WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie, wszystko ze mną i z dzidziusiem w porządku :) Mam brać tylko witaminki i się oszczędzać, jednak jestem nie pocieszona pewnym faktem - Pan Doktor nie chciał powiedzieć płci :D mimo że widziałam rozkraczone nózki i pytałam czy widać już co ma między nóżkami, to mówił że niby widać ale jeszcze do końca nie można powiedzieć i dopiero na połówkowym.. kurcze to już 17tydzien to myślałam że jednak się dowiem.. :D Za to dzidzia miała piękne długie nogi :)

gosiaczek31, kasss, bella82, SunSun, MartaM, Dorka1979, slodka100, konwalianka, Krokodylica lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ktos pytal o nocki z noworodkiem. Ja nie odbijalam bo moglam nosic kilka godzin i nogdy mu sie nie odbijalo. Karmilam, potem zwykle kupa wiec trzeba przeeinac i.... Oczy wielkie jak orbity, dziecko nie cjce spac. Niestety dzieci maja przemieszany dzien z noca. W dzien spia a w nocy wariuja. Ja sie bardzo nameczylam ale znam przypadki dxieci ktore budzily sie tylko 2-3x w nocy wiec super

dokładnie tak wszystko zależy od dziecka. Moja budziła sie regularnie na karmienie ale spała jak pojadła. Nie płakała w nocy, no chyba że była chora.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 20:59

• Rubi Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justii...bo to jest tak, że niektórzy strzelają, a niektórzy chcą słynąć ze 100 % poprawności/trafności...mój też nie chciał zgadywać :P

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi to dziwne że skoro widac to nie chciał Ci powiedzieć. chodzisz prywatnie? Ale też znam takich lekarzy co prawda na nfz co nawet na połówkowym nie chcieli dziewczynom powiedzieć. Widziałam pod gabinetem jakie były zawiedzione i wściekłe. Ale skoro długie nogi to może będzie długonoga piękność:) Najważniejsze że wszystko z dzieciątkiem dobrze. Następnym razem sie dowiesz. Ja też narazie nie wiem i czekam na połówkowe.

• Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 29 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoim matczynym okiem widziałam dziewczynke :)Zreszta tak sobie myśle na logike, ze chłopca widać wcześniej to gdyby był synio to by powiedział dzisiaj haha :D

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nie wiem kto tam siedzi:P i co najgorsze nawet nie mam żadnego przeczucia....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratuluję chłopczyka.
    Nasze rodziny nie wtrącają się na szczęście w temacie imienia. Chociaż ostatnio jak powiedziałam mamie, że dla dziewczynki chciałabym imię Iga, to widziałam, że raczej jej się nie podobało. Ale nie powiedziała nic, więc podejrzewam, że przyjmie wszystko co wymyślimy. Natomiast rodzice M są tak szczęśliwi, że zostaną dziadkami, że kwestia imienia nie jest dla nich w ogóle istotna.

gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella fanie, że będziesz miała zdrowego chłopca:) tylko się cieszyć:*

co do rezerwowania imion i wybierania całą rodziną to jestem przeciwko, jak się komuś nie podoba to nie, ma się podobać rodzicom i tyle.

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi, Rubi ja też jeszcze nie wiem i dowiem się na połówkowym ale to podobno prawda że jak na genetycznym mówią ze chłopiec to jest chłopiec a dziewczynce nie raz coś dorośnie;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Ale się uśmiałam z tym rezerwowaniem imion:) pierwszy raz coś takiego słyszę:) To już zdecydowanie przesada:) Konwalianka dobrze im powiedzieliście:)

Bella widzę że się powtórzyłyśmy w tym temacie:) Chyba taką samą myśl miałysmy czatając o tym:) Jej ludziom to sie głowach przewraca :)
    Co do imion to pamiętam jak rozmawiałam z koleżanką jak jeszcze swojego M nie znałam i nawet o dziecku nie myślałam, ibona powiedziała że jak będzie miała córkę to da jej na imię Oliwia po jakimś czasie ja urodziłam córkę i stwierdziłam że to imię właśnie mi się podoba a tamta koleżanka napewno nie będzie miała dzieci, bo wyglądała jak wyglądała ( wiem jestem nie donta) ale potem się okazało że jrdnsk urodziła córkę i dlatego że jej ukradłam imię, musiała swojej dać ma imię Zuzia (oczywiście ze względu na wyglad jest matką samotnie wychowującą córkę

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Konwalianka jak by mi tak tesciowa powiedziala to by mi nerwa ruszyla choc faktycznie po czasie bym ja wysmiala , bo szkoda nerwow ;-)
    Jeśli by mi się podobało to imię co sobie "zarezerwowali" to nic by im nie pomogło, wzięła bym bez zastanawiania się

• MartaM Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia85 niestety nie wiem jak jest teraz, ale jak byłam mała to też miałam 'rozleniwione oko' do tego stopnia, że zaczął pojawiać się delikatny zez. Rodzice tego nie zaniedbali, miałam zaklejane jedno oko (chociaż bardzo się buntowałam), dwa razy byłam w szpitalu po dwa tygodnie na takich ćwiczeniach na oczy na różnych urządzeniach. W przedszkolu nosiłam trochę okulary, a do czasu pójścia do szkoły oczy były zdrowe i tak jest do dziś. Nie można tego zaniedbać i trzeba być konsekwentnym, wtedy są szanse na efekty :)

3jgx9jcg871bln7n.png

l22nhdge2kkv4qrq.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluję wizyt i zdrowych Dzidziusiów :)
    Bella świetny "siusiak" :)

Ja dzisiaj 4godz siedziałam na warsztatach i stwierdzam,że mimo iż było ciekawie to jak dla mnie 2godz za długo. Wolałabym 2 spotkania krótsze niż jedno takie długie. Dokładniej bym wszystkiego wysłuchała i popytała a tak pod koniec zamiast słuchać ciekawych rzeczy to sie modliłam,żeby już był koniec... :/

Ale mimo wszystko jestem zadowolona :)

Ja jutro rano na badania- TSH i FT4 bo znowu nie dobre wyniki mam :(

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik82 wrote:
    Ktos pytal o nocki z noworodkiem. Ja nie odbijalam bo moglam nosic kilka godzin i nogdy mu sie nie odbijalo. Karmilam, potem zwykle kupa wiec trzeba przeeinac i.... Oczy wielkie jak orbity, dziecko nie cjce spac. Niestety dzieci maja przemieszany dzien z noca. W dzien spia a w nocy wariuja. Ja sie bardzo nameczylam ale znam przypadki dxieci ktore budzily sie tylko 2-3x w nocy wiec super
    Moje budziły się do drugiego, trzeciego miesiąca tylko raz a potem spały już całą nac. W dzień też miałam spokój.

• Emily83 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratuluję chłopczyka :)
    Właśnie przebrnęłam przez czytanie waszych wpisów i już zapomniałam co miałam komu odpisać :D

ja również jestem po wizycie i maleństwo ślicznie się wystawiło i pokazało co ma między nogami :). Byłam wcześniej przekonana że będzie dziewczynka bo tak wszyscy w mojej rodzinie stawiali, bo większość jest dziewczynek.. właściwie to ostatnio same dziewczynki się rodziły... a tu proszę u mnie będzie synek. Ale jestem szczęśliwa :D :D :D

Dorka1979, Pocahontas, bella82, MamaAdasia, Scarlett2014, Niunia86, gosiaczek31, Sarah88, czekaja, kasss, MartaM, SunSun, Justyska89, slodka100, konwalianka, MoniaP, Krokodylica lubią tę wiadomość

17u9p07w6b9w1pie.png
    3jgxskjosmphwb2l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje gratulacje Emily.
    Witam z rana

Emily83 lubi tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miłego dnia dziewczynki!
    mimo tej paskudnej pogody:(

relgj44jmw4925t7.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily gratulacje :-)
    ja sie witam w 18tc :-) zmienilam poniewaz juz po raz 3wg USG ciaza wyszla starsza i termin porodu zmienil sie na 10.03 :-)

Emily83, kasss lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Emily:)
    To u nas jak narazie chyba wiecej synusiów??

Emily83 lubi tę wiadomość

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja ;)
    Emily gratuluje synka;)

Pamiętam, jak kilka tyg temu któraś z Was napisała,że będąc na badaniach pani laborantka podsumowała,że jej brzuch wygląda co najmniej na 20 tydzień a było kilka tyg wcześniej...No więc ja dzisiaj wchodzę do punktu a pani do mnie- o chyba zaraz poród bo brzuszek taki owszem owszem.... Pewnie już z 32-34 tydz... Szczęka mi opadła ale mowię,ze nie-dopiero półmetek (zaokrągliłam,żeby się nie rozdrabniać) a pani na to. Uuuu to dzidzia z 5kg przy porodzie będzie miała.....Masakra :/
    A ja myślałam,że mojemu brzuchowi do wyglądu ciążowego jeszcze troche brakuje-raczej na taki tłuściutki wygląda a tu pani mnie dzisiaj olśniła...Tłumaczę ją tym,że ma z 70 lat i niedowidzi :P

Miłego dnia Mamuśki :)

Emily83, bella82, gosiaczek31, SunSun, MamaAdasia, Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ