X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to współczuje, ale niedługo ci napewno przejdzie i będziesz mogła się cieszyć urokami ciąży.

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje, bo kurcze strasznie to meczace :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    hej dziewczyny!
    a mnie nadal mecza mdlosci i niestety czasem tez wymioty :-( nadal nie jestem w stanie nic ugotowac, wejsc do kuchni a o otwarciu lodowki juz nie wspomne :-(
    maz nawet nie moze uzywac perfum, nawet antyperspirant musial zmienic na mniej "zapachowy" bo nawet przytulic sie do niego nie moglam.

Przypomniało mi sie jak byłam w pierwszej ciazy:) Drażnił mnie nawet zapach szamponu do włosów:)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ktorym tyg Ci przeszlo?

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    mam nadzieje, bo kurcze strasznie to meczace :-(
    to ja nie mam co narzekać, zero mdłości i wymiotów he he

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chetnie oddam ;-)

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie he he wszystko tylko nie to

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 myślę, że to jak wyglądają wizyty nie zawsze zależne jest od tego czy są prywatne czy na nfz. Wiadomo łatwiej zapisać się prywatnie bo terminy są mniej odległy i wielu lekarzy też traktuje te pacjentki nieco lepiej. Ja u mojego obecnego lekarza pierwszy raz byłam prywatnie, a teraz chodzę do niego na nfz i nie ma różnicy, a usg jest przy każdej wizycie. Dlatego wydaje mi się, że to bardziej zależy od samego ginekologa.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez te wymioty to pewnie nic nie przytyłaś w ciąży??

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    Anastacia33 myślę, że to jak wyglądają wizyty nie zawsze zależne jest od tego czy są prywatne czy na nfz. Wiadomo łatwiej zapisać się prywatnie bo terminy są mniej odległy i wielu lekarzy też traktuje te pacjentki nieco lepiej. Ja u mojego obecnego lekarza pierwszy raz byłam prywatnie, a teraz chodzę do niego na nfz i nie ma różnicy, a usg jest przy każdej wizycie. Dlatego wydaje mi się, że to bardziej zależy od samego ginekologa.
    Może i zależy to od lekarza....byłam u wielu na nfz i mało który był uprzejmy i miał podejście do pacjentki...za to prywatnie to już była z nimi inna bajka.mili wszystko tlumaczyli, troskliwi aż do przesady.
    W sumie masz szczęście, że trafiłas na dobrego lekarza na nfz

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja tak nie uważam....i mówię tu nie tylko o ginekologach....różnica między państwowo a prywatnie już się zaciera...i lekarze nie uważają już tego jako coś wyższej rangi jeśli pójdziesz prywatnie..nie zależy im już tak jak kiedyś gdzie chodzenie do lekarza prywatnego było mniej dostępne...ludzie teraz nie mają czasu na czekanie więc to stało się na porządku dziennym i niestety lekarze nie są już tacy mili i troskliwi...mało tego niektórzy prywaciarze są już tak bardzo rozpuszczeni, że lepiej zapisać się na nfz....oczywiście nie uogólniam bo ja chodzę do wspaniałego prywatnego gina, ale niestety coraz częściej jest tak jak mówię...

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    no ja tak nie uważam....i mówię tu nie tylko o ginekologach....różnica między państwowo a prywatnie już się zaciera...i lekarze nie uważają już tego jako coś wyższej rangi jeśli pójdziesz prywatnie..nie zależy im już tak jak kiedyś gdzie chodzenie do lekarza prywatnego było mniej dostępne...ludzie teraz nie mają czasu na czekanie więc to stało się na porządku dziennym i niestety lekarze nie są już tacy mili i troskliwi...mało tego niektórzy prywaciarze są już tak bardzo rozpuszczeni, że lepiej zapisać się na nfz....oczywiście nie uogólniam bo ja chodzę do wspaniałego prywatnego gina, ale niestety coraz częściej jest tak jak mówię...
    róznie to z nimi bywa....cieszmy się, że my mamy super lekarzy

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    przez te wymioty to pewnie nic nie przytyłaś w ciąży??

nie, a w zasadzie na poczatku schudlam 2kg

Anastacia33 lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja narazie przytyłam 2 kg...w pierwszej ciązy przytyłam 14,5 kg

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam gratuluje wczorajszych udanych wizyt ja byłam wczoraj na małej rodzinnej imprezie i jak tylko wróciłam do domu to wszystko zwróciłam a myślałam ze to juz za mną. Dzisiaj mam wizytę u Endo a jutro u gina ciekawe jestem ile spadło moje tsh. Bella ciekawa jestem czy to prawda ze na dziewczynki tak się wymiotuje i wszystko drazni ? Ty chyba masz mieć chłopca?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah ale to co mam obciac dziecku głowe żeby zmniejszyc jego długoś i wagę??:)

jesli chodzi o dlugos to w podanej tabelce przez ciebie yo jak najbardziej sie mieszcza calkowicie w gornej granicy:) a jesli chodzi o mase no coz moze bede miala mala kluseczke albo teraz taka duza a potem juz nie bedzie tak szalenczo rosla:)

wiek ciazy wedlug usg mam podady o 3dni starszy nic z OM wiec zaden 17tc i w tabelkach (wykres dziecka na bb) jak najbardziej sie mieszcze:)

najwazniejsze ze maluszek zdrowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:24

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie ma reguły z tymi wymiotami, moja babcia na syna wymiotowała 9 miesiecy!!a moja mama na mnie przez pierwsze miesiace codziennie, uwazam, że zadne "przepowiednie" nie mają wpływu na to co sie urodzi bo przeciez każdy ma inaczej i każdy z tych mitow zostal obalony ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

U mnie pierwszy trymestr również przeszedł bez jakiś rewolucji. Młodości się zdarzały,za to miałam potworne bóle głowy. Perfum do tej pory nie mogę wąchać ani używać. Apetyt mi dopisuje. A na wadze 2.5 kg więcej. Od czasu do czasu jakieś kłucie a to z jednej a to z drugiej strony.

Udanych wizyt w dniu dzisiejszym. ;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciążę przechodzę średnio.Od 5 tc męczą mnie bole brzucha a od 7 mdłości od rana do rana,nudności,wymioty,bole glowy,nastroje,niesamowite zmęczenie,dreszcze i lęki;-)Po drodze mialam podejrzenie salmonelli przez załatwianie się na zielono,zapalenie dróg moczowych,grypę,infekcje pochwy i pojawiły mi sie problemy z sercem ;-) Od trzech dni odpukać w końcu mogę coś zjeść czy napić sie bez konsekwencji;-) Waze mniej niż przed ciąża choć bardzo urósł mi biust :-/ i tez sie z tego nie cieszę ;-)A dziś zaczynam drugi trymestr i jestem przeszczesliwa :-) miłego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 10:44

Anastacia33, Scarlett2014, konwalianka, magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno najwiecej kg przybiera sie w 2 trymestrze takze dziewczyny nie zamartwiajcie sie ;-) dobrze ze piszecie o tych kluciach , bo myslalam ze tylko ja to mam.

Jesli chodzi o podejscie lekarzy mysle , ze zalezy to od czlowieka nie wazne czy przyjmuje panstwowo czy prywatnie , jednak okropnie wspominam wizyte na nfz w pierwszych tyg , nigdy wiecej nie pojde do tej pesymistki.

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ