WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do mieszkania i kredytu my mieszkaliśmy z teściami w jednym pokoju wspólna kuchnia i łazienka różnie bywało ale przepisali nam kawałek działki na obrzeżach małego miasteczka i wzieliśmy kredyt najwiekszy jaki chcieli nam dać przy naszych zarobkach i od stycznia tamtego roku mieszkamy na swoim jeszcze sporo rzeczy nam brakuje głównie mebli i schody mamy na razie "dywanowe" (wyłożone starymi dywanami) bo nas nie stać żeby zrobić drewniane ale nasze i już

a z teściami mamy wspólne podwórko bo działke mieli od ulicy do ulicy czyli mamy osobny dojazd a teście i tak są codziennie ale to juz troche inaczej niż jak u nich mieszkaliśmy

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nie potepiam myslacych inaczej. Kazdy decyduje o sobie. Obysmy wszystkie mialy zdrowe dzieci

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku tak czytam o tych waszych budowach i tak się cieszę, że już jestem po tym wszystkim :) w czerwcu się wprowadzaliśmy a w lipcu okazało się , że jestem w ciąży idealnie wyszło. Ale ani z rodzicami ani z teściami bym nie chciała mieszkać. Całe szczęście mamy swój duży domek z dużym ogrodem 3 km od Poznania :) jak któraś z was by miała ochotę na parę dni wakacji z maluszkiem po porodzie to zapraszamy. Mamy piękny pokój gościnny z łazienką dla gości :) także jest duża swoboda :) terenów do spacerów też pełno. W większości leśne tereny. Ogólnie spokój cisza . Proszę poważnie potraktować moją propozycję :)

konwalianka, noa8, Scarlett2014, SunSun, Niunia86, gabi30, kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • gabi30 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O religii, polityce, aborcji czy eutanazji nie rozmawiajmy bo są to tematy może nie aż tak tabu ale potrafią poróżnić nie jednych przyjaciół. Każdy ma swoje sumienie, rozum i doświadczenie życiowe i postąpi tak jak uważa.

Szkoda tutaj poruszać takie indywidualne tematy. My mamy wszystkie jedna ideę: URODZIĆ ZDROWE DZIECIĄTKO W MARCU i tego się trzymajmy.

Życzę Smacznego w przygotowywaniu teraz przepysznych kolacji..mniam

konwalianka, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

km5scwa1vi1rl723.png

relgru1d2899g4kw.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuski, poruszylyscie bardzo drazliwy temat i uwazam, ze nie ma tu dobrych odpowiedzi czy decyzji. Kazdy decyduje za siebie i wedlug swojego sumienia. ja nie wiem jaka decyzje bym podjela, naprawde. Mam znajoma ktora ma niepelnosprawne dziecko, maz jak sie dowiedzial to ja zostawil i jest sama... ciezko u nich z pieniedzmi, i wiem, ze jest jej bardzo ciezko. jak wiemy na nasz polski rzad nie mozna liczyc na wsparcie finansowe, wiec ja uwazam, ze kazdy podejmuje taka decyzje wedlug siebie i trzeba to uszanowac.
    my tez z mezem wynajmujemy mieszkanie, i placimy dosc sporo poniewaz mieszkamy w mieszkaniu 3pokojowym, ale nie wyobrazam sobie mieszkania z Rodzicami pod jednym dachem- mimo iz kocham ich na maxa. z tesciowa nawet jakby mi ktos placil to bym nie zamieszkala :-D
    a ja dzis spotkalam sie ze znajoma i poszlysmy na super salatki- ja mialam naprawde pyszna z kurczakiem grillowanym :-)
    Madzik odpoczywaj jak najwiecej. duzo zdrowka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra nie rozmawiajmuy o tym juz tylko musialam napisac co mysle bo troche mnie to meczylo.

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    jejku tak czytam o tych waszych budowach i tak się cieszę, że już jestem po tym wszystkim :) w czerwcu się wprowadzaliśmy a w lipcu okazało się , że jestem w ciąży idealnie wyszło. Ale ani z rodzicami ani z teściami bym nie chciała mieszkać. Całe szczęście mamy swój duży domek z dużym ogrodem 3 km od Poznania :) jak któraś z was by miała ochotę na parę dni wakacji z maluszkiem po porodzie to zapraszamy. Mamy piękny pokój gościnny z łazienką dla gości :) także jest duża swoboda :) terenów do spacerów też pełno. W większości leśne tereny. Ogólnie spokój cisza . Proszę poważnie potraktować moją propozycję :)

ja też sie ciesze że najgorsze czyli wykończeniówka już za nami my mamy domek jednorodzinny z poddaszem użytkowym na górze mam 4 pokoje i łazienke a na dole salon z jadalnią kuchnia łazienka spiżarka i niby garaz który u mnie jest sklepem
    do roboty mamy jeszcze podówrko bo płot chcemy zmienić kostke położyć garaż postawić ale to wszystko po woli sie zrobi u nas największym minusem są sąsiedzi a raczej to co trzymają na działce obok nas a mianowicie kury kaczki perliczki pawie i sama nie wiem jakie ptaszysko jeszcze a do tego jeszcze świnki noi myslimy nad klimatyzają na przyszłe lato bo ciężko z takimi zapachami obok przewietrzyć ;/

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja też nie wiem co bym zrobiła w sytuacji jak bym sie dowiedziała, że mam chore dziecko... U mnie w pracy był Pan który miał żone i dwójke synów. Zarabiał ok 1500 zł. Każdy z synów miał problemy ze zdrowiem, ale ten starszy (13 lat) to niestety kumulacja wielu chorób: padaczki (ataki po 10 razy dziennie), problemy z sercem, zanik miesni i wiele innych. Młodszy (8 lat) jakiś rozszczep podniebienia czy coś takiego (sorki nie jestem pewna za nazewnictwo). Żona z racji problemów dzieci nie pracowała tylko zajmowała się synami. Pomocy szukali wszędzie, w mopsie, w UM itp. I uwierzcie mi, że jak ta Pani czasem dzwoniła do firmy z jakaś prośba to płakała do słuchawki, że ma już dość, że chciałaby żeby się wszystko skończyło, że już nie ma siły jezdzić codziennie do innego lekarza... I na ich przykładzie zrozumiałam, ze nie wszystko jest takie proste, niestety nieraz miłość nie wystarcza. O matko mam nadzieje, że nigdy nie będę musiała podejmować takich decyzji...

Dorka1979, Sarah88 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie mamusie :)
    Z dzidzią wszystko ok :) ma 7.07 cm, wszystkie parametry w normie :) na 95% chłopak, lekarz powiedział, że rzadko się myli ale podchodzę do tego sceptycznie ;p no i ciąża starsza o tydzień, niż pokazało ostatnie usg czyli jest 13tydz+2dzień. Kamień z serca :)tętno szybkie... 171 ud/min ale lekarz mówi, że mój stres na pewno na to wpłynął bo później było mniej. No i powiedział, że prawdopodobnie na pewno czeka mnie cesarka bo przy mojej wadzie macicy nie będę czuła skurczy tak jak powinnam i raczej drogą natury bym się tylko namęczyła a skończyłoby się cesarką jak w większości przypadków przy tej wadzie. Jestem zadowolona z lekarza. Od razu komentował wszystko, był miły, mój narzeczony był ze mną i była na prawdę miła atmosfera :)

MoniaP, SunSun, Scarlett2014, noa8, kasss, bella82, Emily83, Dorka1979, slodka100, konwalianka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jakbym nie powiedziała to też by nie zauważył bo mówi, że najciężej w ciąży to zdiagnozować bo macica się rozciąga i zmienia kształt. ale powiedziałam bo chciałam wiedzieć czy ma na coś wpływ ;) ale jest git

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett wada a nie waga :)

Scarlett2014, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgxskjor2w2ltji.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha ale się dogadujecie :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzięłam to za literówkę ;)

MoniaP lubi tę wiadomość

• MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe powiem szczerze, że też sie chciałam zapytać ile waży ta Twoja macica ale potem przeczytałam drugi raz i zrozumiałam :)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    Drogie mamusie :)
    Z dzidzią wszystko ok :) ma 7.07 cm, wszystkie parametry w normie :) na 95% chłopak, lekarz powiedział, że rzadko się myli ale podchodzę do tego sceptycznie ;p no i ciąża starsza o tydzień, niż pokazało ostatnie usg czyli jest 13tydz+2dzień. Kamień z serca :)tętno szybkie... 171 ud/min ale lekarz mówi, że mój stres na pewno na to wpłynął bo później było mniej. No i powiedział, że prawdopodobnie na pewno czeka mnie cesarka bo przy mojej wadzie macicy nie będę czuła skurczy tak jak powinnam i raczej drogą natury bym się tylko namęczyła a skończyłoby się cesarką jak w większości przypadków przy tej wadzie. Jestem zadowolona z lekarza. Od razu komentował wszystko, był miły, mój narzeczony był ze mną i była na prawdę miła atmosfera :)
    Magda i super cieszę się ze wszystko dobrze i mamy kolejnego chlopczyka;-) ty miałaś dwie macice tak? Nie wiem czy dobrze pamiętam bo chyba zmieniłaś awatar ważne że wszystko jest dobrze;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ktoras pytala na kiedy mam termin... wiec przyznaje ze jestem tu na "krzywy ryj" ;)) bo mam na sam koniec lutego ;)) bylam tez na lutowkach ale one sa troche na innym etapie i wiekszosc jest juz w 20 tygodniu... wiec pisza o tym jak to ich dzidzie kopia, brzuszki juz maja duze itp a mi przykro bo ja ani ruchow konkretnych jeszcze, ani brzucha... wiec postanowilam zostac marcowka z wyboru ;) bo wy macie jakies blizsze mi tygodnie ;)

Madzik82 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MoniaP Ekspertka

Wysłany: 11 września 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek ale bedziesz sie jeszcze udzielać na lutówkach czy rezygnujesz? Bo ja to sie rozlokowałam i tu i tu. Mam termin na 27 luty ale kto wie kiedy urodze :) dobrzr mi i tu i tam. Póki mnie nikt nie wygoni to zostaje ;)

3jgxskjor2w2ltji.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje co u nich ale juz nie pisze... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss tak jestem posiadaczką macicy dwurożnej. jedni lekarze mówią, że podwójnej drudzy, że dwurożnej a dziś lekarz stwierdził, że dwurożna i sama już nie wiem ;)

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie myślałam madziutek23 bo na suwaczku bardzo do przodu jesteś ja nie wiem czy w kwietniowe nie powinnam być bo mam termin na 27 marca mój suwaczek trochę oszukany ale nie zmieniam bo może się zmienić

‹‹ 308 309 310 311 312 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ