X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea mam podobny. A już myślałam że w 18 tc jestem jedyną ze słonic :) Wiele z brzuchatek ma malutkie brzusie.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to ja po pracy myślę, żeby ubiec ciasto - naszła mnie ochota na milky way tylko nie wiem czy jak wrócę do domu będę miała jeszcze siłę :)

konwalianka lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska a ty peacujesz jeszcze ?a ja jeszcze nic z chorobowego nie dostałam i nawet nie wiem ile się spodziewać jestem ubezpieczona na ta najnizsza 1680 ale jak podobno zaczną odliczać z tej kwoty to 1000zl zostaje

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja nadal nie biore zadnych witamin, jedynie kwas foliowy. ..

Mi wczoraj na wizycie gin powiedziała że kwas foliowy już nie brać a za to Prenalen. Kupiłam Prenalen Duo od 2 trymestru, 43zł dałam. Dwa kotlety dziennie na raz trzeba brać. Nienawidzę dużych tabletek...

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emartea tam masz wybor formatu... ;) ja wybieram zawsze 320 \240 ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justyska a ty peacujesz jeszcze ?a ja jeszcze nic z chorobowego nie dostałam i nawet nie wiem ile się spodziewać jestem ubezpieczona na ta najnizsza 1680 ale jak podobno zaczną odliczać z tej kwoty to 1000zl zostaje

Kass powinnaś dostać kasę do 30 dni od dnia kiedy Twój pracodawca wysłał wszystkie potrzebne dokumenty do ZUS ( o ile oczywiście pracujesz w firmie która zatrudnia mniej niż 20 osób). Zasiłek powinni wyliczyć Ci na podstawie 12stu ostatnich miesięcy, ale przy stałej kwocie 1680 zł brutto netto powinnaś otrzymywać jakieś 1200 zł

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chorobowym juz od końca lipca jestem ale u mnie zakład większy i zakład płaci a zus oddaje zakładowi chyba na tym to polega. normalnie dwie wypłaty dostałam i to jak mówiłam większe o wiele niż zwykle bo 100% płatne a to z sobotami na które jak pracowałam nie chodziłam a teraz nie pracuje i mam heh dziwne to wszystko jest z tym płaceniem

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a możecie podać instrukcje jak zdjęcia wstawiać? wiem, że już nie raz pisałyście ale wątpię, że się dokopię ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od początki ciąży biorę Pregne Plus - z kwasami DHA w składzie (1x1) + biorę jeszcze AsmagForte czyli Magnez (3x1) no i mam dokończyć Duphaston czyli będę go brała jeszcze jakieś 1,5 tygodonia.

Krysti lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tinypic. Tam cie pokieruja i wstawiasz linka tego z IMG normalnie do posta ;)

magda91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    A w ogóle to myślałam,że mam już fajny brzuszek ale jak patrze na wasze to Wy macie fajne a mojego prawie nie ma... :( Mam nadzieje,że w przeciągu 2-3 tyg coś wreszcie zacznie wystawać :)
    Miłego dnia. U mnie też słoneczko :D

spokojnie u mnie też szału nie ma ;) zresztą jak będę wiedzieć jak to wstawię zdjęcie ;)

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja od początki ciąży biorę Pregne Plus - z kwasami DHA w składzie (1x1) + biorę jeszcze AsmagForte czyli Magnez (3x1) no i mam dokończyć Duphaston czyli będę go brała jeszcze jakieś 1,5 tygodonia.
    Ja tez pregna plus biore od poczatku ciązy i omega 3DHA .bardzo dobre są te witaminki i nic innego wiecej nie biore kwas foliowy jest w tym juz .:) super się czuje po nich .

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n7ehs1.jpg

Scarlett2014, Krysti, kasss, konwalianka, slodka100, magda91, Justyska89, bella82, Niunia86, Dorka1979, noa8, Juusti69, MamaAdasia, Anastacia33 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    próba nr 2. chyba udana :-0. No więc to my.

Niunia86, Krysti lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    dziewczyny a możecie podać instrukcje jak zdjęcia wstawiać? wiem, że już nie raz pisałyście ale wątpię, że się dokopię ;)
    Wejdz na zapodaj.net i wybierz zboku zdjecie na Forum zaladuj fote i ostatni link z dolu kopiuj i wklej na strone tu:) a i rozmiar zaznacz500*500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:23

magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea jakie sliczne brzusio:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ja musze zdj zrobić :) ale ja zrobię w piątek jak będę zaczynała 15 tydz i jak się dużo najem żeby większy był heh żartuje. O ile jakieś normalne mi wyjdzie

magda91, Krysti lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka wiem wiem tylko wiesz ze z zusem to nie ma dyskuscji. a pamietam ze pisałas ze dzialalnosc otowrzylas w sierpniu i od listopada czyli po 90 dniach wyczekiwania idziesz na l4. zus nigdy nie idzie kobieta na reke tylko zawsze robi problemy. chyba ze cos zle zrozumialam to mnie popraw:)

piekne macie te brzuszki:) ja swoj wstawie jak nie bedzie wygladal jak gruby tylko jak ciazowy:)

Niunia a co lekarz mowil na klucia w szyjce??

ja dzis na obiad robie krokiety:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet dzięki księgowy u nas się tym zajmuje i podobno na bierząco zawozi dokumenty do zusu;) justyśka dwie wyplaty super tylko się cieszyć ;)
    Emartea super brzusio;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet dzięki księgowy u nas się tym zajmuje i podobno na bierząco zawozi dokumenty do zusu;) justyśka dwie wyplaty super tylko się cieszyć ;)
    Emartea super brzusio;)

Ale kasss mi się wydaje ze wypłatę powinnaś dostać odrazu wtedy kiedy miałaś mieć wypłatę albo na koniec miesiąca

‹‹ 370 371 372 373 374 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ