Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybella82 wrote:ja nadal nie biore zadnych witamin, jedynie kwas foliowy. ..
Mi wczoraj na wizycie gin powiedziała że kwas foliowy już nie brać a za to Prenalen. Kupiłam Prenalen Duo od 2 trymestru, 43zł dałam. Dwa kotlety dziennie na raz trzeba brać. Nienawidzę dużych tabletek... -
nick nieaktualnykasss wrote:Justyska a ty peacujesz jeszcze ?a ja jeszcze nic z chorobowego nie dostałam i nawet nie wiem ile się spodziewać jestem ubezpieczona na ta najnizsza 1680 ale jak podobno zaczną odliczać z tej kwoty to 1000zl zostaje
Kass powinnaś dostać kasę do 30 dni od dnia kiedy Twój pracodawca wysłał wszystkie potrzebne dokumenty do ZUS ( o ile oczywiście pracujesz w firmie która zatrudnia mniej niż 20 osób). Zasiłek powinni wyliczyć Ci na podstawie 12stu ostatnich miesięcy, ale przy stałej kwocie 1680 zł brutto netto powinnaś otrzymywać jakieś 1200 zł -
nick nieaktualnyJa na chorobowym juz od końca lipca jestem ale u mnie zakład większy i zakład płaci a zus oddaje zakładowi chyba na tym to polega. normalnie dwie wypłaty dostałam i to jak mówiłam większe o wiele niż zwykle bo 100% płatne a to z sobotami na które jak pracowałam nie chodziłam a teraz nie pracuje i mam heh dziwne to wszystko jest z tym płaceniem
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiunia86 wrote:A w ogóle to myślałam,że mam już fajny brzuszek ale jak patrze na wasze to Wy macie fajne a mojego prawie nie ma...
Mam nadzieje,że w przeciągu 2-3 tyg coś wreszcie zacznie wystawać
Miłego dnia. U mnie też słoneczko
spokojnie u mnie też szału nie mazresztą jak będę wiedzieć jak to wstawię zdjęcie
Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyScarlett2014 wrote:Ja od początki ciąży biorę Pregne Plus - z kwasami DHA w składzie (1x1) + biorę jeszcze AsmagForte czyli Magnez (3x1) no i mam dokończyć Duphaston czyli będę go brała jeszcze jakieś 1,5 tygodonia.
super się czuje po nich .
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagda91 wrote:dziewczyny a możecie podać instrukcje jak zdjęcia wstawiać? wiem, że już nie raz pisałyście ale wątpię, że się dokopię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 11:23
magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorka wiem wiem tylko wiesz ze z zusem to nie ma dyskuscji. a pamietam ze pisałas ze dzialalnosc otowrzylas w sierpniu i od listopada czyli po 90 dniach wyczekiwania idziesz na l4. zus nigdy nie idzie kobieta na reke tylko zawsze robi problemy. chyba ze cos zle zrozumialam to mnie popraw:)
piekne macie te brzuszki:) ja swoj wstawie jak nie bedzie wygladal jak gruby tylko jak ciazowy:)
Niunia a co lekarz mowil na klucia w szyjce??
ja dzis na obiad robie krokiety:)Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasss wrote:Scarlet dzięki księgowy u nas się tym zajmuje i podobno na bierząco zawozi dokumenty do zusu;) justyśka dwie wyplaty super tylko się cieszyć
Emartea super brzusio;)
Ale kasss mi się wydaje ze wypłatę powinnaś dostać odrazu wtedy kiedy miałaś mieć wypłatę albo na koniec miesiąca