X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja nie odczuwam kłucia w szyjce, ale czasami czuje kłucie (taki dziwny ból który trudno mi określić) w udzie. Lekarz powiedział, że to może być zaburzenie elektrolitów i po ciąży przejdzie :) ewentualnie pomóc może magnez (który biorę) i wapano (którego nie biorę)

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam coś takiego ze nieraz mnie boli tak jakby kość w posladku czasem nie moge wstac macie coś takiego ???

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;-)

Witam nowa mamusie ;-)
    Emartea uroczy brzuszek ;-)

Ja tez poki co biore tylko kwas foliowy.

Milego dnia i udanych wizyt zycze ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja innych bóli poza tymi sporadycznymi w udzie nie mam. Ale właśnie wczoraj lekarz tłumaczył mi, że takie kłucia i skurcze w udach czy łydkach się zdarzają w ciąży i to nic złego. Może więc masz to samo tylko w innym miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może heh śmieje się do męża ze duże mi skopal przez sen

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klucia znowu gdzie indziej, jak raptownie wstaje badz sie przekrecam to boli mnie po bokach i to po obydwu stronach ale zaraz mija..

Scarlett narobilas mi smaka ciastem , jak zrobisz to wstaw zdjecie ;-) i daj przepis

Krysti lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ale kasss mi się wydaje ze wypłatę powinnaś dostać odrazu wtedy kiedy miałaś mieć wypłatę albo na koniec miesiąca
    Justyśka u mnie jest troche inaczej bo pracodawca zatrudnia mniej niż 20os dla tego nie on mi bedzie płacił tylko zus pracodawca za pierwszy miesiąć tylko ale mój nie płaci

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Niunia a co lekarz mowil na klucia w szyjce??

Mi powiedział,że to może być po dźwignięciu czegoś bądź przy większym ruchu. U mnie by się zgadzało,bo kłuje głownie na weselach lub jak zakupy niose. Ale może to być też kwestia rozciągających się mięśni, bo powiedział,że szyjke mam w stanie idealnym :)

czekaja lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dziewczyny a mam coś takiego ze nieraz mnie boli tak jakby kość w posladku czasem nie moge wstac macie coś takiego ???

Ja mam czasami tak,że nie mogę na noge stanąć. Nie wiem skąd to sie bierze. Ponoć w tym miejscu boli jak się rwa kulszowa odzywa ale ja nigdy nie miałam żadnych problemów z tym więc nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
    A i jeszcze jak sie chwilę zasiedzę to tak mnie boli w pachwinie,że przez chwilę na noge nie moge stanąć aż nie rozchodzę bólu... :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

A nie jest to przypadkiem rwa kulszowa? Czytałam, że to wśród ciężarnych dość popularne, tylko nie wiem czy nie w bardziej zaawansowanej ciąży. Nie życzę tego nikomu. Ja mam tą dolegliwość od kilkunastu lat i powiem wam, że to straszne jest jak zacznie boleć. Boli właśnie tak dziwnie niby biodro, niby coś w dole kręgosłupa ale tak naprawdę nie wiadomo gdzie. Nie mogę wtedy leżeć siedzieć, chodzić. Najlepiej jest stać i się nie ruszać a to jak wiadomo długo jest nierealne. Na szczęście zdarza się to kilka razy w roku i mija po kilku dniach.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu.... Nie moge sie napatrzec na Wasze brzuszki!
    Moj avatar z 17tc... Dupa

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass prwcodawca tez nie chcial mi zaplacic. W mailu musialam go postraszyc inspekcja pracy i od razu mialam przelew. Nie mialam wyjscia, ignorowal mnie a ja bez pieniedzy....

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dzis wstawie z dzis zdjecie bo wczorajsze bylo do kitu ;)

2co6a7o.jpg
    atls8x.jpg

No zaznaczam ze taki brzuch mam od moze 4 dni ;) wczesniej byl zupelnie plaski ;))

Dla pocieszenia i porownania moj brzusio z 17tc
    vi7t0.jpg

Madzik82, bella82, Emartea, Niunia86, Krysti, Dorka1979, noa8, MamaAdasia, czekaja, magda91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się coś zęby odzywają, muszę umówić się do dentysty i zacząć pić mleko, ble, jogurtów i innych tego typu rzeczy też niestety nie znoszę:(

dzień dzisiaj wyjątkowo ładny, przyznaję:)

jejku to czekanie 4 tygodnie na następną wizytę jest po prostu wiecznością:(

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super brzuszki Kochane, moze ja tez sie odwaze i wstawie zdjecie w niedziele jak wejde w nowy tydzien ;-)
    a ja wlasnie koncze robic rosolek i juz mi slinka cieknie!
    piekna pogoda, bylam w sklepie i jest cudownie ale czuc, ze idzie zima :-( u nas otworzyli jarmark i wystawili pyszne jedzonko, kielbaske, chlebek i dania z innych krajow i jak przechodzilam to mi slinka ciekla a jak zobaczylam baklave ktora uwielbiam to oszalalam! ale obeszlam sie smakiem bo byla sprzedawana bez opakowania, i byla na pelnym sloncu wiec ze smutkiem odeszlam :-(

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas mi tez tak sie ciagnelo waczkolwiek tym razem wyjatkowo szybko to zlecialo ;) juz za tydzien w srode o tej godzinie zobacze mojego skarba... ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Kass prwcodawca tez nie chcial mi zaplacic. W mailu musialam go postraszyc inspekcja pracy i od razu mialam przelew. Nie mialam wyjscia, ignorowal mnie a ja bez pieniedzy....
    Madzik rozumiem cię ale on nikomu nie płaci a ja nie chce się kłócić bo to jeden miesiąc a zamierzam tam wrócić on poprostu płaci za przepracowane godz a to co w umowie nie ma znaczenia dla niego
    Madziulek super brzuszek różnica jes duża a tak naprawde to tylko tydz u mnie tak amo jest i załważyłam to dopiero porównując zdjęcia;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz.... Moj nie placil tylko mnie :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    witam i ja! Już od 6 na nogach, dom ogarnięty, zupka się gotuje, kompocik gotowy, mięsko się rozmraża..
    u synka choroba się rozwija ;/ nocka kiepska.. ech..

vanilla - witaj!

bella, przy I-wszym nie chodziłam, bo szkoda mi było kasy a nie miałam darmowej, teraz już mi się nie przyda.. zresztą u mnie nikt nie pytał, czy mam szkołę - na pewno pomocne pierworódkom o opiece itd, ale nie oszukujmy się, na sali porodowej masz w d..pie oddychanie i to co ci tam powiedzieli :D
    Dokładnie tak jak mówisz, przy pierwszym porodzie zostawiły mnie na trakcie porodowym i poszły się zdrzemnąć a ja z M zostałam sama, zielona bo nie wiedziałam co i jak i jak zaczęłam czuć że się rodzi to powiedziałam do M żeby je wołał a te pizdy ze swojego kantorka z tekstem do nas: czego krzyczycie samo nie wyjdzie. I bądź tu mądry

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czyli teraz juz nie musze brac...kurde no to zawaliłam, gin mi nic nie kazała wiecej brac procz w pierwszym trymestrze femibion 1
    Bierz teraz też będzie potrzebne dla dziecka i dla Ciebie

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ