Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTarczyca to zupełnie obcy mi temat ale podejrzewam że najlepsze co można zrobić w takiej sytuacji to skonsultować się z lekarzem. Jak bella miałam tsh sprawdzane tylko raz - na początku ciąży. Wynik był ok i teraz mój lekarz nie każe mi tego kontrolować.
A ja wróciłam do domu i zamiast piec ciasto to robię pulpety w sosie kurkowym. Na ciasto nadal mam ochotę ale w pobliskich sklepach nie dostałam mleka w proszku więc ciasto pewnie będzie dopiero w weekend.
Ja przed ciąża piłam hektolitry kawyprzez pierwszy trymestr nie piłam jej w ogóle a teraz piję ale dość rzadko. Tzn. teraz i pije cole i kawę i nawet zjem czasem chipsy czy pizze ale staram się nie przesadzić z ilością żadnej z tych rzeczy. Jak piłam głównie wodę to w pewnym momencie myślałam że już więcej jej nie tkne choć ogółem lubię wodę
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Widzę,że dzisiaj dzień pod znakiem brzuszków
Jestem taka umęczona,a kość w pośladku tak mi rwie,że chodzę po domu jak stary dziadZa dużo trochę dziś porobiłam. Jutro nic nie robię tylko leżę
Co do wózków,to nie mam pojęcia póki co. Podobały mi się mutsy,ale są cholernie ciężkie i nie dam rady go wnosić na 2 piętro.
-
A mi niedawno doszła poducha do spania w kształcie litery J. Świetna jest!
No i przyszły dwa wielkie pudła z ubrankami dla LenkiJestem po prostu w szoku ile tego jest. Na zdjęciach było tego mniej. Ale jestem bardzo zadowolona bo to co najpotrzebniejsze dla takiego malca czyli body,śpiochy,kaftaniki-tego jest najwięcej. Normalnie ze 100 sztuk
Także 1/2 wyprawki mam już z głowy;)
Krysti, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa czytałam się o tych waszych TSH i aż się boje bo mam robić na następną wizytę o mam nadzieje ze nie będzie zły wynik. A ja teraz robie sałatkę z makaronem tortelini. Pychotka:). Mój mąż dzisiaj wrócił ze sklepu i od progu krzyczy ze soczek nam kupił a sie patrze a on połowę juz wypił heh nie ma to jak dbanie o nasze zdrowie przez mężów
madziutek 23, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiężarne bywają bardzo zdeterminiwane
nie dostałam w pobliskich sklepach mleka w proszku więc nie mogłam zrobić ciasta ale za to zrobiłam pyszne gofry z nutella i serkiem danio
i wreszcie czuje sie kulinarnie spełniona - obiad to było dla mnie za mało
Anastacia33, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnastacia33 wrote:Mi dzisiaj jakod tak ciężko jakby mi slon na klatkę usiadl ciezko mi wziasc głęboki wdech....macie tak czasami
Ja tam miałam albo podobnie. Po wysiłku np. długim chodzeniu i w pierwszych dniach po tym jak lekarz pozwolił mi wstać z łóżka. Teraz jest ok.
Kurcze patrzę jeszcze raz na te Wasze brzuszki i są fantastyczneDorka1979 lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny cały czas was podczytuję chodź nie piszę bo nie mam weny ani czasu ostatnio... śliczne te brzusie macie, takie konkretne
a ja mam dzisiaj jakiś zły dzień... cały czas przeżywam co było w pracy i wywiadówkę z rodzicami... normalnie mnie brzuch kłujepewnie teraz szybko nie zasnę tylko będę cały czas analizować rozmowę
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:
Ja przed ciąża piłam hektolitry kawyprzez pierwszy trymestr nie piłam jej w ogóle a teraz piję ale dość rzadko. Tzn. teraz i pije cole i kawę i nawet zjem czasem chipsy czy pizze ale staram się nie przesadzić z ilością żadnej z tych rzeczy. Jak piłam głównie wodę to w pewnym momencie myślałam że już więcej jej nie tkne choć ogółem lubię wodę
normalnie jak bym o sobie czytała:) takie same początki miałam:) teraz piję kawkę dziennie, staram się mleka dolewać. A i jakieś fast foody zdarza mi się zjeść i gazowanego napić jak mam ochotę, ale staram się ograniczać
i co do wody, też jak tylko wodę na początku piłam, to zaczęłam mieć do niej takie obrzydzenie, że stwierdziłam, że po okresie ciąży i karmienia nigdy więcej jej nie tknę -
Ja juz po wizycie u kardiologa ekg w porządku za to cisnienie dalej skacze dostałam leki i mam do kontroli chodzic co miesiac kolejnego specjaliste mam na glowie ahh..
ja kawy nie pije jakos mnie odzuciło w ciąży ale dostałam ostatnio bezkofeinowa mama cafe musze spróbowaćDorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPocahontas wrote:ja mialam usg tarczycy i inne badania i wszystko mam zdrowe:) a od początku ciąży właśnie biorę euthyrox i jodid, bo mój organizm przestał się wyrabiać
-
Dorka1979 wrote:A nie wiesz czy jeśli w witaminach dla ciężarnych jest ta zwiększona zalecana dawka jodu to czy ma wplyw na tsh? Bo ostatnio robiłam tsh i mi wyszło 1,9 ale zaraz po tych badaniach zmieniłam witaminki na inne i tam jod jest wyższy
ja jak brałam kwas foliowy to musiałam łykać jod osobno (150 czyli półtora tabletki jodidu) ale pani endokrynolog powiedziała, że jak kupię witaminy prenatalne w których będzie jod 150, to żebym tylko euthyrox brała, a tego jodidu już nie muszę. -
Dorka1979 wrote:A nie wiesz czy jeśli w witaminach dla ciężarnych jest ta zwiększona zalecana dawka jodu to czy ma wplyw na tsh? Bo ostatnio robiłam tsh i mi wyszło 1,9 ale zaraz po tych badaniach zmieniłam witaminki na inne i tam jod jest wyższy
wydaje mi się, że to raczej dzidziuś więcej potrzebuje i twój organizm tak jak i mój nie zdąża... tak w ciąży po prostu bywa. A jod 150 jest zalecany w każdej ciąży nawet tej bez problemów z hormonami.
tak jak z anemią, przed ciążą nigdy jej nie miałam, a teraz się przyplątała, bo organizm musi dostarczać składniki i dla mnie i dla dzieci, potrzebuje więcej zdrowego jedzenia, witamin z owoców i warzyw:) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynoa8 wrote:Scarlett wstaw swoj brzuszek
Wiecie że ja jeszcze nie mam zdjęć brzuszka?może w piątek nadrobie wraz z nowym tygodniem albo jutro o poranku
Kass ważne ze nie masz dużych problemów do zmartwień. Kolejnego lekarza przeżyjesz
A propos jedzenia ciągle obiecuje sobie że zacznę jeść zdrowiej ale chyba srednio mi to wychodzimoże jutro zrobię zdrowe naleśniki z mąki pełnoziarnistej ze szpinakiem i fetą. Co myślicie? Jecie fete w ciąży tzn. Mlekovite
Dorka ja mam w moich witaminach 150 jodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 21:41