X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny. Gratuluję kolejnej dziewczynki :) życzę udanych wizyt dzisiejszego dnia.

Ja właśnie obiad robie i mądra próbować chciałam i sobie buzię w środku popatrzyłam :(:(

Na 14 mam do dentysty stracha mam troszkę mam nadzieje ze będzie mało zębów do leczenia

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej brzuchatki pocahontas też mam takie głupie myśli troche mi lżej że nie jestem z tym sama czesto zastanawiam się czy maluszek tam jeszcze jest choć wiem ze to głupie to mojej wizyty 2 tyg ciężko wytrzymać ale jak mus to mus
    Marta super gratuluje dziewczynki;)
    mi lekarz juz na pierwszej wizycie powiedział że nie moge przytyć więcej niż 13kg ze względu na moje ciśnienie nie wiem jak uda mi się zmieścić w tej wadze

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia86 wrote:
    Co tam w ogóle u Was dziewczyny słychać? Jak samopoczucie,kopniaczki. U mnie od kilku dni cisza.... Dzisiaj lece do cyrku z chrześniakiem:)

Kurcze mi jak nic coś bulgocze w brzuchu ale czy to są jelita czy kopniaki pojęcia nie mam:)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała poczuć bulgotanie ale mam wrażenie,ze odkąd przestałam mówić do Leny Ignaś to w ogóle się nie odzywa... Chyba wtedy była ciągle zła,że tak ją nazywam i się buntowała a teraz jak ma wreszcie swoje imię to spokojna i śpi :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maluszek wieczorami tak mocno kopie, ze maz bez problemu czuje jak polozy reke. No i widac jak sie rusza pod skora. Te kopniaki widac!! Przy linii blizny po cesarce. Lekarz mowi, ze mam malo tkanki tluszczowej i dlatego widac i dobrze czuc

Niunia86, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    the miracle of life: http://youtu.be/GZk4hT7ncv0
    Polecam ten film! Ja sie poplakalam. Cale zycie naszych Babelkow.
    Nawet widac jak plec sie ksztaltuje. Cud natury!

MamaAdasia lubi tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie, że Junior najbardziej odzywa się jak ja jestem podekscytowana - chodzę, gadam i niemal krzyczę :) a jak grzecznie wieczorem leżę i próbuje coś wyczuć to cisza :) więc już sama nie wiem co jest :)

Kass ja to chciałabym maksymalnie 15sćie przytyć ale nie wiem jak będzie - znowu jestem głodna :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik super nie wiedziałam że już tak bardzo to czuć ja jak wczoraj byłam na wizycie u kardiologa jak lekarka mnie osuchiwała poczułam takie jak by puknięcie w brzuch na dole z prawej strony miałam wrażenie że to też słychac możliwe że to maluszek? uwielbiam takie filmy to niesamowite jak w nas rozwija się nowe życie tak naprawde nasze maluszki tam ciężko pracują;)

Madzik82, magda91 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet moja mama w pierwszej ciąży ze mną przytyła 30 kg a w drugiej tylko 5 sama mówi że nie wie jak to możliwe ja sie boje że nie zmieszcze się w tej granicy choć mało jem gin już mnie nastraszył rzucawką ciążowa przedwczesnym porodem i wszystkim mozliwym co mi grozi przez to głupie cisnienie mam jednak nadzieje że to mnie nie spotka

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napadlo mnie dzis i smaze naleśniki taka mialam ochote ze chyba bym zwariowala gdybym nie zjadla

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Kass tak jest i znowu wracamy do poprzedniego tematu - tego, że nigdy nie przestaniemy się martwić. Mnie lekarz nastraszył tym moim łożyskiem i też jestem przerażona za każdym razem ja je sprawdza. Tylko, że to mi nie daje. A niestety myślę, że każda z nas ma swoje problemy, albo ciśnienie, albo tarczycę, albo łożysko albo jeszcze coś innego (ja mam dodatkowo guzki w piersiach). Musimy walczyć, żeby nie oszaleć :)

Wiecie ostatnio nawet zapytałam lekarza czy ja jestem jakaś nienormalna że chce pracować, bo tyle osób pyta mnie kiedy pójdę na zwolnienie, że już czułam się prawie osaczona. A lekarz powiedział mi, że na pewne rzeczy nie będę miała nigdy wpływu i nie pomoże mi ani leżenie, ani siedzenie w domu, ani chuchanie na zimne, ani przejmowanie się. Po prostu muszę funkcjonować normalnie i wierzyć, że będzie dobrze. Oczywiście muszę być bardziej ostrożna niż zwykle, ale tak długo jak nie dzieje się nic niepokojącego mam funkcjonować normalnie. Jeśli coś się stanie (odpukać) będziemy reagować, a na razie mam cieszyć się ciążą i tym, że póki co nic strasznego się nie dzieje.

Emily83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia33 wrote:
    Napadlo mnie dzis i smaze naleśniki taka mialam ochote ze chyba bym zwariowala gdybym nie zjadla

Ja tak miałam wczoraj z goframi :) a naleśniki też nie długo będę smażyć:) musze tylko kupić szpinak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po dentyście przyjęła mnie wcześniej mam 2 zeby do leczenia w tym jeden kanalowo masakra to trochę kasy pójdzie na zeby.

Dziewczyny ja też tak mam ze czasem mam obawy i najgorzej jest przed wizytą u lekarza jak Maluszka nie widzę.

Aj cały czas coś gotujecie i ciągle bym przez was coś zjadła :) heh

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam z twarogiem i dżemem truskawkowym....ze szpinakiem to uwielbiam pierogi

Justyska89 lubi tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaM wrote:
    Hej Dziewczyny! Melduję się po wczorajszej wizycie. Z Maluchem wszystko dobrze, miałam okazję dość długo go pooglądać :) Waży 200g i uwaga mój Bąbel jest dziewczynką! :) Teraz musimy z B poważnie zastanowić się nad imieniem.

Niestety mnie też czasami dopadają ciemne myśli, ale staram się je szybko odganiać. Też nie czuję jeszcze ruchów, ale wszystko w swoim czasie.

I znów zaczynam miesięczne oczekiwanie na wizytę, ale tym razem podwójną 20.10 połówkowe w poradni genetycznej, a 22.10 u mojego gin prowadzącego :)
    Ja właśnie się szykuję do lekarza.

MamaAdasia, konwalianka, Blanka85, MartaM lubią tę wiadomość

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Madzik82- wzruszyłam się, piękny film :)

U mnie na obiad gulasz z ziemniakami i ogórkiem.

POWODZENIA NA WIZYCIE DORKA !

Kasss, jeszcze trochę i poczujesz ruchy :)

Madzik82, mój mąż wczoraj przyłożył głowę do brzuch i czuł jak dzidziuś się odbija i kopie ;)

Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha, dla mam, które mają już swoje pociechy, od 2.10 w Lidlu będą zimowe buty dla dzieci , ocieplane spodnie, bluzy i kurteczki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:15

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey :) ja tez czesto widze jak sie brzuch unosi jak maly sie rusza ;) niestety moj maz duzo pracuje i nie spedzamy ze soba duzo czasu i jak na zlosc nasze malenstwo zawsze spi jak tatus jest obok... albo obroci sie raz i koni3c ;) a przez caly dzien jak jestem sama to co poloze reke na brzuchu to zawsze czuje maluszka... ;)

dorka daj znac jak po wizycie ;D

magda91 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAdasia wrote:
    Acha, dla mam, które mają już swoje poceiechy, od 2.10 w Lidlu będą zimowe buty dla dzieci , ocieplane spodnie, bluzy i kurteczki.
    Ja jutro ide do pepco bo majs byc fajne kurtki dla dzieci w wieku 2-7 lat. W lidlu beda kurtki do 116 a moja oliwka sie w taka nie wcisnie

860isg18r6bpss11.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacia, w Lidlu też są 122-152 dla dziewczynek i chłopców.
    Byłam dziś w Pepco, ale nie widziałam.
    http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?action=showDetail&id=22304

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2014, 15:13

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 377 378 379 380 381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ