Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykasss wrote:Dobrze dziewczyny ze macie juz dzieciaki i możecie coś doradzić będzie trzeba sie zastanowić. A rozek mysle ze bede uzywac ale wszystko sie okaze a wózek drogi a tez długo nie posłuży co zamieni sie go później na spacerowy
-
dzień dobry wszystkim
coś pustki z rana i wczoraj też wszystkie poszły spać wcześniej w sumie trzeba sie wysypiać póki można he he
ja małą do przedszkola zaprowadziłam i biorę sie za robote nie ma lekko
miłego dnia wszystkim życze
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Dzisiaj rano byłam na badaniach, powiem wam że trzymanie moczu całą noc graniczy u mnie z cudemnie cierpię tego.... normalnie to 2-3 razy a nawet 4 razy wstaję do toalety a dziś jakoś dałam radę wytrzymać ale brzuch mnie bolał od tego wstrzymywania się...
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasss wrote:kaczamila masz polówkowe w naszą drugą rocznice ślubu;)
Jasmin pozazdrościć pogody u mnie paskudnie
Ja myslałam że będe miała w 20 tc a gin mówił o 22 nie wiem czemu tak pózno skoro można od 18-22 tyg
ja umawiałam się po moim usg prenatalmym jak byłam w 12 tyg i lekarz sam mi powiedział że im późiej tym więcej sie zobaczy b dzidzi będzie wieksze... i ja jestem również umówiona na 22 tydz ciąży...kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emily83 wrote:Cześć
Dzisiaj rano byłam na badaniach, powiem wam że trzymanie moczu całą noc graniczy u mnie z cudemnie cierpię tego.... normalnie to 2-3 razy a nawet 4 razy wstaję do toalety a dziś jakoś dałam radę wytrzymać ale brzuch mnie bolał od tego wstrzymywania się...
emily a u mnie to samo... wstawalam po 3 razy a teraz 2 razy to minimum... jak mi sie bardzo nie chce to tez mnie tak brzuch boli ze az dojsc do toale5y nie moge...Emily83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:kurde wy juz wiecie kiedy polowlowe...a ja wizytę mam 2 października to będzie 18 tydzień i pewnie dopiero wtedy dostanę skierowanie
gin zapomniala mi chyba dać ostatnio bo na prenatalnr mialam miesiac wcześniej skierowanie i juz moglam się zapisać
pytałam lekarza o skierowanie na połówkowe powiedziała ze jak miałam skierowanie na prenatalne to na resztę już nie muszę mieć... że "wejdę" na stare skierowanie... -
nick nieaktualnykasss wrote:Ja juz obiadek skonczyłam i czekam na mężula aż z pracy wróci i tak mi się zachciało rurki z kremem takiej domowej i tak się zastanawiam czy robić bo podobno w ciąży nic nie wychodzi a mam taki fajny przepis
piekłyście już coś ??raz robiłam ciasto do tesciowej jak miałam @ i katastrofa była...
ja piekląm ciasto i wyszło bardzo dobre:) niby piekłam tylko biszkopt bo reszta to tylko przekładanie ale bardzo dobre- ciasto słonecznikowiec:)
podaje strone z przepisem http://stylowi.pl/20814594
tylko ja biszkopt przecięłam na 2 części a między krem budyniowy a kajmak dałam biszkopty:) ciasto wygląda pięknie -
nick nieaktualnyJustyska89 powodzenia!!! Nie stresuj się, na pewno będzie dobrze, zobaczysz
każda się stresowała a same dobre wieści przynosimy
kaczamila ja tak samo nie mam drugiego skierowania, na genetycznym już mi doktorek kolejna date wyznaczyl i nic o nastepnym skierowaniu nie mówiłJustyska89 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Wszystkim
Ja odliczam dni do piątku do 12. Chociaż wydaje mi się, że mój mąż nawet bardziej się niecierpliwi przed wizytą niż ja
Wczorajszy wieczór spędziłam przed laptopem i trochę żałuję. Najpierw przejrzałam zestawienia najczęściej nadawanych imion w ostatnich 3 latach i wszyscy moi faworyci są w pierwszej 5-7 zestawień. A doskonale pamiętam, że jako jedyna Marta w klasie czułam się fantastycznie ze swoim imieniem (w klasie miałam min. 4 Moniki, 3 Pauliny, 3 Ole i 3 Natalie). Na chwilę obecną w mojej głowie siedzi Pola i Leon, ale mąż to jeszcze trawi
No i po przerzuceniu różnych artykułów i for internetowych nie jestem już tak pewna swojej koncepcji o osobnym pokoju dla dziecka od samego początku. Chociaż ostatnio rozmawiałam ze znajomymi i u nich maluch spał od początku sam. Twierdzą, że to jest świetne rozwiązanie. Sama nie wiem. Może zostawić na pierwsze miesiące kanapę w pokoju malca, żeby w razie czego położyć się z nim w pokoju? Mąż kręci na to nosem
Justyska89 trzymam kciuk! &&&Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:29
Justyska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasss wrote:Anastacia ja też oglądałam na allegro i wypatrzyłam taki zestaw już ze wszystkim tylko jeszcze zobaczymy czy białe czy jakieś inne wydaje mi sie ze nie jest drogo jak na cały zestaw http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-posciel-amy-17cz-i4552983977.html MamaAdasia na bazarku są fajne ciuszki a itak maluchy szybko rosną to nie wszystkie muszą być firmowe
kasss ja też zastanawiam się nad tym łóżeczkiem, fajnie że wszystko jest w jeden wzorek, ładnie to wygląda -
nick nieaktualnyKasss i kaczamila ja też na to łóżeczko patrzyłam tylko zastanawia mnie czy będę brać białe czy szukać czegoś innego w brazie. My sobie mieszkanie dopiero remontujemy i to trochę potrwa jeszcze ale nie robimy dziecku osobnego pokoju u nas w sypialni znajdzie się miejsce bo ja chyba bałabym się zostawić dziecko samo w pokoju bałabym się ze nie usłyszę jak się obudzi albo cos. Każdy kogo znam to miał zawsze dziecko obok i dla mnie to normalne że dziecko śpi najpierw z rodzicami w pokoju
-
kaczamila wrote:pytałam lekarza o skierowanie na połówkowe powiedziała ze jak miałam skierowanie na prenatalne to na resztę już nie muszę mieć... że "wejdę" na stare skierowanie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:55
-
nick nieaktualnyJustyska bardzo mocno trzymam kciuki!
Rubi a ja o dziwo w ogóle nie wstaje teraz do toalety w nocy co na początku ciąży zdarzało mi się dość często. Pojęcia nie mam z czego to wynika.
U mnie po infekcji ani śladu więc możliwe że coś mi się zdawało. Mam tylko lekko zółtawy śluz ale to ponoć normlane. W każdym razie spróbuję umówić się do lekarza na piątek - sprawdzę to i wezmę receptę na Duphaston. Nie chce mi sie iść do lekarza rozdzinnego tylko po receptę a jak uda mi się umówić na piątek to wizytę przyspiesze tylko o tydzień a przy okazji upiekę 2 pieczenie na jednym ogniu no i trochę się jeszcze uspokoje czy wszystko ok po odstawieniu Bromergonu.
A i odkryłam cud fryzjerskipamietacie jak narzekałam że lekarz kazał mi zaczekać z rozjaśnianiem odrostow do 16 tygodnia? Czekam grzecznie i chyba najgorsze juz mam za sobą bo dzis odkryłam ze moje włosy wygladaja naprawdę dobrze. Nie jak efekt zaniedbania a jak wystrzalowa fryzura. Moze to hormony?
Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
My nie mamy wyjścia bo u teściów mamy tylko jeden pokòj więc maleństwo bedzie z nami. Nie wyobrazam sobie żeby było oddzielnie bo czy smoczek wypadnie czy kwęknie to mam łóżeczko obok i nie musze latac przez pół mieszkania. Co prawda spory ale jeden
Za to swój pokoj dzidzia będzie miala u moich rodziców bo pewnie często tam bedzie przebywac. Wyremontujemy go,przykleimy jakies kolorowe obrazki i będzie mialo. Co prawda wiąże sie to z zakupem dwóch łóżeczek ale nie ma wyjscia. U nas na pewno bedzie braz bo cały pokój mamy w brązie
Jejku już sie nie moge doczekac żeby to wszystko stało na swoim miejscu
-
nick nieaktualny