Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.
Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.
Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Endi może ty nie planowałaś ale dziewczyny robią też tak że dowiadują sie że są w ciaży i "załatwiają" sobie pracę u znajomycch np żeby mieć świadczenia w ciąży i macierzyński a nieraz same sobie opłacają zus na początku żeby tylko mieć umowę a potem ida na l4 sama zresztą zanm pare takich dziewczym
dlatego 2 miesiące pracy i l4 to dla nich od razu podejrzana sprawaDorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEndi84 wrote:Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.
Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.
Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.
To już wszystko jasneznam takie sytuacje i takie zagrywki ZUSu
dla Zusu jest podejrzane, że zaraz po zatrudnieniu zaszłaś w ciąże czyli myślą, że zakład pracy tj. np. szef to Twój znajomy i zatrudnił Cię żebyś miała zasiłek. Bardzo możliwe, że wezwą do wyjaśnienia i Ciebie i Twoje pracodawcę. Być może Twój pracodawca będzie musiał przedstawić Twoje akta osobowe, wyciągi potwierdzające czy dostawałaś wynagrodzenie. No i jeśli będą Was "przesłuchiwać" to porównają czy mówicie to samo.
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
noa8 wrote:Czesc dziewczyny
Dziewczyny ktore posiadaja doopler, za kazdym razem latwo wylapujecie tetno??
noa8 ja czasami muszę poszukać bo dzidziuś na tym etapie jest bardziej ruchliwy i ostatnio latałam po tym brzuchu jak nie wiem bo Lena mi się przekręcała i co chwila tętno słyszałam w innym miejscu. No i też muszę troszkę skórę naciągnąć w góre bo mam małe sadełko a wiadomo,że im mniej tłuszczyku tym tętno jest lepiej słyszalne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:57
-
Sylwia super gratuluje już 5 miesiaca u mnie zaczyna sie za tydz jej ale ten czas leci a pamiętam jak nie dawno sie dowiedziałam .
Madzik odpoczywaj jesli przy małym dziecku to w ogole mozliwe;)
dziewczyny od dwuch dni przed snem mam twardy brzuch rano jest już ok czy to normalne? wczoraj też czułam pukanie w brzuchu chyba faktycznie maluszek daje o sobie znac ale jakos nie moge uwierzyć że to jest to;)MamaAdasia, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Mmarina wrote:No wlasnie, ja przynajmniej mam ten plus ze prowadze firmę juz ponad 3 lata. Tylko skladki podniosłam ale moze się nie przyczepia bo ksiegowa nad wszystkim czuwa i jest z nimi w stalym kontakcie
u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystneDorka1979 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny :* super ze u was wszystko okej
życzę nudnych ciąż
U mnie powoli tez się układa jeszcze chwila i zaczynamy starania znowu
Zazdroszczę wam że już jesteście na półmetku3majcie się ciepło :*
Zostane z wami do końcanoa8, madziutek 23, sylwia85, Mmarina, Niunia86, Madzik82, MamaAdasia, magda91, MoniaP, Emartea, konwalianka, czekaja, Emily83, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Aniu dziekujemy
zycze Ci wszystkiego co najlepsze i czekamy na wspaniale wiesci od Ciebie.. Nasze maluszki beda z jednego roku tylko twoj pare miesiecy mlodszy, wierze ze tak bedzie!!
madziutek 23, anka418, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
sylwia85 wrote:u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystne
no to jestes w jeszcze lepszej sytuacji no ja juz placilam po 1100 i w czerwcu podniosłam na jeszcze wyższy. No ale przecież mi wolnoDorka1979 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, witam się z Wami w nowym 17 już tygodniu
Dziś mnie dzieciaczki porządnie wymęczyły na praktykach w przedszkolu, ale i tak są kochane
W poniedziałek mam wizytę razem z USG więc może dowiem się kto tam u mnie przesiaduje w brzuszku
Ja również na wieczór mam jakby twardy brzuch, a rano miękki. W ogóle wieczorem czuje się kiepsko, boli mnie brzuch, jak by się rozciągał i jak by mi kamień ciążyłMamaAdasia, magda91, Niunia86, kasss, czekaja, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Anka418 fajnie że do nas zaglądasz widać że jesteś silna my tu wszyskie trzymamy kciuki za Ciebie i reszte dziewczyn;) na pewno szybko uda wam sie i zobaczysz dwie kreski na świeta wierze w to trzymamy kciuki;) kiedy możecie wznowić starania?
czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyPo listopadowym cyklu
wiec może dwie kreski pod choinkę?
strasznie się boje żeby było ok ale nie mam na to wpływu niestety
tutaj u was taka miła atmosfera aż chce się być
MamaAdasia, Madzik82, noa8, konwalianka, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Witam i ja,
Dziś Belly pokazuje mi 5 ty miesiąc i zaczęłam 18 tydzień
Aniu, trzymam mocno kciuki za WAS
kasss, magda91, Scarlett2014, noa8, Emartea, Madzik82, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny witamy się z wami w 15 tygodniu
zrobiłam zdjęcie brzuszka mało ciążowe go jeszcze ale wstawię dzisiaj jak będę na komputerze bo teraz pisze z tel. Ale pomóżcie mi jak mam wstawić ????
Aniu tez trzymam kciuki napewno się uda;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:46
kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykasss wrote:Uda sie uda zobaczysz zasłużyłaś sobie na to;) myślałam że po samoistnym poronieniu wcześniej mozecie zacząć ale zleci szybko zobaczysz;) a wiesz może co u Anulki widziałam że usunęła konto?
Nie mam pojęcia co z nią... pisała ze jest ok i nagle zniknęła. Może musi odpocząć? W październiku po kolejnym cyklu chciałabym iść do lekarza i zapytać czy juz mogę zacząć staraniawiec może juz za miesiąc zaczniemy
nie chce nic na wariata, chciałabym spokojnie i bez stresu zacząć ciążę
musze się do niej psychicznie przygotować
MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość