Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:polecam maseczke do włosów BIOVAX do kupienia w aptekach...zalecana nawet przy chemioterapii.kiedys wypadały mi włosy garściami,po kuracji ta maseczką juz nie wypadaja.często tez włosy garściami wypadaja jak masz problem z tarczycą
Mam tą maseczkę ale od kiedy jestem w ciąży rzadko jej używam. Jak wrócę do domu to znowu zacznę ja nakładać co najmniej raz na tydzień. A dziś moze poszukam jakiegoś dobrego szamponu w aptece.
Ogółem czytałam że wypadanie włosów w ciazy jest normalne - hormonyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:48
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:ja trzymałam ja na włosach dobre 45 minut siedząc w wannie z gorąca woda
Ja aż tak cierpliwa nie jestemtrzymam ją 10/15 minut maks ale faktycznie mi też kiedyś pomogła choć stosowałam ją z innymi specyfikacji więc sama nie mam pewności co dało mi najwięcej
-
Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz
[/url]
-
kasss wrote:Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci
właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazurynie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
witam dziewczyny..
trzymam kciuki za wizyty
Kass zawsze mozesz dodatkowo, jednorazowo umowic sie do innego l3karza prywatnie jesli czujesz niedosyt...)
noa Ty chyba kiedys podsylaas przepis na pasztet z cukinii... moglabym prosic jeszcze raz??bo wtedy nie odpisalam a nie moge znalesc go
)
kasss lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci
właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazurynie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/
o matko ja to sie czuje jakbym wovgole nie byla w ciazy;) juz sie pare razy zapomnialam i robilam rzeczy ktorych nie powinnam) normalnie jakbym byla ""pusta" w srodku
heh
-
mi sie to tak naprawde nie dawno zaczelo... w pierwszym trymestrze mdłości mialam moze z 10 razy,ale ani razu nie wymiotowałam, i ogólnie dobrze sie czułam, tylko bóle brzucha czasem były, a tak to nic, teraz mi sie cos podziało, nawet wyjśc z domu rano nie moge bo nie wiem czy zasłabne, nad morzem w lidlu prawie zemdlałam dobrze ze mąż był ze mną...ale to podobno przez to że dużo organizm krwi produkuje i działać musi na dwoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:33
-
Witajcie kobietki
Rubi cieszę się,że jest juz ok.
Kasss najważniejsze,że z dzidzią dobrze,choć rozumiem Cię bo też bym tak pewnie zareagowała.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja chodzę prywatnie do lekarza,nawet cała klinika jest prywatna,choć ma podpisaną umowę z nfz,ale pewnie nie na wszystko.
Od kiedy zaczęłam leczyć się z powodu niemożności posiadania dziecka przeniosłam się do miasta obok ,czyli 90 km dalej od mojego miejsca zamieszkania. U mnie niestety nikt tym tematem z lekarzy się nie zajmował,byłam dwa lata zbywana,że jest jeszcze czas,jest Pani młoda itd. Czułam się czasami jakbym chciała Bóg wie czego a ja chciałam tylko mieć możliwość posiadania dziecka.Nie mówię,że u mnie lekarze są źli,ale nie pomogli mi wtedy ,kiedy tego potrzebowałam. Sama musiałam szukać specjalistycznego ośrodka leczenia. Lekarza prowadzącego wybrałam też po opiniach z for internetowych, oraz dwie moje koleżanki były pod jego opieką. Mam nadzieję,że dokonałam dobrego wyboru. Czas pokaże
kasss lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?
Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
sylwia85 wrote:hejka
dawno mnie nie było podczytuje was ale jakoś weny ostatnio brak na pisanie u nas wszystko ok zaczynam czuć ruchy przeważnie o 23 jak już leże grzecznie w łózeczku
Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?
Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to ja w ciągu ostatnich 7 lat przetestowałam wiele specyfików (tabletki, szampony, odżywki, wcierki). Wiadomo w tym czasie miałam lepsze i gorsze chwile, ale co jakiś czas powracał problem wypadających włosów. Przyczyny były różnie stres, przemęczenie, anemia. W końcu trafiłam na tabletki solgar włosy, skóra, paznokcie. Brałam je regularnie. Bardzo szybko włosy przestały wypadać. W połowie opakowania (po ok. miesiącu) ku mojemu zaskoczeniu pojawiło się mnóstwo małych włosków. W sumie zużyłam jedno opakowanie i po ok. 2 miesiącach zaczęłam drugie, którego nie skończyłam, wiadomo że jeżeli włosy nie wypadają to nie ma już takiej motywacji. Na opakowaniu jest napisane że kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny to skonsultować z lekarzem. W każdym razie jeżeli nawet nie teraz to w przyszłości w razie problemów polecam spróbować. Włosy nie dość, że przestały wypadać, to ładnie się zagęściły. No koniec reklamy
Z naturalnych ziołowych specyfików czytałam o cudownym działaniu kozieradki. W internecie można znaleźć przykłady spektakularnych efektów, ale ja nie mam do tego cierpliwości i po tygodniu moja przygoda z kozieradką się skończyła.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. A po Waszych kolejnych przykrych doświadczeniach z lekarzami uświadamiam sobie jaką jestem szczęściarą, że trafiłam na swojego. A jest to mój pierwszy i jedyny ginekolog (nfz), u którego kiedykolwiek byłam. Nigdy go nie zmienięWiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:55
sylwia85 lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?
mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc...a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie
kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew
-
Witam, też dziś szykuje się na genetyczne o 17.30
wreszcie!
co można polecić na wypadanie włosów tego niestety nie wiem, ale na pewno warto unikać ich dodatkowego obciążania, przegrzewania tj. suszenia suszarką, kręcenia lokówką, prostowania i nakładania dużej ilości specyfików jak lakier itp. -
madziutek 23 wrote:mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc...
a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie
madziutek 23 lubi tę wiadomość
[/url]
-
MartaM wrote:Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?
nie w pierwszej zdecydowanie później bo wtedy nie wiedziałam jeszcze że takie muśnięcia to już ruchy dziecka wiadomo ze to jeszcze nie taki porządny kopniak tylko coś tam przepłynie delikatnie w brzuszku na razie przeważnie wieczorem jak po całym dniu sie położę ale juz niedługo będą coraz mocniejsze ruchySarah88, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
sylwia85 wrote:Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew