X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    polecam maseczke do włosów BIOVAX do kupienia w aptekach...zalecana nawet przy chemioterapii.kiedys wypadały mi włosy garściami,po kuracji ta maseczką juz nie wypadaja.często tez włosy garściami wypadaja jak masz problem z tarczycą

Mam tą maseczkę ale od kiedy jestem w ciąży rzadko jej używam. Jak wrócę do domu to znowu zacznę ja nakładać co najmniej raz na tydzień. A dziś moze poszukam jakiegoś dobrego szamponu w aptece.
    Ogółem czytałam że wypadanie włosów w ciazy jest normalne - hormony :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 09:48

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja trzymałam ja na włosach dobre 45 minut siedząc w wannie z gorąca woda

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    ja trzymałam ja na włosach dobre 45 minut siedząc w wannie z gorąca woda

Ja aż tak cierpliwa nie jestem :) trzymam ją 10/15 minut maks ale faktycznie mi też kiedyś pomogła choć stosowałam ją z innymi specyfikacji więc sama nie mam pewności co dało mi najwięcej :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10-15 minut to stanowczo za krótko jak na ta maseczkę, zobaczysz że o niebo lepiej działa jak ją potrzymasz na włosach te 30 minut

860isg18r6bpss11.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Witam zycze udanych wizyt;-) ja juz jestem w lepszym humorze maz mnie troche picieszyl ale nie wiem jak wytrzymam kolejny miesiac maz zdziwiony zschowaniem Gina bo jak odtatnio bylismy na genetycznych u tego samego tylko prywatnie wszystko wygladalo zupelnie inaczej poswiecil Nam 40 min a placilismy tyljo 120 zl jak bede kiedys w drugiej ciazy na pewno nie pojde na nfz
    zawsze możesz zacząć chodzic prywatnie nic nie stoi na przeszkodzie

Dorka1979 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
    wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci :)

właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazury :D nie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny.. ;) trzymam kciuki za wizyty ;)

Kass zawsze mozesz dodatkowo, jednorazowo umowic sie do innego l3karza prywatnie jesli czujesz niedosyt... ;))

noa Ty chyba kiedys podsylaas przepis na pasztet z cukinii... moglabym prosic jeszcze raz?? ;) bo wtedy nie odpisalam a nie moge znalesc go ;))

kasss lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    cześć!ja codziennie do godziny 13-14 źle się czuję,tzn kręci mi się w głowie, słabo mi i mdłości mam, ale tylko jak wstane, gdy siedze bądź leże wszystko ok.
    wizyte mam dopiero 2 października, a potem to już pewnie w ciagu dwoch tygodni polowkowe bedzie...ale ten czas leci :)

właśnie pakuje torbe bo jedziemy z mezem do babci na mazury :D nie bylam tam 2 lata, wiec sie strasznie ciesze, szkoda tylko ze podróż trwa ok 7h ;/

o matko ja to sie czuje jakbym wovgole nie byla w ciazy;) juz sie pare razy zapomnialam i robilam rzeczy ktorych nie powinnam ;)) normalnie jakbym byla ""pusta" w srodku ;) heh

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie to tak naprawde nie dawno zaczelo... w pierwszym trymestrze mdłości mialam moze z 10 razy,ale ani razu nie wymiotowałam, i ogólnie dobrze sie czułam, tylko bóle brzucha czasem były, a tak to nic, teraz mi sie cos podziało, nawet wyjśc z domu rano nie moge bo nie wiem czy zasłabne, nad morzem w lidlu prawie zemdlałam dobrze ze mąż był ze mną...ale to podobno przez to że dużo organizm krwi produkuje i działać musi na dwoje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:33

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki :)

Rubi cieszę się,że jest juz ok.
    Kasss najważniejsze,że z dzidzią dobrze,choć rozumiem Cię bo też bym tak pewnie zareagowała.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Ja chodzę prywatnie do lekarza,nawet cała klinika jest prywatna,choć ma podpisaną umowę z nfz,ale pewnie nie na wszystko.
    Od kiedy zaczęłam leczyć się z powodu niemożności posiadania dziecka przeniosłam się do miasta obok ,czyli 90 km dalej od mojego miejsca zamieszkania. U mnie niestety nikt tym tematem z lekarzy się nie zajmował,byłam dwa lata zbywana,że jest jeszcze czas,jest Pani młoda itd. Czułam się czasami jakbym chciała Bóg wie czego a ja chciałam tylko mieć możliwość posiadania dziecka. :) Nie mówię,że u mnie lekarze są źli,ale nie pomogli mi wtedy ,kiedy tego potrzebowałam. Sama musiałam szukać specjalistycznego ośrodka leczenia. Lekarza prowadzącego wybrałam też po opiniach z for internetowych, oraz dwie moje koleżanki były pod jego opieką. Mam nadzieję,że dokonałam dobrego wyboru. Czas pokaże ;)

kasss lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem ze przeprowadzilas zsie tylko z tego powodu zeby sie leczyc? jak widac poswiecenie sie powiodlo;)) teraz to juz musi byc dobrze ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?

Dorka1979 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hejka

dawno mnie nie było podczytuje was ale jakoś weny ostatnio brak na pisanie u nas wszystko ok zaczynam czuć ruchy przeważnie o 23 jak już leże grzecznie w łózeczku

Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?

Jeżeli chodzi o wypadanie włosów to ja w ciągu ostatnich 7 lat przetestowałam wiele specyfików (tabletki, szampony, odżywki, wcierki). Wiadomo w tym czasie miałam lepsze i gorsze chwile, ale co jakiś czas powracał problem wypadających włosów. Przyczyny były różnie stres, przemęczenie, anemia. W końcu trafiłam na tabletki solgar włosy, skóra, paznokcie. Brałam je regularnie. Bardzo szybko włosy przestały wypadać. W połowie opakowania (po ok. miesiącu) ku mojemu zaskoczeniu pojawiło się mnóstwo małych włosków. W sumie zużyłam jedno opakowanie i po ok. 2 miesiącach zaczęłam drugie, którego nie skończyłam, wiadomo że jeżeli włosy nie wypadają to nie ma już takiej motywacji. Na opakowaniu jest napisane że kobiety w ciąży i karmiące piersią powinny to skonsultować z lekarzem. W każdym razie jeżeli nawet nie teraz to w przyszłości w razie problemów polecam spróbować. Włosy nie dość, że przestały wypadać, to ładnie się zagęściły. No koniec reklamy :P

Z naturalnych ziołowych specyfików czytałam o cudownym działaniu kozieradki. W internecie można znaleźć przykłady spektakularnych efektów, ale ja nie mam do tego cierpliwości i po tygodniu moja przygoda z kozieradką się skończyła.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. A po Waszych kolejnych przykrych doświadczeniach z lekarzami uświadamiam sobie jaką jestem szczęściarą, że trafiłam na swojego. A jest to mój pierwszy i jedyny ginekolog (nfz), u którego kiedykolwiek byłam. Nigdy go nie zmienię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 10:55

sylwia85 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dzięki dziewczyny nie chce zmieniać już lekarza bo już raz to robiłam i z tego byłam zadowolona wczoraj sie spieszył i tak wyszło choć nie powinno tak być i nie zdazyłam zaptać o jakas masc dla meza bo skoro ja mam infekcje to on pewnie też myślicie ze kupie cos bez recepty?

mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc... ;) a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie ;)

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, też dziś szykuje się na genetyczne o 17.30 :D wreszcie!
    co można polecić na wypadanie włosów tego niestety nie wiem, ale na pewno warto unikać ich dodatkowego obciążania, przegrzewania tj. suszenia suszarką, kręcenia lokówką, prostowania i nakładania dużej ilości specyfików jak lakier itp.

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    mysle ze cos napewno ale o slabszych wlasciwosciach .. ale od rodzinnego mozesz recepte wziasc... ;) a ja akurat nie mowilam o zmianie lekarza tylko np tak za tydzien isc przywatnie do jakiegos gina i dowiedziec sie wiecej o malenstwie... ja bym 2 mc nie wytrz6mala nie wiedzac dokladnych oinformacji o moim skarbie ;)
    dzięki chyba tak zrobie i nawet mężowi to mówiłam dla mnie to jest najważniejsze co dzieje się z moim maluszkiem

madziutek 23 lubi tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Ale Ci zazdroszczę tych ruchów. W pierwszej ciąży też tak szybko poczułaś?

nie w pierwszej zdecydowanie później bo wtedy nie wiedziałam jeszcze że takie muśnięcia to już ruchy dziecka wiadomo ze to jeszcze nie taki porządny kopniak tylko coś tam przepłynie delikatnie w brzuszku na razie przeważnie wieczorem jak po całym dniu sie położę ale juz niedługo będą coraz mocniejsze ruchy

Sarah88, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    Sarah88 ja tez mam wizyte 2 października a to jeszcze tyleee czasuuu.... i to wizyta u gina na nfz bez usg tylko serduszka posłucham i badania musze zrobić przed wizytą bo mam skierowanie na mocz i krew
    ja tez mam na mocz, krew, grupe krwi i odczyn Coombsa, tez chodze na nfz, ale mam super gin, moze dlatego ze to znajoma rodziny męża wiec tak sie troszczy...nie wiem, ale co wizyte mam usg i widze moje malenstwo :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
‹‹ 303 304 305 306 307 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ