Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
bella82 wrote:melduje sie po wizycie
wszystko ok i bedzie chlopakpokazal nam siusiaka na dzien dobry
rozmiarowo jestem w 16tc6dc wiec troche "starszej" niz wg ovu, rozmiarowo wszystko git
niestety lozysko mam dosc nisko ulozone, powinno byc wyzej na tym etapie ciazymusze na siebie uwazac, nie dzwigac i nie przemeczac sie i nie moge leciec do UK:-/
do konca tyg mam dalej brac 2x1 dupka , a pozniej przez 3 dni 1x1 i kompletnie odstawic.
wklejam zdjecie z dowodem, ze bedziemy miec malego Joshue
Dowody niepodważalne ale chyba nikt nie zarezerwować waszego imienia ? ;p
Anastacia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do łożyska u mnie lekarz stwierdził że jest nisko ułożone (blisko szyjki macicy) w 12 tygodniu - bardzo, bardzo delikatnie wtedy plamiłam. Dostałam Duphaston, L4, zakaz seksu i nakaz leżenia oraz informacje że na wczesnym etapie ciąży jest to bardzo powszechne. Lekarza mówił że jeśli taki stan utrzyma się po 20stym tygodniu to wtedy może to oznaczać diagnozę łożyska przodującego - konsekwencją tego mogą byc: krwawienia większe bądź mniejsze a w konsekwencji nakaz leżenia w domu albo nawet w szpitalu bliżej terminu rozwiązania no i cesarskie cięcie. Ogółem choć to co napisałam brzmi srednio to mój lekarz kazał mi się mocno nie przejmować bo łożysko najczęściej sie podnosi a nawet jeśli nie to przy spoczynkowym trybie życia powinno być ok. U mnie łożysko idzie do góry - mogłam wrócić do pracy i mam nawet zgodę na sex choć jeszcze z niej nie korzystałam
Plamienia (minimalne) miałam dwa czy trzy razy a od kilku tygodni jest spokój. Decydujące dla diagnozy będzie najpewniej usg połówkowe. A i co ciekawe lekarz powiedział mi że takie plamienia z powodu łożyska charakteryzują się tym że sa bezbolesne - raczej niegroźne jesli nie są wielkie ale mój lekarz radził żeby je sprawdzić gdyby się pojawiły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:53
bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilla29 wrote:A jak to jest właśnie z karmieniem w nocy? Malenstwo się budzi, karmi się je czeka aż mu się odbije i co i idzie dalej spać ? Czy trzeba je w nocy przebierać? Ciekawa jestem jak to wygląda
)
Mi położna która przychodziła na patronaże mówiła że jeżeli dziecko spi spokojnie zaraz po karmieniu to nie trzeba go podnosić do odbijania. Bo też ją o to pytałam czy mam odbijac w nocy a Młoda budziła sie co 3 godziny jak w zegarku na mleko. Wiec troche to by było upierdliwe za każdym razem:) Powiedziała ze odbije jej sie po obudzeniu:) I tak zwykle u nas było. Mała mi nie ulewała, nie krztusiła sie ani nic z tych rzeczy. Acha no i ja szczerze sie przyznaję że często było tak że na śpiocha dawałam jej cycka pociamkała sobie ile chciała i zasypiałysmy obie. Czasem budziłam sie rano z cyckami na wierzchu i nie pamietałam nawet kiedy sie mała budziła i kiedy ja przełaziłam z jednej strony na drugą zeby dać jej drugiego:)
Zdarzało sie ze przebierałam pampery w nocy jak sie coś przytrafiło gęstszego:) Jesli tyko siku to dopiero rano.MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilla u nas mój G zawsze marzył że jak syn to Aleksander:) Ale że urodziła sie nam wcześniej dziewczyna to jest Aleksandra:) Jesli teraz sie okaże że chłopak to mam nadzieje nie bedzie chciał Olka:) bo głupio by to wyglądało Ola i Olek w jednym stali domu:)
vanilla29, Niunia86, MamaAdasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
bella, no siurek nie da się ukryć...super
konwalianka współczuję, że synek się tak męczy..oby nastąpiła poprawa
ja nie biorę nic prócz foliku....nawet nie wiedziałam o jakimś dha dopóki nie napisałyście...
co do imion to kurde my wiedzieliśmy od początku, że Natalka...ale na chłopca nie mamy pomysłu...nic nie wydaje mi się wyjątkowe i oryginalne-ale oryginalne nie z kosmosu typu Bożydar więc nie wiem...
i jeszcze kwestia teściowej...moja to anioł...nawet pół złego słowa nie mogę powiedzieć...trafiło mi się
bella82, gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia, konwalianka lubią tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
bella82 wrote:melduje sie po wizycie
wszystko ok i bedzie chlopakpokazal nam siusiaka na dzien dobry
rozmiarowo jestem w 16tc6dc wiec troche "starszej" niz wg ovu, rozmiarowo wszystko git
niestety lozysko mam dosc nisko ulozone, powinno byc wyzej na tym etapie ciazymusze na siebie uwazac, nie dzwigac i nie przemeczac sie i nie moge leciec do UK:-/
do konca tyg mam dalej brac 2x1 dupka , a pozniej przez 3 dni 1x1 i kompletnie odstawic.
wklejam zdjecie z dowodem, ze bedziemy miec malego Joshue
szkoda że nie możesz lecieć ale może lepiej że dowiedziałaś się przed wylotem niż po powrocie choć na pewno nastawiłaś się już mam nadzieje że łożysko się podniesie odpoczywaj i nie przemeczaj się jak mówi lekarz;)bella82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
gosiaczek31 wrote:Mi położna która przychodziła na patronaże mówiła że jeżeli dziecko spi spokojnie zaraz po karmieniu to nie trzeba go podnosić do odbijania. Bo też ją o to pytałam czy mam odbijac w nocy a Młoda budziła sie co 3 godziny jak w zegarku na mleko. Wiec troche to by było upierdliwe za każdym razem:) Powiedziała ze odbije jej sie po obudzeniu:) I tak zwykle u nas było. Mała mi nie ulewała, nie krztusiła sie ani nic z tych rzeczy. Acha no i ja szczerze sie przyznaję że często było tak że na śpiocha dawałam jej cycka pociamkała sobie ile chciała i zasypiałysmy obie. Czasem budziłam sie rano z cyckami na wierzchu i nie pamietałam nawet kiedy sie mała budziła i kiedy ja przełaziłam z jednej strony na drugą zeby dać jej drugiego:)
Zdarzało sie ze przebierałam pampery w nocy jak sie coś przytrafiło gęstszego:) Jesli tyko siku to dopiero rano.
Właśnie byłam ciekawa moja mama też mi opowiadała ze to tak wygląda ale mam kuzynkę która zachowuje się zupełnie inaczej za każdym razem czeka aż małej się odbije i w nocy ja przewija, potem nosi na rękach aż zaśnie, wiem bo byliśmy razem na wczasach, i tak się bałam ze to tak trzebaale widzę ze jak z dzidziusia wszystko ok to nie ma co się gorączkowac
gosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
kasss wrote:Bella gratuluje synka siusiaka nie da się ukryć
szkoda że nie możesz lecieć ale może lepiej że dowiedziałaś się przed wylotem niż po powrocie choć na pewno nastawiłaś się już mam nadzieje że łożysko się podniesie odpoczywaj i nie przemeczaj się jak mówi lekarz;)
nastawilam sie to fakt, juz sobie zrobilam liste rzeczy ktore kupie, ale najwazniejsze, ze wiem juz teraz i nie bede sie niepotrzebnie stresowac. -
bella82 wrote:nastawilam sie to fakt, juz sobie zrobilam liste rzeczy ktore kupie, ale najwazniejsze, ze wiem juz teraz i nie bede sie niepotrzebnie stresowac.
bella82 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Rubi wrote:bella, no siurek nie da się ukryć...super
konwalianka współczuję, że synek się tak męczy..oby nastąpiła poprawa
ja nie biorę nic prócz foliku....nawet nie wiedziałam o jakimś dha dopóki nie napisałyście...
co do imion to kurde my wiedzieliśmy od początku, że Natalka...ale na chłopca nie mamy pomysłu...nic nie wydaje mi się wyjątkowe i oryginalne-ale oryginalne nie z kosmosu typu Bożydar więc nie wiem...
i jeszcze kwestia teściowej...moja to anioł...nawet pół złego słowa nie mogę powiedzieć...trafiło mi się
Zazdroszczę teściowej mój mąż powiedział mi ostatnio ze nigdy ze swoją mama nie mógł tak rozmawiać jak z moja i ze ja kocha co prawda śmiechem żartem ale jednak... a ja co mogę powiedzieć opieram się co roku żeby zadzwonić do teściowej z okazji dnia matki... jej temat rzeka ostatnio przez tel po moim usg zapytała czy dziewczyna (nie dziewczynka) a ze lekarz nie umiał stwierdzić na 100% umówiliśmy się z mężem ze rodzicom narazie nic nie mówimy, wiec powiedziałam ze nie wiem a ona : no na pewno dziewucha, wiesz dla mnie to wszystko jedno ale ojciec tego nie przeżyje ( ma 3 wnuczki) same dziurawce w rodzinie będą. .. możecie sobie wyobrazić moja minę...Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
vanilla29 wrote:Zazdroszczę teściowej mój mąż powiedział mi ostatnio ze nigdy ze swoją mama nie mógł tak rozmawiać jak z moja i ze ja kocha co prawda śmiechem żartem ale jednak... a ja co mogę powiedzieć opieram się co roku żeby zadzwonić do teściowej z okazji dnia matki... jej temat rzeka ostatnio przez tel po moim usg zapytała czy dziewczyna (nie dziewczynka) a ze lekarz nie umiał stwierdzić na 100% umówiliśmy się z mężem ze rodzicom narazie nic nie mówimy, wiec powiedziałam ze nie wiem a ona : no na pewno dziewucha, wiesz dla mnie to wszystko jedno ale ojciec tego nie przeżyje ( ma 3 wnuczki) same dziurawce w rodzinie będą. .. możecie sobie wyobrazić moja minę...
nieźle..."dziurawce"
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyNo to fest mój mąż ostatnio powiedział bardzo dziwna rzecz ze jego mama powiedziała mu kiedyś ze ona bardziej będzie kochała dzieci jego sióstr niż jego. Czyli dzieci jej córek miały by być lepsze i bardziej przez nią kochane niż dzieci jej synów ja po prostu byłam w szoku ze można coś takiego powiedzieć
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Vanila no to ladnie dowaliła w głowie się ni mieści jak można coś takiego powiedzieć
Justyśka moja babcia tak mówiła że wnuki sa te co córka urodziła a dzieci synowej to nie wnuki czy cos w tym stylu i moja mama nie ma kontaktu z tesciowa w ogole przez to. a mi mąż właśnie przywiózł przetwory od teściowej też nie moge na nia nażekać zawsze sie pyta jak sie czuje mówi żebym dbała o siebie ')Dorka1979 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Jeszcze wracając do tematu witamin i dha lekarz mi powiedział ze przyjmowanie dziennej dawki 400mg zmniejsza ryzyko porodu przedwczesnego o 80% robi dziecku dobrze na oczy i mózg, dzieci są zdolniejsze, nie wiem czy to prawda ale zawsze się mówiło ze kwasy omega3 sa wazne
nie kosztuje to jakoś dużo wiec lepiej wg mnie brać na pewno nie zaszkodzi, ja biorę ten vitaminer z dha ale tam jest dha rybie i tylko pół porcji dziennej coś ok 200 a jeżeli nie je się ryb powinno się brać ponad 400 wiec kupiłam sobie jeszcze samo dha z alg bo to jeszcze co innego...
-
Ktos pytal o nocki z noworodkiem. Ja nie odbijalam bo moglam nosic kilka godzin i nogdy mu sie nie odbijalo. Karmilam, potem zwykle kupa wiec trzeba przeeinac i.... Oczy wielkie jak orbity, dziecko nie cjce spac. Niestety dzieci maja przemieszany dzien z noca. W dzien spia a w nocy wariuja. Ja sie bardzo nameczylam ale znam przypadki dxieci ktore budzily sie tylko 2-3x w nocy wiec super
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:No to fest mój mąż ostatnio powiedział bardzo dziwna rzecz ze jego mama powiedziała mu kiedyś ze ona bardziej będzie kochała dzieci jego sióstr niż jego. Czyli dzieci jej córek miały by być lepsze i bardziej przez nią kochane niż dzieci jej synów ja po prostu byłam w szoku ze można coś takiego powiedzieć
A u mojej teściowej dokładnie tak jest i tez nie rozumiem tego. Tak jest w przypadku traktowania córek (te zawsze były na piedestale) i synów (tylko do roboty) a także wnuków od córek i od synów. Niebo a ziemia. W moim domu wszystkie dzieci i wszystkie wnuki traktowane są jednakowo i wiem że moi rodzice bardzo cieszą sie z każdego wnuka czy to ode mnie czy od moich braci. Zreszta widać po ich reakcji - troszczą sie, interesują, nigdy nie odmówili pomocy. A teściowa no cóż... szkoda gadac. Radości po niej nie widziałam jak sie dowiedziała o ciązy pierwszej ani jak urodziłam i wróciłam do domu - głupie teksty i chamskie wymówki zeby tylko z Olą nie zostać, nie zając się. Wprost powiedziała licz sama na siebie ja ci nie pomoge. Teść za to jest do rany przyłóż. Naprawde widać że lubi wnusie i ma full cierpliwości do niej.