X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emily, gorąco witamy kolejnego chłopca w naszym gronie.

Emily83, Dorka1979 lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki u mnie tez kolejny tydz sie zaczyna;) jestem juz po badaniach kontrolnych do endo;) Emily gratuluje synka;)
    Pocahontas a u nas za to piękna jesienna pogoda choć jeszcze wcześnie tak ciepło i słoneczko świeci;)

Emily83, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry rano
    u nas słoneczko i ma być ok 20stopni :)
    ja natomiast mam mały brzuch jak na poczatek 5 miesiąca...specjalnie na urodziny i jak gdzies ide ubieram dopasowane bluzki i wypinam brzuch do przodu zeby sie pochwalić :P ale w kolejkach mnie ejszcze nie przepuszczają, mało tego, ostatnio 2 razy mi się wcisnęli ;/

ps. wczoraj mąż w końcu poczuł nasze bobo! ale byliśmy zadowoleni :D tak mu sie spodobało że trzymał chyba z godzine rękę na brzuchu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:11

bella82, Niunia86, gosiaczek31, czekaja, slodka100 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja i rozpoczynam wejscie w polmetek ciazy ;)

u mnie dzis rozpoczyna sie 20tc wiec juz polowa za mna!! ;*

Emily83, SunSun, kasss, bella82, Niunia86, noa8, gosiaczek31, Emartea, czekaja, slodka100, MamaAdasia, Krokodylica, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia wam życzę

Gratuluję chłopca oj przewaga chłopców u nas się zaczyna :)

Kasss a skąd jesteś ze tak ładnie tam już jest :):)

• madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyska u nas na poludniu tez piekna pogoda... okolice bielska bialej ;))

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulek23 u mnie na dolnymslasku niezbyt :) wczoraj było ślicznie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2014, 09:11

madziutek 23 lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Kasss a skąd jesteś ze tak ładnie tam już jest :):)
    Z okolic Krakowa ma byc dzisiaj 23 stopie i cały tydz taki ładny;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna taka polska złota jesień taka jak powinna być a nie ciapowata.oby jak najdłużej bo ja mam problem z kupnem butów nic mi się nie podoba. I zastanawiam się jak ja kupie kurtkę na zimę heh to będzie masakra znając mnie.

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Fajna taka polska złota jesień taka jak powinna być a nie ciapowata.oby jak najdłużej bo ja mam problem z kupnem butów nic mi się nie podoba. I zastanawiam się jak ja kupie kurtkę na zimę heh to będzie masakra znając mnie.
    Też sie nad tym zastanawiam kupiłam fajny plaszczyk w tamtym roku myślałam że troche pochodze a tu trzeba bedzie cos poszukać bo brzuch zima bedzie juz wielki

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak a jak patrze na allegro na kurtki zimowe to ponad 300 zł masakra i na jedną zimę aż się tego boje. A wczoraj mi przyszły legginsy ciążowe które zamówiłam na allegro fajne są :)

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Tak a jak patrze na allegro na kurtki zimowe to ponad 300 zł masakra i na jedną zimę aż się tego boje. A wczoraj mi przyszły legginsy ciążowe które zamówiłam na allegro fajne są :)
    Ja nie dam 300zl z za coś co pozniej sie nie przyda będę szukać czegoś tanszego moze na targu a leginsy sa super ale musze poszukać takich grubszych na chłodniejsze dni a ty jakie zamawiałaś?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wlasnie tez nad kurtka zimowa sie zastanawiam, w swoja nie wejde na pewno al typowo ciazowej ze wzgledu na cene tez nie chce kupowac wiec jak znajdziecie cos fajnego to dajcie znac :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Ja nie dam 300zl z za coś co pozniej sie nie przyda będę szukać czegoś tanszego moze na targu a leginsy sa super ale musze poszukać takich grubszych na chłodniejsze dni a ty jakie zamawiałaś?

ja tez bede szukala czegos tanszego moze typu parka bedzie dobra bo jest taka szeroka luzna zobaczymy ale wiem ze bedzie napewno nie latwo . a legginsy zamowilam takie i sa nawet troche grube nie az tak ale na jesien akurat
    http://allegro.pl/spodnie-leginsy-getry-ciazowe-wyszczuplajace-38-m-i4621153161.html
    http://allegro.pl/spodnie-leginsy-bina-ciazowe-wyszczuplajace-42-xl-i4621112372.html

kasss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnnie tez pochmurno - ale co jakiś czas słonko sie przebija. Podobno ma być ostra i długa zima i mnie to też przeraża ze wzgl. na ciuchy bo brzuch bedzie wielki juz. Teraz mam duży a co dopiero za kilka miesiecy. No i bede pewnie miała problem z butami bo w ciązy z córka pod koniec strasznie mi puchły nogi i nie mieściłam sie w nic wszystkie mnie cisnęły- musiałam kupic rozmiar wieksze:) a teraz bedą potrzebne kozaki. Jestem zdania ze nie ma sensu kupować typowo ciązowych kurtek bo raz ze są cholernie drogie dwa - ponosimy je 2 mies. max 3 i co z tym później robić? Co innego jak to Wasze pierwsze dziecko to może jeszcze sie później przydadzą ale jak dla mnie raczej nie. Bo chyba na tym poprzestaniemy:) Szkoda mi kasy na taki jednorazowy zakup. A sprzedac nawet na allegro mimo wszystko cięzko. Tym bardziej ze ja z tych duzych rozmiarów jestem. Ciepłą jesienną kurtke mam i mam sporo luzu w brzuszku wiec pochodze do późnej jesieni, w cieplejsze zimowe dni i wczesną wiosną:) A na mrozy... hmm coś poszukam w szafie mamy:) Ma taki trapezowy płaszczyk do kolan w który i 3 brzuchy by sie zmieściły wiec pewnie wypozyczę:) Muszę podobnie jak wy zakupic tylko legginsy ciążowe bo bluzek tez mam po poprzedniej ciązy troche. wiec do marca jakoś dam rade bez wiekszych zakupów.

• SunSun Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie
    Ja sobie kupiłam przez allego ostatnio dwie pary leginsów bo w sklepach drogo było a na necie para za 20 zł.Jednak wam nie polece tego dostawy bo bardzo długo czekałam na przesyłke..Jak będą wielkie mrozy to też zostanę bez kurtki a łagodna zima to akurat mam taki rozkloszowany płaszczyk więc Gosiaczek31-oby twoje prognozy były nieprawdziwe!;)
    U mnie pogoda też piękna-jestem w Krakowa-tyle ,że ja popatrzeć za oknem moge sobie tylko narazie :/
    Kasss pamiętam ,że podobała ci się Biała Masajka.Ostatnio czytałam "Arabską żone"...coś w podobnym klimacie tylko nie na faktach ale strasznie wciąga.
    Miłego dzionka!

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.glamki.pl/moda/nowe-kolekcje/moda-zima-2014-kurtki-i-plaszcze-ff-na-sezon-jesien-zima-2013-2014-hity-do-249-zl,14_9807.html
    ja mam fason taki jak ta beżową na dole po lewej,z zeszlego roku i nie mam zamiaru nowej kupować

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciuchy ciuchami, ale pocieszyć się trzeba tym że nasze maluszki przyjdą na świat na koniec zimy :) Nim wyjdą z domku będzie piękny kwiecień :)
    Teraz nie polecam kupować ciuchów na zimę. Ponieważ jest przed sezonem ceny są strasznie wysokie. Poczekajcie z kupnem. Przyjdzie sezon to i ceny spadną.

Co do zimy, mam nadzieję że nie będzie mroźna. Nigdy za zimą nie przepadałam. A teraz jak brzuszek będzie to aż strach wyjść z domu. Chodniki pokryte zbitym śliskim śniegiem, nie daj Boże upadniemy ... Aż strach pomyśleć.

MamaAdasia lubi tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarah jak sie w nia zmiescisz to pewnie ja w swoje sie pewnie nie zmieszcze wiec bede musiala. niby dobrze chodzic w ciazy zima bo nie jest goraco i nie bedzie nam na koniec tak ciezko jak dziewczyna ktore przezyly w oststnich tyg 35 stopniowe upaly ale u nas jest wlasnie ten problem z kurtka i butami

• kasss Autorytet

Wysłany: 30 września 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun dzięki musze się wybrać do biblioteki i wyporzyczyć;)
    Kasha właśnie się tego boje juz nie raz się poślizgłam i przewróciłam a w ciąży może to być niebezpieczne najwyzej bedziemy siedzieć w domu a wychodzić tylko do lekarza;)

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 400 401 402 403 404 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ