X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi to jest link do filmiku dla Ciebie , tak jak obiecałam ,
    http://www.youtube.com/watch?v=ga88I5kjwzU#t=17

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jest mój obecny
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/852d130e0fc9.jpg

konwalianka, Scarlett2014, Niunia86, noa8, Blanka85, kasss, slodka100, Juusti69, MamaAdasia, Anastacia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    mamuski, a wy łykacie juz DHA ? bo ja mam jeszcze witaminy inne do skończenia a nie chce żeby lezaly,dopiero potem sobie kupie jakieś
    Ja prawie od poczatku łykam DHA, było dobre w momencie gdy rozwijał się poczatkowo płód ze względu na mózg, nie muisz przecież czekać aż skończysz te witaminy co mawz bo to tak czy siak jest osobna tabletka,dodatkowa nawet jak kupisz że jest w zestawie z witsminami to będziesz dwie łykać

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    super,tylko jakbym przeszla na większy to bym musiala już taki placic, a preferencyjny będę miala jeszcze przez ponad rok, natomiast macierzyński tylko przez 3 miesiące i potem bym miala problem co dalej i jak placic
    Kobietko macierzyński masz przez rok czasu teraz a potem możesz zawiesić bodajże na jeden dzień działalność i znowu iść ns preferencyjny ale w tej sprawie to musisz ma infolini ZUSu się zapytać albo jakieś księgowej. Ale macierzyński na 100% jest rok czasu

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

dorka jestes nastawiona na kontrole Zus??
    Jestem. Ale skoro pracuję uczciwie to co mi mogą zrobić, oni tylko sprawdzają czy firma nie jest fikcyjna a to że płacę od rożnych wysokości podstaw wynagrodzenia to każdy może, pytałam w ZUSie i powiedzieli,żeam takie prawo, yak samo jak mam prawo iść w każdej chwili na wyższe wynagrodzenie w końcu ustawa mi na to pozwala, jak coś im

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    A powiem Wam jeszcze ciekawostkę od mojego lekarza :) dostałam dziś zgodę na figle z mężem (prze problem z łożyskiem miałam zakaz) - ale tylko z mężem! :) lekarz powiedział mi że białko z spermy faceta który nie jest ojcem męża może być szkodliwe dla dziecka, takie wsparcie wierności ze strony natury! :)
    Widzisz a ja zrozumiałam że wcześniej miałaś zakaz na bzykanko ale tylko z mężem i chciałam dopisać że z sąsiadem w takim razie możesz ;) a tu na odwrót, teraz już możesz ale tylko z mężem.

Scarlett2014 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Yyyy ojcem dziecka oczywiście :) w dzień wizyt nie do końca jasno myślę :) poproszę o zrozumienie :)
    To się nazywa budyń. Tzn. Kobieta w ciąży zamiast mózgu ma budyń więc się nie przejmuj, u mnie budyń jest w bardzo dużym stopniu zaawansowania. Już nawet jak coś palnę nie tak to syn wyskakuje do mnie z tekstem: co mamo, budyń? I wszystko wiadomo. Wiec na etapie budyniu mamy wszystko wybaczone

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Hej i ja dołączam do grupy :) termin z om mam na 28 lutego ale malenstwo jest tydzien mniejsze i termin z usg wyznaczony na 2.3 i taki też wpisany w kartę ciąży :)

najpierw w 15 tc powiedziano mi że będzie chłopczyk strasznie się ucieszylismy z mężem, że to nasze pierwsze dziecko chcieliśmy żeby to był chłopiec, zresztą robiłam testy owu i monitorowalam cykl tak żeby w jakimś stopniu mieć wpływ na płeć tak mi się przynajmniej wydawało... teraz w 18 tc okazało się ze to na 80% dziewczynka, nie wiem już co mam myśleć lekarz powiedział ze nie widzi warg sromowych i coś dynda a jadra zchodza dopiero w 20 tygodniu wiec nie powie na 100% ale raczej dziewczynka, ciesze się i z dziewczynki ale jakoś przywiązana się i tak do chłopczyka i dalej do mnie nie dociera ze to dziewczynka...

zainteresowała mnie też bardzo wasza wcześniejsza rozmowa o wysokości zasiłków na działalności, sama też mam firmę i studiuje prawo wiec co nie co wiem i mogę się wypowiedzieć nikogo nie krzywdzące przy tym nie właściwymi faktami, składki są dobrowolne to ze raz zapłaciło się wyższe nie oznacza ze później też trzeba,(gdzieś mi się przewinęło o tym)a kontrola z ZUS jest bardziej niż pewna, tzn wszczęcie postępowania wyjaśniającego( w pierwszym etapie zus wysyła "podejrzanej" listę pytań wyjaśniających na które trzeba odpowiedzieć, zazwyczaj na tym się konczy) jeżeli chcecie coś więcej wiedzieć chętnie odpowiem ( tak apropo)
    Witaj w naszym gronie i rozgość się. termi masz tak jak ja, z ovufriend mam na 28 lutego a od lekarki na 3 marca. I dziewucha. Ale jeśli będziesz miała córcię ale będziesz cały czas twierdziła i miała jakieś tam przeczucia że będzie jednak syn to na 100% będziesz miała z tej córci takiego chlopczura że chej. Ja przy pietwszym tak miałam i Oliwia nawt teraz to taki chlopczur, że nawet chodzimy po ciuchy do męskich sklepów, chociaż już zaczynam widzieć u niej oznaki,że zaczyna zeetak powiem przechodzić na damską stronę mocy. Ale ja byłam taka sama. Rok temu jak była w pierwszrj klasie gimnazjum to wychowawca powiedział że musi dla dziewczyn zorganizować lekcję z kosmetyczką aby nauczyła je malować się delikatnie a nie tak wyzywająco jak to one potrafią a Oliwia do mnie z tekstem, to czy ona musi iść na tą lekcję skoro ją to nie dotyczy i nie interesuje? Uśmiałam się
    Aha wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, potwierdź proszę bo miała bym parę pytań co do tej kontroli, bo w sumie to nie wiem czego się spodziewać
    Dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:07

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Vanilla witaj :) ja właśnie takiej niespodzianki z płcią sie boję - boję w sensie wolę nie kupowat jeszcze śpioszków w samochodziki. Zaczekam na połówkowe :)
    Oj tam oj tam, a co się stanie jak córcia będzie miała samochodzik albo traktorek na śpiochach.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co jest śpicie czy co?
    To ja też idę nynki jak tak.
    I sorki za te wszystkie literówki ale z telefonu zawsze piszę a on potrafi mi takie cuda stworzyć że czasami nie wyrabiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:14

• MartaM Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie :) Dziś obudziło mnie piękne słoneczko, oby tak zostało już do wieczora. Poczytuje Was z doskoku regularnie, ale przez ostatnie dni nie miałam czasu, żeby się aktywnie udzielać. W domu robię gruntowne porządki, pomyłam okna, więc wieczorami padam na twarz ;)

Przede wszystkim witam nowe mamy i gratuluję udanych wizyt :) Ja dziś lecę z B. do mojego gin na 11.30 i po cichu mam nadzieję, że nam też uda się poznać płeć '&'.

Jak wrócę to nadrobię jeszcze ostatnie wpisy :) Trzymajcie kciuki :)

Niunia86, Blanka85, kasss, slodka100, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i życzę miłego dzionka. Też bym się pochwaliła brzuszkiem, ale (wstyd się przyznać) nie potrafię zdjęcia wstawić :-(

Dorka1979 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa właśnie! Piękne brzuszki :) Wczoraj rano, aż się przestraszyłam jak weszłam do łazienki, a przede mną brzuch dwa razy większy niż wieczorem. Jak mnie mama zobaczyła (a widziałyśmy się ostatnio w niedzielę) to nie mogła uwierzyć, że jest tak duży. I oczywiście się nasłuchałam, że ona tak nie miała w pierwszej ciąży... moja siostra tak nie miała... ale jak zobaczyłam brzuszek Kass to się uspokoiłam :)

Jak dobrze, że jesteście :)

Niunia86, Blanka85, czekaja, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski!
    witam sie w piekny sloneczny choc chyba dosc mrozny poranek!
    ja juz na nogach od prawie godziny, maz mnie obudzil :-/
    wcinam sniadanko i pije herbatke z malinkami i miodem :-)
    Vanilla witaj :-)

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny bedziecie chodzily do szkoly rodzenia?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam i ja! Już od 6 na nogach, dom ogarnięty, zupka się gotuje, kompocik gotowy, mięsko się rozmraża..
    u synka choroba się rozwija ;/ nocka kiepska.. ech..

vanilla - witaj!

bella, przy I-wszym nie chodziłam, bo szkoda mi było kasy a nie miałam darmowej, teraz już mi się nie przyda.. zresztą u mnie nikt nie pytał, czy mam szkołę - na pewno pomocne pierworódkom o opiece itd, ale nie oszukujmy się, na sali porodowej masz w d..pie oddychanie i to co ci tam powiedzieli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 08:38

bella82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    dziewczyny bedziecie chodzily do szkoly rodzenia?
    Ja będę. Już zdecydowałam, że na l4 idę od listopada i wtedy będę szukać szkółki.

bella82 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama nie wiem, raz mysle, ze bede chodzic a pozniej zmieniam zdanie i uwazam, ze mi sie nie przyda ;-)

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki, które rodziły pierwsze dziecko doradzały żebym poszła. Zawsze się czegoś przydatnego można dowiedzieć. Ja się nie boję porodu (albo jeszcze nie), ale chcę żeby przebiegł jak najsprawniej i chcę zrobić wszystko co mogę żeby tak było.

bella82, Blanka85 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym musiała dojeżdżać 30km do szkoły rodzenia...

bella82 lubi tę wiadomość

‹‹ 368 369 370 371 372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ