X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz wrzuce zdjecie to mi powiecie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wrzucic zdjecie zeby bylo widoczne od razu na forum?? pisałayscie juz ale zapomniałam:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Mi się dziś śniło że urodziłam dziewczynkę, byłam z nią gdzieś na spacerze, a ona zrobiła wieeelką kupę a ja nie miałam pieluch i biegałam po sklepach że chce kupić na sztuki hahahaha :D
    Kupsko na kasę się śni

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

http://zapodaj.net/9411efffb99d1.jpg.html

http://zapodaj.net/a6468942044f2.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 18:59

Zosia_Tosia, gabi30 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Noa gratuluję! Cudowne wieści :)

Witam się z Wami w nowym, już 16 tygodniu :) Dziś odebrałam wyniki testu z krwi i miałam wizytę u genetyka. Ryzyko jest niskie :)

Dla zespołu Downa: ryzyko wg wieku 1:1400 wg PAPP-A 1:3300
    Dla zespołu Edwardsa: ryzyko wg wieku 1:14000 wg PAPP-A 1:100000

Nie ma potrzeby dalszych badań, a w ramach kontynuacji diagnostyki zarejestrowali mnie w prenatalnej poradni diagnostycznej na usg połówkowe miedzy 20 a 22 tygodniem.
    Mnie też zapisali na ciąg dalszy czyli na połówkowe i mam na 13 października a wyniki mam dobre, tak mówił lekarz i są takie :
    trisomia 21 ryzyko według wieku 1:279 a skorygowane 1:5573
    trisomia 18 ryzyko według wieku 1:710 a skorygowane 1:14209
    trisomia 13 ryzyko według wieku 1:2220 a skorygowane 1:19663
    A macie taki zapisek: samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży 1:181

Scarlett2014, Emily83 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    http://zapodaj.net/9411efffb99d1.jpg.html

http://zapodaj.net/a6468942044f2.jpg.html
    No faktycznie,tez bym odczytala jako ze dzidzia ma prawie 12 cm...:-)
    A lekarz nie mówił ci jakiej długości jest dziecko ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:15

ex2btv738sn49jef.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie zawsze bylo podane na zdjeciu crl. teraz nie ma i myslalam ze to 11.8 to dlugosc.

w sumie patrze to rzeczywiscie za dlugie:) ale lekarz mowil ze wszystko w normie:)

sama juz nie wiem

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A ile wazyły Wasze maluchy?? bo moj juz 94gramy
    Moja 113 gram

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Mi lekarka mówiła że na tym etapie już się nie mierzy długości tylko wagę, obwód główki,obwód brzuszka i długość nóżki

• SunSun Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może,ja czytałam ze po 12 tygodniu każde dziecko rośnie indywidualnie i nie ma co sie sugerować tabelkami :-) najważniejsze ,ze lekarz powiedział ,ze wszystko w porządku :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jestem po wizycie. Fasolka rośnie jak na drożdżach. Prawdopodobnie bedzie............:) chłopak.Mój gin zrobił mi szybko usg, sprawdził szyjke i powiedzial, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie podał mi żadnych wymiarów ale nie to jest ważne. Cieszę się, że dzidziol ma się dobrze.
    Gratuluję pomyslnych wizyt i cieszę się razem z wami dziewczyny.
    Następna wizytę mam 06.10.
    Spokojnej nocki

Niunia86, SunSun, Scarlett2014, noa8, czekaja, kasss, Dorka1979, MamaAdasia, Emily83, gabi30 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo się cieszę,że u Was wszystko dobre;)
    Czekaja świetne zdjęcie Dzidzi:) Normalnie nie mogłam się napatrzeć :)

Ja chciałam dzisiaj mojemu dziecku dać dawkę witaminek i robiłam sałatkę grecką-górek,pomidor,rzodkiewka,papryka,sałata,cebulka,ser feta-cała masa zdrowych rzeczy i co?? Takiej biegunki dostałam,że aż mi było niedobrze od bóli brzucha...
    Na szczęście zjadłam troskę herbatników z czekoladą,popiłam gorzką herbatą i przeszło póki co :)
    Znowu mi mięso śmierdzi a jutro jade na zlot zespołów kawałek za toruniem i będzie ognicho... A ja jogurtem albo jabłkiem bede siedzieć :/

Jak myślicie? Mogę się popluskać w basenie? Bo jacuzi i sauna wiem,że odpada..

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dobrze czyta się takie dobre informacje :) gratulacje!

ja byłam dziś caly dzien w pracy i uczciwie muszę przyznać ze jestem zmęczona :) ale naprawdę miałam miły dzień:) na razie mam dawno zaplanowany urlop który spędze u rodziców bo lekarz odradzil mi dalekie wojaże ze względu na to moje łożysko. A po powrocie do pracy umowilam sie z szefami że jesli będę chciala i potrzebowała to mogę pół tygodnia pracować w domu. Jeszcze we wrześniu będę też miała pomoc którą mam wdrażać a która docelowo ma mnie zastępować. W pracy mogę więc liczyć na spore wsparcie :)

Niunia mi lekarz pozwolił pływać i chodzić na basen.

A zrobiłam dziś badania moczu i wszystko w normie.

Niunia86, SunSun, Endi84, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:

Cześć dziewczyny czytam Was od jakiegoś czasu ale tyle piszecie że nie jestem w stanie nadrobić tych prawie 300 stron:)
    Ja mam termin na 9 marca.
    Co do tego wymiaru to na pewno nie jest to wielkość dziecka:) Miałam usg robione na takim samym aparacie jak ty i tez mam podane na zdjeciu w tym samym miejscu jakis taki pomiar na jednym zdjeciu 9,8 cm a na innym zdjęciu z tego samego usg 8,4 cm:) A CRL dziecka w 12t3d 54mm. Wiec przypuszczam ze jest to jakis techniczny pomiar np wielkości okienka z głowicy usg w zależności od powiekszenia. Takie moje przypuszczenie:) Ze wzgledu na to że obok podana jest wartość w hercach - rozdzielczość.

Z tego co wiem mierzy sie dzidziusia w cm nawet w wiekszej ciąży ale wtedy sumuje sie CRL i długość nóżki. A to jest juz mniej dokładny pomiar.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:34

SunSun, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek i przypuszczania na tej podstawie płci:) W poprzedniej ciąży odrzucało mnie od samego początku od miesa - nawet na zapach rosołu i gotowanej kurki. ani duszone ani smazone, ani słodycze mi nie wchodziły. Jedyne co to owoce, szczegolnie jabłka i pomarancze i płatki z mlekiem. I była dziewczynka:) Teraz jem wszystko właściwie, nadal mam ochote ogromna na owoce, mniej na warzywa, mieso też jem i w przeciwienstwie do ciąży z córcią nie mam zadnych przypadłości - wtedy miałam tak uporczywe wymioty przez 4 miesiace ze ledwo żyłam i nawet doszło do odwodnienia. Teraz zupełnie jakbym w ciąży nie była. I wszyscy mówią mi ze bedzie chłopiec. No i na usg w 13 tyg. lekarz nieśmiało zasugerował że wg niego coś tam jest miedzy nogami. Głowy uciac nie da ale skłania sie bardziej ze chlopczyk. Zobaczymy za miesiac na połówkowym czy sie potwierdzi:)

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę ze basen nie zaszkodzi - jesli nie masz skłonnosci do infekcji to jak najbardziej. Ja sie pluskałam na samym poczatku ciąży w jeziorze i w basenie.

• noa8 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj gosiaczek31 czuj sie tutaj jak u siebie ;-) ustaw sobie suwaczek abysmy wiedzialy na jakim etapie jestes ;-)

Endi super wiesci ! ;-) to Ty masz co miesiac wizyte? ;-)

basen - jeden z najbardziej wskazanych sportow dla nas

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:46

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie jest pół na pół. Od mięsa odrzucało mnie cały lipiec i kilka dni temu znowu mi śmierdzi. Za to w snach widzę tylko synka... Zobaczymy co silniejsze-smaki czy sny:)

Scarlett,gosiaczek,dziękuję za odpowiedź:) W takim razie pakuję kostium :)
    Infekcje miałam bardzo często po łyżeczkowaniu. Dosłownie miesiąc w miesiąc. Ale odkąd zaszłam w ciążę nic sie nie dzieje. Nawet w morzu troszkę popływałam w 5-6 tc i wszystko było dobrze:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:47

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey, same super wieści docierają..oby tak dalej! kto jutro się bada?:)

mnie dziś bardzo męczą wdzdęcia i gazy- macie jakieś sposoby?

moje dziecię w 12,5d miało 7cm

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Endi84 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa jakoś tak wychodzi, że co miesiąc mam wizytę. Chodzę prywatnie to może dlatego.

noa8 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ