X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Endi84 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.

Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.

Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdc2n0ae5za2r0h.png

• sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi może ty nie planowałaś ale dziewczyny robią też tak że dowiadują sie że są w ciaży i "załatwiają" sobie pracę u znajomycch np żeby mieć świadczenia w ciąży i macierzyński a nieraz same sobie opłacają zus na początku żeby tylko mieć umowę a potem ida na l4 sama zresztą zanm pare takich dziewczym

dlatego 2 miesiące pracy i l4 to dla nich od razu podejrzana sprawa

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ja przynajmniej mam ten plus ze prowadze firmę juz ponad 3 lata. Tylko skladki podniosłam ale moze się nie przyczepia bo ksiegowa nad wszystkim czuwa i jest z nimi w stalym kontakcie

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endi84 wrote:
    Z tego co się orientuje to chodzi o to, że pracowałam w firmie 2 miesiące i zaszłam w ciążę. Teraz sprawdzają zasadność mojego świadczenia i kondycję mojej firmy.

Trochę to dziwne bo ja nie poszłam l4 chorobowe tylko jestem w ciąży!!!!! Tego raczej się nie planowałam.

Z drugiej strony wiem, że takie procedury mają miejsce w Zusie więc na razie cierpliwie czekam.

To już wszystko jasne :) znam takie sytuacje i takie zagrywki ZUSu :/ dla Zusu jest podejrzane, że zaraz po zatrudnieniu zaszłaś w ciąże czyli myślą, że zakład pracy tj. np. szef to Twój znajomy i zatrudnił Cię żebyś miała zasiłek. Bardzo możliwe, że wezwą do wyjaśnienia i Ciebie i Twoje pracodawcę. Być może Twój pracodawca będzie musiał przedstawić Twoje akta osobowe, wyciągi potwierdzające czy dostawałaś wynagrodzenie. No i jeśli będą Was "przesłuchiwać" to porównają czy mówicie to samo.

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Czesc dziewczyny ;)

Dziewczyny ktore posiadaja doopler, za kazdym razem latwo wylapujecie tetno??

noa8 ja czasami muszę poszukać bo dzidziuś na tym etapie jest bardziej ruchliwy i ostatnio latałam po tym brzuchu jak nie wiem bo Lena mi się przekręcała i co chwila tętno słyszałam w innym miejscu. No i też muszę troszkę skórę naciągnąć w góre bo mam małe sadełko a wiadomo,że im mniej tłuszczyku tym tętno jest lepiej słyszalne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 11:57

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia super gratuluje już 5 miesiaca u mnie zaczyna sie za tydz jej ale ten czas leci a pamiętam jak nie dawno sie dowiedziałam .
    Madzik odpoczywaj jesli przy małym dziecku to w ogole mozliwe;)
    dziewczyny od dwuch dni przed snem mam twardy brzuch rano jest już ok czy to normalne? wczoraj też czułam pukanie w brzuchu chyba faktycznie maluszek daje o sobie znac ale jakos nie moge uwierzyć że to jest to;)

MamaAdasia, Madzik82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    No wlasnie, ja przynajmniej mam ten plus ze prowadze firmę juz ponad 3 lata. Tylko skladki podniosłam ale moze się nie przyczepia bo ksiegowa nad wszystkim czuwa i jest z nimi w stalym kontakcie

u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystne

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :* super ze u was wszystko okej :) życzę nudnych ciąż ;)
    U mnie powoli tez się układa jeszcze chwila i zaczynamy starania znowu :)
    Zazdroszczę wam że już jesteście na półmetku :) 3majcie się ciepło :*
    Zostane z wami do końca ;)

noa8, madziutek 23, sylwia85, Mmarina, Niunia86, Madzik82, MamaAdasia, magda91, MoniaP, Emartea, konwalianka, czekaja, Emily83, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziekujemy ;) zycze Ci wszystkiego co najlepsze i czekamy na wspaniale wiesci od Ciebie.. Nasze maluszki beda z jednego roku tylko twoj pare miesiecy mlodszy, wierze ze tak bedzie!!

madziutek 23, anka418, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    u mnie podobnie 2 lata działalności mi mineło w czerwcu i musiałam przejść i tak na większy zus a ze już wiedziałam że jestem w ciąży o czym zus wiedzieć nie musi to sobie podniosłam składki na bardziej korzystne

no to jestes w jeszcze lepszej sytuacji no ja juz placilam po 1100 i w czerwcu podniosłam na jeszcze wyższy. No ale przecież mi wolno

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam się z Wami w nowym 17 już tygodniu :)
    Dziś mnie dzieciaczki porządnie wymęczyły na praktykach w przedszkolu, ale i tak są kochane <3

W poniedziałek mam wizytę razem z USG więc może dowiem się kto tam u mnie przesiaduje w brzuszku :)

Ja również na wieczór mam jakby twardy brzuch, a rano miękki. W ogóle wieczorem czuje się kiepsko, boli mnie brzuch, jak by się rozciągał i jak by mi kamień ciążył :)

MamaAdasia, magda91, Niunia86, kasss, czekaja, bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka418 fajnie że do nas zaglądasz widać że jesteś silna my tu wszyskie trzymamy kciuki za Ciebie i reszte dziewczyn;) na pewno szybko uda wam sie i zobaczysz dwie kreski na świeta wierze w to trzymamy kciuki;) kiedy możecie wznowić starania?

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po listopadowym cyklu :) wiec może dwie kreski pod choinkę? :) strasznie się boje żeby było ok ale nie mam na to wpływu niestety :) tutaj u was taka miła atmosfera aż chce się być :)

MamaAdasia, Madzik82, noa8, konwalianka, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu ja tez trzymam kciuki za lutowe aniolkowe mamusie... ;* na szczescie u nas juz dawno nie bylo zlych wiesci, wszystkie maluszki daja rade... ;)'

anka418, noa8, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja,

Dziś Belly pokazuje mi 5 ty miesiąc i zaczęłam 18 tydzień :)

Aniu, trzymam mocno kciuki za WAS :)

kasss, magda91, Scarlett2014, noa8, Emartea, Madzik82, czekaja, bella82, Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny witamy się z wami w 15 tygodniu :) zrobiłam zdjęcie brzuszka mało ciążowe go jeszcze ale wstawię dzisiaj jak będę na komputerze bo teraz pisze z tel. Ale pomóżcie mi jak mam wstawić ????

Aniu tez trzymam kciuki napewno się uda;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 13:46

kasss, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uda sie uda zobaczysz zasłużyłaś sobie na to;) myślałam że po samoistnym poronieniu wcześniej mozecie zacząć ale zleci szybko zobaczysz;) a wiesz może co u Anulki widziałam że usunęła konto?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyśka, wchodzisz na http://pl.tinypic.com/ i wstawiasz link ....[IMG][/img]

Justyska89 lubi tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MamaAdasia wstawię później pochwale się mimo że jeszcze malutki :)

MamaAdasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Uda sie uda zobaczysz zasłużyłaś sobie na to;) myślałam że po samoistnym poronieniu wcześniej mozecie zacząć ale zleci szybko zobaczysz;) a wiesz może co u Anulki widziałam że usunęła konto?

Nie mam pojęcia co z nią... pisała ze jest ok i nagle zniknęła. Może musi odpocząć? W październiku po kolejnym cyklu chciałabym iść do lekarza i zapytać czy juz mogę zacząć starania :) wiec może juz za miesiąc zaczniemy :) nie chce nic na wariata, chciałabym spokojnie i bez stresu zacząć ciążę :) musze się do niej psychicznie przygotować :)

MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ