Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaski podsunę Wam fajny pomysł, widziałam to w internecie jak jedna para to zrobiła. Od pierwszego dnio po urodzeniu dokładnie co tydzień nagrywali kilkusekundowy filmik swojej córki i tak tydzień w tydzień aż do 14 urodzin i zmontowali z tego zajefajny filmik dla niej z podkladem muzycznym. Filmik pokazywał jak się zmieniała przez te lata. Jak nie zapomnę to też tak będę robiła aż do 18-stki jako prezent
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:W tych moich witaminach jodu mam 200. On nie podwyższa tsh? Jestem ciemna w te sprawy
Dorka jod pomaga w utrzymaniu dobrego poziomu TSh-a przynajmniej u mnie. Jak odstawiłam jod bo mam go w witaminach to TSH od razu poszło w górę. Dlatego biorę witaminy+100 jodu. W poniedziałek idę na sprawdzenie TSH i się okaże czy się normuje:)
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a teraz ja mam pytanie. Prosze jesli znacie odpowiedz podzielcie sie ze mna bo mam jakis kryzys emocjonalny i pol wieczoru juz przeplakalam
mam powiekszone wezly chlonne. Wkrecilam sobie ze to moze toksoplazmoza (jest to mozliwe) kiedys przed ciaza mam ja juz przebyta a co ja teraz znowu wynik bedzie dodatni w obu ? Czy moze z plodem stac sie cos nie tak?
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
nick nieaktualnyBlanka85 wrote:Dziewczyny a teraz ja mam pytanie. Prosze jesli znacie odpowiedz podzielcie sie ze mna bo mam jakis kryzys emocjonalny i pol wieczoru juz przeplakalam
mam powiekszone wezly chlonne. Wkrecilam sobie ze to moze toksoplazmoza (jest to mozliwe) kiedys przed ciaza mam ja juz przebyta a co ja teraz znowu wynik bedzie dodatni w obu ? Czy moze z plodem stac sie cos nie tak?
Blanka85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dorka, widzę, że spać nie możesz:)
dzień dobry, ja już po porcji zdrowej owsianki, ale dzis mi nie podeszła - za dużo daktyli chyba;/
Blanka - jeśli już przechorowałaś toxo to nie zarazisz się, ja nie miałam ani toxo,ani cytomegalli i tej drugiej boję się jak ognia (aby syn nie przyniósł z przedszkola). Toxo na tym etapie nie jest już niebezpieczne, acz stresujące i uciążliwe
u nas dziś pochmurno, oby się wypogodziło..
ja uwielbiam naleśniki ze szpinakiem i fetą, fetę jadła i jem nawet w ciąży; u mnie dziś pomidorowa z ryżem, makaron ryżowy z gulaszem i kompot
Dorka1979, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKonwalianka właśnie zjadłam pyszną owsianke - po raz pierwszy od kiedy jestem w ciąży
z miodem, morelami, daktylami i owocami goji.
Blanka myślę że szanse na toksoplazmoze masz małe a nawet jeśli to tez wydaje mi się że na tym etapie to już nie jest tam groźne. Może masz to co ja w ubiegłym tygodniu - napad nieuzasadnionego strachu?
Dorka ja już Ci chyba pisałam że podziwiam godziny w których funkcjonujesz
Dzień dobry wszystkim!powodzenia na wizytach.
Mój plan na dziś to praca, zakupy (na rosnący brzuch) a na kolacje naleśniki ze szpinakiemWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 07:59
Dorka1979, konwalianka, Blanka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:Dorka, widzę, że spać nie możesz:)
A to na rozweselenie dzisiejszego dnia,fajny smoczek
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a3226c67009a.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 08:42
madziutek 23, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, czy dręczą was czasem złe myśli, boicie się, że pójdziecie do lekarza, a on powie, że serduszko dziecka przestało bić, (a wy nie miałyście objawów, albo jakieś lekkie bóle zbagatelizowałyście)?
wiem, że to głupie, ale ja nie czuję jeszcze ruchów i może dlatego przychodzą mi do głowy różne czarne myśli nad którymi nie mogę zapanowaćmagda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Kasha wrote:Ja swój brzuszek wstawiłam w avek. Całkiem spory. Najbardziej boli mnie to że ponad 6 kg mi wskoczyło, a to zaledwie 18 tc. Aż boję się myśleć co będzie za kilka miesięcy !?
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:dziewczyny, czy dręczą was czasem złe myśli, boicie się, że pójdziecie do lekarza, a on powie, że serduszko dziecka przestało bić, (a wy nie miałyście objawów, albo jakieś lekkie bóle zbagatelizowałyście)?
(
właśnie obudziłam się z taką myślą!! nieraz jestem pewna, że musi być wszystko ok a nieraz panikuje. a brzuch mnie boli właśnie... no-spe forte biorę 3 razy dziennie i nic... -
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:spokojnie nie martw sie..czasem tak jest ze na poczatku waga szybko idzie w góre a pozniej zwalnia.ja w pierwszej ciąży przytylam 14,5 kg tym razem chciałabym tyle samo lb mniej
moja koleżanka (rówieśniczka)w pierwszej ciąży przytyła aż 50 kg. A ważyła 60kg gdy zaszła w ciążę. W drugiej ciąży 30kg. W maju urodziła synka. A każde ponad 4,5 kg przy porodzie miało. Całkiem inaczej dziewczyna wygląda... ale jest zła tez na siebie bo mówi, ze się nie ograniczała i fast foody dzień w dzień, geny na pewno tez wiele miały do powiedzenia ale mogła to kontrolować jakoś. Ja póki co 700 gram przytyłam a nie miałam wymiotów wcale tylko odrzuca mnie mięso. nagle jabłka zaczęłam jeść ze smakiem gdzie rzadko mi się to zdarzało i tylko serki, warzywa, owoce. mięsa nie mogę zdzierżyć a zawsze mięsożerna byłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:06
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
magda91 wrote:właśnie obudziłam się z taką myślą!! nieraz jestem pewna, że musi być wszystko ok a nieraz panikuje. a brzuch mnie boli właśnie... no-spe forte biorę 3 razy dziennie i nic...
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
magda91 wrote:moja koleżanka (rówieśniczka)w pierwszej ciąży przytyła aż 50 kg. A ważyła 60kg gdy zaszła w ciążę. W drugiej ciąży 30kg. W maju urodziła synka. A każde ponad 4,5 kg przy porodzie miało. Całkiem inaczej dziewczyna wygląda... ale jest zła tez na siebie bo mówi, ze się nie ograniczała i fast foody dzień w dzień, geny na pewno tez wiele miały do powiedzenia ale mogła to kontrolować jakoś. Ja póki co 700 gram przytyłam a nie miałam wymiotów wcale tylko odrzuca mnie mięso. nagle jabłka zaczęłam jeść ze smakiem gdzie rzadko mi się to zdarzało i tylko serki, warzywa, owoce. mięsa nie mogę zdzierżyć a zawsze mięsożerna byłam.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:mnie też brzuch boli głównie wieczoerm i w nocy
mnie jak wstaje i chodzę... a dziś mój ukochany w nocy jeszcze walnął mnie z łokcia w łuk brwiowy... jeszcze w lusterko nie zaglądałam ale porządnie dostałam;)Dorka1979 lubi tę wiadomość