WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion :) wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować :) naprawdę szczyt!

ja witaminy biorę odkąd spadła mi bardzo hemoglobina; biorę pregne plus

aa i ja z Tymkiem spałam do roku bo było to wygodne..nie miałam siły odkładac go do łóżka, ledwie na oczy widziałam..ani razu nie przygniotłam go ani nic, zresztą można kupić specjalne blokady dla rodziców (taki składający się z 3 ścian domek dla dziecka) nie pamiętam jak to się nazywa ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:21

czekaja, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja - cieszę się że na usg wszystko dobrze:)
    Ja witamin narazie nie biorę. Pewnie zacznę za jakiś czas te z dha brać bo to podobno ważny składnik. Albo bede pić tran z córką razem bo mam kupiony i trzeba go zużyć:) Poprzednio też brałam vitaminer z dha.

A ja od urodzenia spałam z Małą i powiem szczerze że nawet sie nie spodziewałam że bede taka czujna. Dosłownie na każde poruszenie, miałknięcie dziecka sie budziłam. Spałam na takim czuwaniu:) własnie żeby słyszeć i czuć. Zreszta nawet ją karmiłam przez sen bo nie chciało mi sie wstawać kilka razy w nocy i brać ja na karmienie i znów odkładać. Taka wygodna byłam:) mi to pasowało i jej też wiec ok. Mąż też sie na poczatku obawiał ze nie poczuje i ja przygniecie np. Ale sie to nie zdarzyło jeszcze:) Też uważam że co innego jak sie jest trzeźwym i kontroluje a co innego po pijaku. Może to był nieszczęśliwy wypadek akurat....

czekaja lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion :) wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować :) naprawdę szczyt!

hahahaha, rezerwacja imion! ale sie usmialam :-) przepraszam, domyslam sie jakie to wkurzajace ale o rezerwacji pierwszy raz slysze :-) boskie :-)

gosiaczek31, magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się uśmiałam z tym rezerwowaniem imion:) pierwszy raz coś takiego słyszę:) To już zdecydowanie przesada:) Konwalianka dobrze im powiedzieliście:)

Bella widzę że się powtórzyłyśmy w tym temacie:) Chyba taką samą myśl miałysmy czatając o tym:) Jej ludziom to sie głowach przewraca :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:30

bella82 lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, przyznam, że gdy to usłyszałam, to myślałam, ze padnę.. nie wierzyliśmy, a tu słysze: "bo Natalia powiedziała, abyście nie nazywali chłopca Jan bo ona chce"; udławiłam się herbatą a P zacząl się śmiać:) zapytał, czy to taki żart, to teściowa w nerwach - no skąd! itd..nie chce mi się tego teraz odtwarzać, ale żałosne i śmieszne to było ..ech

bella82, gosiaczek31, magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie biore witamin ale od 5msc zaczne juz brac ..

MamaAdasia zaciekawila mnie tymi witaminkami vitaminer +DHA , jestem ciemna w tym temacie wiec chetnie skorzystam z rad doswiadczonej mamy ;-)

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka jak by mi tak tesciowa powiedziala to by mi nerwa ruszyla choc faktycznie po czasie bym ja wysmiala , bo szkoda nerwow ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:33

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wkurzyłam i już miałam coś powiedzieć "chamskiego", ale mój P ze spokojem ją wyśmiał i chyba to było trafne; zresztą, jak mówiłam..oni nie "zgadzali się" na imię TYmoteusz (gdy wybraliśmy to imię) i non stop nam "truli", gadała, że dzieci będą się z niego wyśmiewać, ze chodzi na patronaże i tam dziecko ma tak na imię i płacze, dlaczego tak mu rodzice dali na imię:D itd.. śmiech na sali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:40

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka no cóż nie mamy wpływu na zachowanie teściow ja czasami nie odzywam się nic bo szkoda sie denerwować i tak zrobimy po swojemu a niech tylko coś powiedzą że im sie nie podoba to za raz im coś powiem

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dlatego ja tak bardzo sie ciesze, ze moja tesciowa mieszka 15tys km od nas :-)

SunSun, gosiaczek31, noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę witaminy raz dziennie dla kobiet w ciazy a do tego witaminy c i tran w płynie dla kobiet w ciąży.Choć mam jeszcze całą masę innych leków ale te w/w gino powiedziała ze bede zażywać do końca.
    Osobiście polecam tran w płynie o smaku cytrynowym;-) ten naturalny to fuj ledwo przelykalam;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:59

gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Madzik82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore Pregna plus z DHA. Tez kupuje na allegro bo jest o wiele taniej

czekaja, MamaAdasia, Dorka1979 lubią tę wiadomość

Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
    3080 gram szczescia i 53cm radosci!!
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko laski ale naskrobalyscie dzis ;) przeczytalam wszystko i juz zapomnialam na co odpisac ;) heh

wiec standardowo : ciesze sie ze dobre humorki dopisuja.. ;) ja juz po jutrze zobacze mojego synka ;* nie moge sie doczekac... ;)

Madzik82, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • MartaM Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę femibion natal 2 plus z DHA. Jako kontynuację femibion natal plus 1 z pierwszego trymestru.

Od teściowej jeszcze jak nie znałam płci i nie zastanawialiśmy się nad imieniem usłyszałam, że siostra mojego B. Ala to jak będzie miała córkę to Olę, więc też dała mi do zrozumienia, że to imię jest zarezerwowane :P

Na suwaczku równe 18 tygodni! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 17:39

kasss, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki co myślicie o belly painting? ciekawe ile cos takiego kosztuje marzy mi się taka bąbka namalowana przed świętami jak juz brzusio bedzie odpowiednio duży?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Dorka absolutnie się nie łudzę że cudem zejdą. Bo wiadomo że nie. Ale u mnie nadal są różowe. wyglądają jak świeze ciągle. A powinny już być białe, perłowe. Tyle że moje były dość głębokie wiec może potrzebują dużo czasu na gojenie.
    U mnie też takie są mało które zrobiły się białe, mam że tak powiem żywe

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass mi akurat sie to wooogole nie podoba... nie potrafie podac konkretnej przyczyny... tylko poprostu nie odpowiada mi malowanie brzuszka bo on sam w sobie bedzie piekny ;)

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    hej dziewczyny

sorki ale nie dam rady nadrobić co pisałyscie dzisiejszy dzień jest do dupy latam z małą od rana po lekarzach u pediatry ok osłuchowo czysta dostała syropki i inhalacje
    ale u okulisty masakra na jedno mamy przyklejać plaster przez minimum 3 miesiące żeby to słabsze wzmocnić bo widzi na to oko bardzo źle a jak nie będziemy zaklejać to bedzie tylko gorzej a innej metody podobno nie ma chociaż i tak skonsultujemy to z innym okulistą a jak na razie placzemy obie ona bo nie chce przykleić a ja jakbym mogła to za nią bym w tym chodziła tyle że tak sie nie da
    mała z płaczu usneła a mi zaraz głowa peknie z bólu
    Moja córka to miała, lekarz nazywał to leniwym okiem. Niestety nie udało się tego wyleczyć bo za późno się o tym dowiedziałam teraz była u okulist i bez okularów na to oko nie widzi na 60% a z okularami 30%. Wiec jeśli masxm
    masz możliwość to zadbaj o to bo to tylko do pewnego wieku można wyleczyć.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass pierwszy raz czymś takim słyszę, aż musiałam poradzić się wujka googlem:) ale.. nie widzę w tym zadnego sensu i także mi się niebardzo podoba..bo po co? nie chciałabym raczej w święto Bożego Narodzenia paradować z odkrytym brzuchem.. zastanawiałabym się nad tym jedynie do sesji zdjęciowej i byłoby to raczej coś delikatnego lub subtelnego, jak kokardka

Marta to gratki zaczęcia 1 tygodna!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:13

MartaM lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• czekaja Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze ze płci nie trzeba rezerwować;)

dzieki za odpowiedzi z tymi witaminami bo martwiłam sie ze tylko ja nie biore:)

Jeśli chodzi o malowanie brzucha to ja tez za tym nie przepadam moze dlatego że wszystko co najbardzoej naturalne wydaje mi sie najpiekniejsze;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:09

Dorka1979 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

‹‹ 396 397 398 399 400 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ