WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, gorąco witamy kolejnego chłopca w naszym gronie.

Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki u mnie tez kolejny tydz sie zaczyna;) jestem juz po badaniach kontrolnych do endo;) Emily gratuluje synka;)
    Pocahontas a u nas za to piękna jesienna pogoda choć jeszcze wcześnie tak ciepło i słoneczko świeci;)

Emily83, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry rano
    u nas słoneczko i ma być ok 20stopni :)
    ja natomiast mam mały brzuch jak na poczatek 5 miesiąca...specjalnie na urodziny i jak gdzies ide ubieram dopasowane bluzki i wypinam brzuch do przodu zeby sie pochwalić :P ale w kolejkach mnie ejszcze nie przepuszczają, mało tego, ostatnio 2 razy mi się wcisnęli ;/

ps. wczoraj mąż w końcu poczuł nasze bobo! ale byliśmy zadowoleni :D tak mu sie spodobało że trzymał chyba z godzine rękę na brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:11

bella82, Niunia86, gosiaczek31, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja i rozpoczynam wejscie w polmetek ciazy ;)

u mnie dzis rozpoczyna sie 20tc wiec juz polowa za mna!! ;*

Emily83, SunSun, kasss, bella82, Niunia86, noa8, gosiaczek31, Emartea, czekaja, slodka100, MamaAdasia, Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia wam życzę

Gratuluję chłopca oj przewaga chłopców u nas się zaczyna :)

Kasss a skąd jesteś ze tak ładnie tam już jest :):)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska u nas na poludniu tez piekna pogoda... okolice bielska bialej ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek23 u mnie na dolnymslasku niezbyt :) wczoraj było ślicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:11

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Kasss a skąd jesteś ze tak ładnie tam już jest :):)
    Z okolic Krakowa ma byc dzisiaj 23 stopie i cały tydz taki ładny;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna taka polska złota jesień taka jak powinna być a nie ciapowata.oby jak najdłużej bo ja mam problem z kupnem butów nic mi się nie podoba. I zastanawiam się jak ja kupie kurtkę na zimę heh to będzie masakra znając mnie.

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Fajna taka polska złota jesień taka jak powinna być a nie ciapowata.oby jak najdłużej bo ja mam problem z kupnem butów nic mi się nie podoba. I zastanawiam się jak ja kupie kurtkę na zimę heh to będzie masakra znając mnie.
    Też sie nad tym zastanawiam kupiłam fajny plaszczyk w tamtym roku myślałam że troche pochodze a tu trzeba bedzie cos poszukać bo brzuch zima bedzie juz wielki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a jak patrze na allegro na kurtki zimowe to ponad 300 zł masakra i na jedną zimę aż się tego boje. A wczoraj mi przyszły legginsy ciążowe które zamówiłam na allegro fajne są :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Tak a jak patrze na allegro na kurtki zimowe to ponad 300 zł masakra i na jedną zimę aż się tego boje. A wczoraj mi przyszły legginsy ciążowe które zamówiłam na allegro fajne są :)
    Ja nie dam 300zl z za coś co pozniej sie nie przyda będę szukać czegoś tanszego moze na targu a leginsy sa super ale musze poszukać takich grubszych na chłodniejsze dni a ty jakie zamawiałaś?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie tez nad kurtka zimowa sie zastanawiam, w swoja nie wejde na pewno al typowo ciazowej ze wzgledu na cene tez nie chce kupowac wiec jak znajdziecie cos fajnego to dajcie znac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja nie dam 300zl z za coś co pozniej sie nie przyda będę szukać czegoś tanszego moze na targu a leginsy sa super ale musze poszukać takich grubszych na chłodniejsze dni a ty jakie zamawiałaś?

ja tez bede szukala czegos tanszego moze typu parka bedzie dobra bo jest taka szeroka luzna zobaczymy ale wiem ze bedzie napewno nie latwo . a legginsy zamowilam takie i sa nawet troche grube nie az tak ale na jesien akurat
    http://allegro.pl/spodnie-leginsy-getry-ciazowe-wyszczuplajace-38-m-i4621153161.html
    http://allegro.pl/spodnie-leginsy-bina-ciazowe-wyszczuplajace-42-xl-i4621112372.html

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnnie tez pochmurno - ale co jakiś czas słonko sie przebija. Podobno ma być ostra i długa zima i mnie to też przeraża ze wzgl. na ciuchy bo brzuch bedzie wielki juz. Teraz mam duży a co dopiero za kilka miesiecy. No i bede pewnie miała problem z butami bo w ciązy z córka pod koniec strasznie mi puchły nogi i nie mieściłam sie w nic wszystkie mnie cisnęły- musiałam kupic rozmiar wieksze:) a teraz bedą potrzebne kozaki. Jestem zdania ze nie ma sensu kupować typowo ciązowych kurtek bo raz ze są cholernie drogie dwa - ponosimy je 2 mies. max 3 i co z tym później robić? Co innego jak to Wasze pierwsze dziecko to może jeszcze sie później przydadzą ale jak dla mnie raczej nie. Bo chyba na tym poprzestaniemy:) Szkoda mi kasy na taki jednorazowy zakup. A sprzedac nawet na allegro mimo wszystko cięzko. Tym bardziej ze ja z tych duzych rozmiarów jestem. Ciepłą jesienną kurtke mam i mam sporo luzu w brzuszku wiec pochodze do późnej jesieni, w cieplejsze zimowe dni i wczesną wiosną:) A na mrozy... hmm coś poszukam w szafie mamy:) Ma taki trapezowy płaszczyk do kolan w który i 3 brzuchy by sie zmieściły wiec pewnie wypozyczę:) Muszę podobnie jak wy zakupic tylko legginsy ciążowe bo bluzek tez mam po poprzedniej ciązy troche. wiec do marca jakoś dam rade bez wiekszych zakupów.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie
    Ja sobie kupiłam przez allego ostatnio dwie pary leginsów bo w sklepach drogo było a na necie para za 20 zł.Jednak wam nie polece tego dostawy bo bardzo długo czekałam na przesyłke..Jak będą wielkie mrozy to też zostanę bez kurtki a łagodna zima to akurat mam taki rozkloszowany płaszczyk więc Gosiaczek31-oby twoje prognozy były nieprawdziwe!;)
    U mnie pogoda też piękna-jestem w Krakowa-tyle ,że ja popatrzeć za oknem moge sobie tylko narazie :/
    Kasss pamiętam ,że podobała ci się Biała Masajka.Ostatnio czytałam "Arabską żone"...coś w podobnym klimacie tylko nie na faktach ale strasznie wciąga.
    Miłego dzionka!

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.glamki.pl/moda/nowe-kolekcje/moda-zima-2014-kurtki-i-plaszcze-ff-na-sezon-jesien-zima-2013-2014-hity-do-249-zl,14_9807.html
    ja mam fason taki jak ta beżową na dole po lewej,z zeszlego roku i nie mam zamiaru nowej kupować

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuchy ciuchami, ale pocieszyć się trzeba tym że nasze maluszki przyjdą na świat na koniec zimy :) Nim wyjdą z domku będzie piękny kwiecień :)
    Teraz nie polecam kupować ciuchów na zimę. Ponieważ jest przed sezonem ceny są strasznie wysokie. Poczekajcie z kupnem. Przyjdzie sezon to i ceny spadną.

Co do zimy, mam nadzieję że nie będzie mroźna. Nigdy za zimą nie przepadałam. A teraz jak brzuszek będzie to aż strach wyjść z domu. Chodniki pokryte zbitym śliskim śniegiem, nie daj Boże upadniemy ... Aż strach pomyśleć.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah jak sie w nia zmiescisz to pewnie ja w swoje sie pewnie nie zmieszcze wiec bede musiala. niby dobrze chodzic w ciazy zima bo nie jest goraco i nie bedzie nam na koniec tak ciezko jak dziewczyna ktore przezyly w oststnich tyg 35 stopniowe upaly ale u nas jest wlasnie ten problem z kurtka i butami

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun dzięki musze się wybrać do biblioteki i wyporzyczyć;)
    Kasha właśnie się tego boje juz nie raz się poślizgłam i przewróciłam a w ciąży może to być niebezpieczne najwyzej bedziemy siedzieć w domu a wychodzić tylko do lekarza;)

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ