Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion
wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować
naprawdę szczyt!
ja witaminy biorę odkąd spadła mi bardzo hemoglobina; biorę pregne plus
aa i ja z Tymkiem spałam do roku bo było to wygodne..nie miałam siły odkładac go do łóżka, ledwie na oczy widziałam..ani razu nie przygniotłam go ani nic, zresztą można kupić specjalne blokady dla rodziców (taki składający się z 3 ścian domek dla dziecka) nie pamiętam jak to się nazywa ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:21
czekaja, gosiaczek31, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczekaja - cieszę się że na usg wszystko dobrze:)
Ja witamin narazie nie biorę. Pewnie zacznę za jakiś czas te z dha brać bo to podobno ważny składnik. Albo bede pić tran z córką razem bo mam kupiony i trzeba go zużyćPoprzednio też brałam vitaminer z dha.
A ja od urodzenia spałam z Małą i powiem szczerze że nawet sie nie spodziewałam że bede taka czujna. Dosłownie na każde poruszenie, miałknięcie dziecka sie budziłam. Spałam na takim czuwaniu:) własnie żeby słyszeć i czuć. Zreszta nawet ją karmiłam przez sen bo nie chciało mi sie wstawać kilka razy w nocy i brać ja na karmienie i znów odkładać. Taka wygodna byłam:) mi to pasowało i jej też wiec ok. Mąż też sie na poczatku obawiał ze nie poczuje i ja przygniecie np. Ale sie to nie zdarzyło jeszcze:) Też uważam że co innego jak sie jest trzeźwym i kontroluje a co innego po pijaku. Może to był nieszczęśliwy wypadek akurat....czekaja lubi tę wiadomość
-
konwalianka wrote:co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion
wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować
naprawdę szczyt!
hahahaha, rezerwacja imion! ale sie usmialamprzepraszam, domyslam sie jakie to wkurzajace ale o rezerwacji pierwszy raz slysze
boskie
gosiaczek31, magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle się uśmiałam z tym rezerwowaniem imion:) pierwszy raz coś takiego słyszę
To już zdecydowanie przesada:) Konwalianka dobrze im powiedzieliście:)
Bella widzę że się powtórzyłyśmy w tym temacie:) Chyba taką samą myśl miałysmy czatając o tym:) Jej ludziom to sie głowach przewracaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:30
bella82 lubi tę wiadomość
-
bella, przyznam, że gdy to usłyszałam, to myślałam, ze padnę.. nie wierzyliśmy, a tu słysze: "bo Natalia powiedziała, abyście nie nazywali chłopca Jan bo ona chce"; udławiłam się herbatą a P zacząl się śmiać
zapytał, czy to taki żart, to teściowa w nerwach - no skąd! itd..nie chce mi się tego teraz odtwarzać, ale żałosne i śmieszne to było ..ech
bella82, gosiaczek31, magda91, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie biore witamin ale od 5msc zaczne juz brac ..
MamaAdasia zaciekawila mnie tymi witaminkami vitaminer +DHA , jestem ciemna w tym temacie wiec chetnie skorzystam z rad doswiadczonej mamyczekaja lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Konwalianka jak by mi tak tesciowa powiedziala to by mi nerwa ruszyla choc faktycznie po czasie bym ja wysmiala , bo szkoda nerwow
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:33
bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
ja się wkurzyłam i już miałam coś powiedzieć "chamskiego", ale mój P ze spokojem ją wyśmiał i chyba to było trafne; zresztą, jak mówiłam..oni nie "zgadzali się" na imię TYmoteusz (gdy wybraliśmy to imię) i non stop nam "truli", gadała, że dzieci będą się z niego wyśmiewać, ze chodzi na patronaże i tam dziecko ma tak na imię i płacze, dlaczego tak mu rodzice dali na imię
itd.. śmiech na sali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:40
-
Ja biorę witaminy raz dziennie dla kobiet w ciazy a do tego witaminy c i tran w płynie dla kobiet w ciąży.Choć mam jeszcze całą masę innych leków ale te w/w gino powiedziała ze bede zażywać do końca.
Osobiście polecam tran w płynie o smaku cytrynowym;-) ten naturalny to fuj ledwo przelykalam;-)Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 16:59
gosiaczek31, czekaja lubią tę wiadomość
-
o matko laski ale naskrobalyscie dzis
przeczytalam wszystko i juz zapomnialam na co odpisac
heh
wiec standardowo : ciesze sie ze dobre humorki dopisuja..ja juz po jutrze zobacze mojego synka ;* nie moge sie doczekac...
Madzik82, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja biorę femibion natal 2 plus z DHA. Jako kontynuację femibion natal plus 1 z pierwszego trymestru.
Od teściowej jeszcze jak nie znałam płci i nie zastanawialiśmy się nad imieniem usłyszałam, że siostra mojego B. Ala to jak będzie miała córkę to Olę, więc też dała mi do zrozumienia, że to imię jest zarezerwowane
Na suwaczku równe 18 tygodni!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 17:39
kasss, gosiaczek31, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygosiaczek31 wrote:Dorka absolutnie się nie łudzę że cudem zejdą. Bo wiadomo że nie. Ale u mnie nadal są różowe. wyglądają jak świeze ciągle. A powinny już być białe, perłowe. Tyle że moje były dość głębokie wiec może potrzebują dużo czasu na gojenie.
-
nick nieaktualnysylwia85 wrote:hej dziewczyny
sorki ale nie dam rady nadrobić co pisałyscie dzisiejszy dzień jest do dupy latam z małą od rana po lekarzach u pediatry ok osłuchowo czysta dostała syropki i inhalacje
ale u okulisty masakra na jedno mamy przyklejać plaster przez minimum 3 miesiące żeby to słabsze wzmocnić bo widzi na to oko bardzo źle a jak nie będziemy zaklejać to bedzie tylko gorzej a innej metody podobno nie ma chociaż i tak skonsultujemy to z innym okulistą a jak na razie placzemy obie ona bo nie chce przykleić a ja jakbym mogła to za nią bym w tym chodziła tyle że tak sie nie da
mała z płaczu usneła a mi zaraz głowa peknie z bólu
masz możliwość to zadbaj o to bo to tylko do pewnego wieku można wyleczyć. -
kass pierwszy raz czymś takim słyszę, aż musiałam poradzić się wujka googlem:) ale.. nie widzę w tym zadnego sensu i także mi się niebardzo podoba..bo po co? nie chciałabym raczej w święto Bożego Narodzenia paradować z odkrytym brzuchem.. zastanawiałabym się nad tym jedynie do sesji zdjęciowej i byłoby to raczej coś delikatnego lub subtelnego, jak kokardka
Marta to gratki zaczęcia 1 tygodna!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:13
MartaM lubi tę wiadomość
-
Dobrze ze płci nie trzeba rezerwować
dzieki za odpowiedzi z tymi witaminami bo martwiłam sie ze tylko ja nie biore:)
Jeśli chodzi o malowanie brzucha to ja tez za tym nie przepadam moze dlatego że wszystko co najbardzoej naturalne wydaje mi sie najpiekniejsze;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 18:09
Dorka1979 lubi tę wiadomość