X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do mam, które zaczynają być kopane, dziś bardzo wyraźnie moje dziecię mnie kopnęło 4 razy pod rząd - cudne uczucie :)

Sarah88, Dorka1979, Scarlett2014, bella82, czekaja, MamaAdasia, Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 25 września 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Gratuluję wizyt :)
    Ja nadal nie czuję kopniaków :( Mam nadzieję,że to się zmieni na dniach.

U mnie też póki co cisza. Raz na jakiś czas poczuję bulgotanie delikatne - nic poza tym :(

jasmin lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziutek 23 wrote:
    hey :) ja tez czesto widze jak sie brzuch unosi jak maly sie rusza ;) niestety moj maz duzo pracuje i nie spedzamy ze soba duzo czasu i jak na zlosc nasze malenstwo zawsze spi jak tatus jest obok... albo obroci sie raz i koni3c ;) a przez caly dzien jak jestem sama to co poloze reke na brzuchu to zawsze czuje maluszka... ;)

dorka daj znac jak po wizycie ;D
    Wszystko jest ok,tylko mała jest trochę mniejsza niż powinna być tzn mniej waży niż powinna bo waży 175g ale lekarka mówi że jeszcze zdąży nadrobić. Na wszelki wypadek przepisała mi acard bo miałam wyższe ciśnienie przez chwilę i powiedziała że po nim może nadrobić z wagą bo zwiększy się ukrwienie i łożysko będzie dostarczać więcej pokarmu. Doradziła mi też żebym nie szła ma l4 zaraz po 90 dniach wyczekowania,bo ZUS będzie mnie na 100% maglował bo miała pacjętkę która tak zrobiła i po paru miesiącach jak brała chorobowe to kazali jek zwrócić a ona mało co z tego wszystkiego nie urodziła w 24 tygodniu ciąży.

Mmarina, Scarlett2014, czekaja, madziutek 23, Blanka85, slodka100 lubią tę wiadomość

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, ale dlaczego jej kazali zwracac, skoro wszystko zgodnie z prawem jest zalatwione. A to juz nie nasza wina ze prawo mamy jakie mamy i tam gdzie nie potrzeba to szukaja nieprawidłowości a tam gdzie cos się dzieje i to nna duza skale to wtedy siedza cicho. Masakra jakaś. Ja idę na chorobowe od 01.10

Dorka1979 lubi tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) gratulacje udanych wizyt i kopników :) ja dziś witam się z nowym tygodniem :)

Czy wiecie coś o dziewczynach które się nie odzywają? Np. Endi, SunSun, Rubi? Dawno ich nie było albo ja coś pokrecilam.

Udanego dnia! :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry z rana!

trzymam kciuki za wizyty!
    Dorka - gratuluję maluszka, a wagą nadrobi:)

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka moje bliźniaki nie są identyczne, jedno jest większe, a drugie mniejsze, a przecież mają takie same warunki:) więc naprawdę nie martw się, każdy dzidziuś rośnie w swoim tempie:)

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamuski!
    ja mam wizyte w poniedzialek i juz sie nie moge doczekac!
    jakie macie plany na weekend? my z mezem jedziemy w niedziele do Czestochowy :-)

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas, ale Ty masz właśnie maluchy dwujajowe, wiec mogło być że do zapłodnienia doszło nawet w innym czasie, a jajeczka pokonywały różną drogę, stąd maluchy sie rozwijają w innym tempie :)

bella - oo moje rodzinne okolice:)

bella82 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie weekend chyba tradycyjnie - u rodziców w Tarnowie, sprawdzić jak postępy w budowie domku :)
    W poniedziałek muszę zrobić badania - krew, mocz i biocenoza pochwy. Standard ciążowy :)

A i zastanawiam się na kiedy umówić się na wizytę bo lekarz mówił mi, żeby pojawiła się na około 3 tygodnie a na zaleceniach napisał, że wizyta za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy te 2 tygodnie to nie wynik tego, że będę wtedy akurat po odłożeniu Duphastonu.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    Pocahontas, ale Ty masz właśnie maluchy dwujajowe, wiec mogło być że do zapłodnienia doszło nawet w innym czasie, a jajeczka pokonywały różną drogę, stąd maluchy sie rozwijają w innym tempie :)

bella - oo moje rodzinne okolice:)

na pierwszym usg, gdzie je było widać, były identyczne, więc początek miały taki sam, a teraz sobie każde rośnie w swoim rytmie, jak podglądałam na usg, to jeden śpi drugi szaleje:)mam nadzieje, że kiedyś się zrównamy i cała nasza trójeczka będzie mogła spać w jednym czasie:) na początku po narodzinach pewnie będzie ciężko:)

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;)

Dzisiaj pochmurno , wlasnie bede zajadac sie sniadankiem musli + jogurt+ jabluszki ;-)

Nie mam pojecia co z dziewczynami .. Miejmy nadzieje ze dobrze sie mają.

Gratuluje kopniakow , scarlett a tobie nowego tygodnia ...;-)
    Jestes rowno tydzien do przodu ode mnie ... ;-)

Dziewczyny ktore posiadaja doopler, za kazdym razem latwo wylapujecie tetno??

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dzień dobry wszystkim :) gratulacje udanych wizyt i kopników :) ja dziś witam się z nowym tygodniem :)

Czy wiecie coś o dziewczynach które się nie odzywają? Np. Endi, SunSun, Rubi? Dawno ich nie było albo ja coś pokrecilam.

Udanego dnia! :)

Dzień dobry;) I ja witam dzisiaj nowy tydzień ;) To już 17 :D
    Też się od kilku dni zastanawiam co z dziewczynami - Joanna,Kaczamila...Też nie piszą od dawna :/
    Mam nadzieję,że wszystko u nich dobrze:) A może źle im tu było jak innym dziewczynom i piszą na innym forum?

Miłego dnia dziewczyny ;)

PS. Jak na nowy tydz przystało - zdjęcie brzuszka :)

2cf63b9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:54

noa8, jasmin, kasss, sylwia85, Scarlett2014, madziutek 23, MamaAdasia, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

ostatnio nie miałam czasu żeby coś napisać ale systematycznie was podczytuję.

U mnie wszystko ok - mam wrażenie, że dzidzia dała już o sobie znać ok 16 tygodnia a

teraz jakby się lekko uspokoiła:)

Straaasznie się cieszę z wszystkich udanych wizyt. Ja idę 6.10 do swojego gin.

Co do ZUSu to niestety muszę potwierdzić to co napisała Dorka. Ja od 15.08 mam

wstrzymana wypłatę zasiłku w jednej z dwóch swoich prac. Do tej pory nie otrzymałam

swojego wynagrodzenia. Telefony mojego pracodawcy nie przyspieszyły mojej sprawy

Jakiś koszmar.... Dodam, że wszystkie składki były płacone na czas (mam

potwierdzenie z systemu Zus). Póki co czekam.....

U mnie dziś prawdziwa jesienna szarówka, niedługo się zbieram aby zrobić zakupy i

odebrać córkę z przedszkola.

Jeśli jesteście zainteresowane to na stronie 5 10 15 są mega wyprzedaże dla

maluszków. Ja zamówiłam sobie ubranka w rozmiarze 68 na okres letni bo inne będę

miała od bratowej i siostry.

A w poniedziałek w lidlu akcja na jesień dla starszych maluszków - u nas też kolejki

od 7.00 i raczej jak przyjadę później to nic nie będzie a szkoda w zeszłym roku

kupiłam córce kozaki zimowe i byłam baardzo zadowolona. Ale teraz nie będę z

brzuszkiem się poświęcać.

Pozdrawiam Was i milego dzionka.

Niunia86, kasss, Scarlett2014, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi, a jak się tłumaczyli, dlaczego wstrzymali ci to chorobowe?

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki Dorka na pewno wszystko jest ok. A z tym zusem to jakieś jaja no bez przesady jakim prawem wstrzymują wypłaty? Nie wiem hak reszta dziewczyn ale rubi udziela się na różowej stronie wiec pewnie wszystko dobrze też się zastanawiam co z Joanna miejmy nadzieje ze wszystko dobrze u niej i u innych dziewczyn
    Bella też planowałam jechać do Częstochowy jeszcze przed usg genetycznym ale maz ma tylko co druga niedziele wolna i ciężko coś planować moze przed polowkowym się uda;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:48

bella82 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje pieknych brzuszkow, sliczne zdjecia.
    Dorka na tym etapie tez bym sie nie przejmowala. Na ostatniej wizycie lekarz mi nawet nie zwazyl malucha. Powiedzial, ze od 20tego tc jest to miarodajne.

Ja dzis leze bo mialam klucia w szyjce i tak mi jakos dziwnie. Boje sie ze znowu pojawi sie krew. Wole wiec polezec

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Na ostatniej wizycie lekarz mi nawet nie zwazyl malucha. Powiedzial, ze od 20tego tc jest to miarodajne.

Mój lekarz powiedział dokładnie to samo. Że na tym etapie każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie ma sensu mierzyć malucha i się stresować.
    Powiedział, że dopiero na połówkowym wszystko posprawdzamy ale i wtedy nie należy się porównywać :)

Endi fajnie, że się odezwałaś. Czy ZUS jakoś uzasadnia wstrzymanie wypłaty? Mam "przyjemność" czasami kontaktować się z ZUSem w ramach obowiązków służbowych i wiem, że bywa trudno. Ogółem sprawy z nimi są do wygrania ale jest to często czasochłonne i stresujące.

Odpoczywaj Madzik

Madzik82 lubi tę wiadomość

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ DZIEWCZĘTA

u nas nerwowy poranek bo z małą przysnęłyśmy troche i trzeba było się sprężać do przedszkola płaczu było troche ale jakoś poszło

konwalianka u nas noc już lepiej może ze 3 razy zakasłała przynajmniej tyle słyszałam tylko więc jak na razie dexa piko daje rade

my jutro na parapetówke jedziemy do znajomych czwartą z rzędu i ostatnią na razie nastepne 2 soboty mamy imprezki na urodzinki w warszawce

jak mogłam pic to jakoś tyle imprez nie było he he a teraz aby wracam po imprezach a na drugi dzien umieram na ból głowy ja a nie mąż nie wiem jak to możliwe że on pije a mnie potem głowa boli

konwalianka lubi tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero teraz zauważyłam że dziennik belly pokazuje Jesteś w 18 tygodniu ciąży
    (17 tyg. i 3 dni)
    Miesiąc: 5
    Trymestr: 2

a ja sie zatrzymałam na 4 miesiącu

Niunia86, kasss, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ