X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss ja też jeszcze nic nie czuję. Zawsze byłam szczupła więc raczej powinnam poczuć wcześniej. Może to przez mięśnie brzucha? Lekarz powiedział, że mam mocne i zapytał czy coś ćwiczę bo przy pierwszym zewnętrznym usg nic przez te mięśnie nie mógl zobaczyć.

kasss lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin, witamy w naszym gronie nowego chłopczyka.

jasmin lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas zgadzam się z tym co piszesz o usg. Troy mi szkoda płacić za cos co mogę mieć za darmo tzn. za te 3 główne usg ale dziś upewniłam się że warto. Bo dziś ważne było serducho - nie muszę mieć fotki i znać dokladnych wymiarów. Ale na usg polowkowym chcę wiedzieć że jestem w dobrych rekach i że lekarz ma sprzęt który pozwala mu wykonywać jego pracę najlepiej jak to możliwe.

Kass cóż z facetami już chyba tak jest. Ja akceptuje to że w pewnych tematach mój mąż się sprawdza np. wybór samochodu, czy fotelika a w innych zupełnie nie można na niego liczyć np. nawet nie spojrzał na mój poradkim "w oczekiwaniu na dziecko". Więc nawet nie namawiam go na takie warsztaty choć sam zadeklarował ze jak bedzie mowa np. o fotelikach to chetnie pojdzie. Na większość wizyt chodzę sama ale to dlatego że czesti mam wizyty w ciagu dnia, nie wyobrażam sobie jednak zeby męża nie było ze mną na tych 3 podstawowych usg. Zdarzają nam sie zgrzyty ale ogole chyba coraz łatwiej odnajdujemy sie w tej nowej ciazowejy rzeczywistości. Moj mąż chyba rozumie mnie coraz lepiej choć nadal palnie czasmi glupote a ja starm sie nie zmieniać mojego zachowania o 180% tylko dlategoy że jestem w ciąży :) o dziwo pomógł chyba moj wybuch placzu - bo ja jestem z tych co płaczą bardzo rzadko i mój mąż widział jak płaczę może raz albo dwa. Więc ja teraz zobaczył że tak się rozkleiłam yo chyba dało mu to do myślenia i zrozumiał że ciąża to inny stan :)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Scarlet także mam podobne przemyślenia i o ile nie mam pakietu w luxmedzie, to mam w medicoverze i.. w medicowerze robię usg - genetyczne i połówkowe, mają dobry sprzęt, ale o tyle o ile, usg genetyczne robiłam w medicoverze i dostałam jedynie wydruk z najważniejszymi informacjami, zdjęcia to nie otrzymałam wyliczeń (podobne, jak przy PAPA), poinformowano mnie jedynie, że one są w moich dokumentach szpitalu, ale ja ich nie nie widziałam.. a w prywatnym gabinecie (gdy robiłam będąc z Tymkiem w ciąży) otrzymałam komplet, włącznie z wszelkimi wyliczeniami.. z drugiej strony wystarczy że już placę za wizytę u gina 280zł i widzę malca na nienajlepszym sprzęcie, to na to usg już pójdę do medicoveru, najwyżej później pójdę na usg 4d

Ja mam na odwrót tzn. jak tylko jest termin to na standardową wizytę umawiam się do mojego lekarza do luxmedu i nie płace a na usg genetyczne i połówkowe idę do kliniki z dobrym sprzętem i bardzo polecanym lekarzem i płace - za usg I trymestru + Papp 400 zł, teraz pewnie podobnie.

kasss lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Kass czy wspominali cos o pielegnacji pępka u noworodka? Ciekawi mnie to bo u mnie na porodowce wciskaja octanisept
    głównie była mowa o przecieraniu jałowym wscikiem nasączonym spirytusem rozcieńczonym woda i dokładnym osuszaniu żeby nie w dali się zakażenie.

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Bylsm dzis i na wlasne oczy widzialam upatrzony przeze mnie wózek camarelo....zdecyduje sie jednak na seville zamiast carery.wozek przepiękny, solidnie wykonany, jak na wózek z bardzo duza gondola o dl 85 cm jest mega lekki, super sie prowadzi-lekko
    duże są różnice miedzy tymi wózkami powiem szczerze ze taka cena też by mi odpowiadała jest bardzo duży w porównaniu do innych wózków czy tylko gondola jes dluzsza?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Bylsm dzis i na wlasne oczy widzialam upatrzony przeze mnie wózek camarelo....zdecyduje sie jednak na seville zamiast carery.wozek przepiękny, solidnie wykonany, jak na wózek z bardzo duza gondola o dl 85 cm jest mega lekki, super sie prowadzi-lekko

Mi też się te dwa wózki podobają i tez musze zobaczyć je na żywo ale widzę już jedną pozytywna opinie za seville to fajnie dzięki Anastacia33

kasss lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek fajny brzuszek tylko czemu bokiem??

Scarlett ja mam caly czas taki sam brzuch rano wieczorem jak leze jak siedze ;-)

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem Wam jeszcze ciekawostkę od mojego lekarza :) dostałam dziś zgodę na figle z mężem (prze problem z łożyskiem miałam zakaz) - ale tylko z mężem! :) lekarz powiedział mi że białko z spermy faceta który nie jest ojcem męża może być szkodliwe dla dziecka, takie wsparcie wierności ze strony natury! :)

Niunia86, Emartea, bella82, kasss, Dorka1979, noa8, slodka100 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojcem męża??? Ha ha

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Ojcem męża??? Ha ha

Yyyy ojcem dziecka oczywiście :) w dzień wizyt nie do końca jasno myślę :) poproszę o zrozumienie :)

Swoją drogą nie interesowałam się sexem pozamałżeńskim - lekarz sam zechciał podzielić się ze mną ta informacja :)

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej i ja dołączam do grupy :) termin z om mam na 28 lutego ale malenstwo jest tydzien mniejsze i termin z usg wyznaczony na 2.3 i taki też wpisany w kartę ciąży :)

najpierw w 15 tc powiedziano mi że będzie chłopczyk strasznie się ucieszylismy z mężem, że to nasze pierwsze dziecko chcieliśmy żeby to był chłopiec, zresztą robiłam testy owu i monitorowalam cykl tak żeby w jakimś stopniu mieć wpływ na płeć tak mi się przynajmniej wydawało... teraz w 18 tc okazało się ze to na 80% dziewczynka, nie wiem już co mam myśleć lekarz powiedział ze nie widzi warg sromowych i coś dynda a jadra zchodza dopiero w 20 tygodniu wiec nie powie na 100% ale raczej dziewczynka, ciesze się i z dziewczynki ale jakoś przywiązana się i tak do chłopczyka i dalej do mnie nie dociera ze to dziewczynka...

zainteresowała mnie też bardzo wasza wcześniejsza rozmowa o wysokości zasiłków na działalności, sama też mam firmę i studiuje prawo wiec co nie co wiem i mogę się wypowiedzieć nikogo nie krzywdzące przy tym nie właściwymi faktami, składki są dobrowolne to ze raz zapłaciło się wyższe nie oznacza ze później też trzeba,(gdzieś mi się przewinęło o tym)a kontrola z ZUS jest bardziej niż pewna, tzn wszczęcie postępowania wyjaśniającego( w pierwszym etapie zus wysyła "podejrzanej" listę pytań wyjaśniających na które trzeba odpowiedzieć, zazwyczaj na tym się konczy) jeżeli chcecie coś więcej wiedzieć chętnie odpowiem ( tak apropo)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 21:21

madziutek 23, Niunia86, Justyska89, Blanka85, Dorka1979, bella82, slodka100, sylwia85 lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla witaj :) ja właśnie takiej niespodzianki z płcią sie boję - boję w sensie wolę nie kupowat jeszcze śpioszków w samochodziki. Zaczekam na połówkowe :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanilla witaj pozostaje ci czekać do 20tc żeby się upewnić
    Scarlet ale się uśmiałam czytając twój wspis dla nas oczywiste ze tylko z mężem a lekarz nie jedno widział pewnie seks poza małżeński dla niego to nic dziwnego i wolal uprzedzić albo to taki żart z jego strony;-)

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak lepiej poczekaj, ja też w 15 tc nie prosiłam, lekarz sam powiedział,fakt nie na 100% ale jak się już usłyszy to się zmienia nastawienie...

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Hej i ja dołączam do grupy :) termin z om mam na 28 lutego ale malenstwo jest tydzien mniejsze i termin z usg wyznaczony na 2.3 i taki też wpisany w kartę ciąży :)

najpierw w 15 tc powiedziano mi że będzie chłopczyk strasznie się ucieszylismy z mężem, że to nasze pierwsze dziecko chcieliśmy żeby to był chłopiec, zresztą robiłam testy owu i monitorowalam cykl tak żeby w jakimś stopniu mieć wpływ na płeć tak mi się przynajmniej wydawało... teraz w 18 tc okazało się ze to na 80% dziewczynka, nie wiem już co mam myśleć lekarz powiedział ze nie widzi warg sromowych i coś dynda a jadra zchodza dopiero w 20 tygodniu wiec nie powie na 100% ale raczej dziewczynka, ciesze się i z dziewczynki ale jakoś przywiązana się i tak do chłopczyka i dalej do mnie nie dociera ze to dziewczynka...

zainteresowała mnie też bardzo wasza wcześniejsza rozmowa o wysokości zasiłków na działalności, sama też mam firmę i studiuje prawo wiec co nie co wiem i mogę się wypowiedzieć nikogo nie krzywdzące przy tym nie właściwymi faktami, składki są dobrowolne to ze raz zapłaciło się wyższe nie oznacza ze później też trzeba,(gdzieś mi się przewinęło o tym)a kontrola z ZUS jest bardziej niż pewna, tzn wszczęcie postępowania wyjaśniającego( w pierwszym etapie zus wysyła "podejrzanej" listę pytań wyjaśniających na które trzeba odpowiedzieć, zazwyczaj na tym się konczy) jeżeli chcecie coś więcej wiedzieć chętnie odpowiem ( tak apropo)
    wiec jeśli mam preferencyjny to co mam zrobić żeby mieć wyższy macierzyński a tym samym dalej możliwość niskiego zusu? czy każdy ma taka kontrole? i o do wlasciwie w niej chodzi?

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Vanilla witaj pozostaje ci czekać do 20tc żeby się upewnić
    Scarlet ale się uśmiałam czytając twój wspis dla nas oczywiste ze tylko z mężem a lekarz nie jedno widział pewnie seks poza małżeński dla niego to nic dziwnego i wolal uprzedzić albo to taki żart z jego strony;-)

Kij go tam wiem ale mój poważny i szanowany Pan Doktor rozkręca się :) Mnie to cieszy bo w ogole lubie taki bezposredni kontakt ale też dlatego ze czuje się przy nim swobodnie i o wszystko mogę go zapytac. A nie wiem czy Wam pisałam ale to pierwszy ginekolog-facet do którego poszlamy na badanie. Zawsze jakoś wydawało mi się że swobodniej będę czuć sie u kobiety a okazało sie odwrotnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Kij go tam wiem ale mój poważny i szanowany Pan Doktor rozkręca się :) Mnie to cieszy bo w ogole lubie taki bezposredni kontakt ale też dlatego ze czuje się przy nim swobodnie i o wszystko mogę go zapytac. A nie wiem czy Wam pisałam ale to pierwszy ginekolog-facet do którego poszlamy na badanie. Zawsze jakoś wydawało mi się że swobodniej będę czuć sie u kobiety a okazało sie odwrotnie.

Ja ci powiem ze ten lekarz do którego chodzę tez jest pierwszym lekarzem facetem gin do którego chodzę i nie zmieniła bym go stwarza taka atmosferę ze mogłabym do niego codziennie chodzić. Wcześniej chodziłam do kobiet jedna to mnie tak wkurzyła ze szok bo na dowidzenia do mnie powiedziała z tekstem żebym następnym razem do niej przyszła jak juz dziewica nie będę bo ona dziewic nie lubi badać . Wtedy zaczęłam szukać innego lekarza aż trafiłam na tego mojego terazniejszego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam Cię vanilla:) wśród marcowych mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2014, 22:13

• Madzik82 Autorytet

Wysłany: 23 września 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanila witaj! Moj lekarz juz 3x zmienial zdabie co do plci wiec wiem jakie masz zanieszanie w glowie....

Kass WOW!! Ale piekny brzusio :)

Emartea ja mam wozek Maxi Cosi Mura i jestem bardzo zadowolona. Wsztstkie maxi cosi sa bardzo funkcjonalne

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ