Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily a jak Ty się czujesz w pracy? Bo Ty chyba od września wrocilas a wcześniej miałaś wakacje?

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski podsunę Wam fajny pomysł, widziałam to w internecie jak jedna para to zrobiła. Od pierwszego dnio po urodzeniu dokładnie co tydzień nagrywali kilkusekundowy filmik swojej córki i tak tydzień w tydzień aż do 14 urodzin i zmontowali z tego zajefajny filmik dla niej z podkladem muzycznym. Filmik pokazywał jak się zmieniała przez te lata. Jak nie zapomnę to też tak będę robiła aż do 18-stki jako prezent

Blanka85 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    W tych moich witaminach jodu mam 200. On nie podwyższa tsh? Jestem ciemna w te sprawy

Dorka jod pomaga w utrzymaniu dobrego poziomu TSh-a przynajmniej u mnie. Jak odstawiłam jod bo mam go w witaminach to TSH od razu poszło w górę. Dlatego biorę witaminy+100 jodu. W poniedziałek idę na sprawdzenie TSH i się okaże czy się normuje:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to super bo skoro mam 1,9 tsh to jest szansa że tak będzie się trzymać

Niunia86 lubi tę wiadomość

• Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a teraz ja mam pytanie. Prosze jesli znacie odpowiedz podzielcie sie ze mna bo mam jakis kryzys emocjonalny i pol wieczoru juz przeplakalam :( mam powiekszone wezly chlonne. Wkrecilam sobie ze to moze toksoplazmoza (jest to mozliwe) kiedys przed ciaza mam ja juz przebyta a co ja teraz znowu wynik bedzie dodatni w obu ? Czy moze z plodem stac sie cos nie tak?

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swój brzuszek wstawiłam w avek. Całkiem spory. Najbardziej boli mnie to że ponad 6 kg mi wskoczyło, a to zaledwie 18 tc. Aż boję się myśleć co będzie za kilka miesięcy !?

nick nieaktualny, kasss, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    Dziewczyny a teraz ja mam pytanie. Prosze jesli znacie odpowiedz podzielcie sie ze mna bo mam jakis kryzys emocjonalny i pol wieczoru juz przeplakalam :( mam powiekszone wezly chlonne. Wkrecilam sobie ze to moze toksoplazmoza (jest to mozliwe) kiedys przed ciaza mam ja juz przebyta a co ja teraz znowu wynik bedzie dodatni w obu ? Czy moze z plodem stac sie cos nie tak?
    Jeśli już by to była toxo to dostaniesz od lekarza antybiotyk i będziesz go używać do końca ciąży a na tym etapie ciąży to już nic strasznego nie powinno się stać

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki obejrzyjcie sobie ten filmik https://www.facebook.com/video.php?v=10152708061354528&set=vb.670264527&type=2&theater

madziutek 23, Niunia86 lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka, widzę, że spać nie możesz:)

dzień dobry, ja już po porcji zdrowej owsianki, ale dzis mi nie podeszła - za dużo daktyli chyba;/

Blanka - jeśli już przechorowałaś toxo to nie zarazisz się, ja nie miałam ani toxo,ani cytomegalli i tej drugiej boję się jak ognia (aby syn nie przyniósł z przedszkola). Toxo na tym etapie nie jest już niebezpieczne, acz stresujące i uciążliwe

u nas dziś pochmurno, oby się wypogodziło..

ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem i fetą, fetę jadła i jem nawet w ciąży; u mnie dziś pomidorowa z ryżem, makaron ryżowy z gulaszem i kompot

nick nieaktualny, Blanka85 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka właśnie zjadłam pyszną owsianke - po raz pierwszy od kiedy jestem w ciąży :) z miodem, morelami, daktylami i owocami goji.

Blanka myślę że szanse na toksoplazmoze masz małe a nawet jeśli to tez wydaje mi się że na tym etapie to już nie jest tam groźne. Może masz to co ja w ubiegłym tygodniu - napad nieuzasadnionego strachu? :/

Dorka ja już Ci chyba pisałam że podziwiam godziny w których funkcjonujesz :)

Dzień dobry wszystkim! :) powodzenia na wizytach.

Mój plan na dziś to praca, zakupy (na rosnący brzuch) a na kolacje naleśniki ze szpinakiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 07:59

nick nieaktualny, konwalianka, Blanka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b5jr6x.jpg

Nie lubię zdjęć robionych sobie przed lustrem bo są średnio wyraźne ale coś może uda Wam sie zobaczyć ;)

Emartea, madziutek 23, noa8, konwalianka, nick nieaktualny, kasss, Niunia86, Emily83, bella82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Dorka, widzę, że spać nie możesz:)
    Nooooooooooooo
    A to na rozweselenie dzisiejszego dnia,fajny smoczek
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3226c67009a.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:42

madziutek 23, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, czy dręczą was czasem złe myśli, boicie się, że pójdziecie do lekarza, a on powie, że serduszko dziecka przestało bić, (a wy nie miałyście objawów, albo jakieś lekkie bóle zbagatelizowałyście)?

wiem, że to głupie, ale ja nie czuję jeszcze ruchów i może dlatego przychodzą mi do głowy różne czarne myśli nad którymi nie mogę zapanować:(

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Ja swój brzuszek wstawiłam w avek. Całkiem spory. Najbardziej boli mnie to że ponad 6 kg mi wskoczyło, a to zaledwie 18 tc. Aż boję się myśleć co będzie za kilka miesięcy !?
    spokojnie nie martw sie..czasem tak jest ze na poczatku waga szybko idzie w góre a pozniej zwalnia.ja w pierwszej ciąży przytylam 14,5 kg tym razem chciałabym tyle samo lb mniej

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    dziewczyny, czy dręczą was czasem złe myśli, boicie się, że pójdziecie do lekarza, a on powie, że serduszko dziecka przestało bić, (a wy nie miałyście objawów, albo jakieś lekkie bóle zbagatelizowałyście)?

(

właśnie obudziłam się z taką myślą!! nieraz jestem pewna, że musi być wszystko ok a nieraz panikuje. a brzuch mnie boli właśnie... no-spe forte biorę 3 razy dziennie i nic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    spokojnie nie martw sie..czasem tak jest ze na poczatku waga szybko idzie w góre a pozniej zwalnia.ja w pierwszej ciąży przytylam 14,5 kg tym razem chciałabym tyle samo lb mniej

moja koleżanka (rówieśniczka)w pierwszej ciąży przytyła aż 50 kg. A ważyła 60kg gdy zaszła w ciążę. W drugiej ciąży 30kg. W maju urodziła synka. A każde ponad 4,5 kg przy porodzie miało. Całkiem inaczej dziewczyna wygląda... ale jest zła tez na siebie bo mówi, ze się nie ograniczała i fast foody dzień w dzień, geny na pewno tez wiele miały do powiedzenia ale mogła to kontrolować jakoś. Ja póki co 700 gram przytyłam a nie miałam wymiotów wcale tylko odrzuca mnie mięso. nagle jabłka zaczęłam jeść ze smakiem gdzie rzadko mi się to zdarzało i tylko serki, warzywa, owoce. mięsa nie mogę zdzierżyć a zawsze mięsożerna byłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:06

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    właśnie obudziłam się z taką myślą!! nieraz jestem pewna, że musi być wszystko ok a nieraz panikuje. a brzuch mnie boli właśnie... no-spe forte biorę 3 razy dziennie i nic...
    mnie też brzuch boli głównie wieczoerm i w nocy

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    moja koleżanka (rówieśniczka)w pierwszej ciąży przytyła aż 50 kg. A ważyła 60kg gdy zaszła w ciążę. W drugiej ciąży 30kg. W maju urodziła synka. A każde ponad 4,5 kg przy porodzie miało. Całkiem inaczej dziewczyna wygląda... ale jest zła tez na siebie bo mówi, ze się nie ograniczała i fast foody dzień w dzień, geny na pewno tez wiele miały do powiedzenia ale mogła to kontrolować jakoś. Ja póki co 700 gram przytyłam a nie miałam wymiotów wcale tylko odrzuca mnie mięso. nagle jabłka zaczęłam jeść ze smakiem gdzie rzadko mi się to zdarzało i tylko serki, warzywa, owoce. mięsa nie mogę zdzierżyć a zawsze mięsożerna byłam.
    na samych owocach, warzywach i serkach to nie przytyjesz duzo...a co do koleżanki to te fast foody wpłynęły na jej wage...bo bardzo tuczą.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    na samych owocach, warzywach i serkach to nie przytyjesz duzo...a co do koleżanki to te fast foody wpłynęły na jej wage...bo bardzo tuczą.

nie no wczoraj na śniadanie dwie berlinki zjadłam ;) szał

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    mnie też brzuch boli głównie wieczoerm i w nocy

mnie jak wstaje i chodzę... a dziś mój ukochany w nocy jeszcze walnął mnie z łokcia w łuk brwiowy... jeszcze w lusterko nie zaglądałam ale porządnie dostałam;)

‹‹ 375 376 377 378 379 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ