Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki za przyjecie do Waszego grona:) Suwaczek owszem ustawie, narazie nie miałam do tego głowy bo ciągle pracuje na pełnych obrotach no i mam małą prawie 2 letnia diabliczkę w domku:) i jakoś mi ciagle na wszystko czasu brak.
    Ja chodzę na nfz do lekarza i tez mam wizyty co miesiac. Chyba taka jest norma:) chyba ze cos sie dzieje nie tak to wtedy częsciej mam przychodzić. Usg robie prywatnie bo wiem z doświadczenia ze robia bardziej dokładnie i przykładaja sie do tego - na nfz usg trwało u mnie 5 min. Jakos nie mam zaufania. No i lekarz nie widział niestety pewnych parametrów które pokazały zwiekszone ryzko ZD w tej ciązy. Wiec usg i test pappa robiłam prywatnie. Wyniki całe szczescie wyszły prawidłowo. Tz lekarz nie stwierdził zwiekszonego ryzyka i odradził amnio. Ryzyko ze wzg. na wiek wyszło mi 1:2300 a ze wzgl. na mniejsza kość nosowa niz powinna być 1:700 ale wg lekarza to tez niewielkie ryzyko. Tym bardziej ze wszystkie pozostałe parametry są w normie. Przezierność 1.2
    Mnie tez wzdęcia męcza czasem - nie wiem jak to możliwe ale lepiej czuje sie po coca coli:) Taka zachcianka dziecka widocznie:)

konwalianka lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwe sie jutro dziewczynki:)

dzis padam:)
    dobranoc:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A ile wazyły Wasze maluchy?? bo moj juz 94gramy
    to niemożliwe żeby w 14 tyg ważylo tyle...zobacz na swój suwaczek chociażby

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah co innego jest na suwaczku co innego w kalendarzu belly"tydzien po tygodniu" a co innego w internecie.

Nie ma co sie sugerowac. Lakarz z sufitu nie wział sobie tych liczb:)

Zobacz Dorotki maluszek tydzien starszy ma juz podna 100gram:)

jak widac wszystko mozliwe:)

jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??

Ja chyba mogę napisać to już oficjalnie - przetrwałam ciążę bez wymiotów. Mdłości miała ale już ich nie odczuwam. Ogólnie czuje sie naprawdę nieźle - nie muszę już leżeć, nie mam mdłości, nie jestem aż tak zmęczona, piersi nie bolą mnie mocno, brzuch też dokucza mi bardzo rzadko. Czasami tylko coś mnie zakuje. No i nie stresuje się już tak bardzo jak na początku ciazy.To chyba ten magiczny drugi trymestr :) a jak u Was?

nick nieaktualny, czekaja, noa8, Niunia86, SunSun, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    to niemożliwe żeby w 14 tyg ważylo tyle...zobacz na swój suwaczek chociażby
    Nie sugeruj się suwaczkiem on bardzo zaniża

czekaja lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka moim zdaniem to nawet usg zaniża często dzieci rodzá si z inną wagą niż gin sugerował
    Co do mdłości to rano mniejsze ale wieczorem są nadal, wymioty mi ustąpiły na szczęście

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pomysle ze wymioty mi przeszły to za kilka godzin biegiem do lazienki:) takze pewnie to ostatnie razy ale jeszcze i mdlosci i wymioty sie pojawiaja.

Ale ogolnie tez czuje sie juz lepiej:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mi juz przeszly mdlosci chociaz jeszcze zdarza sie raz na tydzien deliatnie , ale wtedy sie ciesze , bo chociaz czuje , ze jestem w ciazy . Podobnie jak Scarlett czasem mnie cos zakuje i faktycznie czas sprawil , ze jestem juz spokojniejsza. Jak bedziemy czuc ruchy wtedy bedziemy wiedzialy ze maluszek sie wierci wiec jest ok , teraz w zasadzie jeszcze troszke rozmyslam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:14

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojej P.Dr jesli jest wszystko wporzadku to 3 usg w okresie calej ciazy . I plec pewnie poznam w 20tyg to jeszcze tyle czasu

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też moge powiedziec,że pierwszy trymestr przeszłam bez wymiotów i większych mdłości. Raz tylko wymiotowałam ale to wina witamin więc nie biore tego ppd uwage :) I też zaczynam powoli wierzyć,że tym razem ciąże donosze :)

Miłego dzionka. Ja jade na 3 dni do Spa:)

SunSun, Zosia_Tosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no cycki rosną jak szalone! u mnie już o 1,5 rozmiara chyba są większe, wszyscy komentują pierwsze biust ;D
    he he u mnie podobnie w staniki sie nie mieszczą musze kupic wieksze.Ewidentnie widać, że sa większe...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Noa jakoś tak wychodzi, że co miesiąc mam wizytę. Chodzę prywatnie to może dlatego.
    ja też chodze prywatnie i wizytę mam co4 tygodnie.

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam ;)
    U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony ;)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam ;)
    U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony ;)
    w pierwszej ciązy najpierw chodziłam co 4 tygodnie później co 2 tygodnie a w samej końcóce już co tydzień.terminy kolejnych wizyt są standardowe racja, ale to jak wygląda wizyta to już zupełnie inna bajka. mam porównanie bo przy pierwszej ciąży chodziłam na nfz i baganie ginekologiczne miałam 2 razy w trakcie ciąży..o wiele za mało

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie sugeruj się suwaczkiem on bardzo zaniża
    jezeli chodzi o mnie to ja sie tym sugeruje http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html i wciąż uważam,że jak na 14 tydzien to o wiele za duzo i w wadze i w CRL,to wszystko co czekaja mowila to odpowiada 17 tyg

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;)
    ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big ;)

Milego dnia kochane i powodzenia dzis wizytujacym ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam dziewczynki ;)
    ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big ;)

ja przytyłam 2 kg ale cycki mam mega duże a co jeszcze przede mną...eh

slodka100 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam dziewczynki ;)

jestesmy w tym samym tygodniu

slodka100 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    a mnie nadal mecza mdlosci i niestety czasem tez wymioty :-( nadal nie jestem w stanie nic ugotowac, wejsc do kuchni a o otwarciu lodowki juz nie wspomne :-(
    maz nawet nie moze uzywac perfum, nawet antyperspirant musial zmienic na mniej "zapachowy" bo nawet przytulic sie do niego nie moglam.

‹‹ ‹ 296 297 298 299 300 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ