WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Biała Masajka czytałam- tez mi sie bardzo podoba! A wodzias film-niezbyt mi podszedł.Za to pamiętnik widziałam tylko film- boski!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:02

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun tak czytałam ksiażke i oglądałam film zdecydowanie książka lepsza kilka razy przeczytałam a zwykle tego nie robie a pamiętnik lepszy film uwielbiam takie filmy

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    podaj wynik ;)

Trisomia 21
    Ryzyko podstawowe (tzn. na podstawie wieku): 1:725
    Skorygowane ryzyko: 1:14 503

Trisomia 18
    Ryzyko podstawowe: 1:1786
    Ryzyko skorygowane: < 1:20 000

Trisomia 13
    Ryzyko podstawowe: 1:5 597
    Ryzyko skorygowane: < 1:20 000

Idę do lekarza to zaraz wrócę mądrzejsza :) Jak zawsze proszę o trzymanie kciuków - na razie działają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:11

Niunia86, SunSun, Emily83 lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trisomia 13 ryzyko podstawowe 1:7084
    trisomia 13 nowe ryzyko 1:3903
    a mi coś się to moje nie podoba...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:13

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    trisomia 13 ryzyko podstawowe 1:7084
    trisomia 13 nowe ryzyko 1:3903
    a mi coś się to moje nie podoba...

Sarah nie patrz na liczby - mi lekarz powiedział, że to największy błąd. Ważne jest, że jesteś w grupie niskiego ryzyka.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie tak jest napisane, że niskie ryzyko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:14

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no wlasnie tak jest napisane, że niskie ryzyko :)

To znaczy, że wynik jest bardzo dobry :) napisze jeszcze co powie mi lekarz patrząc na te badania, ale podejrzewam, że to samo. Że wynik jest dobry, choć żaden wynik nie zagwarantuje nam 100% pewności.

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro wszystko jest dobrze wykształcone i widac to na usg to chyba nie ma sie co martwić? bo ja juz sama nie wiem kiedy moge byc spokojna, ze urodze zdrowe dziecko?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    skoro wszystko jest dobrze wykształcone i widac to na usg to chyba nie ma sie co martwić? bo ja juz sama nie wiem kiedy moge byc spokojna, ze urodze zdrowe dziecko?

Sarah napiszę Ci coś brutalnego ale niestety prawdziwego: nigdy. Tak mówi moj lekarz bo zawsze w lazdym momencie moze pojsc cos nie tak. Ale jestesmy na dobrej drodze zeby bylo dobrze i tego moim zdaniem trzeba sie trzymac. Dzis powinnaś swietowac pozytywne wyniki a nie martwic sie na przyszłość :)

Sarah88, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja się ciesze! wczoraj na usg widzialam ze wszystko dobrze wykształcone i prawidłlowo sie rozwija, wiec sie nie martwie, chodziło mi tylko o to czy coś nam daje pewność na 100%, ale widze ze nie, bo tak jak mówisz, do póki nie wyjdzie dzidziuś i go nie zobaczymy na żywo nie będziemy wiedziały czy jest wszystko dobrze.

ps. w zeszłym roku moja koleżanka urodziła martwe dziecko(owineło sie pepowiną)
    druga koleżanka 2 tygodnie temu też martwe...podobno tydzien wczesniej przestała czuć ruchy dziecka i była u lekarza a on powiedział ze ma wracac do domu, nie panikowac iczekać na poród, po kilku dniach na usg zobaczyli martwe dziecko i od piatku do niedzieli zyla z tą świadomością że nosi nieżywego chłopca, w niedziele urodziła, sprawa trafiła do prokuratury

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W kwesti testow prenatalnych jest jeszcze test nimfy albo jakos tak - on podobno daje 99, 7% pewności że dziecko nie ma podstawowych wad. Ale dla mnie nie ma sensu juz brnac dalej, gdyby nie moj maz nie robilabym nawet tych testów PAPP. No i poza tym tem test nimfy kosztuje 2 000, 00 zl :)

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też uważam, że nie ma sensu robić dalszych testów, skoro wszystko dobrze

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co się martwić. Nigdy nie dowiemy się na 100 % co z Dzidzią dopóki nie położą nam jej na brzuchu:) Póki co cieszcie się zdrowymi bobasami i każdym dniem ciąży:)

A tak z innej beczki. Nie lubie "słodkich" obiadów typu kluski z kompotemn czy ryż ze śmietaną i cukrem a dzisiaj naszło mnie na ryż z musem jabłkowym i cynamonem:) Ide właśnie ryż gotować:)

Szkoda tylko,że ostatnio mam tak,że zjem 3 kęsy i czuję się mega najedzona. Śmieje sie,że dziecko pilnuje mojej sylwetki ciążowej i rączkami albo nóżkami rozpycha się po sam żołądek,żeby mamz za dużo nie zjadła :D

magda91 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam coś powiem co do tej 100% pewności zdrowia dziecka to było jakieś 8 lat temu technika była mniej rozwinięta ale u mojej ciotki w rodzinie urodziła się dziewczynka bez rączki. Ta kobieta miała robione wszystkie badania i prenatalne tez bo juz były i na usg każdym wychodziło ze wszystko jest oki. Jak wyjeli dziecko to wszyscy w szoku jak to możliwe dlatego ja raczej chyba nie będę nigdy pewna

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak tylko ze skoro moje dziecko machało do mnie obiema rączkami i nóżkami to raczej nie zwidy, więc po prostu to KOLEJNE niedopatrzenie lekarzy i tyle, ja na wszystko zwracam uwage kilka razy a jak coś mi nie gra pytam lekarza

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dobrej myśli wszystko napewno będzie oki tylko mówię że 100% pewność się ma dopiero po urodzeniu

Sarah88 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski wszystko bedzie dobrze z naszymi maluszkami nie ma co się nakręcać ja dla tego nie robiłam tych testów bo i tak nie daja 100% pewności

noa8 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyna moje łożysko powoli przesuwa się na miejsce a ja wracam do pracy :) wyniki genetyczne ponoc idealne! :) mam byc grzeczn i duzo odpoczywac plus nadal brac Duphaston ale jest dobrze brze i ze mna i z Juniorem :) jak to uslyszalam to mialam ochote wyznac miłość lekarzowi :)

Zosia_Tosia, SunSun, Niunia86, kasss, Madzik82 lubią tę wiadomość

• oli Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ;) przypominam o pozytywnym myśleniu ! ;) za godzine mam usg i unikam sobie oczekiwanie - zaszalalam i postawiłam sobie obiad w knajpie azjatyckiej ;) i wlasnie czekam na makaronik ;) młode chyba przyjmie bo znów ma smak na ostre ;)

Co do czytania, jak lubisz kryminały to jest fajna seria Karin Slaughter. Moze nie jest szalenie intelektualna ale na zamulanie w łóżku idealne - tyle ze to kryminały

kasss lubi tę wiadomość

km5svcqgfaw599l1.png
  • oli Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O scarlett super z tym lozyskiem !! Swietnie ze jest lepiej.

km5svcqgfaw599l1.png
‹‹ 285 286 287 288 289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ