Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja jutro na badania- mocz,morfologia,tsh i toxo. Ale toxo dla świętego spokoju bo przecież przez miesiac był u nas kot i chce sie upewnić czy nic nie przyniósł. Oby nie.
Wizyte mam w pn 22.09 i mam nadzieje,że pan dr powie nam płeć bo znowu śnił mi sie syn. I coraz bardziej wierze,że będzie Ignaś bo cos na duzo tych snów z synkiem w roli głównejJustyska89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNas czeka malowanie pokoju. Szafę i łóżko dla nas zamówiliśmy dwa tygodnie temu ma przyjechać w tym tygodniu a tu nie zapowiada się malowani pokoju. mąż budowlaniec więc zleceń pełno a na swoje nie ma czasu. może jakoś przed weekendem uda mi sie go namówić. my również mamy malutki pokój a w sumie dwa jeden "kawalerski" męża a drugi to po prostu zabudowa balkonu więć pierwszy pokój ma 2,10mx 3m a drugi aż 1,90m x 3m
nasz domek się buduje, jesteśmy na etapie dachu.... oj jeszcze długa droga przed nami
miłego dnia życzę :*Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Justyśka u mnie identycznie. Chłopiec Ignaś,dziewczynka Hania
Co do chłopca to akurat mój M wybierał a ja nie miałam nic przeciwko. Nad dziewczynka myśle ja i na razie stanęło na Hani
Jeszcze tydzień i może będę mogła już mówić do brzuszka po imieniu;)
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was, my co do imion to jeszcze nie wiemy, maz mówi ze jak już będzie wiadomo czy będzie chlopiec czy dziewczynka to wtedy będziemy się zastanawiac. A co do osobnego pokoju to ja chociaż miałam za ścianą wolny to i tak dalam tam małą spac jak chyba ponad roczek miala. Nie wyobrazam sobie ja mieć w innym pokoju i slyszec dopiero placz i potem uspokajać itp. A tak to jak byla obok nas to jak tylko usłyszałam ze się wierci, stęka itp to juz wstawałam i ja nakarmilam czy smoczek dalam. A nie wyobrazam sobie tez spać przy niani elektr. i w sumie nawet teraz gdy Amelka ma juz 5 lat i spi osobno to czasem w nocy jak się obudzę to myślę czy jest przykryta itp
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:
Rubi a ja o dziwo w ogóle nie wstaje teraz do toalety w nocy co na początku ciąży zdarzało mi się dość często. Pojęcia nie mam z czego to wynika.
)
-
nick nieaktualnyJa jak nie dzisiaj to dopiero za 4 tyg się dowiem bo do mojego lekarza chodzę co 4 tyg. Genetyczne tez mój lekarz mi robi wiec ostatnio mówił ze 15 września genetyczne a następnie wizyta dopiero w październiku
Niunia86, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja wczoraj w nocy nie wstałam nawet raz. Dzisiaj tylko o 4.00
Za to w dzień biegam co godzine a nawet częściej
Madziutek wiem,że sny są raczej na odwrot ale czasami są też prorocze:) Tak czy tak mam 50% szans
Wczoraj znowu nie kupiłam kurkiWszystkie są w barach a szerokie a w pasie raczej dopasowane.. będe szukacz dopiero na zime jak j brzuszek wyjdzie i raczej w sklepach dla ciężarnych bo w tych normalnych nic nie ma
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam mamuśki Justysia trzymam kciuki;-) my też w trakcie remontu poddasza brakuje tylko podłogi i malowanie ale też nie ma czasu i tak się wlecze do końca roku musimy skończyć i wtedy wybierzemy łóżeczko zobaczymy jakie będzie pasować. Ja też wstaje 2 3 razy w nocy i jak się obudzę to brzuch tak boli ze szybko biegne.u nas też maleństwo będzie z nami nie wyobrażam sobie zostawić dziecka w innym pokoju i nawet jak znajomi maja śliczne pokoje dla dzieci łóżeczko i tak stoi w sypialni
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:dziewczyny a widzicie jak urosla macica?
bo ja stojac przed lustrem widze ze w dolnej !zesci brzucha mam takie zaokraglenie i konczy sie jakkes 3/4cm pod pepkiem...
też tak mammacica urosła i wypchała flaki do przodu
tak czytałam
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
Mi też brzuch poszedł do przodu. Całe życie na wciągniętym chodziłam a teraz nie ma już sensu bo nie ma wielkiej różnicy. Także powoli oswajam się z tym,że ten kto wie to zauważy a ten kto nie wiem powie,że przytyłam przez wakacje
madziutek 23 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie jest tak pięknie że chwilowo zapomniałam że szukam i butów i kurtki na późną jesień. Kurtką może jeszcze chwile zaczekam i zobaczę jak się będę prezentować rozmiarowo koło października/listopada. Zobaczymy też co zaproponuje nam pogoda.
Po urodzeniu Junior na pewno będzie z nami w sypialni ale to raczej kwestia warunków mieszkaniowych bo drugi pokój to u nas salon z kuchnią a tam łóżeczka nie postawie. Za to jak przeprowadzimy się do swojego domu (co mam nadzieję uda nam się za rok koło września, października najpóźniej) to chciałabym zeby Junior od razu miał swój pokój i tam spał.
Zmian w macicy nie widzę za to odstajacy brzuch jak najbardziejale znajomi u ktorych byliśmy wczoraj potrzebowali z 2och godzin żeby załapać że coś jest na rzeczy
i chyba bardziej do myślenia dał im temat rozmowy niż mój wygląd ale i miałam na sobie luźną tunike
-
Niunia86 wrote:Jeśli chodzi o kurtke to pasowałoby mi coś takiego:
http://allegro.pl/kurtka-ciazowa-hm-mama-jesien-zima-40-42-l-xl-i4607880007.html