Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mmarina wrote:Oj dziewczyny piękne brzuszki, ja tez mam taki zaokrąglony narazie. Ale zobaczycie jak zaczniemy rosnąć to w takim tepie ze nie nadazymy zdjęć dodawać. Pamiętam w pierwszej ciąży do 6 miesiąca mialam ladna okragla piłeczkę a potem jak ruszyłam to masakra, z dnia na dzień coraz wieksza
o jeny ja to sie nie moge doczekac az tak wystrzeli)
-
I po wizycie kontrolnej. Maluszek strasznie się wiercił i zasłonił się pępowiną. Więc nadal nie jesteśmy pewni co do płci. Jest zdrowy i duży. Waży 115 gram. No cóż. Był ze mną mój M. Ech... myślałam że chociaż okaże emocje. Jedyne co to powiedział że na ekranie lepiej widać niż na zdjęciu. Zawiodłam się troszkę. Ach Ci mężczyźni
Wyniki badań wyszły dziwnie Nic mnie nie boli, nie swędzi itp, a okazuje się że tylko ilość erytrocytów w moczu jest bardzo duża. Zastanawiam się czy to od zmniejszonej ilości żelaza. Kiedyś byłam anemikiem i nie powiem bym zdrowo się odżywiała. Jem co lubię. Jest jeszcze (z tego co czytałam) opcja że nowotwór się pojawił. Chyba będzie trzeba złożyć wizytę u kolejnego lekarza ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:29
MamaAdasia, bella82, gabi30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnybella82 wrote:w ktorym tyg Ci przeszlo?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 18:41
-
Kasha wrote:I po wizycie kontrolnej. Maluszek strasznie się wiercił i zasłonił się pępowiną. Więc nadal nie jesteśmy pewni co do płci. Jest zdrowy i duży. Waży 115 gram. No cóż. Był ze mną mój M. Ech... myślałam że chociaż okaże emocje. Jedyne co to powiedział że na ekranie lepiej widać niż na zdjęciu. Zawiodłam się troszkę. Ach Ci mężczyźni
Wyniki badań wyszły dziwnie Nic mnie nie boli, nie swędzi itp, a okazuje się że tylko ilość erytrocytów w moczu jest bardzo duża. Zastanawiam się czy to od zmniejszonej ilości żelaza. Kiedyś byłam anemikiem i nie powiem bym zdrowo się odżywiała. Jem co lubię. Jest jeszcze (z tego co czytałam) opcja że nowotwór się pojawił. Chyba będzie trzeba złożyć wizytę u kolejnego lekarza ...
ze co? skad pomysl ze to nowotwor? przeciez w ciazy nie wszystkie wyniki sa ksiazkowe... nie bierz pod uwage od razu najgorszej opcji... -
Czytałam że taka opcja może być. Nie stresuję się tym w ogóle, ale biorę pod uwagę. Od urodzenia byłam palaczem biernym i czynnym (przy mnie palono i ja paliłam). Więc wszystko jest możliwe. Ale najważniejsze że dzidzia zdrowa, a moja druga doktorka powie co i jak.
Mam dobre przeczucia. -
nick nieaktualnyDziewczyny piekne brzuszki:) Ja jak narazie jestem -2 kg ale brzuch mam jak w 6 miesiacu i jestem przerazona:) Poprzednio było widac dopiero w 5 mies. Podobno to normalne w 2 ciązy... Ale czuje sie juz pełnoprawnie ciążowa... widac jak nic nawet dla obcych ludzi:)
Kasha tez nie zakładałabym czarnego scenariusza.... W ciazy czasem wyniki laboratoryjne wariują. Jak nie wykracza bardzo poza normy to sie nie denerwuj na zapas. -
Ja wróciłam z wizyty ale od Endo tsh trochę spadło ale liczyłam na więcej mam zwiekszona dawkę euthyroxu na 75 i okazało się ze od ostatniej wizyty przytyłam 4 kg(szok) nie spodziewałam się aż tyle ale to pewnie sprawka tych słodyczy które ostatnio pochlaniam.
Kasha ktoś ci powiedział ze to moze być nowotwór czy z netu to wyczytalas? Bo tam różne głupoty wypisują.[/url]
-
Erytrocytów powinno być od 0-2 ja mam od 10-15.
Wszystkie inne wyniki idealne. Przewiduję że to problem z żelazem. Swojego czasu ważyłam 44 kg na 158 cm wzrostu. Zdrowo się nigdy nie odżywiałam i przede wszystkim jadłam kiedy byłam głodna (czyli średnio co drugi dzień), a nie 3 razy dziennie. Dlatego się nie martwię.
A po za tematem. Pani doktor poleciła darmowe badania na HIV (profilaktycznie). Nie powiem bym miała partnerów na pęczki, ale też nie wiem czy któryś był chorzy czy też zdrowy. Myślicie że warto skorzystać? Wy badałyście się pod tym kontem? -
Kasha mysle ze nigdy nie zaszkodzi zrobic na Hiv tym bardziej ze masz bezplatnie , ja robilam prywatnie na zlecenie lekarza.
Mam nadzieje ze dbasz o siebie teraz , rzucilas czy palisz nadal?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 19:39
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Kasss powiem ci ze ja swego czasu mialam podwyzszone tsh przed ciaza ale moja dr nie zaspecjalnie bierze to pod uwage i nawet nie kaze mi kontrolowac , tsh w ciazy skacze a u ciebie po lekach napewno bedzie lepiej
.
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Kasha wrote:Erytrocytów powinno być od 0-2 ja mam od 10-15.
Wszystkie inne wyniki idealne. Przewiduję że to problem z żelazem. Swojego czasu ważyłam 44 kg na 158 cm wzrostu. Zdrowo się nigdy nie odżywiałam i przede wszystkim jadłam kiedy byłam głodna (czyli średnio co drugi dzień), a nie 3 razy dziennie. Dlatego się nie martwię.
A po za tematem. Pani doktor poleciła darmowe badania na HIV (profilaktycznie). Nie powiem bym miała partnerów na pęczki, ale też nie wiem czy któryś był chorzy czy też zdrowy. Myślicie że warto skorzystać? Wy badałyście się pod tym kontem?
podobno przy przyjeciu na porodowke nkiektore szpitale wymagaja badan na HIV? wiec ja bym skorzystala... tym bardziej ze one nie naleza chyba do najtanszych... -
noa8 wrote:Kasss powiem ci ze ja swego czasu mialam podwyzszone tsh przed ciaza ale moja dr nie zaspecjalnie bierze to pod uwage i nawet nie kaze mi kontrolowac , tsh w ciazy skacze a u ciebie po lekach napewno bedzie lepiej
.
[/url]
-
nick nieaktualnyKasha wrote:Erytrocytów powinno być od 0-2 ja mam od 10-15.
A po za tematem. Pani doktor poleciła darmowe badania na HIV (profilaktycznie). Nie powiem bym miała partnerów na pęczki, ale też nie wiem czy któryś był chorzy czy też zdrowy. Myślicie że warto skorzystać? Wy badałyście się pod tym kontem?
Kasha z tego co wiem Hiv chyba jest teraz nawet obowiazkowe (lub zalecane) w ciązy. Wiem ze jest na liście badan dla ciężąrnych finansowanych przez fundusz. Ja w poprzedniej i obecnej ciąży miałam zlecone przez lekarza na pierwszej wizycie - chodze na nfz wiec oczywiscie nie płaciłam. Wiem tez ze powtarzaja pod koniec ciazy. Zrób bedziesz miała pewnośćObowiazkowo robią tez na kiłę