Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
dołączam do mam, które zaczynają być kopane, dziś bardzo wyraźnie moje dziecię mnie kopnęło 4 razy pod rząd - cudne uczucie
Sarah88, Dorka1979, Scarlett2014, bella82, czekaja, MamaAdasia, Emily83, Krokodylica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadziutek 23 wrote:hey
ja tez czesto widze jak sie brzuch unosi jak maly sie rusza
niestety moj maz duzo pracuje i nie spedzamy ze soba duzo czasu i jak na zlosc nasze malenstwo zawsze spi jak tatus jest obok... albo obroci sie raz i koni3c
a przez caly dzien jak jestem sama to co poloze reke na brzuchu to zawsze czuje maluszka...
dorka daj znac jak po wizycieMmarina, Scarlett2014, czekaja, madziutek 23, Blanka85, slodka100 lubią tę wiadomość
-
O kurcze, ale dlaczego jej kazali zwracac, skoro wszystko zgodnie z prawem jest zalatwione. A to juz nie nasza wina ze prawo mamy jakie mamy i tam gdzie nie potrzeba to szukaja nieprawidłowości a tam gdzie cos się dzieje i to nna duza skale to wtedy siedza cicho. Masakra jakaś. Ja idę na chorobowe od 01.10
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
gratulacje udanych wizyt i kopników
ja dziś witam się z nowym tygodniem
Czy wiecie coś o dziewczynach które się nie odzywają? Np. Endi, SunSun, Rubi? Dawno ich nie było albo ja coś pokrecilam.
Udanego dnia!
MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
Pocahontas, ale Ty masz właśnie maluchy dwujajowe, wiec mogło być że do zapłodnienia doszło nawet w innym czasie, a jajeczka pokonywały różną drogę, stąd maluchy sie rozwijają w innym tempie
bella - oo moje rodzinne okolice:)bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie weekend chyba tradycyjnie - u rodziców w Tarnowie, sprawdzić jak postępy w budowie domku
W poniedziałek muszę zrobić badania - krew, mocz i biocenoza pochwy. Standard ciążowy
A i zastanawiam się na kiedy umówić się na wizytę bo lekarz mówił mi, żeby pojawiła się na około 3 tygodnie a na zaleceniach napisał, że wizyta za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy te 2 tygodnie to nie wynik tego, że będę wtedy akurat po odłożeniu Duphastonu. -
konwalianka wrote:Pocahontas, ale Ty masz właśnie maluchy dwujajowe, wiec mogło być że do zapłodnienia doszło nawet w innym czasie, a jajeczka pokonywały różną drogę, stąd maluchy sie rozwijają w innym tempie
bella - oo moje rodzinne okolice:)
na pierwszym usg, gdzie je było widać, były identyczne, więc początek miały taki sam, a teraz sobie każde rośnie w swoim rytmie, jak podglądałam na usg, to jeden śpi drugi szaleje:)mam nadzieje, że kiedyś się zrównamy i cała nasza trójeczka będzie mogła spać w jednym czasie:) na początku po narodzinach pewnie będzie ciężko:)noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
Dzisiaj pochmurno , wlasnie bede zajadac sie sniadankiem musli + jogurt+ jabluszki
Nie mam pojecia co z dziewczynami .. Miejmy nadzieje ze dobrze sie mają.
Gratuluje kopniakow , scarlett a tobie nowego tygodnia ...
Jestes rowno tydzien do przodu ode mnie ...
Dziewczyny ktore posiadaja doopler, za kazdym razem latwo wylapujecie tetno??Dorka1979 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Scarlett2014 wrote:Dzień dobry wszystkim
gratulacje udanych wizyt i kopników
ja dziś witam się z nowym tygodniem
Czy wiecie coś o dziewczynach które się nie odzywają? Np. Endi, SunSun, Rubi? Dawno ich nie było albo ja coś pokrecilam.
Udanego dnia!
Dzień dobry;) I ja witam dzisiaj nowy tydzieńTo już 17
Też się od kilku dni zastanawiam co z dziewczynami - Joanna,Kaczamila...Też nie piszą od dawna
Mam nadzieję,że wszystko u nich dobrze:) A może źle im tu było jak innym dziewczynom i piszą na innym forum?
Miłego dnia dziewczyny
PS. Jak na nowy tydz przystało - zdjęcie brzuszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 09:54
noa8, jasmin, kasss, sylwia85, Scarlett2014, madziutek 23, MamaAdasia, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
ostatnio nie miałam czasu żeby coś napisać ale systematycznie was podczytuję.
U mnie wszystko ok - mam wrażenie, że dzidzia dała już o sobie znać ok 16 tygodnia a
teraz jakby się lekko uspokoiła:)
Straaasznie się cieszę z wszystkich udanych wizyt. Ja idę 6.10 do swojego gin.
Co do ZUSu to niestety muszę potwierdzić to co napisała Dorka. Ja od 15.08 mam
wstrzymana wypłatę zasiłku w jednej z dwóch swoich prac. Do tej pory nie otrzymałam
swojego wynagrodzenia. Telefony mojego pracodawcy nie przyspieszyły mojej sprawy
Jakiś koszmar.... Dodam, że wszystkie składki były płacone na czas (mam
potwierdzenie z systemu Zus). Póki co czekam.....
U mnie dziś prawdziwa jesienna szarówka, niedługo się zbieram aby zrobić zakupy i
odebrać córkę z przedszkola.
Jeśli jesteście zainteresowane to na stronie 5 10 15 są mega wyprzedaże dla
maluszków. Ja zamówiłam sobie ubranka w rozmiarze 68 na okres letni bo inne będę
miała od bratowej i siostry.
A w poniedziałek w lidlu akcja na jesień dla starszych maluszków - u nas też kolejki
od 7.00 i raczej jak przyjadę później to nic nie będzie a szkoda w zeszłym roku
kupiłam córce kozaki zimowe i byłam baardzo zadowolona. Ale teraz nie będę z
brzuszkiem się poświęcać.
Pozdrawiam Was i milego dzionka.
Niunia86, kasss, Scarlett2014, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Hej mamuśki Dorka na pewno wszystko jest ok. A z tym zusem to jakieś jaja no bez przesady jakim prawem wstrzymują wypłaty? Nie wiem hak reszta dziewczyn ale rubi udziela się na różowej stronie wiec pewnie wszystko dobrze też się zastanawiam co z Joanna miejmy nadzieje ze wszystko dobrze u niej i u innych dziewczyn
Bella też planowałam jechać do Częstochowy jeszcze przed usg genetycznym ale maz ma tylko co druga niedziele wolna i ciężko coś planować moze przed polowkowym się uda;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 10:48
bella82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny gratuluje pieknych brzuszkow, sliczne zdjecia.
Dorka na tym etapie tez bym sie nie przejmowala. Na ostatniej wizycie lekarz mi nawet nie zwazyl malucha. Powiedzial, ze od 20tego tc jest to miarodajne.
Ja dzis leze bo mialam klucia w szyjce i tak mi jakos dziwnie. Boje sie ze znowu pojawi sie krew. Wole wiec polezecDorka1979 lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyMadzik82 wrote:Na ostatniej wizycie lekarz mi nawet nie zwazyl malucha. Powiedzial, ze od 20tego tc jest to miarodajne.
Mój lekarz powiedział dokładnie to samo. Że na tym etapie każde dziecko rozwija się indywidualnie i nie ma sensu mierzyć malucha i się stresować.
Powiedział, że dopiero na połówkowym wszystko posprawdzamy ale i wtedy nie należy się porównywać
Endi fajnie, że się odezwałaś. Czy ZUS jakoś uzasadnia wstrzymanie wypłaty? Mam "przyjemność" czasami kontaktować się z ZUSem w ramach obowiązków służbowych i wiem, że bywa trudno. Ogółem sprawy z nimi są do wygrania ale jest to często czasochłonne i stresujące.
Odpoczywaj MadzikMadzik82 lubi tę wiadomość
-
HEJ DZIEWCZĘTA
u nas nerwowy poranek bo z małą przysnęłyśmy troche i trzeba było się sprężać do przedszkola płaczu było troche ale jakoś poszło
konwalianka u nas noc już lepiej może ze 3 razy zakasłała przynajmniej tyle słyszałam tylko więc jak na razie dexa piko daje rade
my jutro na parapetówke jedziemy do znajomych czwartą z rzędu i ostatnią na razie nastepne 2 soboty mamy imprezki na urodzinki w warszawce
jak mogłam pic to jakoś tyle imprez nie było he he a teraz aby wracam po imprezach a na drugi dzien umieram na ból głowy ja a nie mąż nie wiem jak to możliwe że on pije a mnie potem głowa bolikonwalianka lubi tę wiadomość
-
a ja dopiero teraz zauważyłam że dziennik belly pokazuje Jesteś w 18 tygodniu ciąży
(17 tyg. i 3 dni)
Miesiąc: 5
Trymestr: 2
a ja sie zatrzymałam na 4 miesiącuNiunia86, kasss, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość