X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Już na wszystkich zdjęciach widać ja też mam niedoczynnośc a przed ciążą sprawdzałam i tsh było w normie. ciekawe kiedy ja bede miec polowkowe dowiem sie dipiero na wizycie 8.10. dziewczyny a wszystkie robiłyście badanie na cytomegalie bo pierwszy gin dał mi liste badan i tam jest ale drugi powiedział że nie jest to obowiazkowe i moge zrobic na własna ręke i już nie wiem sama?
    ja miałam to badanie, lekarz też powiedział, że jak chce ale stwierdziłam, że zrobię...

Dorka1979 lubi tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 fajnie :) ja dalej czekam :( ale doczekam sie wkoncu i wszystkie sie doczekamy takich kopniakow ze czasem beda bolec :)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    a teraz ogladam spodnie ciazowe na allegro. ktoras z was ogladala wczoraj''przyjaciolki''????

ja też zaczęłam oglądać ten serial:)

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    kasss ja tez ogladam ale wczoraj byl momet ze ta zuza byla w takich fajnych ogrodnczkach i chyba spodobaly mi sie ogrodniczki ciazowe heh al nic nciekawego nie ma na allegro
    Mnie jakos nie przekonały ale moze znajdziesz coś dla siebie
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ogrodniczki+ci%C4%85%C5%BCowe&search_scope=category-78013&bmatch=s0-moda-0922
    Sarah to dobrze ze już czujesz ruchy może z łożyskiem też ok pewnie dowiesz sie na nastepnej wizycie

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Mnie jakos nie przekonały ale moze znajdziesz coś dla siebie
    http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=ogrodniczki+ci%C4%85%C5%BCowe&search_scope=category-78013&bmatch=s0-moda-0922
    Sarah to dobrze ze już czujesz ruchy może z łożyskiem też ok pewnie dowiesz sie na nastepnej wizycie
    podobno jak łożysko nisko osadzone na ścianie przedniej to nie czuć dlugo ruchów nawet tych późniejszych, a ja je odczuwam i to wyżej niż mialam w 12 tyg te łożysko,stwierdzilam ze się podnosi bo czuje dziecko nad miejscem gdzie majtki się kończą :)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nic ciekawego na allegro nie ma żebym kupiła bym musiała znaleźć identyczne jak w filmie:) puki co zamówiłam sobie 2 pary legginsow

• Emartea Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ciężko nadrobić wszystko po dwóch dniach nieobecności. Gratuluje wszystkim, które poznały w tym czasie płeć swoich maluszków i poczuły ruchy. Zaczynam się stresować bo u mnie nadal nic mimo, że to już 18 tc
    A do wizyty jeszcze ponad 2 tygodnie. Wiem, że poczuć ruchy mozna nawet dopiero ok 21 tc, ale wcale mnie to nie pociesza. Staram się myśleć rozsądnie i pozytywnie, ale coraz częściej mi nie wychodzi.

Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wreszcie jestes! Nie marrw sie, ja polowkowe bede miala jeszcze pozniej bo dopiero w 23tc. Moj. Lekarz mowi ze najlepiej wtedy wszystko widac.

MartaM jezeli chcesz pracowac do konca 7ego miesiaxa to luz... Pracodawca placi za piwrwszy miesiac, potem zus tylko raz Ci zaplaci wiec sie nie wyrobia z kontrola przed porodem. Na macierzynskim nie powinni Cie juz scigac.

Piekne brzuszki macie :)

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja jestem bardzo zdołowana.. dziś byłam z pierwordnym na testach skórnych i..
    bardzo kiepsko, jak sie okazało nie dość, że mąż to i ja na nich byłam..a miałam się nie stresować, Tymek oczywiście przeżył to bardzo :( nie wiem czy to był też wynik samych testów i tych alergenów (raptem każdego 1 kropla - 12 alergenów), ale konieczne było podanie wziewów w gabinecie zabiegowym, bo bardzo zaczął się dusić :( czyli chujnia z grzybnią..
    same testy tez kiepsko, cytuję: "jak na 3 letnie dziecko - odczyny bardzo mocne" a najgorsze, że przez najbliższe 2 lata nic nie możemy zrobić poza.. łagodzeniem ew. skutków ;/ od dziś oczywiście na lekach, a od grudnia wziewy :(( no podłamałam się, nie spodziewałam się, że będzie aż tak źle, niemal na każde drzewo ma alergię, a na brzozy, to aż łapały się za głowę.. i jak tu się nie martwić?? mówię Wam, oddam każde pieniądze za zdrowe dziecko, wiec dla mnie frazes" wszystko jedno co, ważne, aby zdrowe" jest najważniejsze na świecie! z każdą chorobą Tymka ucieka część mnie i ryczę po nocach..

Rubi, nie przejmuj się wcale takim gadaniem, jest nas tu naprawdę sporo i czasem ciężko odpisać każdej, poza tym sama wiesz.. hormony ciążowe:P
    ja usg mam 21 października, więc dzień po Tobie

Emartea - ja wogóle jestem zdziwiona,że tyle z nas już wie czego się spodziewa..nie wiem ale w I ciąży nawet sie nie dopytywałam przed usg połówkowym, bo było powiedziane, ze na tym usg się potwierdza płeć.. zatem - głowa do góry!

i co ja miałam.. piękny brzuszek.. ale wam zazdroszczę braku tych dodatkowych kilogramów :)

Rubi, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Rubi Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, nie wiem czy moje info są aktualne ale kiedyś słyszałam, że te testy w późniejszym okresie dzieciństwa ulegają poprawie....a czemu nie możecie 2 lata nic zrobić?;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    konwalianka, nie wiem czy moje info są aktualne ale kiedyś słyszałam, że te testy w późniejszym okresie dzieciństwa ulegają poprawie....a czemu nie możecie 2 lata nic zrobić?;/
    bo odczulanie można przeprowadzić od 5 roku życia a on ma 3.. no i wiem, że może z czegoś wyrosnąć, ale..nie z takich odczynów, nie z wszystkich.. lekarka nie pozostawiła złudzeń, teraz trzeba walczyć, aby astma dziecięca nie zamieniła się w nabytą, wiec zostaje nam tylko nieco osłabić wpływ alergenów, ale to takie "przykrycie" prawdziwego problemu, który pozostanie, jak tykająca bombka :(

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny, dzisiaj jedna z ciotek zapytała mnie czemu ona się od innych dowiaduje, że już wiemy, że będą chłopaki, myślałam, że padnę! Mówię, jej, że może coś źle zrozumiała, a ta mówi, że nie bo ciotka X i ciotka Y też jej to mówiły, że mają być dwa chłopaki...... brak słów, co ci ludzie nie wymyślą, byle klepać chyba.... trochę się wkurzyłam, nic takiego nie mówiłam nikomu, ciągle każdemu powtarzam, że nie wiemy co będzie, że za miesiąc czy dwa się dowiemy jak dzidziusie zechcą pokazać...

miałyście podobne sytuacje teraz lub w poprzednich ciążach??

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka, dzieci to cud najwspanialszy na świecie, ale niestety jak nie są zdrowe, to jest ciężko rodzicom, ja się bardzo obawiam tego, wiadomo, że bliźniaki mają większe ryzyko różnych wad itd itp
    a jak coś np boli nasze dziecko, to wolałybyśmy, żeby się tak dało, żeby w zamian nas coś bolało...

współczuję ci bardzo i twojemu synkowi, chociaż pewnie bardziej ty cierpisz z powodu jego choroby

konwalianka, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie ponownie :-)
    Pocahontas nie stresuj sie, ludzie jak nie maja swojego zycia to sa ciekawi co u innych ;-)
    u mnie na szczescie naprawde niewiele osob wie o ciazy, wiec nie mam takiego problemu. u mnie nawet tesciowa nie wie i 2gi brat... mi sie na razie nie spiszy z rozpowiadaniem, jak dla mnie to wiedza wszyscy ktorym chcialam powiedziec i z reszta mi sie nie spieszy :-)
    u mnie rodzina dowie sie na 1.11 bo juz bedzie widac brzuch jak pojedziemy na groby.
    a powiedzcie jesli macie facebooka dzielilyscie sie juz ta informacja na forum?

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    bo odczulanie można przeprowadzić od 5 roku życia a on ma 3.. no i wiem, że może z czegoś wyrosnąć, ale..nie z takich odczynów, nie z wszystkich.. lekarka nie pozostawiła złudzeń, teraz trzeba walczyć, aby astma dziecięca nie zamieniła się w nabytą, wiec zostaje nam tylko nieco osłabić wpływ alergenów, ale to takie "przykrycie" prawdziwego problemu, który pozostanie, jak tykająca bombka :(

Kochana wspolczuje ale mysl pozytywnie, macie jeszcze tyle czasu medycyna idzie do przodu moze sie jeszcze wiele zmienic.

konwalianka, MamaAdasia lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka418 wrote:
    Hej dziewczyny :* super ze u was wszystko okej :) życzę nudnych ciąż ;)
    U mnie powoli tez się układa jeszcze chwila i zaczynamy starania znowu :)
    Zazdroszczę wam że już jesteście na półmetku :) 3majcie się ciepło :*
    Zostane z wami do końca ;)

Anka super, ze z nami jestes! trzymam kciuki z calych sil :-*

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalia trzymam kciuki za synka, a powiedz mi nie da się jakiegos podania napisać albo coś zrobić żeby przyśpieszyli to sanatorium?

Pocahontas u mnie nikt nie plotkuje na temat płci, tylko rodzice ciągle dopytują czy już wiadomo i kiedy będzie wiadomo. :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem troche w szoku i zaczynam sie stresowac tym ZUS-em, bo u mnie sytuacja jest taka, ze zaczelam prace a 5tyg pozniej poszlam juz na zwolnienie... ja jak na razie nie mam problemow z wyplata, nawet mam ja na koncie wczesniej niz na poczatku. u mnie wyplaca pracodawca, bo firma dosc duza.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 ja jestem na trzecim zwolnieniu, w sumie jestem na L4 od 6 sierpnia i do tej pory nie wypłacili mi kasy. A wypłatę drugiego zwolnienia mi wstrzymali bo rzekomo nie zastali mnie w domu w czasie kontroli. A ja się pytam w takim razie gdzie kasa chociaż za pierwsze zwolnienie. Zus to jakaś paranoja. Co miesiąc płacę im taką kasę za siebie i za pracowników a oni teraz maja mnie w poważaniu.

• Kasha Autorytet

Wysłany: 26 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale jak będziesz mogła zajedź do Gdańska. Jest tutaj specjalistyczny zakład (szpital, przychodnia) jeśli chodzi o uczulenia i astmę. Jest zaje ... fajny. Lekarze i pielęgniarki mają ogromny staż i znają się na rzeczy. Ja miałam jedno i drugie, swoje w szpitalach przeleżałam, ale i zaleczyli mi alergie. Całe leczenie trwało łącznie 5 lat, ale się udało. Nie mam żadnych objawów astmy i alergii od 15 lat ponad.

http://www.szpitalpolanki.pl/poradnia_alergologiczna

Najlepiej jakbyś mogła się stawić osobiście do pani Krystyny Bławat. Kobieta anioł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2014, 18:50

konwalianka, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
‹‹ 382 383 384 385 386 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ