X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 24 km mam do szkoły rodzenia ale chyba będę chodziła bo wiele znajomych które rodziły w ostatnim czasie poleca

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    ja sama nie wiem, raz mysle, ze bede chodzic a pozniej zmieniam zdanie i uwazam, ze mi sie nie przyda ;-)

Ja mam dokładnie tak samo i zmieniam zdanie co chwilę :)

I dzień dobry wszystkim :)

bella82 lubi tę wiadomość

• Kasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Poranek słoneczny, ale mroźny jak przystało na 2 dzień jesieni.
    Widzę że to jednak czerwiec, a nie luty jest miesiącem miłości :) Coraz więcej Nas :p
    Co do szkoły rodzenia ... Mój A. twierdzi że nie ma sensu. A ja chyba się skuszę. Nie jestem ekspertem w tych sprawach.

Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja. Tradycyjnie wcześniej niż o 9 nie otwieram oczu dlatego dopiero Was doczytałam:)
    Ja też myśle o szkole rodzenia ale moja najbliższa chyba z 60km.... Mam nadzieje,że może znajde coś bliżej - oby!
    Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    A w ogóle to myślałam,że mam już fajny brzuszek ale jak patrze na wasze to Wy macie fajne a mojego prawie nie ma... :( Mam nadzieje,że w przeciągu 2-3 tyg coś wreszcie zacznie wystawać :)
    Miłego dnia. U mnie też słoneczko :D

bella82, magda91 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja prawie od poczatku łykam DHA, było dobre w momencie gdy rozwijał się poczatkowo płód ze względu na mózg, nie muisz przecież czekać aż skończysz te witaminy co mawz bo to tak czy siak jest osobna tabletka,dodatkowa nawet jak kupisz że jest w zestawie z witsminami to będziesz dwie łykać
    czyli teraz juz nie musze brac...kurde no to zawaliłam, gin mi nic nie kazała wiecej brac procz w pierwszym trymestrze femibion 1

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc..

dorka ja nie spalam ale nie mialam weny ;))

emartea jad dodaje na Tinypic . bo tam od razu widzisz co po kolei robic... ;) na koncu jak pokazuje Ci juz linki to wklejasz te z IMG do posta i tyle ;))

vanilia witaj... ;) przyda nam sie ktos ogarniajacy sprawy w temacie prawa ;))

ja chcialam jisc do szkoly rodzenia ale moj maz powiedzial ze on nie bedzie ze mna chodzil ilipa...;( chyba ze go jeszcze przekonam... ;))

Dorka1979 lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczęta

nadrobiłam zaległości z rana

Vanilia witaj też bym miała 2 pytanka

troche wam zazdroszcze wybierania wózków ja już mam to nawet staram sie nie oglądać teraz muszę tylko tablice rejestracyjną w nim wymienić bo zamówiliśmy na allegro z napisem "IGUSIA" i mąż domontował do wózka u nas małe miasteczko to każdy sie przyglądał a później widziałam co drugi wózek z taką tablicą he he
    teraz na nową trzeba będzie wymienić

Gratuluje udanych wizyt

ja do szkoły rodzenia sie nie wybieram bo i tak cesarka
    a nie wiem jak u was ale kuzynka jak chodziła do szkoły rodzenia darmowej kiedy już była na l4 to dostała opierdziel od swojej ginki że jak jest na zwolnieniu to ma siedzieć domu to sie doiedzcie czy na l4 można bo ja sie w temat nie zagłębiałam

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Blanka85 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja zdecydowanie bede chodzic do szkoly rodzenia... Czy jest tu moze dziewczyna z wielkopolski?
    Dha biore od samego poczatku po 4 kaps dziennie to wychodzi 1000mg taka ilosc zmniejsza ryzyko przedwczesnego porodu o prawie 70%. W badaniu bralo udzial okolo 7-8 tys kobiet... Dlatego ufam temu wynikowi... Wplywa tez dobrze na mozg i wzrok u dziecka

A z takich prywatnych spraw to chyba oszalalam... Chyba kupilam wczoraj mieszkanie!!! Znalazlam w jednej spoldzielni przetarg na duzo tansze mieszkanie 4 pokojowe (tansze o okolo 150tys) dlatego zlozylam wczoraj oferte za cene minimna jaka byla... Stwierdzilam jesli mi i malenstwu z brzuszka (Antosiowi)jest pisane to nam sie uda :) za ta najnizsza cene bo akurat nikt wiecej nie zlozy oferty ;) i Pani w spoldzielni po cichutku mi powiedziala ze nikt wiecej nie zlozyl i teraz spoldzielnia ma soe zebrac w piatek i maja zatwierdzac czy dopilnowalam wszystkich dokumentow w przetargu. Jesli tak to od piatku to mieszkanie bedzie moje ;) dam wam znac ;) teraz w planach mam zeby je wynajac a jak Antos zapragnie zamieszkac sam to bedzie to prezent na jego start w zyciu ;) oby tylko sie udalo :) jedno mieszkanie kupilam juz 4 lata temu i teraz wlasnie je wynajmuje ale 3 pokojowe i tak wlasnie mysle ze pewnie z tego bedzie moja emerytura...

Niunia86, bella82, Dorka1979, MamaAdasia lubią tę wiadomość

uwo9rjjga7fvv3l0.png
    17u93e5egkb8cm4p.png
    Aniołek [*] 6 tc 2018,
    Julia [*] 14 tc 2018
    MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
    Endometrioza
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek, nie męcz męża. Przy porodzie (jeżeli będzie) będzie miał tyle wrażeń, że i tak nie będzie pamiętał co tam w szkole rodzenia uczyli :-)

Sylwia, ale ciężarnym poleca się chodzenie do szkoły rodzenia to kiedy mają to robić jak nie na l4?? No chyba, że l4 leżące jest.
    Gdybym miała mieć cesarkę to też bym się zastanawiała czy iść do szkoły rodzenia czy nie. Tam uczą nie tylko oddechu, ale i karmienia, przewijania, pierwszej pomocy itd. No ale ty już masz z tym doświadczenie po pierwszym maleństwie, więc w twoim przypadku już chyba też bym nie szła.

madziutek 23 lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka85 wrote:
    A z takich prywatnych spraw to chyba oszalalam... Chyba kupilam wczoraj mieszkanie!!!
    ALE FAJNIE. Super inwestycja. Mnie niestety nie stać na drugie mieszkanie, ale jeśli miałabym taką możliwość to też bym tak zrobiła.

Blanka85, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki tradycyjnie z łóżka oglądając DDTVN konwalianka podziwiam cię ze juz tak działasz od rana szkoda małego ze dalej choruje ale taki okres teraz. Ja co do szkoły rodzenia też się zastanawiam też mam kawałek bo do Krakowa 25 km alecjeszcze zobaczę. Dziewczyny wsawiajcie zdjecia brzucholkow:-) do mnie też mama wczoraj mowi jej jaki ty masz juz brzuch ja miałam dopiero w 6 mc.
    Sylwia ty zaoszczędzisz trochę jak większość rzeczy masz po corci a ja nawet nie myślę ile kasy na to wszytko pójdzie
    nawet nie wiedziałam ze są takie tablice na wózek fajne;-)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty:-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kupowania rzeczy mam jakoś dziwnie nawet ostatnio do mojej kuzynki mówiłam ze dla mojego dziecka chciałabym wszystko nowe ładnie nie używane. Wiem ze tak można dużo zaoszczędzić ale nie wiem czy tak jest zawsze z pierwszym dzieckiem ze człowiek chce mu kupić wszystko najlepsze. Nawet cena jakoś nie gra roli znaczy w sumie gra ale nie zastanawiam się nad tym ile wydam bo aż się boje tego

• kasss Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blanka super trzymam kciuki żeby się udalo;-) trochę zazdroszczę nas nie stac nawet na jedno dla siebie czasami to nas za to obwiniam ze za miast na studia iść żeby mieć dobra prace to szybko chcieliśmy się usamodzielnić i oboje od 18 roku pracujemy
    Justyska ja też się boje i wole nie myśleć lidze na to ze rodzinka trochę pomoże a powiem wam dziewczynki ze ja pracowałam w restauracji i zawsze całe napiwki odkladalam do puszki i jeszcze w ciąży nie byłam a myślałam sobie te będą na wózek dla maluszka ci prawda do końca lipca tylko pracowałam ale odlozylam 1300zl ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:28

Blanka85, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mnie dziś naszło na spisanie swoich wspomnień. Pisze już od godziny i jestem w szoku ile naskrobałam. Dziwne scenariusze pisze dla nas życie.
    Zastanawiałyście się nad tym głębiej? Ile popełniłyście błędów w życiu, ile i jakie dobre decyzje podjęłyście? Co mogło pójść inaczej i czy byłoby lepiej?

O rany chyba na filozofię pójdę :)

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka super, mieszkanie to najlepsza inwestycja! gratuluje :-)
    ja sie zbieram i zaraz ide po jakies zakupki i bede gotowac rosolek bo mam ochote :-) a wczoraj lepilam z Rodzicami pierogi wiec obiad mam z glowy :-)
    ja nadal nie biore zadnych witamin, jedynie kwas foliowy. ..

Blanka85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kasss ja ci powiem tak u mnie w pracy jest tak ze jak ktoś jest na chorobowym ciazowym to zarabia więcej niż chodząc do pracy różnica jest kolosalna bo nawet 500 zł więcej ostatnio zarobiłam niz pracując i wszystko co mogę oszczędzam i tez juz mam odłożone 1400 zł na coś dla maluszka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2014, 10:33

• Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b4ytfa.jpg

bella82, Kasha lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 24 września 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooooooooooooooo ale się rozmiar zrobił!!!!!!!!!!!!! HA HA HA
    Dzięki Madziutek. Zaraz spróbuję pomniejszyć

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea przynajmniej dobrze cie widać heh ładny brzuszek :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka trzymam kciuki :) doskonała inwestycja.

Ja do zakupów mam pośrednie podejście - na pewnych rzeczach nie chcę oszczędzać (wózek, fotelik) ale nie wyobrażam sobie, żeby kupować markowe ubranka. I to nawet nie chodzi tylko o możliwości finansowe ale o bezsens (moim zdaniem) wydawania kupy kasy na coś w czym mały pochodzi miesiąc. Mam nadzieję, że uda mi się zachować taki rozsądek bo niestety czasami ponosi mnie na zakupach a potem żałuje :) Póki co nieźle radzę sobie jednak z pokusami zakupów dla siebie - bo z jednej strony wiem, że chcąc pracować i przetrwać zimę muszę zainwestować w garderobę ciążową ale choć miałam kilka pokus to póki co kupuje bardzo mało. Wolę coś zaoszczędzić dla malucha niż wydać na bluzkę z Happy Mum w której pochodzę 2 miesiące a która kosztuje 200 zł. Plan jest więc taki, kupiłam spodnie, legginsy i rajstopy ciążowe i na razie staram się na maksa wykorzystać obecną garderobę. Wiem jednak, że bez zakupu kurtki się nie obejdę ale choć kocham ładne rzeczy to poszukam czegoś zwykłego i też będzie :)

A w kwestii ubranek napiszę Wam co zawsze mówi moja przyjaciółka "dobrze, że mam syna bo w przypadku córeczki zbankrutowałabym na pewno" :) bo widzicie o ile ona potrafi odmówić sobie zakupy drugich spodni dla małego to nie wiem czy miałaby tyle samozaparcia jak widzę jak ogląda sukienki etc. :)

Blanka85 lubi tę wiadomość

‹‹ 369 370 371 372 373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ