X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justwol Ekspertka

Wysłany: 14 września 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też Marcin :P
    Ja własnego doświadczenia jeszcze nie mam bo to nasze pierwsze dziecko, ale wydaje mi się, że tak jak piszecie, nie ma co przesadzać i lepiej kupować rzeczy faktycznie niezbędne. Nawet jeśli już dzidziuś przyjdzie na świat i okaże się, że coś jeszcze się przyda to przecież nie zamkną od razu wszystkich sklepów z artykułami dziecięcymi ;)
    Idąc waszym tropem poprzeglądałam sobie w necie łóżeczka i kilka innych rzeczy, ale na razie tylko cieszę oczy :)
    Co do baldachimów to ostatnio rozmawiałam ze znajomą i stanowczo odradzała, tak jak wiele gadżetów o nieskończonej ilości funkcji, no i mówiła też, że pościel dla noworodka jest bez sensu.

SunSun, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dla mnie kluczowym zakupem wydaje się być wozek i w niego chciałabym zainwestować. Łóżeczko wystarczy mi zwykle - taki przynajmniej na ten moment mam plan :)

Dziewczyny co można brac na infekcje intymne w ciąży? Nie wiem czy coś mi sie nie zaczyna.
    Hm ja mialam primafucin w maści i globulkach -pomogło na chwilę i później mialam nystatyne.Gino mówiła zeby od razu działać bo niedoleczone będzie sie za mną wleklo całą ciążę.Tylko,ze to na receptę :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:01

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam Pimafucin, 3 globulki. Ale na recepte.
    Faktycznie dziewczyny najlepiej kupic podstawowe rzeczy. Moze cos dadza znajomi, rodzina... Warto pprozmawiac z doswiadczonymi znajomymi mamami. Pokaza Wam swoje wozko, ich plusy i minusy. Bo wozek to faktycznie jedna z najwazniejszych rzeczy

Anastacia33, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik dokładnie, właśnie wiele rzeczy jest zbędnych :)

No może teraz będę dłużej rożka używała, bo będzie chłodniej, ja synka kładłam jak upaly były w body lub w samym pampersie i na to pieluszkę :)

A kocyk to dobra rzecz, właśnie dzieci je lubią ;)
    Baldachim do dziś leży w szafie nawet nie otwierany, a prześcieradło z gumką jest bardzo ok, nic się nie przesuwa.

Ja też mam łożeczko używane, fajne i wygodne niestety dziś mały nie chce w nim spać, a przechowuje w nim zabawki :)

Fakt faktem że wózek to poważny wybór, no i wydatek :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Hm ja mialam primafucin w maści i globulkach -pomogło na chwilę i później mialam nystatyne.Gino mówiła zeby od razu działać bo niedoleczone będzie sie za mną wleklo całą ciążę.Tylko,ze to na receptę :-/
    ja tez brałam nasyatyne teraz gin mi przepisał pimagucin i dal też nystatyne na wszelki wypadek za to muszę po jakas receptę dla męża iść

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oprocz tego ze baldachim lapie kurz to jakie macie jeszcze przeciwwskazania? bo ja jestem n/ niego chora;)) okropnie mi sie podoba ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek trudno mi powiedzieć, jakie są jego wady bo go nie używałam po prostu, ale skoro Ci się podoba to ok, ja nie widzę w nim nic złego ;)

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • kasss Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze dziewczyny ze macie juz dzieciaki i możecie coś doradzić będzie trzeba sie zastanowić. A rozek mysle ze bede uzywac ale wszystko sie okaze a wózek drogi a tez długo nie posłuży co zamieni sie go później na spacerowy

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baldachim bardzo ladnie wyglada i jezeli Ci sie podoba to kup oczywiscie :) dla mnie byl za drogi i nieprzydatny. Ale jak ma cieszyc oko to czemu nie.
    Wozek kupilam maxi cosi 3w1 na pompowanych kolach i spacerowki uzywam do dzis a maky ma 15 miesiecy. Zima tez bede go uzywac bo na snieg i mrozy tylko taki wozek. Wiec zakup wozka to dla mnie zakup na 2 lata. Potem w marcu przejmie go Fasola i przyda sie na nastepne lata. Jestem bardzo zadowolona z wozka a tez kupilan uzywany na allegro.
    Rozek musze kupic nowy bo stary wyjechalam na maxa. Bardzo mi sie przydal

madziutek 23, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dla mnie kluczowym zakupem wydaje się być wozek i w niego chciałabym zainwestować. Łóżeczko wystarczy mi zwykle - taki przynajmniej na ten moment mam plan :)

Dziewczyny co można brac na infekcje intymne w ciąży? Nie wiem czy coś mi sie nie zaczyna.

ja na poczatku ciązy kąpałam się w jeziorze i zaczęło mi sie paprać i poszłam do gin i przepisala mi gynofemidazol kosztuje gdzieś 10zł, brałam raz dziennie na wieczór i nie koliduje z innymi lekami jak np luteina, po 5 dniach przestalam brac bo wszystko ustalo a nawet mi nie mowila jak dlugo mam brac. a jesli cie pipka swedzi to niech od razu masc przepisze bo globulki wiadomo...clotrimazolum mialam do smarowania ale to kiedys... taka jestem delikatna, że wiecznie jakies infekcje łapie albo pęcherza albo intymne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sama nie wiem czy mi się coś zaczyna czy nie :/ dzięki za wszystkie podpowiedzi. Zaczekam do jutra, zobaczę jak sytuacja i najwyżej pójdę do apteki. Jeśli nic to nie da to spróbuję przyspieszyć wizytę u giną - wstępnie planowaną na 1.10 ale chyba i tam muszę poszukać czegoś wcześniej bo zabraknie mi Duphastonu.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu globulki nie?

ex2btv738sn49jef.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    No właśnie sama nie wiem czy mi się coś zaczyna czy nie :/ dzięki za wszystkie podpowiedzi. Zaczekam do jutra, zobaczę jak sytuacja i najwyżej pójdę do apteki. Jeśli nic to nie da to spróbuję przyspieszyć wizytę u giną - wstępnie planowaną na 1.10 ale chyba i tam muszę poszukać czegoś wcześniej bo zabraknie mi Duphastonu.

duphaston spokojnie przepisze Ci lekarz rodzinny...;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    A czemu globulki nie?

nie, że globułki nie tylko, że globułki działają w środku a pipka jak swędzi to będzie swędzieć a to wiadomo upierdliwe ;) nie dopisałam ;) ja miałam tylko globułki teraz i co chwile latałam do łazienki i podmywałam się laktacydem, aż mnie tam paliło alr to dobrze bo pomogło ale sądzę, że maść szybciej ulgę przyniesie ;)

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yhmmm :-) ja używam globulki na noc a masc na dzień.I na wieczor tantum rose .

magda91 lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun a tantum rosa jest ok w ciąży? Z irygatorem czy do podnywania?

• SunSun Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    SunSun a tantum rosa jest ok w ciąży? Z irygatorem czy do podnywania?
    Tylko podmywalam.Irygacji sie bałam a jeśli ty mialas plamienia to na pewno bym odradzala..

ex2btv738sn49jef.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Z mojego doswiadczenia co do lozeczek:
    Nie szalejcie bo lozeczko starcza max na rok, poltora. Noworodek i tak spi z mama a w dzien w wozku lub gdzie popadnie ;)
    Baldachimy sa niepraktyczne i bezsensu ale to moim zdaniem.
    Ja mialam uzywane lozeczko po dwojce dzieci. Moja fasola bedzie czwarta korzystajaca a lozeczko jak nowe.
    Moze warto pomyslec o noiektorych rzeczach uzywanych? To naprawde duza oszczednosc a wiele rzeczy sie nie przydaje lub ma sens tylko na rok.

moje dziecko prawie do 3 lat spało w łózeczku szczebelki wyjęte więc sama wchodziła i wychodziła łóżko ma od roku jak sie przeprowadziliśmy na swoje

baldachim u nas sie przydał bo jak mieszkaliśmy z teściami mieliśmy 1 pokój i jak mała spała w łóżeczku baldachim "chronił" od świateł od telewizora więc nie dokońca sie zgdze że to takie bez sensu zależy jak kto mieszka

mamaadasie co do pościeli to zgadzam sie u nas tez była zbedna mówie do łóżeczka (do wózka nie miałam wcale) bo do tej pory śpi tylko z kocykami a na poduszce od niedawna i to też nie zawsze czasami wyrzuci w nocy i śpi na płasko

konwalijka ja też rożka używałam sporo przy pierwszym dziecku człowiek sie czuje pewniej jak małe w rożku

a jeszcze ja miałam organizer wiązany do łóżeczka i sie sprawdził głównie na pampersy chusteczki i sudokrem

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • belladonna Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem co mama to opinia na temat łóżeczka, wózeczka, i innych rzeczy. Nawet jeśli chodzi o ubranka, jedna będzie ubierać w sukieneczki falbanki od rozmiaru 56 druga będzie w pajacyki i bodziaki. Trzeba zaufać swojej intuicji i budżetowi. Ja dopiero przy kolejnym dziecku wiem co mi się przydało a co nie. Co oczywiście nie oznacza, że ktoś podzieliłby moje opinie odnośnie wyposażenia maluszkowego.

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 14 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, ze kazdy kupuje co mu sie podoba i kazdy sprzet dostosowujemy do mozliwosci mieszkaniowych i budzetu.
    Ale fajnie, ze mozemy sobie powiedziec co sie u ktorej sprawdzilo a co nie :) moze ktos skorzysta z naszych doswiadczen i zaoszczedzi troche pieniedzy

SunSun, madziutek 23, MamaAdasia lubią tę wiadomość

‹‹ 321 322 323 324 325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ