Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bella82 wrote:Justi idz do lekarza, na pewno cos Ci przepisze.
a dziewczyny jak czesto badacie TSH? bo ja mialam na poczatku ciazy i bylo ok i juz mi lekarz nie kaze kontrolowac.
ja też miałam TSH badane tylko na początku ciąży i więcej już mi lekarz nie kazał. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymagda91 wrote:Krysti widzę na zdjęciu, że również żyły na bokach brzuszka masz wyraźne. Jak na poczatku tylko kawałek żyłki miałam tak teraz już się rozchodzi dalej.
-
kurcze u mnie to nie było nawet kiedy czytać ani filmów oglądać.. synka urodziłam w 4,5h - położne mówiły, że jak na pierworódkę, to poszło szybko, ciekawe jak teraz będzie..obym w aucie nie urodziła
ale moja siostra to w czasie porodu zjadła kilogram raczków i 5 lizaków, bo jeść Ci już niby nie wolno, a chłopaczyna tak ją wymęczył, że szokMamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKrysti wrote:Mam wlasnie ciraz to bardziej wyraziste brzusio ukrwiony tak jak i reszta ciala:) choc na piersiach mniej widać za to z 85b skoczylam na 75 D
wow to duży skokja mam 85C i nic się nie zmieniło. tylko troche pełniejsze są
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie po miesiączce pare dni tak zaczely bokec piersi ze schylac się nie dalo taki ból niesamowity i w tedy juz poczulam ze cos nie tak by tak szybko piersi mnie bolaly bo zawsze przed @ mnie bolaly tydzien ,ale i tak nie myslalam ze jestem w ciązy poczekalam do spodziewanej i w tym dniu test wyszedl pozytywny ,trzy dni nie wierzylam
magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhehe ja zrobiłam po tygodniu od spodziewanej @. i gdyby koleżanka, która była wtedy wysoko w ciąży się nie uparła żebym test zrobiła to bym pewnie tak szybko nie zrobiła. szok totalny. wystraszyłam się w pierwszej chwili. Mój Piotrek się cieszył strasznie. I od razu zabronił mi palić ;p a lubiłam wypić, zapalić i nieraz do szkoły w weekend nie pojechałam bo tak się naprułam, że wstać nie mogłam hehe ciąża zmienia kobiety. nawet coli nie pije i nic co gazowane... szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 15:49
Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Juusti69 wrote:Nie biorę nic, ponieważ TSH zawsze miałam w normie, i nic u mnie nie zdiagnozowało, dlatego dzisiejsze wyniki mnie przeraziły.
ja mialam usg tarczycy i inne badania i wszystko mam zdrowe:) a od początku ciąży właśnie biorę euthyrox i jodid, bo mój organizm przestał się wyrabiać -
No Anastacia 85 cm to dużo, ja mam Tako Jumper, nie wiem ile ma cm gondola bo nie mierzyłam, ale jak mały miał 5 mcy musiałam do spacerówki przełożyć go bo nóżki podkulał.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Juusti69 wrote:Większą dawkę? Ja w ogóle tego leku nie biorę, nigdy nie miałam zdiagnozowanej żadnej choroby tarczycy, tylko moja mama ma Hashimoto..
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
MamaAdasia wrote:No Anastacia 85 cm to dużo, ja mam Tako Jumper, nie wiem ile ma cm gondola bo nie mierzyłam, ale jak mały miał 5 mcy musiałam do spacerówki przełożyć go bo nóżki podkulał.
Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
Juusti69 wrote:Dziewczyny pomocy!
Ostatnie badania krwi i moczu robiłam miesiąc temu, wtedy moje TSH wynosiło 1,813. Dziś dostałam wyniki nowych badań i mam TSH prawie 5!!!! Jak to jest możliwe? Żeby aż tyle mi ten poziom urósł? Bardzo się martwię, WYSOKI poziom przecież świadczy o niedoczynności tarczycy. Nie wiem co robić
Justi nie przejmuj sie. Ja już miałam TSH 1 przy eutyrox 100. Wystarczyło,że odstawiłam jodid i zaczęłam brać wit. dla ciężarnych i w tamtym tyg odebrałam wynik a tu po 3 tyg TSH 4,7... Lekarz zwiększył dawkę eutyroxu na 2x125 i 5x100 i zaczęłam brać od nowa jodid. W poniedziałek ide na badania,żeby zobaczyc czy spadło. Niby lekarz nic nie mówił,że to niebezpieczne ale powiedział,że koniecznie trzeba to wyregulowaćDorka1979 lubi tę wiadomość