X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore dawke 137.

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tarczyca to zupełnie obcy mi temat ale podejrzewam że najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to skonsultować się z lekarzem. Jak bella miałam tsh sprawdzane tylko raz - na początku ciąży. Wynik był ok i teraz mój lekarz nie każe mi tego kontrolować.

A ja wróciłam do domu i zamiast piec ciasto to robię pulpety w sosie kurkowym. Na ciasto nadal mam ochotę ale w pobliskich sklepach nie dostałam mleka w proszku więc ciasto pewnie będzie dopiero w weekend.

Ja przed ciąża piłam hektolitry kawy :) przez pierwszy trymestr nie piłam jej w ogóle a teraz piję ale dość rzadko. Tzn. teraz i pije cole i kawę i nawet zjem czasem chipsy czy pizze ale staram się nie przesadzić z ilością żadnej z tych rzeczy. Jak piłam głównie wodę to w pewnym momencie myślałam że już więcej jej nie tkne choć ogółem lubię wodę ;)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,że dzisiaj dzień pod znakiem brzuszków ;)
    Jestem taka umęczona,a kość w pośladku tak mi rwie,że chodzę po domu jak stary dziad :D Za dużo trochę dziś porobiłam. Jutro nic nie robię tylko leżę ;)
    Co do wózków,to nie mam pojęcia póki co. Podobały mi się mutsy,ale są cholernie ciężkie i nie dam rady go wnosić na 2 piętro.

relg2n0abn31771x.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi niedawno doszła poducha do spania w kształcie litery J. Świetna jest! :)
    No i przyszły dwa wielkie pudła z ubrankami dla Lenki :) Jestem po prostu w szoku ile tego jest. Na zdjęciach było tego mniej. Ale jestem bardzo zadowolona bo to co najpotrzebniejsze dla takiego malca czyli body,śpiochy,kaftaniki-tego jest najwięcej. Normalnie ze 100 sztuk :) Także 1/2 wyprawki mam już z głowy;)

Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na czytałam się o tych waszych TSH i aż się boje bo mam robić na następną wizytę o mam nadzieje ze nie będzie zły wynik. A ja teraz robie sałatkę z makaronem tortelini. Pychotka:). Mój mąż dzisiaj wrócił ze sklepu i od progu krzyczy ze soczek nam kupił a sie patrze a on połowę juz wypił heh nie ma to jak dbanie o nasze zdrowie przez mężów :):)

madziutek 23, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężarne bywają bardzo zdeterminiwane :) nie dostałam w pobliskich sklepach mleka w proszku więc nie mogłam zrobić ciasta ale za to zrobiłam pyszne gofry z nutella i serkiem danio :) i wreszcie czuje sie kulinarnie spełniona - obiad to było dla mnie za mało :)

Anastacia33, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj jakod tak ciężko jakby mi slon na klatkę usiadl ciezko mi wziasc głęboki wdech....macie tak czasami

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Mi dzisiaj jakod tak ciężko jakby mi slon na klatkę usiadl ciezko mi wziasc głęboki wdech....macie tak czasami

Ja tam miałam albo podobnie. Po wysiłku np. długim chodzeniu i w pierwszych dniach po tym jak lekarz pozwolił mi wstać z łóżka. Teraz jest ok.

Kurcze patrzę jeszcze raz na te Wasze brzuszki i są fantastyczne :)

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnio duzo brzuszków sie pojawiło

860isg18r6bpss11.png
  • Emily83 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny cały czas was podczytuję chodź nie piszę bo nie mam weny ani czasu ostatnio... śliczne te brzusie macie, takie konkretne :)
    a ja mam dzisiaj jakiś zły dzień... cały czas przeżywam co było w pracy i wywiadówkę z rodzicami... normalnie mnie brzuch kłuje :( pewnie teraz szybko nie zasnę tylko będę cały czas analizować rozmowę :(

madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:

Ja przed ciąża piłam hektolitry kawy :) przez pierwszy trymestr nie piłam jej w ogóle a teraz piję ale dość rzadko. Tzn. teraz i pije cole i kawę i nawet zjem czasem chipsy czy pizze ale staram się nie przesadzić z ilością żadnej z tych rzeczy. Jak piłam głównie wodę to w pewnym momencie myślałam że już więcej jej nie tkne choć ogółem lubię wodę ;)

normalnie jak bym o sobie czytała:) takie same początki miałam:) teraz piję kawkę dziennie, staram się mleka dolewać. A i jakieś fast foody zdarza mi się zjeść i gazowanego napić jak mam ochotę, ale staram się ograniczać:)

i co do wody, też jak tylko wodę na początku piłam, to zaczęłam mieć do niej takie obrzydzenie, że stwierdziłam, że po okresie ciąży i karmienia nigdy więcej jej nie tknę :)

relgj44jmw4925t7.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze ssme kawoszki tu sa...fajnie ja kawe uwielbiam choc teraz pije tylko jedna z duza ilością mleka

Emartea, Dorka1979 lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett wstaw swoj brzuszek ;-)

Ciekawe co z Sunsun cos sie nie odzywa..

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kawoszka. Codziennie piję jedną kawkę z mlekiem. Inaczej bym dnia nie przeżyła. A w pierwszym trymestrze gdyby nie kawa to bym chyba w ogóle nie funkcjonowała.

Dorka1979, Anastacia33 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u kardiologa ekg w porządku za to cisnienie dalej skacze dostałam leki i mam do kontroli chodzic co miesiac kolejnego specjaliste mam na glowie ahh..
    ja kawy nie pije jakos mnie odzuciło w ciąży ale dostałam ostatnio bezkofeinowa mama cafe musze spróbować ;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    ja mialam usg tarczycy i inne badania i wszystko mam zdrowe:) a od początku ciąży właśnie biorę euthyrox i jodid, bo mój organizm przestał się wyrabiać :)
    A nie wiesz czy jeśli w witaminach dla ciężarnych jest ta zwiększona zalecana dawka jodu to czy ma wplyw na tsh? Bo ostatnio robiłam tsh i mi wyszło 1,9 ale zaraz po tych badaniach zmieniłam witaminki na inne i tam jod jest wyższy

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A nie wiesz czy jeśli w witaminach dla ciężarnych jest ta zwiększona zalecana dawka jodu to czy ma wplyw na tsh? Bo ostatnio robiłam tsh i mi wyszło 1,9 ale zaraz po tych badaniach zmieniłam witaminki na inne i tam jod jest wyższy

ja jak brałam kwas foliowy to musiałam łykać jod osobno (150 czyli półtora tabletki jodidu) ale pani endokrynolog powiedziała, że jak kupię witaminy prenatalne w których będzie jod 150, to żebym tylko euthyrox brała, a tego jodidu już nie muszę.

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:

wydaje mi się, że to raczej dzidziuś więcej potrzebuje i twój organizm tak jak i mój nie zdąża... tak w ciąży po prostu bywa. A jod 150 jest zalecany w każdej ciąży nawet tej bez problemów z hormonami.

tak jak z anemią, przed ciążą nigdy jej nie miałam, a teraz się przyplątała, bo organizm musi dostarczać składniki i dla mnie i dla dzieci, potrzebuje więcej zdrowego jedzenia, witamin z owoców i warzyw:)

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tych moich witaminach jodu mam 200. On nie podwyższa tsh? Jestem ciemna w te sprawy

Niunia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Scarlett wstaw swoj brzuszek ;-)

Wiecie że ja jeszcze nie mam zdjęć brzuszka? :) może w piątek nadrobie wraz z nowym tygodniem albo jutro o poranku :)

Kass ważne ze nie masz dużych problemów do zmartwień. Kolejnego lekarza przeżyjesz :)

A propos jedzenia ciągle obiecuje sobie że zacznę jeść zdrowiej ale chyba srednio mi to wychodzi :/ może jutro zrobię zdrowe naleśniki z mąki pełnoziarnistej ze szpinakiem i fetą. Co myślicie? Jecie fete w ciąży tzn. Mlekovite

Dorka ja mam w moich witaminach 150 jodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:41

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ