WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka właśnie o sesji myślałam to prawda że brzuszek sam w sobie jest piękny ale taka pamiątka też bedzie oczywiście każdy ma własne zdanie

czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy, żadnych witamin, bo cokolwiek wezmę to jeszcze bardziej wymiotuję, więc lekarz powiedział że nie ma potrzeby żebym w tej chwili coś łykała.

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witaminek to ja biorę Prenatal Duo i powiem Wam, że odbija mi się rybą po nich... straszne ;p a mojego Piotrka mamie też się imię nie podoba. Od razu powiedziała: "no żart... nieee" ale mi się podoba i jak mój się nie uprze na inne to tak zostanie :) i będzie Dawidek ;)

Krokodylica, czekaja, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas

magda91, czekaja, gosiaczek31, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Znajomi mają w łazience na podłodze widać kurz i każdą kropeczke która kapnie gdzieś ze zlewu czy wanny, jest strasznie ciężka w utrzymaniu, ale ja mam kremowy gres polerowany u siebie i wcale nie jest dużo lepsza tez te plamki widać pod światło
    U mnie są takie pod róż i nic brudu ma nich nie widać

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegladajac allegro znalazłam wózek na 2015 rok nie wiedziałam że już takie są w sumie podobny do carery nie podoba mi sie tylko daszek i torba
    http://allegro.pl/ultralekki-shell-new-24h-babyactive-3w1-gratisy-i4611823456.html

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas

no i zobacz ze teściowe maja jakieś "ale" ;) mało kto na mamę narzeka. mojej się imię podoba właśnie :) a z tymi rezerwacjami imion w rodzinie to już w ogóle jakieś nieporozumienie. i też bym takie coś wyśmiała ;) będziesz w ciąży to sobie imię będziesz wybierać a nie "zaklepujesz". Zresztą jakim prawem ktoś Ci ma mówić jakie imię możesz dać a jakie nie...

Sarah88, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie po wizycie :-)
    wszystko ok i bedzie chlopak :-) pokazal nam siusiaka na dzien dobry :-)
    rozmiarowo jestem w 16tc6dc wiec troche "starszej" niz wg ovu, rozmiarowo wszystko git :-)
    niestety lozysko mam dosc nisko ulozone, powinno byc wyzej na tym etapie ciazy :-/ musze na siebie uwazac, nie dzwigac i nie przemeczac sie i nie moge leciec do UK:-/
    do konca tyg mam dalej brac 2x1 dupka , a pozniej przez 3 dni 1x1 i kompletnie odstawic.
    wklejam zdjecie z dowodem, ze bedziemy miec malego Joshue :-)

15efekz.png

czekaja, noa8, gosiaczek31, Scarlett2014, Sarah88, vanilla29, kasss, Madzik82, Emartea, SunSun, Niunia86, MartaM, Dorka1979, jasmin, MamaAdasia, slodka100, konwalianka, Krokodylica, magda91 lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale synek ma dorodnego siusiaka ;-) heheee najwazniejsze ze maluszek zdrowy , szkoda tylko ze nie lecisz bo bylo by mi razniej jakos tak ;-)

I jak sny sie spelnily? Jakie mialas smaki na chlopaka bo ja kiedys wyczytalam i chyba mialam tak jak Ty ;*

bella82 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, szkoda :-/ bede z Toba myslami ;-)
    sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak :-)
    a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze :-)
    dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od Was :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki bella:) Siusiak jak sie patrzy:) pomyłki nie bedzie:)
    Uważaj w takim razie na siebie i oszczędzaj się.

bella82, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    czekaja - cieszę się że na usg wszystko dobrze:)
    Ja witamin narazie nie biorę. Pewnie zacznę za jakiś czas te z dha brać bo to podobno ważny składnik. Albo bede pić tran z córką razem bo mam kupiony i trzeba go zużyć:) Poprzednio też brałam vitaminer z dha.

A ja od urodzenia spałam z Małą i powiem szczerze że nawet sie nie spodziewałam że bede taka czujna. Dosłownie na każde poruszenie, miałknięcie dziecka sie budziłam. Spałam na takim czuwaniu:) własnie żeby słyszeć i czuć. Zreszta nawet ją karmiłam przez sen bo nie chciało mi sie wstawać kilka razy w nocy i brać ja na karmienie i znów odkładać. Taka wygodna byłam:) mi to pasowało i jej też wiec ok. Mąż też sie na poczatku obawiał ze nie poczuje i ja przygniecie np. Ale sie to nie zdarzyło jeszcze:) Też uważam że co innego jak sie jest trzeźwym i kontroluje a co innego po pijaku. Może to był nieszczęśliwy wypadek akurat....

A jak to jest właśnie z karmieniem w nocy? Malenstwo się budzi, karmi się je czeka aż mu się odbije i co i idzie dalej spać ? Czy trzeba je w nocy przebierać? Ciekawa jestem jak to wygląda ;))

Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    niestety, szkoda :-/ bede z Toba myslami ;-)
    sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak :-)
    a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze :-)
    dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od Was :-)
    no przecież ja mam/mialam.pisalam nie raz ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie sie nie stresuj:) ja też mam nisko nawet bardzo bo już na ujściu wewnętrznym było ale wg lekarza powinno sie podnieść do 20 tyg. A jak nie to później sie pomartwimy. Narazie zakaz dzwigania, sexu i oszczedzający tryb życia.

• bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak? a to przepraszam, moze nie zarejestrowalam :-/ czyli da sie z tym zyc ;-)?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana ale się rozpisałyście :) dopiero nadrobiłam :)

Powrót do pracy dobrze mi zrobił ale jestem zmęczona - pocieszam się tylko tym, że końcowki miesiąca zawsze mam trudne a w drugiej części tygodnia będzie mi łatwiej czytać Was na bieżąco :) wdrażam już dziewczynę ktore będzie mnie zastępować, chwilowo sprawia to że mam więcej a nie mnie pracy ale wiem że będzie coraz lepiej :)

Ale najważniejsze że z Waszych wizyt płyną dobre wiadomości. Bardzo sie cieszę :)

Bella wiem co przechodzisz z łożyskiem - u mnie niby lepiej ale cały czas nie idealnie. Póki co nie objawia sie to jednak negatywnie a to najważniejsze :)

A moje badania zrobię jednak jutro - dziś po wyjściu z pracy marzyłam o dobrym obiedzie a nie o biocenozie pochwy.

Ja wotaminy też zamawiam w Internecie - z apteki gemini ale następnym razem sprawdzę melise o której piszecie. Różnica pomiędzy ceną w internecie a aptece stacjonarnej na 1 opakowaniu Pregny Plus to 15 zł.

bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    konwalianka wrote:
    co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion :) wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować :) naprawdę szczyt!

hahahaha, rezerwacja imion! ale sie usmialam :-) przepraszam, domyslam sie jakie to wkurzajace ale o rezerwacji pierwszy raz slysze :-) boskie :-)

Wiecie co śmiech śmiechem ale zawsze z mężem mówiliśmy ze jak będziemy mieli synka będzie się nazywał Aleksander i co jego brat nazwał córkę ola ( urodziła się jak tylko ja zaszłam w ciaze) głupia sytuacjia bo mówili wcześniej o innych imionach nie wiem czy to na zlosc czy jak

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Narazie sie nie stresuj:) ja też mam nisko nawet bardzo bo już na ujściu wewnętrznym było ale wg lekarza powinno sie podnieść do 20 tyg. A jak nie to później sie pomartwimy. Narazie zakaz dzwigania, sexu i oszczedzający tryb życia.

no wlasnie u nas tez nie powinno byc <3

gosiaczek31 lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnego zakazu bo gin stwierdzila ze nie ma co panikowac bo ma czas iść w gore,w czwartek mam w końcu wizytę to zapytam czy u mnie się cos juz zmienilo, bo to będzie 18 tydzień (19)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:45

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka chyba Ty wspominalas, ze zmienilas wyglad naszej listy- wyglada super :-) ja juz zapisalam swoje zmiany :-)

slodka100 lubi tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ