X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Gratuluję kolejnej dziewczynki :) życzę udanych wizyt dzisiejszego dnia.

Ja właśnie obiad robie i mądra próbować chciałam i sobie buzię w środku popatrzyłam :(:(

Na 14 mam do dentysty stracha mam troszkę mam nadzieje ze będzie mało zębów do leczenia

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuchatki pocahontas też mam takie głupie myśli troche mi lżej że nie jestem z tym sama czesto zastanawiam się czy maluszek tam jeszcze jest choć wiem ze to głupie to mojej wizyty 2 tyg ciężko wytrzymać ale jak mus to mus
    Marta super gratuluje dziewczynki;)
    mi lekarz juz na pierwszej wizycie powiedział że nie moge przytyć więcej niż 13kg ze względu na moje ciśnienie nie wiem jak uda mi się zmieścić w tej wadze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Co tam w ogóle u Was dziewczyny słychać? Jak samopoczucie,kopniaczki. U mnie od kilku dni cisza.... Dzisiaj lece do cyrku z chrześniakiem:)

Kurcze mi jak nic coś bulgocze w brzuchu ale czy to są jelita czy kopniaki pojęcia nie mam:)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała poczuć bulgotanie ale mam wrażenie,ze odkąd przestałam mówić do Leny Ignaś to w ogóle się nie odzywa... Chyba wtedy była ciągle zła,że tak ją nazywam i się buntowała a teraz jak ma wreszcie swoje imię to spokojna i śpi :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek wieczorami tak mocno kopie, ze maz bez problemu czuje jak polozy reke. No i widac jak sie rusza pod skora. Te kopniaki widac!! Przy linii blizny po cesarce. Lekarz mowi, ze mam malo tkanki tluszczowej i dlatego widac i dobrze czuc

Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    the miracle of life: http://youtu.be/GZk4hT7ncv0
    Polecam ten film! Ja sie poplakalam. Cale zycie naszych Babelkow.
    Nawet widac jak plec sie ksztaltuje. Cud natury!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że Junior najbardziej odzywa się jak ja jestem podekscytowana - chodzę, gadam i niemal krzyczę :) a jak grzecznie wieczorem leżę i próbuje coś wyczuć to cisza :) więc już sama nie wiem co jest :)

Kass ja to chciałabym maksymalnie 15sćie przytyć ale nie wiem jak będzie - znowu jestem głodna :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super nie wiedziałam że już tak bardzo to czuć ja jak wczoraj byłam na wizycie u kardiologa jak lekarka mnie osuchiwała poczułam takie jak by puknięcie w brzuch na dole z prawej strony miałam wrażenie że to też słychac możliwe że to maluszek? uwielbiam takie filmy to niesamowite jak w nas rozwija się nowe życie tak naprawde nasze maluszki tam ciężko pracują;)

Madzik82, magda91 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet moja mama w pierwszej ciąży ze mną przytyła 30 kg a w drugiej tylko 5 sama mówi że nie wie jak to możliwe ja sie boje że nie zmieszcze się w tej granicy choć mało jem gin już mnie nastraszył rzucawką ciążowa przedwczesnym porodem i wszystkim mozliwym co mi grozi przez to głupie cisnienie mam jednak nadzieje że to mnie nie spotka

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napadlo mnie dzis i smaze naleśniki taka mialam ochote ze chyba bym zwariowala gdybym nie zjadla

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Kass tak jest i znowu wracamy do poprzedniego tematu - tego, że nigdy nie przestaniemy się martwić. Mnie lekarz nastraszył tym moim łożyskiem i też jestem przerażona za każdym razem ja je sprawdza. Tylko, że to mi nie daje. A niestety myślę, że każda z nas ma swoje problemy, albo ciśnienie, albo tarczycę, albo łożysko albo jeszcze coś innego (ja mam dodatkowo guzki w piersiach). Musimy walczyć, żeby nie oszaleć :)

Wiecie ostatnio nawet zapytałam lekarza czy ja jestem jakaś nienormalna że chce pracować, bo tyle osób pyta mnie kiedy pójdę na zwolnienie, że już czułam się prawie osaczona. A lekarz powiedział mi, że na pewne rzeczy nie będę miała nigdy wpływu i nie pomoże mi ani leżenie, ani siedzenie w domu, ani chuchanie na zimne, ani przejmowanie się. Po prostu muszę funkcjonować normalnie i wierzyć, że będzie dobrze. Oczywiście muszę być bardziej ostrożna niż zwykle, ale tak długo jak nie dzieje się nic niepokojącego mam funkcjonować normalnie. Jeśli coś się stanie (odpukać) będziemy reagować, a na razie mam cieszyć się ciążą i tym, że póki co nic strasznego się nie dzieje.

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Napadlo mnie dzis i smaze naleśniki taka mialam ochote ze chyba bym zwariowala gdybym nie zjadla

Ja tak miałam wczoraj z goframi :) a naleśniki też nie długo będę smażyć:) musze tylko kupić szpinak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po dentyście przyjęła mnie wcześniej mam 2 zeby do leczenia w tym jeden kanalowo masakra to trochę kasy pójdzie na zeby.

Dziewczyny ja też tak mam ze czasem mam obawy i najgorzej jest przed wizytą u lekarza jak Maluszka nie widzę.

Aj cały czas coś gotujecie i ciągle bym przez was coś zjadła :) heh

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam z twarogiem i dżemem truskawkowym....ze szpinakiem to uwielbiam pierogi

Justyska89 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hej Dziewczyny! Melduję się po wczorajszej wizycie. Z Maluchem wszystko dobrze, miałam okazję dość długo go pooglądać :) Waży 200g i uwaga mój Bąbel jest dziewczynką! :) Teraz musimy z B poważnie zastanowić się nad imieniem.

Niestety mnie też czasami dopadają ciemne myśli, ale staram się je szybko odganiać. Też nie czuję jeszcze ruchów, ale wszystko w swoim czasie.

I znów zaczynam miesięczne oczekiwanie na wizytę, ale tym razem podwójną 20.10 połówkowe w poradni genetycznej, a 22.10 u mojego gin prowadzącego :)
    Ja właśnie się szykuję do lekarza.

MamaAdasia, konwalianka, Blanka85, MartaM lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Madzik82- wzruszyłam się, piękny film :)

U mnie na obiad gulasz z ziemniakami i ogórkiem.

POWODZENIA NA WIZYCIE DORKA !

Kasss, jeszcze trochę i poczujesz ruchy :)

Madzik82, mój mąż wczoraj przyłożył głowę do brzuch i czuł jak dzidziuś się odbija i kopie ;)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, dla mam, które mają już swoje pociechy, od 2.10 w Lidlu będą zimowe buty dla dzieci , ocieplane spodnie, bluzy i kurteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:15

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :) ja tez czesto widze jak sie brzuch unosi jak maly sie rusza ;) niestety moj maz duzo pracuje i nie spedzamy ze soba duzo czasu i jak na zlosc nasze malenstwo zawsze spi jak tatus jest obok... albo obroci sie raz i koni3c ;) a przez caly dzien jak jestem sama to co poloze reke na brzuchu to zawsze czuje maluszka... ;)

dorka daj znac jak po wizycie ;D

magda91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Acha, dla mam, które mają już swoje poceiechy, od 2.10 w Lidlu będą zimowe buty dla dzieci , ocieplane spodnie, bluzy i kurteczki.
    Ja jutro ide do pepco bo majs byc fajne kurtki dla dzieci w wieku 2-7 lat. W lidlu beda kurtki do 116 a moja oliwka sie w taka nie wcisnie

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, w Lidlu też są 122-152 dla dziewczynek i chłopców.
    Byłam dziś w Pepco, ale nie widziałam.
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=22304

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:13

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ