X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Dobrze dziewczyny ze macie juz dzieciaki i możecie coś doradzić będzie trzeba sie zastanowić. A rozek mysle ze bede uzywac ale wszystko sie okaze a wózek drogi a tez długo nie posłuży co zamieni sie go później na spacerowy
    Ja zainwestuję w spacerówkę bo ile to dziecko będzie w głębokim wózku

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim

coś pustki z rana i wczoraj też wszystkie poszły spać wcześniej w sumie trzeba sie wysypiać póki można he he

ja małą do przedszkola zaprowadziłam i biorę sie za robote nie ma lekko

miłego dnia wszystkim życze :)

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wczoraj poszlam spac po 12 bo ogladalam siatkowke ;D a potem czekalam az wylosuja nam grupe... ;) ale wtopa...gorzej byc nie moglo ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja mimo urlopu codziennie budzę się o 6.30 :) ale może to dobrze bo w piątek nie będę miała problemu ze wstaniem do pracy :) jakie macie plany na ten tydzień? Jakieś wizyty sie zapowiadają?

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Dzisiaj rano byłam na badaniach, powiem wam że trzymanie moczu całą noc graniczy u mnie z cudem :( nie cierpię tego.... normalnie to 2-3 razy a nawet 4 razy wstaję do toalety a dziś jakoś dałam radę wytrzymać ale brzuch mnie bolał od tego wstrzymywania się... :(

Dorka1979 lubi tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie? jakis zastoj z wizytami ;) ja dopiero za 2 tygodnie... ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    kaczamila masz polówkowe w naszą drugą rocznice ślubu;)
    Jasmin pozazdrościć pogody u mnie paskudnie
    Ja myslałam że będe miała w 20 tc a gin mówił o 22 nie wiem czemu tak pózno skoro można od 18-22 tyg

ja umawiałam się po moim usg prenatalmym jak byłam w 12 tyg i lekarz sam mi powiedział że im późiej tym więcej sie zobaczy b dzidzi będzie wieksze... i ja jestem również umówiona na 22 tydz ciąży...

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam wizytę usg genetyczne juz mam stracha. Ale musi być dobrze.
    A już myślałam że powoli żegnam się z mdłościami a tu wczoraj niespodzianka na wieczór dopadł mnie wymioty.

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily83 wrote:
    Cześć
    Dzisiaj rano byłam na badaniach, powiem wam że trzymanie moczu całą noc graniczy u mnie z cudem :( nie cierpię tego.... normalnie to 2-3 razy a nawet 4 razy wstaję do toalety a dziś jakoś dałam radę wytrzymać ale brzuch mnie bolał od tego wstrzymywania się... :(

emily a u mnie to samo... wstawalam po 3 razy a teraz 2 razy to minimum... jak mi sie bardzo nie chce to tez mnie tak brzuch boli ze az dojsc do toale5y nie moge...

Emily83 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    kurde wy juz wiecie kiedy polowlowe...a ja wizytę mam 2 października to będzie 18 tydzień i pewnie dopiero wtedy dostanę skierowanie :/ gin zapomniala mi chyba dać ostatnio bo na prenatalnr mialam miesiac wcześniej skierowanie i juz moglam się zapisać

pytałam lekarza o skierowanie na połówkowe powiedziała ze jak miałam skierowanie na prenatalne to na resztę już nie muszę mieć... że "wejdę" na stare skierowanie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja juz obiadek skonczyłam i czekam na mężula aż z pracy wróci i tak mi się zachciało rurki z kremem takiej domowej i tak się zastanawiam czy robić bo podobno w ciąży nic nie wychodzi a mam taki fajny przepis
    piekłyście już coś ??raz robiłam ciasto do tesciowej jak miałam @ i katastrofa była...

ja piekląm ciasto i wyszło bardzo dobre:) niby piekłam tylko biszkopt bo reszta to tylko przekładanie ale bardzo dobre- ciasto słonecznikowiec:)
    podaje strone z przepisem http://stylowi.pl/20814594
    tylko ja biszkopt przecięłam na 2 części a między krem budyniowy a kajmak dałam biszkopty:) ciasto wygląda pięknie :)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emily a ja jak oddaje mofz do badan to normalnie ide w nocy do Wc bo bym nie utrzymala .. czytalam ze trzeba tylko pilnowac zeby od ostatniego oddawania moczu minely 4 godziny...

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 powodzenia!!! Nie stresuj się, na pewno będzie dobrze, zobaczysz :) każda się stresowała a same dobre wieści przynosimy :)

kaczamila ja tak samo nie mam drugiego skierowania, na genetycznym już mi doktorek kolejna date wyznaczyl i nic o nastepnym skierowaniu nie mówił ;)

Justyska89 lubi tę wiadomość

• MartaM Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim :) Ja odliczam dni do piątku do 12. Chociaż wydaje mi się, że mój mąż nawet bardziej się niecierpliwi przed wizytą niż ja ;)

Wczorajszy wieczór spędziłam przed laptopem i trochę żałuję. Najpierw przejrzałam zestawienia najczęściej nadawanych imion w ostatnich 3 latach i wszyscy moi faworyci są w pierwszej 5-7 zestawień. A doskonale pamiętam, że jako jedyna Marta w klasie czułam się fantastycznie ze swoim imieniem (w klasie miałam min. 4 Moniki, 3 Pauliny, 3 Ole i 3 Natalie). Na chwilę obecną w mojej głowie siedzi Pola i Leon, ale mąż to jeszcze trawi ;)

No i po przerzuceniu różnych artykułów i for internetowych nie jestem już tak pewna swojej koncepcji o osobnym pokoju dla dziecka od samego początku. Chociaż ostatnio rozmawiałam ze znajomymi i u nich maluch spał od początku sam. Twierdzą, że to jest świetne rozwiązanie. Sama nie wiem. Może zostawić na pierwsze miesiące kanapę w pokoju malca, żeby w razie czego położyć się z nim w pokoju? Mąż kręci na to nosem :P

Justyska89 trzymam kciuk! &&&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:29

Justyska89 lubi tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Anastacia ja też oglądałam na allegro i wypatrzyłam taki zestaw już ze wszystkim tylko jeszcze zobaczymy czy białe czy jakieś inne wydaje mi sie ze nie jest drogo jak na cały zestaw http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-z-szuflada-posciel-amy-17cz-i4552983977.html MamaAdasia na bazarku są fajne ciuszki a itak maluchy szybko rosną to nie wszystkie muszą być firmowe

kasss ja też zastanawiam się nad tym łóżeczkiem, fajnie że wszystko jest w jeden wzorek, ładnie to wygląda :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss i kaczamila ja też na to łóżeczko patrzyłam tylko zastanawia mnie czy będę brać białe czy szukać czegoś innego w brazie. My sobie mieszkanie dopiero remontujemy i to trochę potrwa jeszcze ale nie robimy dziecku osobnego pokoju u nas w sypialni znajdzie się miejsce bo ja chyba bałabym się zostawić dziecko samo w pokoju bałabym się ze nie usłyszę jak się obudzi albo cos. Każdy kogo znam to miał zawsze dziecko obok i dla mnie to normalne że dziecko śpi najpierw z rodzicami w pokoju

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaczamila wrote:
    pytałam lekarza o skierowanie na połówkowe powiedziała ze jak miałam skierowanie na prenatalne to na resztę już nie muszę mieć... że "wejdę" na stare skierowanie...
    być może, tylko ze ja mialam pretensje o tamtą klinike w ktorej robilam prenatalne( pisalam o tym wczesniej ze ponad 2 tygodnie musialam czekac zeby cokolwiek o dziecku sie dowiedziec, ze lekarz nic nie mowil i mi tej kartki nie dal)a gin powiedziala ze tym razem wysle mnie gdzie indziej, do innego miasta, wiec musze miec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2014, 09:55

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska bardzo mocno trzymam kciuki!

Rubi a ja o dziwo w ogóle nie wstaje teraz do toalety w nocy co na początku ciąży zdarzało mi się dość często. Pojęcia nie mam z czego to wynika.

U mnie po infekcji ani śladu więc możliwe że coś mi się zdawało. Mam tylko lekko zółtawy śluz ale to ponoć normlane. W każdym razie spróbuję umówić się do lekarza na piątek - sprawdzę to i wezmę receptę na Duphaston. Nie chce mi sie iść do lekarza rozdzinnego tylko po receptę a jak uda mi się umówić na piątek to wizytę przyspiesze tylko o tydzień a przy okazji upiekę 2 pieczenie na jednym ogniu no i trochę się jeszcze uspokoje czy wszystko ok po odstawieniu Bromergonu.

A i odkryłam cud fryzjerski :) pamietacie jak narzekałam że lekarz kazał mi zaczekać z rozjaśnianiem odrostow do 16 tygodnia? Czekam grzecznie i chyba najgorsze juz mam za sobą bo dzis odkryłam ze moje włosy wygladaja naprawdę dobrze. Nie jak efekt zaniedbania a jak wystrzalowa fryzura. Moze to hormony? :)

Justyska89, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 15 września 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy wyjścia bo u teściów mamy tylko jeden pokòj więc maleństwo bedzie z nami. Nie wyobrazam sobie żeby było oddzielnie bo czy smoczek wypadnie czy kwęknie to mam łóżeczko obok i nie musze latac przez pół mieszkania. Co prawda spory ale jeden :/ Za to swój pokoj dzidzia będzie miala u moich rodziców bo pewnie często tam bedzie przebywac. Wyremontujemy go,przykleimy jakies kolorowe obrazki i będzie mialo. Co prawda wiąże sie to z zakupem dwóch łóżeczek ale nie ma wyjscia. U nas na pewno bedzie braz bo cały pokój mamy w brązie ;) Jejku już sie nie moge doczekac żeby to wszystko stało na swoim miejscu :D

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :) musi być dobrze.

Niunia86 tez juz nie mogę się doczekać łóżeczka itd a tu końca remontu nie widać mój mnie pociesza za do końca roku się wprowadzimy ale czarno to widzę

Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ