X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A props domu to ja sie pochwale ze od dziś w naszym domu sa już okna! :) a na obiad zjadłam KFC - ani to zdrowe ani dietetyczne ale jak zobaczyłam znak to już nic nie mogło mnie powstrzymać :/ :)

MamaAdasia, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze lepiej bedzie jak skonczymy ten nieprzyjemny temat o aborcji. Bardzo slusznie ze ktos zmienil temat na kulinaria , gdyz mialam Wam narobic smaka i wstawic zdjecie pizzy domowej ktora dzisiaj przygotowalam ;-)

Ale bitki to bym zjadlaa.. Mmm ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss znam to, my mieszkamy na dole, rodzice na górze, co prawda mam osobną kuchnię i łazienkę, w ogóle osobne wejście, ale mama wie lepiej, a to ubierz Adasia, a to daj mu to, tamto.

powiem Wam, że to prawda, jak się mieszka samemu jest lepiej i wychowuje się dziecko jak się chce. Z drugiej strony są plusy- można na chwilę gdzieś polecieć, bez wyciągania dziecka, ma z nim kto zostać itp.

kasss lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skarlet.... czesciowo masz racje.. nienarodzone dziecko z bardzo ciezka choroba ok... moglabym polemizowac bo po co ma sie malenstwo meczyc skoro ma dajmy pare dni zycia.. to inna sprawa... ale np osoby chore na zespol Downa to w baardzo wielu przypadkach calkiem normalni ludzie... sama kiedys pracowalam z taka osoba wiec mialam z tym stycznosc .. z zespolem Downa mozna normalnie zyc i byc w miare samodzielnym...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noa- a masz przepis na tę pizzę?

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Kasss znam to, my mieszkamy na dole, rodzice na górze, co prawda mam osobną kuchnię i łazienkę, w ogóle osobne wejście, ale mama wie lepiej, a to ubierz Adasia, a to daj mu to, tamto.

powiem Wam, że to prawda, jak się mieszka samemu jest lepiej i wychowuje się dziecko jak się chce. Z drugiej strony są plusy- można na chwilę gdzieś polecieć, bez wyciągania dziecka, ma z nim kto zostać itp.

o jeny... z tesciami... nie wyobrazam sobie ;) ja z moim M mieszkamy sami w duzym domu na wsi ;) jest extra. z tym ze roboty mase bo wszystko trzeba zrobic samemu... moj M prcuje od 6 rano do 18 wiec ja nawet w centralnym pale... ;) dobrze ze na L4 jestem bo w ciazy to bym nie wyrobila... tym bardziej ze do pracy dojezdzam 30 km...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Martusska Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji tego że macie terminy na marca, moja córka też się tak urodziła więc mam coś co by się Wam przydało.
    Mam do sprzedania sukienkę ciążową firmy Branco która zajmuje się tylko ciuchami ciążowymi.
    Sukienka jest z długim rękawem i naprawdę bardzo ładna. MOże któraś będzie zainteresowana
    http://olx.pl/oferta/sukienka-ciazowa-r-l-CID87-ID70tRL.html

Dla zainteresowanych mogę na allegro wystawić jakby ktoś się bał tak kupić :)

f2w33e3kmkr4l6vu.png
    ex2btgf6pw7pc9mw.png

1usa8u69sqqt0q6z.png

• pat-23 Nowa

Wysłany: 11 września 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa:)
    Termin mam na 20.03.2014, jesteśmy po pierwszym usg, płeć póki co nie znana, chociaż coś tam widać, ale lekarz pewny nie był, dodałabym zdjęcie żeby zobaczyć czy wy coś tam widzicie albo nie, ale nie bardzo wiem jak to dodać hehe:)

SunSun, noa8, Scarlett2014, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pat-23 ;) Co do zdjęcia to wchodzisz na strone tinypic.com,wgrywasz zdjęcie i kopiujesz to z początkiem .

Ja też nie byłam oryginalna bo na obiad zjadłam burger kinga bo tylko to było po drodze 
Jutro ugotuję jakąś zupkę bo mięsko bleee..

Ja też mieszkam z teściami ale mój partner jest ode mnie 10 lat starszy i ma jeszcze starsze rodzeństwo więc teściów mam "leciwych" i nie mają już siły ani głowy,żeby się wtrącać-wręcz przeciwnie. Czasami się pytaja czy mogą to czy to bo nie chcą przeszkadzać  Także ja mam dobrze.Co prawda mamy jeden mały pokoik ale przymierzamy się do kupna czegoś w bloku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 17:12

iv09cbxm68yuj78z.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam z tesciami na dodatek w dwupokojowym mieszkaniu;-) tyle ,ze oni wyjezdzaja od marca do listopada więc razem mieszkamy tylko w zimie - choć powiem wam szczerze ze bywa ciężko !!!;-) Chcielibyśmy sami mieszkać ale po prostu nas nie stać..więc jak sie nie ma co sie lubi-to sie lubi co sie ma ;-)

Niunia86, Justyska89, gabi30, MamaAdasia lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Noa- a masz przepis na tę pizzę?

Moge podac Ci przepis na ciasto bo skladniki wedle uznania jak kto lubi , ja zrobilam z pieczarkami i serem , dzisiaj wyjatkowo bez miesa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj pat:)
    My mieszkamy sami z czego się cieszę bo i z moimi rodzicami i z teściowa pewnie byloby mi ciężko. Wyprowadzilam sie z domu ponad 10 lat temu i nawet teraz jak spędzam tylko kilka dni u rodziców to czuje się dziwnie. Przyzwyczaiłam się do niezależności :) sa tez minusy bo wynajem mieszkania dwupokojowego w Krakowie to spory koszt a mimo 2 pokoi i tak zastanawiam się gdzie zamieszczę łóżeczko :/ poza tym budujemy dom na który chyba nas nie stać ale w momencie decyzji o budowie chyba poniosła nas fantazja :) no i walczymy :) nie ma szans żebyśmy wprowadzili sie przed urodzinami Juniora ale po cichu liczę ze uda sie to pod koniec przyszłego roku :) a poki co choć boli mnie serce za każdym razem jak place czynsz to ciesze sie ze mieszkamy sami :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun podziwiam Cie! W dwupokojowym mieszkaniu z tesciami, ale niestety jak sie nie ma wyjscia to mus razem mieszkac. Ja mieszkam w domku na wsi , my na gorze tescie na dole. Ale nie obeszlo by sie bez oddzielnej lazienki , kuchni. Choc nie wiadomo jak by tesciowa byla kochana to jednak osobna kuchnia musi byc jesli jest to mozliwe. Nam tesciowie pomagaja a czasem wyreczaja wiec na plus jest takie rozwiazanie. Jeszcze jak dziecko sie pojawi to juz calkiem gdyz to jest ich jedyny wnuk/wnuczka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2014, 17:30

SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek23 uwazam ze nikt nie ma prawa oceniac decyzji rodzicow, ktorzy znalezli sie w tak ciezkiej sytuacji. Sama nie wiem jaka decyzje bym podjela i oby nigdy zadna z nas przed takim wyborem nie stanela, chociaz nie ukrywam ze dla mnie wynik badania prenatalnego nie byl bez znaczenia.

Z przyjemniejszych tematow u mnie dzis na obiadek kurczak ze szpianakiem, chociaz chetnie wciagnelabym hamburgera lub kebab ;)

Dorka1979, Sarah88 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja znowu trafilam do lekarza z plamieniem. Na szczescie to z szyjki. Musze troche polezec. No i.... dziewczynka okazala sie byc chlopcem hahaha

Niunia86, gabi30, Dorka1979, slodka100 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my tez w Krakowie mieszkamy.Drogo jak cholera.Tez mi ciężko było zamieszkać z rodzicami i to nie swoimi ;-) mieszkalam długo sama,a tu taki klops.Ale po wielu rozmowach z M. doszliśmy do wniosku ,ze mieszkanie i tak stałoby puste a my komuś będziemy pchać 1500zl.Były kryzyse ,jak we wcześniejszym mieszkaniu mieliśmy pokój przejściowy w którym byliśmy z mężem.Nieraz pakowalam walizki hehe Ale teraz mamy fajne mieszkanko i jest o wiele lepiej :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj wspolne mieszkanid jest ciezkie... Przez 4 lata studiow mieszkalam sama w innym miescie, a po slubie na czas remontu nowego mieszkania zamieszkalam z mezem na 2 mce u moich rodzicow. Oj bywalo roznie, chociaz z drugiej strony nie mam na co konkretnie narzekac. Po prostu juz sie odzwyczailam i tyle. Ale i tak lepsze to niz mieszkanie z tesciowa :P

Dorka1979 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Hej dziewczyny. Ja znowu trafilam do lekarza z plamieniem. Na szczescie to z szyjki. Musze troche polezec. No i.... dziewczynka okazala sie byc chlopcem hahaha
    Kurcze to fatalnie z tymi twoimi krwawieniami:-/ to teraz musisz leżeć i odpoczywać :-) no i grtuluje synusia :-)

ex2btv738sn49jef.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 gratuluje chlopca! Odpoczywaj :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 trzymaj się i odpoczywaj a to niespodzianka jak widac nie ma co się nastawiać na płeć bo na tym etapie bywa roznie;-)
    My zaczeliemy budowę i czuje ze bez kredytu będzie ciężko..
    Scarlet to gratuluje okien teraz tylko wykończyć i można się wprowadzać choć niestety to wykończenie też sporo kasy wymaga. A daleko od Krakowa się budujecie? My jakieś 30 km

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ