X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzieki za przyjecie do Waszego grona:) Suwaczek owszem ustawie, narazie nie miałam do tego głowy bo ciągle pracuje na pełnych obrotach no i mam małą prawie 2 letnia diabliczkę w domku:) i jakoś mi ciagle na wszystko czasu brak.
    Ja chodzę na nfz do lekarza i tez mam wizyty co miesiac. Chyba taka jest norma:) chyba ze cos sie dzieje nie tak to wtedy częsciej mam przychodzić. Usg robie prywatnie bo wiem z doświadczenia ze robia bardziej dokładnie i przykładaja sie do tego - na nfz usg trwało u mnie 5 min. Jakos nie mam zaufania. No i lekarz nie widział niestety pewnych parametrów które pokazały zwiekszone ryzko ZD w tej ciązy. Wiec usg i test pappa robiłam prywatnie. Wyniki całe szczescie wyszły prawidłowo. Tz lekarz nie stwierdził zwiekszonego ryzyka i odradził amnio. Ryzyko ze wzg. na wiek wyszło mi 1:2300 a ze wzgl. na mniejsza kość nosowa niz powinna być 1:700 ale wg lekarza to tez niewielkie ryzyko. Tym bardziej ze wszystkie pozostałe parametry są w normie. Przezierność 1.2
    Mnie tez wzdęcia męcza czasem - nie wiem jak to możliwe ale lepiej czuje sie po coca coli:) Taka zachcianka dziecka widocznie:)

konwalianka lubi tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwe sie jutro dziewczynki:)

dzis padam:)
    dobranoc:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 8 września 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    A ile wazyły Wasze maluchy?? bo moj juz 94gramy
    to niemożliwe żeby w 14 tyg ważylo tyle...zobacz na swój suwaczek chociażby

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah co innego jest na suwaczku co innego w kalendarzu belly"tydzien po tygodniu" a co innego w internecie.

Nie ma co sie sugerowac. Lakarz z sufitu nie wział sobie tych liczb:)

Zobacz Dorotki maluszek tydzien starszy ma juz podna 100gram:)

jak widac wszystko mozliwe:)

jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??

Ja chyba mogę napisać to już oficjalnie - przetrwałam ciążę bez wymiotów. Mdłości miała ale już ich nie odczuwam. Ogólnie czuje sie naprawdę nieźle - nie muszę już leżeć, nie mam mdłości, nie jestem aż tak zmęczona, piersi nie bolą mnie mocno, brzuch też dokucza mi bardzo rzadko. Czasami tylko coś mnie zakuje. No i nie stresuje się już tak bardzo jak na początku ciazy.To chyba ten magiczny drugi trymestr :) a jak u Was?

Dorka1979, czekaja, noa8, Niunia86, SunSun, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    to niemożliwe żeby w 14 tyg ważylo tyle...zobacz na swój suwaczek chociażby
    Nie sugeruj się suwaczkiem on bardzo zaniża

czekaja lubi tę wiadomość

• Joanna0071 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka moim zdaniem to nawet usg zaniża często dzieci rodzá si z inną wagą niż gin sugerował
    Co do mdłości to rano mniejsze ale wieczorem są nadal, wymioty mi ustąpiły na szczęście

uwo93e3kr6c9qk3o.png

Liber feat. Natalia Szroeder - Nie Patrze W Dol.
    Najlepszy przekaz W Mieście- Zawsze do celu.
    Bednarek "Cisza"
    Enej - Symetryczno-Liryczna
    Polecam te utworki :-) .
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak pomysle ze wymioty mi przeszły to za kilka godzin biegiem do lazienki:) takze pewnie to ostatnie razy ale jeszcze i mdlosci i wymioty sie pojawiaja.

Ale ogolnie tez czuje sie juz lepiej:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• noa8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mi juz przeszly mdlosci chociaz jeszcze zdarza sie raz na tydzien deliatnie , ale wtedy sie ciesze , bo chociaz czuje , ze jestem w ciazy . Podobnie jak Scarlett czasem mnie cos zakuje i faktycznie czas sprawil , ze jestem juz spokojniejsza. Jak bedziemy czuc ruchy wtedy bedziemy wiedzialy ze maluszek sie wierci wiec jest ok , teraz w zasadzie jeszcze troszke rozmyslam .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:14

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg mojej P.Dr jesli jest wszystko wporzadku to 3 usg w okresie calej ciazy . I plec pewnie poznam w 20tyg to jeszcze tyle czasu

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też moge powiedziec,że pierwszy trymestr przeszłam bez wymiotów i większych mdłości. Raz tylko wymiotowałam ale to wina witamin więc nie biore tego ppd uwage :) I też zaczynam powoli wierzyć,że tym razem ciąże donosze :)

Miłego dzionka. Ja jade na 3 dni do Spa:)

SunSun, Zosia_Tosia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    no cycki rosną jak szalone! u mnie już o 1,5 rozmiara chyba są większe, wszyscy komentują pierwsze biust ;D
    he he u mnie podobnie w staniki sie nie mieszczą musze kupic wieksze.Ewidentnie widać, że sa większe...

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Noa jakoś tak wychodzi, że co miesiąc mam wizytę. Chodzę prywatnie to może dlatego.
    ja też chodze prywatnie i wizytę mam co4 tygodnie.

860isg18r6bpss11.png
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam ;)
    U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony ;)

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justwol wrote:
    To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam ;)
    U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony ;)
    w pierwszej ciązy najpierw chodziłam co 4 tygodnie później co 2 tygodnie a w samej końcóce już co tydzień.terminy kolejnych wizyt są standardowe racja, ale to jak wygląda wizyta to już zupełnie inna bajka. mam porównanie bo przy pierwszej ciąży chodziłam na nfz i baganie ginekologiczne miałam 2 razy w trakcie ciąży..o wiele za mało

860isg18r6bpss11.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Nie sugeruj się suwaczkiem on bardzo zaniża
    jezeli chodzi o mnie to ja sie tym sugeruje http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html i wciąż uważam,że jak na 14 tydzien to o wiele za duzo i w wadze i w CRL,to wszystko co czekaja mowila to odpowiada 17 tyg

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki ;)
    ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big ;)

Milego dnia kochane i powodzenia dzis wizytujacym ;)

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam dziewczynki ;)
    ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big ;)

ja przytyłam 2 kg ale cycki mam mega duże a co jeszcze przede mną...eh

slodka100 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Witam dziewczynki ;)

jestesmy w tym samym tygodniu

slodka100 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 9 września 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    a mnie nadal mecza mdlosci i niestety czasem tez wymioty :-( nadal nie jestem w stanie nic ugotowac, wejsc do kuchni a o otwarciu lodowki juz nie wspomne :-(
    maz nawet nie moze uzywac perfum, nawet antyperspirant musial zmienic na mniej "zapachowy" bo nawet przytulic sie do niego nie moglam.

‹‹ 296 297 298 299 300 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ