Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOk dzieki za przyjecie do Waszego grona:) Suwaczek owszem ustawie, narazie nie miałam do tego głowy bo ciągle pracuje na pełnych obrotach no i mam małą prawie 2 letnia diabliczkę w domku:) i jakoś mi ciagle na wszystko czasu brak.
Ja chodzę na nfz do lekarza i tez mam wizyty co miesiac. Chyba taka jest norma:) chyba ze cos sie dzieje nie tak to wtedy częsciej mam przychodzić. Usg robie prywatnie bo wiem z doświadczenia ze robia bardziej dokładnie i przykładaja sie do tego - na nfz usg trwało u mnie 5 min. Jakos nie mam zaufania. No i lekarz nie widział niestety pewnych parametrów które pokazały zwiekszone ryzko ZD w tej ciązy. Wiec usg i test pappa robiłam prywatnie. Wyniki całe szczescie wyszły prawidłowo. Tz lekarz nie stwierdził zwiekszonego ryzyka i odradził amnio. Ryzyko ze wzg. na wiek wyszło mi 1:2300 a ze wzgl. na mniejsza kość nosowa niz powinna być 1:700 ale wg lekarza to tez niewielkie ryzyko. Tym bardziej ze wszystkie pozostałe parametry są w normie. Przezierność 1.2
Mnie tez wzdęcia męcza czasem - nie wiem jak to możliwe ale lepiej czuje sie po coca coli:) Taka zachcianka dziecka widocznie:)
konwalianka lubi tę wiadomość
-
Sarah co innego jest na suwaczku co innego w kalendarzu belly"tydzien po tygodniu" a co innego w internecie.
Nie ma co sie sugerowac. Lakarz z sufitu nie wział sobie tych liczb:)
Zobacz Dorotki maluszek tydzien starszy ma juz podna 100gram:)
jak widac wszystko mozliwe:)
jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??
nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:jak tam mecza Was jeszcze mdlosci lub wymioty??
Ja chyba mogę napisać to już oficjalnie - przetrwałam ciążę bez wymiotów. Mdłości miała ale już ich nie odczuwam. Ogólnie czuje sie naprawdę nieźle - nie muszę już leżeć, nie mam mdłości, nie jestem aż tak zmęczona, piersi nie bolą mnie mocno, brzuch też dokucza mi bardzo rzadko. Czasami tylko coś mnie zakuje. No i nie stresuje się już tak bardzo jak na początku ciazy.To chyba ten magiczny drugi trymestr
a jak u Was?
nick nieaktualny, czekaja, noa8, Niunia86, SunSun, Zosia_Tosia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka moim zdaniem to nawet usg zaniża często dzieci rodzá si z inną wagą niż gin sugerował
Co do mdłości to rano mniejsze ale wieczorem są nadal, wymioty mi ustąpiły na szczęście
-
Witam , mi juz przeszly mdlosci chociaz jeszcze zdarza sie raz na tydzien deliatnie , ale wtedy sie ciesze , bo chociaz czuje , ze jestem w ciazy . Podobnie jak Scarlett czasem mnie cos zakuje i faktycznie czas sprawil , ze jestem juz spokojniejsza. Jak bedziemy czuc ruchy wtedy bedziemy wiedzialy ze maluszek sie wierci wiec jest ok , teraz w zasadzie jeszcze troszke rozmyslam .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2014, 08:14
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Ja też moge powiedziec,że pierwszy trymestr przeszłam bez wymiotów i większych mdłości. Raz tylko wymiotowałam ale to wina witamin więc nie biore tego ppd uwage
I też zaczynam powoli wierzyć,że tym razem ciąże donosze 
Miłego dzionka. Ja jade na 3 dni do Spa:)
SunSun, Zosia_Tosia, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
he he u mnie podobnie w staniki sie nie mieszczą musze kupic wieksze.Ewidentnie widać, że sa większe...Sarah88 wrote:no cycki rosną jak szalone! u mnie już o 1,5 rozmiara chyba są większe, wszyscy komentują pierwsze biust

-
To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam

U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony

-
w pierwszej ciązy najpierw chodziłam co 4 tygodnie później co 2 tygodnie a w samej końcóce już co tydzień.terminy kolejnych wizyt są standardowe racja, ale to jak wygląda wizyta to już zupełnie inna bajka. mam porównanie bo przy pierwszej ciąży chodziłam na nfz i baganie ginekologiczne miałam 2 razy w trakcie ciąży..o wiele za małojustwol wrote:To chyba bez większej różnicy czy chodzi się prywatnie czy na nfz, bo wizyty są standardowo co ok 3-4 tygodnie na początku, później zwiększa się częstotliwość z tego co słyszałam

U mnie mdłości pojawiają się jeszcze chociaż sporadycznie, ale póki co bez wymiotów się obyło. Pozostałe dolegliwości nieco osłabły i zazwyczaj coś tam w brzuchu kuje z którejś strony
-
jezeli chodzi o mnie to ja sie tym sugeruje http://ciaza-i-porod.wieszjak.polki.pl/kalendarz-ciazy/235468,Tabela-sredniej-wielkosci-i-masy-plodu-w-poszczegolnych-tygodniach-ciazy.html i wciąż uważam,że jak na 14 tydzien to o wiele za duzo i w wadze i w CRL,to wszystko co czekaja mowila to odpowiada 17 tygDorka1979 wrote:Nie sugeruj się suwaczkiem on bardzo zaniża
-
ja przytyłam 2 kg ale cycki mam mega duże a co jeszcze przede mną...ehslodka100 wrote:Witam dziewczynki

ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big
Milego dnia kochane i powodzenia dzis wizytujacym
slodka100 lubi tę wiadomość
-
jestesmy w tym samym tygodniuslodka100 wrote:Witam dziewczynki

ja to sie boje ze za szybko tyje bo od poczatku ciazy mam 3,5kg wiecej ale wlewam se ze to sam brzusio, dzidzia i cycki bo sa juz big
Milego dnia kochane i powodzenia dzis wizytujacym
slodka100 lubi tę wiadomość
-
hej dziewczyny!
a mnie nadal mecza mdlosci i niestety czasem tez wymioty
nadal nie jestem w stanie nic ugotowac, wejsc do kuchni a o otwarciu lodowki juz nie wspomne 
maz nawet nie moze uzywac perfum, nawet antyperspirant musial zmienic na mniej "zapachowy" bo nawet przytulic sie do niego nie moglam.