Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:podaj wynik
Trisomia 21
Ryzyko podstawowe (tzn. na podstawie wieku): 1:725
Skorygowane ryzyko: 1:14 503
Trisomia 18
Ryzyko podstawowe: 1:1786
Ryzyko skorygowane: < 1:20 000
Trisomia 13
Ryzyko podstawowe: 1:5 597
Ryzyko skorygowane: < 1:20 000
Idę do lekarza to zaraz wrócę mądrzejszaJak zawsze proszę o trzymanie kciuków - na razie działają
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:11
Niunia86, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:no wlasnie tak jest napisane, że niskie ryzyko
To znaczy, że wynik jest bardzo dobrynapisze jeszcze co powie mi lekarz patrząc na te badania, ale podejrzewam, że to samo. Że wynik jest dobry, choć żaden wynik nie zagwarantuje nam 100% pewności.
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:skoro wszystko jest dobrze wykształcone i widac to na usg to chyba nie ma sie co martwić? bo ja juz sama nie wiem kiedy moge byc spokojna, ze urodze zdrowe dziecko?
Sarah napiszę Ci coś brutalnego ale niestety prawdziwego: nigdy. Tak mówi moj lekarz bo zawsze w lazdym momencie moze pojsc cos nie tak. Ale jestesmy na dobrej drodze zeby bylo dobrze i tego moim zdaniem trzeba sie trzymac. Dzis powinnaś swietowac pozytywne wyniki a nie martwic sie na przyszłość
Sarah88, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość
-
no ja się ciesze! wczoraj na usg widzialam ze wszystko dobrze wykształcone i prawidłlowo sie rozwija, wiec sie nie martwie, chodziło mi tylko o to czy coś nam daje pewność na 100%, ale widze ze nie, bo tak jak mówisz, do póki nie wyjdzie dzidziuś i go nie zobaczymy na żywo nie będziemy wiedziały czy jest wszystko dobrze.
ps. w zeszłym roku moja koleżanka urodziła martwe dziecko(owineło sie pepowiną)
druga koleżanka 2 tygodnie temu też martwe...podobno tydzien wczesniej przestała czuć ruchy dziecka i była u lekarza a on powiedział ze ma wracac do domu, nie panikowac iczekać na poród, po kilku dniach na usg zobaczyli martwe dziecko i od piatku do niedzieli zyla z tą świadomością że nosi nieżywego chłopca, w niedziele urodziła, sprawa trafiła do prokuratury -
nick nieaktualnyW kwesti testow prenatalnych jest jeszcze test nimfy albo jakos tak - on podobno daje 99, 7% pewności że dziecko nie ma podstawowych wad. Ale dla mnie nie ma sensu juz brnac dalej, gdyby nie moj maz nie robilabym nawet tych testów PAPP. No i poza tym tem test nimfy kosztuje 2 000, 00 zl
-
Dziewczyny nie ma co się martwić. Nigdy nie dowiemy się na 100 % co z Dzidzią dopóki nie położą nam jej na brzuchu:) Póki co cieszcie się zdrowymi bobasami i każdym dniem ciąży:)
A tak z innej beczki. Nie lubie "słodkich" obiadów typu kluski z kompotemn czy ryż ze śmietaną i cukrem a dzisiaj naszło mnie na ryż z musem jabłkowym i cynamonem:) Ide właśnie ryż gotować
Szkoda tylko,że ostatnio mam tak,że zjem 3 kęsy i czuję się mega najedzona. Śmieje sie,że dziecko pilnuje mojej sylwetki ciążowej i rączkami albo nóżkami rozpycha się po sam żołądek,żeby mamz za dużo nie zjadłamagda91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja wam coś powiem co do tej 100% pewności zdrowia dziecka to było jakieś 8 lat temu technika była mniej rozwinięta ale u mojej ciotki w rodzinie urodziła się dziewczynka bez rączki. Ta kobieta miała robione wszystkie badania i prenatalne tez bo juz były i na usg każdym wychodziło ze wszystko jest oki. Jak wyjeli dziecko to wszyscy w szoku jak to możliwe dlatego ja raczej chyba nie będę nigdy pewna
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyna moje łożysko powoli przesuwa się na miejsce a ja wracam do pracy
wyniki genetyczne ponoc idealne!
mam byc grzeczn i duzo odpoczywac plus nadal brac Duphaston ale jest dobrze brze i ze mna i z Juniorem
jak to uslyszalam to mialam ochote wyznac miłość lekarzowi
Zosia_Tosia, SunSun, Niunia86, kasss, Madzik82 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny
przypominam o pozytywnym myśleniu !
za godzine mam usg i unikam sobie oczekiwanie - zaszalalam i postawiłam sobie obiad w knajpie azjatyckiej
i wlasnie czekam na makaronik
młode chyba przyjmie bo znów ma smak na ostre
Co do czytania, jak lubisz kryminały to jest fajna seria Karin Slaughter. Moze nie jest szalenie intelektualna ale na zamulanie w łóżku idealne - tyle ze to kryminałykasss lubi tę wiadomość