X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja ja nie odczuwam kłucia w szyjce, ale czasami czuje kłucie (taki dziwny ból który trudno mi określić) w udzie. Lekarz powiedział, że to może być zaburzenie elektrolitów i po ciąży przejdzie :) ewentualnie pomóc może magnez (który biorę) i wapano (którego nie biorę)

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a mam coś takiego ze nieraz mnie boli tak jakby kość w posladku czasem nie moge wstac macie coś takiego ???

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;-)

Witam nowa mamusie ;-)
    Emartea uroczy brzuszek ;-)

Ja tez poki co biore tylko kwas foliowy.

Milego dnia i udanych wizyt zycze ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja innych bóli poza tymi sporadycznymi w udzie nie mam. Ale właśnie wczoraj lekarz tłumaczył mi, że takie kłucia i skurcze w udach czy łydkach się zdarzają w ciąży i to nic złego. Może więc masz to samo tylko w innym miejscu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może heh śmieje się do męża ze duże mi skopal przez sen

• noa8 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam klucia znowu gdzie indziej, jak raptownie wstaje badz sie przekrecam to boli mnie po bokach i to po obydwu stronach ale zaraz mija..

Scarlett narobilas mi smaka ciastem , jak zrobisz to wstaw zdjecie ;-) i daj przepis

Krysti lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Ale kasss mi się wydaje ze wypłatę powinnaś dostać odrazu wtedy kiedy miałaś mieć wypłatę albo na koniec miesiąca
    Justyśka u mnie jest troche inaczej bo pracodawca zatrudnia mniej niż 20os dla tego nie on mi bedzie płacił tylko zus pracodawca za pierwszy miesiąć tylko ale mój nie płaci

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:

Niunia a co lekarz mowil na klucia w szyjce??

Mi powiedział,że to może być po dźwignięciu czegoś bądź przy większym ruchu. U mnie by się zgadzało,bo kłuje głownie na weselach lub jak zakupy niose. Ale może to być też kwestia rozciągających się mięśni, bo powiedział,że szyjke mam w stanie idealnym :)

czekaja lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dziewczyny a mam coś takiego ze nieraz mnie boli tak jakby kość w posladku czasem nie moge wstac macie coś takiego ???

Ja mam czasami tak,że nie mogę na noge stanąć. Nie wiem skąd to sie bierze. Ponoć w tym miejscu boli jak się rwa kulszowa odzywa ale ja nigdy nie miałam żadnych problemów z tym więc nie mam pojęcia dlaczego tak jest.
    A i jeszcze jak sie chwilę zasiedzę to tak mnie boli w pachwinie,że przez chwilę na noge nie moge stanąć aż nie rozchodzę bólu... :/

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

A nie jest to przypadkiem rwa kulszowa? Czytałam, że to wśród ciężarnych dość popularne, tylko nie wiem czy nie w bardziej zaawansowanej ciąży. Nie życzę tego nikomu. Ja mam tą dolegliwość od kilkunastu lat i powiem wam, że to straszne jest jak zacznie boleć. Boli właśnie tak dziwnie niby biodro, niby coś w dole kręgosłupa ale tak naprawdę nie wiadomo gdzie. Nie mogę wtedy leżeć siedzieć, chodzić. Najlepiej jest stać i się nie ruszać a to jak wiadomo długo jest nierealne. Na szczęście zdarza się to kilka razy w roku i mija po kilku dniach.

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuuu.... Nie moge sie napatrzec na Wasze brzuszki!
    Moj avatar z 17tc... Dupa

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass prwcodawca tez nie chcial mi zaplacic. W mailu musialam go postraszyc inspekcja pracy i od razu mialam przelew. Nie mialam wyjscia, ignorowal mnie a ja bez pieniedzy....

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tez dzis wstawie z dzis zdjecie bo wczorajsze bylo do kitu ;)

2co6a7o.jpg
    atls8x.jpg

No zaznaczam ze taki brzuch mam od moze 4 dni ;) wczesniej byl zupelnie plaski ;))

Dla pocieszenia i porownania moj brzusio z 17tc
    vi7t0.jpg

Madzik82, bella82, Emartea, Niunia86, Krysti, Dorka1979, noa8, MamaAdasia, czekaja, magda91 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie się coś zęby odzywają, muszę umówić się do dentysty i zacząć pić mleko, ble, jogurtów i innych tego typu rzeczy też niestety nie znoszę:(

dzień dzisiaj wyjątkowo ładny, przyznaję:)

jejku to czekanie 4 tygodnie na następną wizytę jest po prostu wiecznością:(

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super brzuszki Kochane, moze ja tez sie odwaze i wstawie zdjecie w niedziele jak wejde w nowy tydzien ;-)
    a ja wlasnie koncze robic rosolek i juz mi slinka cieknie!
    piekna pogoda, bylam w sklepie i jest cudownie ale czuc, ze idzie zima :-( u nas otworzyli jarmark i wystawili pyszne jedzonko, kielbaske, chlebek i dania z innych krajow i jak przechodzilam to mi slinka ciekla a jak zobaczylam baklave ktora uwielbiam to oszalalam! ale obeszlam sie smakiem bo byla sprzedawana bez opakowania, i byla na pelnym sloncu wiec ze smutkiem odeszlam :-(

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas mi tez tak sie ciagnelo waczkolwiek tym razem wyjatkowo szybko to zlecialo ;) juz za tydzien w srode o tej godzinie zobacze mojego skarba... ;*

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Kass prwcodawca tez nie chcial mi zaplacic. W mailu musialam go postraszyc inspekcja pracy i od razu mialam przelew. Nie mialam wyjscia, ignorowal mnie a ja bez pieniedzy....
    Madzik rozumiem cię ale on nikomu nie płaci a ja nie chce się kłócić bo to jeden miesiąc a zamierzam tam wrócić on poprostu płaci za przepracowane godz a to co w umowie nie ma znaczenia dla niego
    Madziulek super brzuszek różnica jes duża a tak naprawde to tylko tydz u mnie tak amo jest i załważyłam to dopiero porównując zdjęcia;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no widzisz.... Moj nie placil tylko mnie :\

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    witam i ja! Już od 6 na nogach, dom ogarnięty, zupka się gotuje, kompocik gotowy, mięsko się rozmraża..
    u synka choroba się rozwija ;/ nocka kiepska.. ech..

vanilla - witaj!

bella, przy I-wszym nie chodziłam, bo szkoda mi było kasy a nie miałam darmowej, teraz już mi się nie przyda.. zresztą u mnie nikt nie pytał, czy mam szkołę - na pewno pomocne pierworódkom o opiece itd, ale nie oszukujmy się, na sali porodowej masz w d..pie oddychanie i to co ci tam powiedzieli :D
    Dokładnie tak jak mówisz, przy pierwszym porodzie zostawiły mnie na trakcie porodowym i poszły się zdrzemnąć a ja z M zostałam sama, zielona bo nie wiedziałam co i jak i jak zaczęłam czuć że się rodzi to powiedziałam do M żeby je wołał a te pizdy ze swojego kantorka z tekstem do nas: czego krzyczycie samo nie wyjdzie. I bądź tu mądry

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    czyli teraz juz nie musze brac...kurde no to zawaliłam, gin mi nic nie kazała wiecej brac procz w pierwszym trymestrze femibion 1
    Bierz teraz też będzie potrzebne dla dziecka i dla Ciebie

‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ