Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:mamuski, a wy łykacie juz DHA ? bo ja mam jeszcze witaminy inne do skończenia a nie chce żeby lezaly,dopiero potem sobie kupie jakieś
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySarah88 wrote:super,tylko jakbym przeszla na większy to bym musiala już taki placic, a preferencyjny będę miala jeszcze przez ponad rok, natomiast macierzyński tylko przez 3 miesiące i potem bym miala problem co dalej i jak placic
-
nick nieaktualnyczekaja wrote:
dorka jestes nastawiona na kontrole Zus??czekaja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:A powiem Wam jeszcze ciekawostkę od mojego lekarza
dostałam dziś zgodę na figle z mężem (prze problem z łożyskiem miałam zakaz) - ale tylko z mężem!
lekarz powiedział mi że białko z spermy faceta który nie jest ojcem męża może być szkodliwe dla dziecka, takie wsparcie wierności ze strony natury!
a tu na odwrót, teraz już możesz ale tylko z mężem.
Scarlett2014 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Yyyy ojcem dziecka oczywiście
w dzień wizyt nie do końca jasno myślę
poproszę o zrozumienie
-
nick nieaktualnyvanilla29 wrote:Hej i ja dołączam do grupy
termin z om mam na 28 lutego ale malenstwo jest tydzien mniejsze i termin z usg wyznaczony na 2.3 i taki też wpisany w kartę ciąży
najpierw w 15 tc powiedziano mi że będzie chłopczyk strasznie się ucieszylismy z mężem, że to nasze pierwsze dziecko chcieliśmy żeby to był chłopiec, zresztą robiłam testy owu i monitorowalam cykl tak żeby w jakimś stopniu mieć wpływ na płeć tak mi się przynajmniej wydawało... teraz w 18 tc okazało się ze to na 80% dziewczynka, nie wiem już co mam myśleć lekarz powiedział ze nie widzi warg sromowych i coś dynda a jadra zchodza dopiero w 20 tygodniu wiec nie powie na 100% ale raczej dziewczynka, ciesze się i z dziewczynki ale jakoś przywiązana się i tak do chłopczyka i dalej do mnie nie dociera ze to dziewczynka...
zainteresowała mnie też bardzo wasza wcześniejsza rozmowa o wysokości zasiłków na działalności, sama też mam firmę i studiuje prawo wiec co nie co wiem i mogę się wypowiedzieć nikogo nie krzywdzące przy tym nie właściwymi faktami, składki są dobrowolne to ze raz zapłaciło się wyższe nie oznacza ze później też trzeba,(gdzieś mi się przewinęło o tym)a kontrola z ZUS jest bardziej niż pewna, tzn wszczęcie postępowania wyjaśniającego( w pierwszym etapie zus wysyła "podejrzanej" listę pytań wyjaśniających na które trzeba odpowiedzieć, zazwyczaj na tym się konczy) jeżeli chcecie coś więcej wiedzieć chętnie odpowiem ( tak apropo)
Aha wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, potwierdź proszę bo miała bym parę pytań co do tej kontroli, bo w sumie to nie wiem czego się spodziewać
DziękiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:07
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Vanilla witaj
ja właśnie takiej niespodzianki z płcią sie boję - boję w sensie wolę nie kupowat jeszcze śpioszków w samochodziki. Zaczekam na połówkowe
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć Mamusie
Dziś obudziło mnie piękne słoneczko, oby tak zostało już do wieczora. Poczytuje Was z doskoku regularnie, ale przez ostatnie dni nie miałam czasu, żeby się aktywnie udzielać. W domu robię gruntowne porządki, pomyłam okna, więc wieczorami padam na twarz
Przede wszystkim witam nowe mamy i gratuluję udanych wizytJa dziś lecę z B. do mojego gin na 11.30 i po cichu mam nadzieję, że nam też uda się poznać płeć '&'.
Jak wrócę to nadrobię jeszcze ostatnie wpisyTrzymajcie kciuki
Niunia86, Blanka85, kasss, slodka100, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Aaa właśnie! Piękne brzuszki
Wczoraj rano, aż się przestraszyłam jak weszłam do łazienki, a przede mną brzuch dwa razy większy niż wieczorem. Jak mnie mama zobaczyła (a widziałyśmy się ostatnio w niedzielę) to nie mogła uwierzyć, że jest tak duży. I oczywiście się nasłuchałam, że ona tak nie miała w pierwszej ciąży... moja siostra tak nie miała... ale jak zobaczyłam brzuszek Kass to się uspokoiłam
Jak dobrze, że jesteścieNiunia86, Blanka85, czekaja, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
witam i ja! Już od 6 na nogach, dom ogarnięty, zupka się gotuje, kompocik gotowy, mięsko się rozmraża..
u synka choroba się rozwija ;/ nocka kiepska.. ech..
vanilla - witaj!
bella, przy I-wszym nie chodziłam, bo szkoda mi było kasy a nie miałam darmowej, teraz już mi się nie przyda.. zresztą u mnie nikt nie pytał, czy mam szkołę - na pewno pomocne pierworódkom o opiece itd, ale nie oszukujmy się, na sali porodowej masz w d..pie oddychanie i to co ci tam powiedzieliWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:38
bella82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Koleżanki, które rodziły pierwsze dziecko doradzały żebym poszła. Zawsze się czegoś przydatnego można dowiedzieć. Ja się nie boję porodu (albo jeszcze nie), ale chcę żeby przebiegł jak najsprawniej i chcę zrobić wszystko co mogę żeby tak było.
bella82, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny