WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kiedys slyszalam taka historie... kobieta posiadala juz jedno dziecko i nie chciala juz nastepnego... zaszla w ciaze wiec poszla do lekarza zeby usunac. a on jej mowi : to niech pani przyprowadzi syna i ja go zabije a to dziecko nienarodzone zostawimy. kobieta oburzona okropnie ze lekarz chce jej syna zabic a przeciez sama przyszla do niego po to zeby zabic ta bezbronna istotke w jej brzuchu..

moze to okrutne ale takie sa realia ze to dzieciatko rowniez czuje bol i strach przeciez ono tez zyje...
    wiec nigdy nie zrozumie kobiet ktore w ten sposob posepuja bo sdla mnie to morderstwo...

sorki ze tak drastycznie ale chcialam przytoczyc przyklad ;/ mozemy juz zmienic temat bo to jest przykre bardzo...

Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Możliwe , że w czasach kiedy, nasze dzieci będą spodziewać się dziecka wprowadzą coś takiego , jak usg domowe. Będą to sprzęty dzięki którym będzie można podejrzeć dziecko w każdej chwili. Czymś podobnym jest teraz detektor tętna.

pewnie tak ... ale ja juz slyszalam ze jakis gwiazdor , aktor z Hoolywood kupil swojej zonie Usg wlasnie do domu zeby mogla go widziec kiedy ma ochote ;)) super nie ? ale pewnie za ta kwote to bym caly dom wyremontowala ;)))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh ja właśnie też tak mówię bo moja mama mówiła ze jak że mną w ciazy była to nie miała w ogóle usg z moja siodtra tylko raz a teraz jak się idzie to co wizytę usg robią ja właśnie mówiłam ze za 20 lat to każdy będzie usg w domu miał i będzie swoje dziecko codziennie podgladal

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek23 a ty na kiedy masz termin porodu ???

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Pasztet z cukini :

smaczny i zdrowy ;-)

Cukinie obrać, usunąć ziarna zetrzeć na tartce ( duze oczka)
    wykorzystac 3 szklanki startej cukini.
    na tartce zetrzec na duzych oczkach:
    1 duza marchew
    1duza cebule
    20dag sera zoltego
    1 garść posiekanej zielonej pietruszki
    4jajka tzn zoltka osobno bialka ubic na sztywno
    i pol szkl oleju ( ja troche mniej dalam ale oliwy)
    poltorej szklanki bulki tartej
    WYMIESZAC WSZYSTKO.
    doprawic sola pieprzem do smaku ( ja dodalam przyprawe -kurkume szczypte)
    Piec 180 stopni 60min na podluznej blaszce. ;-)
    blache posmarowac olejem i posypac bulka tarta.
    SMACZNEGO !!

Madziutek23 proszę ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:20

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:48

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    no w przypadku niektorych chorob mozna leczyc juz plod.. ale te choroby wykrywaja raczej na polowkowych ... na tych ok 12 tyg to zespol Downa itp i to sie robi dla uspokojenia siebie ze dzidzius nie ma przeslanek na techoroby... a nawet jesli by cos bylo ni3 tak to przeciez mysle ze zadna z nas by nie usunela ciazy ... przeciez to juz maly kochany i cudowny indywidualny czlowiek uzalezniony od nas... a mynie mamy prawa odbierac komus zycia dlatego ze jest chory...

tak czy siak na tym etapie dziecko jest juz tak realne ze kazda z nas koca je nad zycie ;*
    dla mnie akurat te badanie było decydujące, każdy ma inne myślenie na ten temat...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 15:24

Dorka1979 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No właśnie tego samego zdania jestem dlatego jak ten program oglądałam to byłam w szoku bo niby ta kobieta tyle się starała kilka lat zajść w ciążę nie mogła i jak 36 lat miała to udało jej się i co jak okazało się ze dziecko chore to bez zastanowienia usunęła dla mnie to nie pojete
    no cóż,a ja sie nie dziwie i otwarcie moge o tym mówić

Dorka1979 lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska- ja tez chciałabym mieć częściej USG, ale skoro nie ma takiej możliwości w mojej przychodni,to nie będę szukała nie wiadomo gdzie.. moja koleżanka w Wawie również ma tylko 3i jest ok.

Skoro nic złego się nie dzieje, ja czuję już delikatne ruchy,a USG w 12tc wyszło ok to po co mam chodzić co 2-3 tygodnie na USG?

poza tym przy pierwszym dziecku zawsze się człowiek niecierpliwi,a przy drugim jest inaczej. oczywiście że czekam na jej/jego narodziny i kocham tak samo jak pierwsze.

noa8 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    No właśnie tego samego zdania jestem dlatego jak ten program oglądałam to byłam w szoku bo niby ta kobieta tyle się starała kilka lat zajść w ciążę nie mogła i jak 36 lat miała to udało jej się i co jak okazało się ze dziecko chore to bez zastanowienia usunęła dla mnie to nie pojete
    Tez to oglądałam ;-) hehe
    No każdy ma prawo do swoich decyzji.My mamy w rodzinie bardzo chore dzieciątko i wyszło to na pierwszym usg genetycznym.Zdecydowali sie na urodzenie ,choć lekarze namawiali do usunięcia....jedno wam powiem dziewczyny-żadna z nas nie chciałaby podejmować takiej decyzji...

Sarah88 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa dzieki ;* dobrze zapamietalam ;)

sarah oczywiscie kazdy ma inne poglady ... moje roznia sie od twoich... ja swojego dziecka bym nie zabilo nawet jesli byloby chore bo to MOJE dziecko...tym bardziej ze pocze5e z milosci... ale ono juz czuje, serduszko mu bije juz od paru dni po zaplodnieniu, rusza sie i jest bezbronne... ale to jest dziecko ... czlowiek. i ma prawo zyc i byc kochanym...

MamaAdasia, Justyska89, kasss lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też oglądałam ten program i jeszcze zrobiła to za plecami męża uważam że to nie w porządku to też było jego dziecko! A Ja chyba dowiem się co tam jest w brzuszku jako ostatnia bo na połówkowym w 22 tc bo u mojego gin słaby sprzęt. a jak byliśmy na genetycznym to mąż rozmawiał z ginem Jaki jest koszt takiego sprzętu i powiedział że 400tys to madziulek dom by sie wybudowało za tę pieniądze ale gwiazdy stać to też przesadzają

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tu gadu gadu, a brzuś domaga się czegoś do zjedzenia. Chyba zjem sałatkę jarzynową. Na obiad niestety muszę poczekać.
    A wy co planujecie na obiadek?

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jeny .. Kass tyle kasiory??? ;) szok.

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASHA ja obiad robię zawsze przed 13, bo o13.30 kładę Adasia spać, więc u mnie dzis były pulpety w sosie i kasza jeczmienna.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmmmmmm pyyyyycha. Ja myślałam o bitkach z sosikiem z cebulką, kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym lub mizerią.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle kasza to dobra rzecz, szybko się ją robi i jest syta :)

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis zrobilam tartę zmasa smietanowa, truskawkami i galaretka truskawkowa ;)) a na obiad papryczke faszerowana miesem z ryzem z sosem pomidorowym ;)) mniam ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    ja kiedys slyszalam taka historie... kobieta posiadala juz jedno dziecko i nie chciala juz nastepnego... zaszla w ciaze wiec poszla do lekarza zeby usunac. a on jej mowi : to niech pani przyprowadzi syna i ja go zabije a to dziecko nienarodzone zostawimy. kobieta oburzona okropnie ze lekarz chce jej syna zabic a przeciez sama przyszla do niego po to zeby zabic ta bezbronna istotke w jej brzuchu..

moze to okrutne ale takie sa realia ze to dzieciatko rowniez czuje bol i strach przeciez ono tez zyje...
    wiec nigdy nie zrozumie kobiet ktore w ten sposob posepuja bo sdla mnie to morderstwo...

sorki ze tak drastycznie ale chcialam przytoczyc przyklad ;/ mozemy juz zmienic temat bo to jest przykre bardzo...

Proszę nie uogolniaj. Moja najblizsza przyjaciółka dowiedziala sie na usg genetycznym ze jej dziecko jest bardzo, bardzo chore. "Na szczęście" natura zdecydowała za nią ale gdyby tego nie zrobiła jej decyzja byłaby taka sama. I nie dlatego ze jest złą albo wygodną osobą, i nie dlatego że nie kochała tego maleństwa. To była dramatyczna sytuacja i dramtyczna decyzja! Znam całą sytuację i rozumiem decyzje. Gdyby ktokolwiek zarzucilby mojej przyjaciolce ze chciala zabic swoje dziecko wydrapalabym mu oczy. Mam nadzieję ze ani ja ani zadna z nas nie będzie musiala nigdy podjac takiej decyzji. I dziekuje losowi i niebu ze u mnie na usg bylo wszystko ok i straszliwie pragne zeby na kolejnych bylo tak samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 16:06

Sarah88, SunSun, konwalianka, gabi30, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulek no niestety i dlatego tylko prywatnie maja dobre sprzęty ja robiłam placki ziemniaczane z gulaszem o które pokłuciłam się z mamą bo było nie rób tak tylko tak ja wiem lepiej bo jestem starsza no sory ale ja się do nikogo nie wtrącam takie mieszkanie mnie dobija mam nadzieje że szybko skonczymy budowe i się wyprowadzimy;(

MamaAdasia, madziutek 23 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ