X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! Melduję się po wczorajszej wizycie. Z Maluchem wszystko dobrze, miałam okazję dość długo go pooglądać :) Waży 200g i uwaga mój Bąbel jest dziewczynką! :) Teraz musimy z B poważnie zastanowić się nad imieniem.

Niestety mnie też czasami dopadają ciemne myśli, ale staram się je szybko odganiać. Też nie czuję jeszcze ruchów, ale wszystko w swoim czasie.

I znów zaczynam miesięczne oczekiwanie na wizytę, ale tym razem podwójną 20.10 połówkowe w poradni genetycznej, a 22.10 u mojego gin prowadzącego :)

magda91, madziutek 23, slodka100, Scarlett2014, konwalianka, Niunia86, MamaAdasia, Pocahontas, Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    nie no wczoraj na śniadanie dwie berlinki zjadłam ;) szał
    eh to zaszalałas hi hi ja jem wszystko tylko ograniczam smażone i fast foody choc czasm coś zjem niezdrowego

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hej Dziewczyny! Melduję się po wczorajszej wizycie. Z Maluchem wszystko dobrze, miałam okazję dość długo go pooglądać :) Waży 200g i uwaga mój Bąbel jest dziewczynką! :) Teraz musimy z B poważnie zastanowić się nad imieniem.

Niestety mnie też czasami dopadają ciemne myśli, ale staram się je szybko odganiać. Też nie czuję jeszcze ruchów, ale wszystko w swoim czasie.

I znów zaczynam miesięczne oczekiwanie na wizytę, ale tym razem podwójną 20.10 połówkowe w poradni genetycznej, a 22.10 u mojego gin prowadzącego :)
    ja też zawsze odliczam dni do wizyt...teraz mam w przyszły czwartek

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam wizyty co 3 tyg. tydzień dłużej to katorga chyba;)

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wreszcie nadrobiłam zaległości z wczoraj
    małą zostawiłam wczoraj w domu bo kasłała w nocy a cały dzień cisza i z nia nie miałam ja was podczytać a wieczorem też razem usnełyśmy dzis też kasłała troche w nocy ale poszła do przedszkola bo ja dziś na badaniach byłam krew i mocz ale ekspresowo mi poszło nie było kolejki wcale

a wizyte u gina mam w czwartek jak Anastazja ale bez usg

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda91 wrote:
    ja mam wizyty co 3 tyg. tydzień dłużej to katorga chyba;)
    ja mam co 4 tygodnie wizyte...

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdybym nie miała tej wady macicy to też bym miała co 4 tyg. W sumie dobrze, że częściej bo bym z nerwów padła. A luteine to chyba do końca będę brać bo przepisuje i przepisuje. Tylko za to się pewniejsza czuję jak ja biorę, że nie spotka mnie to co na początku ciąży a u mnie ryzyko utraty ciąży nie maleje w drugim trymestrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 10:42

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hej wreszcie nadrobiłam zaległości z wczoraj
    małą zostawiłam wczoraj w domu bo kasłała w nocy a cały dzień cisza i z nia nie miałam ja was podczytać a wieczorem też razem usnełyśmy dzis też kasłała troche w nocy ale poszła do przedszkola bo ja dziś na badaniach byłam krew i mocz ale ekspresowo mi poszło nie było kolejki wcale

a wizyte u gina mam w czwartek jak Anastazja ale bez usg
    mi moja gin co wizyte robi usg...ja od wczoraj siedze w domu z moja Oliwka bo w nocy kaszle okropnie lekarz stwierdził zapalenie gardła i to takie porządne

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    mi moja gin co wizyte robi usg...ja od wczoraj siedze w domu z moja Oliwka bo w nocy kaszle okropnie lekarz stwierdził zapalenie gardła i to takie porządne
    u no to faktycznie odetchniech i uspokoisz się dopiero po porodzie jak maluch będzie na świecie bo tera to cały czas pewnie się obawiasz

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na nfz ide to nawet usg w gabinecie nie ma pewnie da mi skierowanie na usg połówkowe
    ja prywanie na usg chodze do innego lekarza to w 22 tyg kazał przyjść a na nfz byłam raz na usg to może teraz da mi na drugie i ostatnie przed porodem skoro 3 przysługują

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszel i zapalenie gardła? moja na gardło sie nie skarży i je normalnie musze jej zajrzeć dzisiaj a cały dzień nie kaszle tylko w nocy

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:

mi teraz jak 23.09 byłam to nie zrobiła bo stwierdziła, że skoro 11.09 miałam na genetycznym to nie trzeba... zawiedziona byłam bo wychodzi teraz, że 5 tygodni malucha nie będę widzieć. jedynie serduszka posłuchałam.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    kaszel i zapalenie gardła? moja na gardło sie nie skarży i je normalnie musze jej zajrzeć dzisiaj a cały dzień nie kaszle tylko w nocy
    moja tez nie skarżyła sie n gardło i kaszlała tylko w nocy i z samego rana w dzień spokój.obyłonię bez antybiotyku na szczęscie bo jestem przeciwnikiem antybiotyków

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    u no to faktycznie odetchniech i uspokoisz się dopiero po porodzie jak maluch będzie na świecie bo tera to cały czas pewnie się obawiasz

czy odetchniesz po porodzie to nie wiem hehe ja bym tak nie powiedziała potem jeszcze gorzej sie boisz bo kupa nie taka bo katarek bo kaszelek albo kolka i tak już do końca życia :)

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze prywtnie i zawsze mm usg...na genetycznym bylam i innego gina bo bo mam nowoczesny sprzęt

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    czy odetchniesz po porodzie to nie wiem hehe ja bym tak nie powiedziała potem jeszcze gorzej sie boisz bo kupa nie taka bo katarek bo kaszelek albo kolka i tak już do końca życia :)
    fakt troche strachu jest...ale na tym polega macierzyństwo i posiadanie dzieci, że jesteśmy z nimi w dobrych i złych momentach w zdrowiu i chorobie.troszczymy sie i boimy o nie

860isg18r6bpss11.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta - gratuluję dziewczynki! Masz zdjęcia?

sywlia, co podajesz córce na kaszel?

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na wizyty co około 3 tygodnie i też jest to dla mnie długi okres oczekiwania :)

Pocahontas nie napisałaś nic dziwnego, chyba każda z nas ma jeszcze czasami coś takiego, że wpada w dół i boi się, że coś jest nie tak. Ja na pewno mam takie akcje. Próbuję odganiać czarne myśli ale nie zawsze się udaje. No i najtrudniej jest tuż przed wizytami.

Ja mam na razie 3 kg na plusie. Zaczęłam mocniej przybierać jak leżałam 2 tygodnie w łóżku, wróciłam do normalnego funkcjonowania i waga przyrasta normalnie. Jem wszystko - ale staram się nie przesadzać z fast foodami choć na widok KFC dostaje ślinotoku :) ale po pierwsze wiem, że to niezbyt zdrowe, a po drugie mam tendencje do tycia i kiedyś miałam spory problem z wagą i boje się, że jak zupełnie zwolnię hamulce to przytyje 30 kilo. Maksymalnie w moim życiu ważyłam jakieś 75 kg i nie chciałabym w ciąży pobić tego rekordu.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was i witam kolejną dziewczynkę :)
    Ja przeważnie wizyty mam co 3tyg ale teraz lekarz powiedział na wizycie,że połówkowe robimy za miesiąc więc stwierdziłam,że nie ma sesnu jechac za 3tyg i póżniej za tydz czy dwa i placić po 200zł plus prawie 60km dodatkowo bo tyle mam do lekarza. I umówiłam się dopiero na 23.10. :)
    Co tam w ogóle u Was dziewczyny słychać? Jak samopoczucie,kopniaczki. U mnie od kilku dni cisza.... Dzisiaj lece do cyrku z chrześniakiem:)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle lekarza dał mi liste jakie rzeczy mogę bezpiecznie brać w ciąży na przeziębienia więc chętnie się podzielę bo na pewno kilka z Was za każdym razem zastanawia się czy i co jest w pełni bezpieczne:)

PRZEZIĘBIENIE W CIĄŻY:

BÓL GARDŁA: Orofar tabl, aerozol 3xdziennie

KASZEL: Syrop z cebuli ,kopru włoskiego i anyżu
    Alcep syrop łyżka 3xdziennie
    Stodal syrop łyżka 3xdziennie
    Malia syrop łyżka 3xdziennie
    Sinecod syrop łyżka 3xdziennie (po 12 tyg ciąży)
    Tussipect syrop (wykrztuśny) 3xdziennie
    Thymi syrop łyżka 3xdziennie
    Prenalen syrop, tabl 3xdziennie

KATAR: Xylometazolin aerosol, żel 3xdziennie
    Flixonaze aerosol
    Flixotide 0,5/ml zawiesina do inhalacji

ZAPALENIE ZATOK: Sinuprel tabl 3x1
    Zatoxin tabl 3x1

LEKI HOMEOPATYCZNE: Oscillococcinum tabl 4x1
    Euphorbium krople 4xdziennie
    Echinesol krople 3x15 kropli
    Drosetux 3x15 kropli
    Rubital 3x15 kropli
    Coryzalia 1 tabl do ssania co godzinę

To by było na tyle. Mam nadzieję,że którejś z Was się to przyda:) A jak nie to przepraszam za niepotrzebne zajmowanie miejsca :/

kasss, noa8, madziutek 23, konwalianka, bella82, Blanka85, jasmin lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 376 377 378 379 380 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ