X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspieram Rubi, na pewno wszystko w porządku!

dzień dobry..

bezpieczne? w ciąży? nigdy - taka prawda..w każdym momencie może cos sie wydarzyć..najważniejsze to nie wkręcać sobie najgorszego..

miłego dnia

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• SunSun Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi trzymam kciuki!! Moja mama w 4 miesiącu miała baaaardzo duże krwawienia - obudziła sie w kałuży krwi.I choć lekarze nie wiedzieli skąd okazało sie ,ze wszystko ok- a ja jestem dowodem :-)

Dorka1979, Endi84 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ja juz spodni zbytnio nie mogę nosić mimo że we wszystkie się mieszcze ale mi nie wygodnie w brzuch wiec tylko legginsy i tuniki
    Ja tez sie mieszcze ale troche mi ciasno

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    Witam się z łóżka szpitalnego:/ wczoraj dostałam krwawienia.. w sumie to nic nie wiem dostałam 3x2 luteina magnez i nospa..i leżeć leżeć leżeć..dziś będzie usg i wyniki krwi bo wczoraj przyjechałam w nocy.ehh boję się..trzymajcie kciuki.
    bedzie dobrze, musi byc...informuj nas na bieżąco

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi Kochana trzymamy kciuki wszystko musi byc dobrze daj znac jak czegos sie dowiesz;-) my cala ciaze nie bedziemy spokojne. Ja man dzisiaj wizyte I jak przed kazda zastanawiam sie czy serduszko nadal bije myslalam ze po genetycznym mi to minie ale nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 09:52

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi zaciskam kciuki za maleństwo i Ciebie.
    Mam nadzieję,że to nic poważnego. Trzymaj się dzielnie.

relg2n0abn31771x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi tez trzymam kciuki silna bądź :*

Jeny jak tęsknię za wami tzn za wpisami na tym forum :( niby to było tylko kilka tygodni ale tutaj jest zupełnie inaczej niż na różowej stronie... tam są same panikary i wredoty :p 3 mam kciuki za każdą z Was i będę z Wami do końca ;)

noa8, kasss, Niunia86, SunSun, Mmarina, MamaAdasia, bella82, magda91, kaczamila, gosiaczek31, madziutek 23, gabi30, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 to zaglądaj do nas częściej my o tobie też myślimy i o wszystkich niedoszłych marcówkach oby jak najszybciej wam się udało;) ja zaglądam czasem do was na aniołkowe mamusie żeby zobaczyc jak wam się układa a ty jak się czujesz?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 potrzebujemy Twojej obecnosci i jestes tu zawsze mile widziana nie mniej od marcowych...
    Mow nam stale co u ciebie.. ;-) jak sie czujesz?

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu dzisiaj pusto jak nigdy mamuśki ja zbieram się na wizytę trzymajcie za nas kciuki mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze;)(MUSI!)

Niunia86, SunSun, MamaAdasia, noa8, jasmin, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) u mnie bardzo dobrze :) powoli zapomniam o tym co się stało ;) zawsze to już będzie pierwszą ciąża i nigdy kolejna to już nie bedzie to samo ale nie rozmyślam, żyję chwila :) teraz czekam na pierwszą @ pp. Po drugiej/trzeciej możemy starać się znowu :) jednak trochę nam się skomplikowalo wiec nie wiem czy w tym roku będziemy się starać niestety... mąż zarabiał bardzo dobrze a teraz w firmie zaczęli kombinować i juz nie jest kolorowo. Zaczęłam szukać pracy a wiadomo ze każda z nas chce żeby dziecko miało wszystko ;) tak chcemy też My wiec dopóki nie będziemy pewni że zapewnimy wszystko malenstwu starać się nie będzie ale co będzie to będzie :) poza tym mąż tak się przestraszyl ilości krwi podczas poronienia i ogólnie tego wszystkiego ze narazie nie chce słyszeć o dziecku... przeżył to bardziej ode mnie biedny. Ja nie naciskam i nie nalega nawet na seks bo widzę ze jeszcze się boi. Mam nadzieje ze z czasem zapomni jak ja :)
    Czytam was kilka razy dziennie oczekuje aż zaczniecie kompletowac wyprawki :)
    Ale się rozpisalam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:24

MamaAdasia, Emily83, gabi30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Anka ja to sobie myślę ze finansowo to nigdy nie jest dobry moment na dziecko. W ogóle mam wrażenia że czym byłam starsza tym trudniej było mi podjąć decyzję o ciąży. Bo najpierw facet nie ten, poten studia chcialam skończyć, potem zdobyć doświadczenie zawodowe, potem slub, potem chciałam zmienić pracę, potem chciałam się jeszcze trochę się pobawić itd. :) teraz też jest pewnie średni moment - mamy rozgrzebana budowe domu w innym mieście niż mieszkamy a w Krakowie wynajmujemu stosunkowo malutkie mieszkano które kosztuje kupe kasy i w ktorym nie wiem gdzie zmieszczę łóżeczko :) a z racji przeprowadzki w niedlugim (mam nadzieję) czasie sytuacja zawowoda zwłaszcza mojego męża jest niepewna. Potem za pewne będziemy chcieli wykończyć dom, spłacić kredyt itd. Więc jak patrzę w przyszłość to też nie widzę optymalnego momentu na dziecko :) kiedyś bardziej się tym przejmowalam a teraz odpuscilam sobie trochę ten moj zyciowy racjonalizm i pozwoliłam dojść do głosu optymizmowi :) jakoś sobie poradzimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2014, 13:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ja to wiem, niestety mój mąż nie. Juz mu nawet wykrzyczalam ze z jego myśleniem małżeństwa gdzie oboje mają najniższa krajowa w ogóle nie powinni mieć dzieci bo jak oni się utrzymają? My tez wynajmujemy mieszkanie ale 3 pokojowe wiec pokój dla dziecka jest. Wiadomo że na pewno pieniążki by szły na dziecko a nie na jakieś gadżety męża czy inne nasze rozrywki. Ja jestem gotowa na to mąż niestety nie. On chce żeby było nas stać na nasze rozrywki każde plus na dziecko a tak się nie da. Chcemy zmienić auto, kupić mieszkanie co wiąże się z kredytem wiadomo ze wolałabym najpierw się dorobić później starać się o dziecko no ale nie wiadomo ile te starania potrwają bo widać ze może być różnie :) będę w grudniu pracować nad mężem żeby przekonać go do dziecka i mam nadzieje ze mi się uda. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to raczej ja (choć chyba z musu) jestem ta bardziej rozsądnie myśląca :) i to ja dłużej miałam opory ale cieszę się że dałam się przekonać :) dużo do myslenia dało mi też to ze wcale nie zaszlam w ciążę po miesiącu jak liczylam ze będzie a trochę nam to jednak zajęło a po drodze jeszcze lekarze mnie nastraszyli :/ koniec końców cieszę się ze już nie czekaliśmy ale tez nie uwazam ze kazde małżeństwo zaraz po slubie powinno zacząć strac sie o dziecko. Mocno wkurzalo mnie ze wszyscy nas z dzieckiem pospieszali i wpadłam w szał jak ktoś sugerował że dopóki nie będzie dziecka nie ma rodziny :/ nie zaluje tez ze nie zdecydowalismy sie wcześniej. Więc po prostu życzę Wam żebyście znaleźli odpowiedni dla Was moment na dziecko :) i żeby wszystko ukladalo sie Wam korzystnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam się udało za pierwszym razem wiec mąż mówi ze jak będziemy chcieli od razu zachodzimy. Do listopada jeszcze trochę czasu wiec może mąż sobie wszystko przemysli :) nooo mnie ostatnio dużo ludzi pytał kiedy dziecko bo już ponad rok po ślubie a ja na to puuuuf byłam w ciąży i poroniłam a wtedy juz pytania się kończą :) ludzie nie zdają sobie sprawy z tego ze to nie zawsze tak hop siup i jest dziecko ;)

• Rubi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za WSZYSTKIE kciuki..pomogły! Z nami wszystko dobrze mam się nie martwić tak czasem bywa nawet do końca 4 mca ale wszystko jest dobrze mogę chodzić i nie ma nic co może mnie niepokoić..ale mały gra nam na nosie i mąż mu dzisiaj groził palcem:P dziękuję raz jeszcze za zainteresowanie:*

Scarlett2014, anka418, MamaAdasia, jasmin, justwol, Mmarina, Niunia86, kasss, MartaM, Zosia_Tosia, Emily83, Madzik82, SunSun, konwalianka, gabi30, slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie niby wszystko ok ale jestem niezadowolona czekałam 2 godz lekarz się spóznił i przyjmował wszystkich w biegu. nie powiedział mi nic ani ile dzidzia wazy ile ma cm tylko ze rośnie i serduszko bije niby to najwazniejsze ale nie tego się spodziewałam w końcu na wizyte czekam miesiąć i chyba nalezy mi się wiecej czasu jak 10 min na dodatek infekcja wróciła jak podejrzewałam. nie chce już zmieniać lekarza wiem ze jest dobry ale mam kilka przychodni i szpitale i taki zabiegany jestem bardzo zawiedziona ta wizytą i płakać mi się chce a tak sie cieszyłam że to juz dziś;(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieli że nie ma żadnej przyczyny że tak może się zdarzyć i dopóki na usg wszystko jest ok to nie ma powodów do zmartwień..

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 września 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno nie pisałam i potrzebowałam trochę czasu żeby Was nadgonić:)
    Gratuluje udanych wizyt.
    Rubi cieszę się, że wszystko jest już ok.
    Co do brzuszka albo brzucha to u mnie już jest duży, (jestem osobą o rozmiarze L- XL)więc jest już spory:)
    Dzisiaj miałam miłą sytuację w przedszkolu w mojej grupie 5 latków.
    Dziewczynka i chłopczyk do mnie podeszli i powiedzieli mi "A pani będzie miała dzidziusia." a ja na to a skąd wiecie? A oni na to "No bo przecież pani brzuszek rośnie":) pytali jaki już jest duży to im pokazałam. Chłopczyk "Niemożliwe nie ma takich małych dzieci" ja na to, że są bardzo malutkie i później rosną a chłopczyk na to "A no tak pierwsze to takie małe kuleczki a później rośnie dzidziuś":) i na sam koniec chłopczyk powiedział "A wie pani ze dzidziusie daje Pan Bóg":):).... te dzieciaczki to wszystko zobaczą i potrafią wytłumaczyć:)

Madzik82, Anastacia33, SunSun, Zosia_Tosia, gabi30, Juusti69, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi super wiadomosc, bardzo sie ciesze!
    Kasss rozumiem Twoja zlosc ale najwazniejsze, ze z dzidzia wszystko ok :-*

‹‹ 301 302 303 304 305 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ