Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMartaM wrote:Noa gratuluję! Cudowne wieści
Witam się z Wami w nowym, już 16 tygodniuDziś odebrałam wyniki testu z krwi i miałam wizytę u genetyka. Ryzyko jest niskie
Dla zespołu Downa: ryzyko wg wieku 1:1400 wg PAPP-A 1:3300
Dla zespołu Edwardsa: ryzyko wg wieku 1:14000 wg PAPP-A 1:100000
Nie ma potrzeby dalszych badań, a w ramach kontynuacji diagnostyki zarejestrowali mnie w prenatalnej poradni diagnostycznej na usg połówkowe miedzy 20 a 22 tygodniem.
trisomia 21 ryzyko według wieku 1:279 a skorygowane 1:5573
trisomia 18 ryzyko według wieku 1:710 a skorygowane 1:14209
trisomia 13 ryzyko według wieku 1:2220 a skorygowane 1:19663
A macie taki zapisek: samoistny poród przedwczesny przed 34 tygodniem ciąży 1:181
Scarlett2014, Emily83 lubią tę wiadomość
-
czekaja wrote:http://zapodaj.net/9411efffb99d1.jpg.html
http://zapodaj.net/a6468942044f2.jpg.html
A lekarz nie mówił ci jakiej długości jest dziecko ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 19:15
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySunSun wrote:No faktycznie,tez bym odczytala jako ze dzidzia ma prawie 12 cm...
A lekarz nie mówił ci jakiej długości jest dziecko ?czekaja lubi tę wiadomość
-
Już jestem po wizycie. Fasolka rośnie jak na drożdżach. Prawdopodobnie bedzie............
chłopak.Mój gin zrobił mi szybko usg, sprawdził szyjke i powiedzial, że wszystko idzie w dobrym kierunku. Nie podał mi żadnych wymiarów ale nie to jest ważne. Cieszę się, że dzidziol ma się dobrze.
Gratuluję pomyslnych wizyt i cieszę się razem z wami dziewczyny.
Następna wizytę mam 06.10.
Spokojnej nockiNiunia86, SunSun, Scarlett2014, noa8, czekaja, kasss, Dorka1979, MamaAdasia, Emily83, gabi30 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo się cieszę,że u Was wszystko dobre;)
Czekaja świetne zdjęcie Dzidzi:) Normalnie nie mogłam się napatrzeć
Ja chciałam dzisiaj mojemu dziecku dać dawkę witaminek i robiłam sałatkę grecką-górek,pomidor,rzodkiewka,papryka,sałata,cebulka,ser feta-cała masa zdrowych rzeczy i co?? Takiej biegunki dostałam,że aż mi było niedobrze od bóli brzucha...
Na szczęście zjadłam troskę herbatników z czekoladą,popiłam gorzką herbatą i przeszło póki co
Znowu mi mięso śmierdzi a jutro jade na zlot zespołów kawałek za toruniem i będzie ognicho... A ja jogurtem albo jabłkiem bede siedzieć
Jak myślicie? Mogę się popluskać w basenie? Bo jacuzi i sauna wiem,że odpada..czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle dobrze czyta się takie dobre informacje
gratulacje!
ja byłam dziś caly dzien w pracy i uczciwie muszę przyznać ze jestem zmęczonaale naprawdę miałam miły dzień
na razie mam dawno zaplanowany urlop który spędze u rodziców bo lekarz odradzil mi dalekie wojaże ze względu na to moje łożysko. A po powrocie do pracy umowilam sie z szefami że jesli będę chciala i potrzebowała to mogę pół tygodnia pracować w domu. Jeszcze we wrześniu będę też miała pomoc którą mam wdrażać a która docelowo ma mnie zastępować. W pracy mogę więc liczyć na spore wsparcie
Niunia mi lekarz pozwolił pływać i chodzić na basen.
A zrobiłam dziś badania moczu i wszystko w normie.Niunia86, SunSun, Endi84, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySunSun wrote:No faktycznie,tez bym odczytala jako ze dzidzia ma prawie 12 cm...
A lekarz nie mówił ci jakiej długości jest dziecko ?
Cześć dziewczyny czytam Was od jakiegoś czasu ale tyle piszecie że nie jestem w stanie nadrobić tych prawie 300 stron:)
Ja mam termin na 9 marca.
Co do tego wymiaru to na pewno nie jest to wielkość dziecka:) Miałam usg robione na takim samym aparacie jak ty i tez mam podane na zdjeciu w tym samym miejscu jakis taki pomiar na jednym zdjeciu 9,8 cm a na innym zdjęciu z tego samego usg 8,4 cm:) A CRL dziecka w 12t3d 54mm. Wiec przypuszczam ze jest to jakis techniczny pomiar np wielkości okienka z głowicy usg w zależności od powiekszenia. Takie moje przypuszczenie:) Ze wzgledu na to że obok podana jest wartość w hercach - rozdzielczość.
Z tego co wiem mierzy sie dzidziusia w cm nawet w wiekszej ciąży ale wtedy sumuje sie CRL i długość nóżki. A to jest juz mniej dokładny pomiar.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:34
SunSun, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do zachcianek i przypuszczania na tej podstawie płci:) W poprzedniej ciąży odrzucało mnie od samego początku od miesa - nawet na zapach rosołu i gotowanej kurki. ani duszone ani smazone, ani słodycze mi nie wchodziły. Jedyne co to owoce, szczegolnie jabłka i pomarancze i płatki z mlekiem. I była dziewczynka:) Teraz jem wszystko właściwie, nadal mam ochote ogromna na owoce, mniej na warzywa, mieso też jem i w przeciwienstwie do ciąży z córcią nie mam zadnych przypadłości - wtedy miałam tak uporczywe wymioty przez 4 miesiace ze ledwo żyłam i nawet doszło do odwodnienia. Teraz zupełnie jakbym w ciąży nie była. I wszyscy mówią mi ze bedzie chłopiec. No i na usg w 13 tyg. lekarz nieśmiało zasugerował że wg niego coś tam jest miedzy nogami. Głowy uciac nie da ale skłania sie bardziej ze chlopczyk. Zobaczymy za miesiac na połówkowym czy sie potwierdzi:)
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witaj gosiaczek31 czuj sie tutaj jak u siebie
ustaw sobie suwaczek abysmy wiedzialy na jakim etapie jestes
Endi super wiesci !to Ty masz co miesiac wizyte?
basen - jeden z najbardziej wskazanych sportow dla nasWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:46
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
No to u mnie jest pół na pół. Od mięsa odrzucało mnie cały lipiec i kilka dni temu znowu mi śmierdzi. Za to w snach widzę tylko synka... Zobaczymy co silniejsze-smaki czy sny:)
Scarlett,gosiaczek,dziękuję za odpowiedźW takim razie pakuję kostium
Infekcje miałam bardzo często po łyżeczkowaniu. Dosłownie miesiąc w miesiąc. Ale odkąd zaszłam w ciążę nic sie nie dzieje. Nawet w morzu troszkę popływałam w 5-6 tc i wszystko było dobrze:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2014, 20:47
Dorka1979 lubi tę wiadomość