WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    polecam maseczke do włosów BIOVAX do kupienia w aptekach...zalecana nawet przy chemioterapii.kiedys wypadały mi włosy garściami,po kuracji ta maseczką juz nie wypadaja.często tez włosy garściami wypadaja jak masz problem z tarczycą

Mam tą maseczkę ale od kiedy jestem w ciąży rzadko jej używam. Jak wrócę do domu to znowu zacznę ja nakładać co najmniej raz na tydzień. A dziś moze poszukam jakiegoś dobrego szamponu w aptece.
    Ogółem czytałam że wypadanie włosów w ciazy jest normalne - hormony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:48

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trzymałam ja na włosach dobre 45 minut siedząc w wannie z gorąca woda

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    ja trzymałam ja na włosach dobre 45 minut siedząc w wannie z gorąca woda

Ja aż tak cierpliwa nie jestem :) trzymam ją 10/15 minut maks ale faktycznie mi też kiedyś pomogła choć stosowałam ją z innymi specyfikacji więc sama nie mam pewności co dało mi najwięcej :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10-15 minut to stanowczo za krótko jak na ta maseczkę, zobaczysz że o niebo lepiej działa jak ją potrzymasz na włosach te 30 minut

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz
    zawsze możesz zacząć chodzic prywatnie nic nie stoi na przeszkodzie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
    wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci :)

właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazury :D nie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.. ;) trzymam kciuki za wizyty ;)

Kass zawsze mozesz dodatkowo, jednorazowo umowic sie do innego l3karza prywatnie jesli czujesz niedosyt... ;))

noa Ty chyba kiedys podsylaas przepis na pasztet z cukinii... moglabym prosic jeszcze raz?? ;) bo wtedy nie odpisalam a nie moge znalesc go ;))

kasss lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
    wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci :)

właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazury :D nie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/

o matko ja to sie czuje jakbym wovgole nie byla w ciazy;) juz sie pare razy zapomnialam i robilam rzeczy ktorych nie powinnam ;)) normalnie jakbym byla ""pusta" w srodku ;) heh

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie to tak naprawde nie dawno zaczelo... w pierwszym trymestrze mdłości mialam moze z 10 razy,ale ani razu nie wymiotowałam, i ogólnie dobrze sie czułam, tylko bóle brzucha czasem były, a tak to nic, teraz mi sie cos podziało, nawet wyjśc z domu rano nie moge bo nie wiem czy zasłabne, nad morzem w lidlu prawie zemdlałam dobrze ze mąż był ze mną...ale to podobno przez to że dużo organizm krwi produkuje i działać musi na dwoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:33

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

Rubi cieszę się,że jest juz ok.
    Kasss najważniejsze,że z dzidzią dobrze,choć rozumiem Cię bo też bym tak pewnie zareagowała.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja chodzę prywatnie do lekarza,nawet cała klinika jest prywatna,choć ma podpisaną umowę z nfz,ale pewnie nie na wszystko.
    Od kiedy zaczęłam leczyć się z powodu niemożności posiadania dziecka przeniosłam się do miasta obok ,czyli 90 km dalej od mojego miejsca zamieszkania. U mnie niestety nikt tym tematem z lekarzy się nie zajmował,byłam dwa lata zbywana,że jest jeszcze czas,jest Pani młoda itd. Czułam się czasami jakbym chciała Bóg wie czego a ja chciałam tylko mieć możliwość posiadania dziecka. :) Nie mówię,że u mnie lekarze są źli,ale nie pomogli mi wtedy ,kiedy tego potrzebowałam. Sama musiałam szukać specjalistycznego ośrodka leczenia. Lekarza prowadzącego wybrałam też po opiniach z for internetowych, oraz dwie moje koleżanki były pod jego opieką. Mam nadzieję,że dokonałam dobrego wyboru. Czas pokaże ;)

kasss lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem ze przeprowadzilas zsie tylko z tego powodu zeby sie leczyc? jak widac poswiecenie sie powiodlo;)) teraz to juz musi byc dobrze ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hejka

dawno mnie nie było podczytuje was ale jakoś weny ostatnio brak na pisanie u nas wszystko ok zaczynam czuć ruchy przeważnie o 23 jak już leże grzecznie w łózeczku

Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?

Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to ja w ciągu ostatnich 7 lat przetestowałam wiele specyfików (tabletki, szampony, odżywki, wcierki). Wiadomo w tym czasie miałam lepsze i gorsze chwile, ale co jakiś czas powracał problem wypadających włosów. Przyczyny były różnie stres, przemęczenie, anemia. W końcu trafiłam na tabletki solgar włosy, skóra, paznokcie. Brałam je regularnie. Bardzo szybko włosy przestały wypadać. W połowie opakowania (po ok. miesiącu) ku mojemu zaskoczeniu pojawiło się mnóstwo małych włosków. W sumie zużyłam jedno opakowanie i po ok. 2 miesiącach zaczęłam drugie, którego nie skończyłam, wiadomo że jeżeli włosy nie wypadają to nie ma już takiej motywacji. Na opakowaniu jest napisane że kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny to skonsultować z lekarzem. W każdym razie jeżeli nawet nie teraz to w przyszłości w razie problemów polecam spróbować. Włosy nie dość, że przestały wypadać, to ładnie się zagęściły. No koniec reklamy :P

Z naturalnych ziołowych specyfików czytałam o cudownym działaniu kozieradki. W internecie można znaleźć przykłady spektakularnych efektów, ale ja nie mam do tego cierpliwości i po tygodniu moja przygoda z kozieradką się skończyła.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. A po Waszych kolejnych przykrych doświadczeniach z lekarzami uświadamiam sobie jaką jestem szczęściarą, że trafiłam na swojego. A jest to mój pierwszy i jedyny ginekolog (nfz), u którego kiedykolwiek byłam. Nigdy go nie zmienię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:55

sylwia85 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?

mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc... ;) a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie ;)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też dziś szykuje się na genetyczne o 17.30 :D wreszcie!
    co można polecić na wypadanie włosów tego niestety nie wiem, ale na pewno warto unikać ich dodatkowego obciążania, przegrzewania tj. suszenia suszarką, kręcenia lokówką, prostowania i nakładania dużej ilości specyfików jak lakier itp.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc... ;) a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie ;)
    dzięki chyba tak zrobie i nawet mężowi to mówiłam dla mnie to jest najważniejsze co dzieje się z moim maluszkiem

madziutek 23 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?

nie w pierwszej zdecydowanie później bo wtedy nie wiedziałam jeszcze że takie muśnięcia to już ruchy dziecka wiadomo ze to jeszcze nie taki porządny kopniak tylko coś tam przepłynie delikatnie w brzuszku na razie przeważnie wieczorem jak po całym dniu sie położę ale juz niedługo będą coraz mocniejsze ruchy

Sarah88, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew
    ja tez mam na mocz, krew, grupe krwi i odczyn Coombsa, tez chodze na nfz, ale mam super gin, moze dlatego ze to znajoma rodziny męża wiec tak sie troszczy...nie wiem, ale co wizyte mam usg i widze moje malenstwo :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ