X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasha wrote:
    Emartea mam podobny. A już myślałam że w 18 tc jestem jedyną ze słonic :) Wiele z brzuchatek ma malutkie brzusie.
    Ładny brzusio

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Dorka wiem wiem tylko wiesz ze z zusem to nie ma dyskuscji. a pamietam ze pisałas ze dzialalnosc otowrzylas w sierpniu i od listopada czyli po 90 dniach wyczekiwania idziesz na l4. zus nigdy nie idzie kobieta na reke tylko zawsze robi problemy. chyba ze cos zle zrozumialam to mnie popraw:)
    Wszystko jest tak jak piszesz

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Dziewczyny a mam coś takiego ze nieraz mnie boli tak jakby kość w posladku czasem nie moge wstac macie coś takiego ???
    Od czasu do czasu tak mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8eff64c034c9.jpg a to moj bąbel ::)z przed trzech tyg :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85fb950d9d68.jpg teraz juz taki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:24

madziutek 23, kasss, bella82, MamaAdasia, nick nieaktualny, Niunia86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Od czasu do czasu tak mam
    Ja tez tak mam ;)

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy!
    Ostatnie badania krwi i moczu robiłam miesiąc temu, wtedy moje TSH wynosiło 1,813. Dziś dostałam wyniki nowych badań i mam TSH prawie 5!!!! Jak to jest możliwe? Żeby aż tyle mi ten poziom urósł? Bardzo się martwię, WYSOKI poziom przecież świadczy o niedoczynności tarczycy. Nie wiem co robić :(

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Dziewczyny pomocy!
    Ostatnie badania krwi i moczu robiłam miesiąc temu, wtedy moje TSH wynosiło 1,813. Dziś dostałam wyniki nowych badań i mam TSH prawie 5!!!! Jak to jest możliwe? Żeby aż tyle mi ten poziom urósł? Bardzo się martwię, WYSOKI poziom przecież świadczy o niedoczynności tarczycy. Nie wiem co robić :(

musisz brać większą dawkę euthyroxu, ja też mam co miesiąc kontrolować, bo teraz jest potrzebny i mi i dzieciom:)

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a lekarka powiedziałą, że po ciąży czy tam karmieniu może nie będę musiała w cale brać

relgj44jmw4925t7.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas wrote:
    musisz brać większą dawkę euthyroxu, ja też mam co miesiąc kontrolować, bo teraz jest potrzebny i mi i dzieciom:)

Większą dawkę? Ja w ogóle tego leku nie biorę, nigdy nie miałam zdiagnozowanej żadnej choroby tarczycy, tylko moja mama ma Hashimoto..

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Dziewczyny pomocy!
    Justi69 a bierzesz euthyrox czy nic ? ja przed ciąża miałam w normie a juz na poczatku 3.9 i to było duzo wiele dziewczyn tu ma nadczynność więc musisz jak najszybciej udać się do endokrynologa jesli nic nie bierzesz. na pewno wszystko bedzie dobrze w ciąży tsh skacze często dostaniesz leki i bedziesz kontrolowac raz w miesiącu

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 24 września 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Justi69 a bierzesz euthyrox czy nic ? ja przed ciąża miałam w normie a juz na poczatku 3.9 i to było duzo wiele dziewczyn tu ma nadczynność więc musisz jak najszybciej udać się do endokrynologa jesli nic nie bierzesz. na pewno wszystko bedzie dobrze w ciąży tsh skacze często dostaniesz leki i bedziesz kontrolowac raz w miesiącu

Nie biorę nic, ponieważ TSH zawsze miałam w normie, i nic u mnie nie zdiagnozowało, dlatego dzisiejsze wyniki mnie przeraziły.

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie było tak samo tylko na początku ciąży skoczyło a zawsze było w normie idz lepiej do lekarza on da ci skierowanie do endokrynologa i na pewno wszystko bedzie dobrze te leki sa bezpieczne w ciąży

nick nieaktualny, MamaAdasia lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juusti69 wrote:
    Nie biorę nic, ponieważ TSH zawsze miałam w normie, i nic u mnie nie zdiagnozowało, dlatego dzisiejsze wyniki mnie przeraziły.
    . TSH w ciąży wzrasta fizjologicznie, więc to normalne że masz skok. Ważne, żeby mieściło się w normach. A normy w ciąży są trochę inne, nieco wyższe. Jeśli masz jakieś wątpliwości to najlepszym źródłem informacji będzie twój lekarz.

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh w ciaży nie powinno przekroczyć 2.5
    krysti ja dopiero teraz załważyłam ze ty jesteś w 13tc a spory już masz brzuszek;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi idz do lekarza, na pewno cos Ci przepisze.
    a dziewczyny jak czesto badacie TSH? bo ja mialam na poczatku ciazy i bylo ok i juz mi lekarz nie kaze kontrolowac.

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,

Ja po wizycie u endo, moje TSH spadło do 2,12, także dalej mam brać Letrox 50, lekarz odkrył u mnie hashimoto. Mówił że będzie dobrze.

Justi, spokojnie, skontaktuj się z ginem, niech da Ci skierowanie do endokrynologa, ja też dopiero w ciąży dowiedziałam się o niedoczynności, co ciekawe w 1 szej ciąży nic nie miałam...

Oto mój brzusio 16t5d

1zquiyt.jpg

Piękne macie te brzuszki, i takie duże, ale u mnie jak i z małym wszystko się rozchodzi na boki...

Bellla, ja z racji odkrytej niedoczynności mam wizyty co 6-8 tygodni, dziś znów dostała skierowanie na te hormony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:34

nick nieaktualny, czekaja, bella82, kasss, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Emartea, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
    Szymuś 28.02.2015 3970g,56cm
    Adaś 09.06.2012 3800g,56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    tsh w ciaży nie powinno przekroczyć 2.5
    krysti ja dopiero teraz załważyłam ze ty jesteś w 13tc a spory już masz brzuszek;)
    Spory spory ale ja zawsze taka kluseczka waga moja 63 kg ,w tamtym tyg moje maleństwo mierzyło w piątek 48,8 mm .:) a jakie pozy robiło :) haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 14:37

• czekaja Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Adasie a ja patrzac na Twoj awatarek mam wrazenie ze znam cie z widzenia:)

Justi spokojnie. zbadaj jeszcze ft3 i ft4 jak one beda wporzadku to spokojnie:) tsh szaleje w ciazy:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja, chyba że spotkałyśmy sie nad morzem, bo mieszkam pod Wawą :)

Madzik82, ciesz się, jesteś laska, chciałabym mieć taką figurę, a brzunio jeszcze wyjdzie :)

Madzik82, czekaja lubią tę wiadomość

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
  • MamaAdasia Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha co do szkoły rodzenia, tak jak pisze Konwalianka jak przyjdzie ból, to człowiek nie myśli o oddychaniu itd.. chyba że jesteście wytrzymałe, znajoma rehabilitantka mówiła mi że dobrze jest zająć się czyms,np czytać książkę, odprężyć się, ja tak nie umiem, miałam bóle z każdej strony, z krzyża i z pleców, i wszystkie inne, a mój próg wytrzymałości na ból jest niski.. więc się darłam wniebogłosy, mi to pomagało... ale dla dziewczyn które pierwszy raz rodzą czemu nie, szkoła rodzenia to fajna zabawa.

U nas są nawet darmowe lekcje.

ijpbqtkf943tum5s.png
    2r8ranli9ms4cdi1.png
‹‹ 372 373 374 375 376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ