X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea mam podobny. A już myślałam że w 18 tc jestem jedyną ze słonic :) Wiele z brzuchatek ma malutkie brzusie.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ja po pracy myślę, żeby ubiec ciasto - naszła mnie ochota na milky way tylko nie wiem czy jak wrócę do domu będę miała jeszcze siłę :)

konwalianka lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a ty peacujesz jeszcze ?a ja jeszcze nic z chorobowego nie dostałam i nawet nie wiem ile się spodziewać jestem ubezpieczona na ta najnizsza 1680 ale jak podobno zaczną odliczać z tej kwoty to 1000zl zostaje

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja nadal nie biore zadnych witamin, jedynie kwas foliowy. ..

Mi wczoraj na wizycie gin powiedziała że kwas foliowy już nie brać a za to Prenalen. Kupiłam Prenalen Duo od 2 trymestru, 43zł dałam. Dwa kotlety dziennie na raz trzeba brać. Nienawidzę dużych tabletek...

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emartea tam masz wybor formatu... ;) ja wybieram zawsze 320 \240 ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justyska a ty peacujesz jeszcze ?a ja jeszcze nic z chorobowego nie dostałam i nawet nie wiem ile się spodziewać jestem ubezpieczona na ta najnizsza 1680 ale jak podobno zaczną odliczać z tej kwoty to 1000zl zostaje

Kass powinnaś dostać kasę do 30 dni od dnia kiedy Twój pracodawca wysłał wszystkie potrzebne dokumenty do ZUS ( o ile oczywiście pracujesz w firmie która zatrudnia mniej niż 20 osób). Zasiłek powinni wyliczyć Ci na podstawie 12stu ostatnich miesięcy, ale przy stałej kwocie 1680 zł brutto netto powinnaś otrzymywać jakieś 1200 zł

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chorobowym juz od końca lipca jestem ale u mnie zakład większy i zakład płaci a zus oddaje zakładowi chyba na tym to polega. normalnie dwie wypłaty dostałam i to jak mówiłam większe o wiele niż zwykle bo 100% płatne a to z sobotami na które jak pracowałam nie chodziłam a teraz nie pracuje i mam heh dziwne to wszystko jest z tym płaceniem

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a możecie podać instrukcje jak zdjęcia wstawiać? wiem, że już nie raz pisałyście ale wątpię, że się dokopię ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początki ciąży biorę Pregne Plus - z kwasami DHA w składzie (1x1) + biorę jeszcze AsmagForte czyli Magnez (3x1) no i mam dokończyć Duphaston czyli będę go brała jeszcze jakieś 1,5 tygodonia.

Krysti lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tinypic. Tam cie pokieruja i wstawiasz linka tego z IMG normalnie do posta ;)

magda91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    A w ogóle to myślałam,że mam już fajny brzuszek ale jak patrze na wasze to Wy macie fajne a mojego prawie nie ma... :( Mam nadzieje,że w przeciągu 2-3 tyg coś wreszcie zacznie wystawać :)
    Miłego dnia. U mnie też słoneczko :D

spokojnie u mnie też szału nie ma ;) zresztą jak będę wiedzieć jak to wstawię zdjęcie ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja od początki ciąży biorę Pregne Plus - z kwasami DHA w składzie (1x1) + biorę jeszcze AsmagForte czyli Magnez (3x1) no i mam dokończyć Duphaston czyli będę go brała jeszcze jakieś 1,5 tygodonia.
    Ja tez pregna plus biore od poczatku ciązy i omega 3DHA .bardzo dobre są te witaminki i nic innego wiecej nie biore kwas foliowy jest w tym juz .:) super się czuje po nich .

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n7ehs1.jpg

Scarlett2014, Krysti, kasss, konwalianka, slodka100, magda91, Justyska89, bella82, Niunia86, Dorka1979, noa8, Juusti69, MamaAdasia, Anastacia33 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba nr 2. chyba udana :-0. No więc to my.

Niunia86, Krysti lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    dziewczyny a możecie podać instrukcje jak zdjęcia wstawiać? wiem, że już nie raz pisałyście ale wątpię, że się dokopię ;)
    Wejdz na zapodaj.net i wybierz zboku zdjecie na Forum zaladuj fote i ostatni link z dolu kopiuj i wklej na strone tu:) a i rozmiar zaznacz500*500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:23

magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jakie sliczne brzusio:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ja musze zdj zrobić :) ale ja zrobię w piątek jak będę zaczynała 15 tydz i jak się dużo najem żeby większy był heh żartuje. O ile jakieś normalne mi wyjdzie

magda91, Krysti lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wiem wiem tylko wiesz ze z zusem to nie ma dyskuscji. a pamietam ze pisałas ze dzialalnosc otowrzylas w sierpniu i od listopada czyli po 90 dniach wyczekiwania idziesz na l4. zus nigdy nie idzie kobieta na reke tylko zawsze robi problemy. chyba ze cos zle zrozumialam to mnie popraw:)

piekne macie te brzuszki:) ja swoj wstawie jak nie bedzie wygladal jak gruby tylko jak ciazowy:)

Niunia a co lekarz mowil na klucia w szyjce??

ja dzis na obiad robie krokiety:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet dzięki księgowy u nas się tym zajmuje i podobno na bierząco zawozi dokumenty do zusu;) justyśka dwie wyplaty super tylko się cieszyć ;)
    Emartea super brzusio;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet dzięki księgowy u nas się tym zajmuje i podobno na bierząco zawozi dokumenty do zusu;) justyśka dwie wyplaty super tylko się cieszyć ;)
    Emartea super brzusio;)

Ale kasss mi się wydaje ze wypłatę powinnaś dostać odrazu wtedy kiedy miałaś mieć wypłatę albo na koniec miesiąca

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ