X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.

Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.

Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi może ty nie planowałaś ale dziewczyny robią też tak że dowiadują sie że są w ciaży i "załatwiają" sobie pracę u znajomycch np żeby mieć świadczenia w ciąży i macierzyński a nieraz same sobie opłacają zus na początku żeby tylko mieć umowę a potem ida na l4 sama zresztą zanm pare takich dziewczym

dlatego 2 miesiące pracy i l4 to dla nich od razu podejrzana sprawa

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja przynajmniej mam ten plus ze prowadze firmę juz ponad 3 lata. Tylko skladki podniosłam ale moze się nie przyczepia bo ksiegowa nad wszystkim czuwa i jest z nimi w stalym kontakcie

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.

Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.

Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.

To już wszystko jasne :) znam takie sytuacje i takie zagrywki ZUSu :/ dla Zusu jest podejrzane, że zaraz po zatrudnieniu zaszłaś w ciąże czyli myślą, że zakład pracy tj. np. szef to Twój znajomy i zatrudnił Cię żebyś miała zasiłek. Bardzo możliwe, że wezwą do wyjaśnienia i Ciebie i Twoje pracodawcę. Być może Twój pracodawca będzie musiał przedstawić Twoje akta osobowe, wyciągi potwierdzające czy dostawałaś wynagrodzenie. No i jeśli będą Was "przesłuchiwać" to porównają czy mówicie to samo.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Czesc dziewczyny ;)

Dziewczyny ktore posiadaja doopler, za kazdym razem latwo wylapujecie tetno??

noa8 ja czasami muszę poszukać bo dzidziuś na tym etapie jest bardziej ruchliwy i ostatnio latałam po tym brzuchu jak nie wiem bo Lena mi się przekręcała i co chwila tętno słyszałam w innym miejscu. No i też muszę troszkę skórę naciągnąć w góre bo mam małe sadełko a wiadomo,że im mniej tłuszczyku tym tętno jest lepiej słyszalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:57

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super gratuluje już 5 miesiaca u mnie zaczyna sie za tydz jej ale ten czas leci a pamiętam jak nie dawno sie dowiedziałam .
    Madzik odpoczywaj jesli przy małym dziecku to w ogole mozliwe;)
    dziewczyny od dwuch dni przed snem mam twardy brzuch rano jest już ok czy to normalne? wczoraj też czułam pukanie w brzuchu chyba faktycznie maluszek daje o sobie znac ale jakos nie moge uwierzyć że to jest to;)

MamaAdasia, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    No wlasnie, ja przynajmniej mam ten plus ze prowadze firmę juz ponad 3 lata. Tylko skladki podniosłam ale moze się nie przyczepia bo ksiegowa nad wszystkim czuwa i jest z nimi w stalym kontakcie

u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystne

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* super ze u was wszystko okej :) życzę nudnych ciąż ;)
    U mnie powoli tez się układa jeszcze chwila i zaczynamy starania znowu :)
    Zazdroszczę wam że już jesteście na półmetku :) 3majcie się ciepło :*
    Zostane z wami do końca ;)

noa8, madziutek 23, sylwia85, Mmarina, Niunia86, Madzik82, MamaAdasia, magda91, MoniaP, Emartea, konwalianka, czekaja, Emily83, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziekujemy ;) zycze Ci wszystkiego co najlepsze i czekamy na wspaniale wiesci od Ciebie.. Nasze maluszki beda z jednego roku tylko twoj pare miesiecy mlodszy, wierze ze tak bedzie!!

madziutek 23, anka418, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystne

no to jestes w jeszcze lepszej sytuacji no ja juz placilam po 1100 i w czerwcu podniosłam na jeszcze wyższy. No ale przecież mi wolno

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z Wami w nowym 17 już tygodniu :)
    Dziś mnie dzieciaczki porządnie wymęczyły na praktykach w przedszkolu, ale i tak są kochane <3

W poniedziałek mam wizytę razem z USG więc może dowiem się kto tam u mnie przesiaduje w brzuszku :)

Ja również na wieczór mam jakby twardy brzuch, a rano miękki. W ogóle wieczorem czuje się kiepsko, boli mnie brzuch, jak by się rozciągał i jak by mi kamień ciążył :)

MamaAdasia, magda91, Niunia86, kasss, czekaja, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 fajnie że do nas zaglądasz widać że jesteś silna my tu wszyskie trzymamy kciuki za Ciebie i reszte dziewczyn;) na pewno szybko uda wam sie i zobaczysz dwie kreski na świeta wierze w to trzymamy kciuki;) kiedy możecie wznowić starania?

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po listopadowym cyklu :) wiec może dwie kreski pod choinkę? :) strasznie się boje żeby było ok ale nie mam na to wpływu niestety :) tutaj u was taka miła atmosfera aż chce się być :)

MamaAdasia, Madzik82, noa8, konwalianka, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja tez trzymam kciuki za lutowe aniolkowe mamusie... ;* na szczescie u nas juz dawno nie bylo zlych wiesci, wszystkie maluszki daja rade... ;)'

anka418, noa8, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Dziś Belly pokazuje mi 5 ty miesiąc i zaczęłam 18 tydzień :)

Aniu, trzymam mocno kciuki za WAS :)

kasss, magda91, Scarlett2014, noa8, Emartea, Madzik82, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy się z wami w 15 tygodniu :) zrobiłam zdjęcie brzuszka mało ciążowe go jeszcze ale wstawię dzisiaj jak będę na komputerze bo teraz pisze z tel. Ale pomóżcie mi jak mam wstawić ????

Aniu tez trzymam kciuki napewno się uda;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:46

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda sie uda zobaczysz zasłużyłaś sobie na to;) myślałam że po samoistnym poronieniu wcześniej mozecie zacząć ale zleci szybko zobaczysz;) a wiesz może co u Anulki widziałam że usunęła konto?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, wchodzisz na http://pl.tinypic.com/ i wstawiasz link ....[IMG][/img]

Justyska89 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MamaAdasia wstawię później pochwale się mimo że jeszcze malutki :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Uda sie uda zobaczysz zasłużyłaś sobie na to;) myślałam że po samoistnym poronieniu wcześniej mozecie zacząć ale zleci szybko zobaczysz;) a wiesz może co u Anulki widziałam że usunęła konto?

Nie mam pojęcia co z nią... pisała ze jest ok i nagle zniknęła. Może musi odpocząć? W październiku po kolejnym cyklu chciałabym iść do lekarza i zapytać czy juz mogę zacząć starania :) wiec może juz za miesiąc zaczniemy :) nie chce nic na wariata, chciałabym spokojnie i bez stresu zacząć ciążę :) musze się do niej psychicznie przygotować :)

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ