawet nie wzieła pod uwagę)a jak zaczełam mamrotać że JAK TO -to powiedziała że jej przykro! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2014, 21:03

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/429d91735246.jpg

Scarlett2014, Niunia86, bella82, SunSun, kasss, Anastacia33, konwalianka, Zosia_Tosia, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze będę mogła odstawić luteinę bo szyjka mi się wydłużyła.

• kasss Autorytet

Wysłany: 4 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun Dorka graruluje udanych wizyt śliczne dziewczynki;-) fajnie ze juz podają ile wazy;-)
    Ja coś zle się czuje maz zmierzył mi ciśnienie a tu 150 chyba sok malinowy który pije na przeziębienie podnosi mi ciśnienie bo wyczytałem ze takie ma działanie...

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 280 281 282 283 284 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ