Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyco do witaminek to ja biorę Prenatal Duo i powiem Wam, że odbija mi się rybą po nich... straszne ;p a mojego Piotrka mamie też się imię nie podoba. Od razu powiedziała: "no żart... nieee" ale mi się podoba i jak mój się nie uprze na inne to tak zostanie
i będzie Dawidek
Krokodylica, czekaja, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHeh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas
magda91, czekaja, gosiaczek31, SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvanilla29 wrote:Znajomi mają w łazience na podłodze widać kurz i każdą kropeczke która kapnie gdzieś ze zlewu czy wanny, jest strasznie ciężka w utrzymaniu, ale ja mam kremowy gres polerowany u siebie i wcale nie jest dużo lepsza tez te plamki widać pod światło
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Heh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas
no i zobacz ze teściowe maja jakieś "ale"mało kto na mamę narzeka. mojej się imię podoba właśnie
a z tymi rezerwacjami imion w rodzinie to już w ogóle jakieś nieporozumienie. i też bym takie coś wyśmiała
będziesz w ciąży to sobie imię będziesz wybierać a nie "zaklepujesz". Zresztą jakim prawem ktoś Ci ma mówić jakie imię możesz dać a jakie nie...
Sarah88, gosiaczek31, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
melduje sie po wizycie
wszystko ok i bedzie chlopakpokazal nam siusiaka na dzien dobry
rozmiarowo jestem w 16tc6dc wiec troche "starszej" niz wg ovu, rozmiarowo wszystko git
niestety lozysko mam dosc nisko ulozone, powinno byc wyzej na tym etapie ciazymusze na siebie uwazac, nie dzwigac i nie przemeczac sie i nie moge leciec do UK:-/
do konca tyg mam dalej brac 2x1 dupka , a pozniej przez 3 dni 1x1 i kompletnie odstawic.
wklejam zdjecie z dowodem, ze bedziemy miec malego Joshue
czekaja, noa8, gosiaczek31, Scarlett2014, Sarah88, vanilla29, kasss, Madzik82, Emartea, SunSun, Niunia86, MartaM, Dorka1979, jasmin, MamaAdasia, slodka100, konwalianka, Krokodylica, magda91 lubią tę wiadomość
-
Bella ale synek ma dorodnego siusiaka
heheee najwazniejsze ze maluszek zdrowy , szkoda tylko ze nie lecisz bo bylo by mi razniej jakos tak
I jak sny sie spelnily? Jakie mialas smaki na chlopaka bo ja kiedys wyczytalam i chyba mialam tak jak Ty ;*bella82 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
niestety, szkoda
bede z Toba myslami
sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak
a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze
dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od WasKrokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
gosiaczek31 wrote:czekaja - cieszę się że na usg wszystko dobrze:)
Ja witamin narazie nie biorę. Pewnie zacznę za jakiś czas te z dha brać bo to podobno ważny składnik. Albo bede pić tran z córką razem bo mam kupiony i trzeba go zużyćPoprzednio też brałam vitaminer z dha.
A ja od urodzenia spałam z Małą i powiem szczerze że nawet sie nie spodziewałam że bede taka czujna. Dosłownie na każde poruszenie, miałknięcie dziecka sie budziłam. Spałam na takim czuwaniu:) własnie żeby słyszeć i czuć. Zreszta nawet ją karmiłam przez sen bo nie chciało mi sie wstawać kilka razy w nocy i brać ja na karmienie i znów odkładać. Taka wygodna byłam:) mi to pasowało i jej też wiec ok. Mąż też sie na poczatku obawiał ze nie poczuje i ja przygniecie np. Ale sie to nie zdarzyło jeszcze:) Też uważam że co innego jak sie jest trzeźwym i kontroluje a co innego po pijaku. Może to był nieszczęśliwy wypadek akurat....
A jak to jest właśnie z karmieniem w nocy? Malenstwo się budzi, karmi się je czeka aż mu się odbije i co i idzie dalej spać ? Czy trzeba je w nocy przebierać? Ciekawa jestem jak to wygląda)
Sarah88, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
bella82 wrote:niestety, szkoda
bede z Toba myslami
sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak
a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze
dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od Was
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMatko kochana ale się rozpisałyście
dopiero nadrobiłam
Powrót do pracy dobrze mi zrobił ale jestem zmęczona - pocieszam się tylko tym, że końcowki miesiąca zawsze mam trudne a w drugiej części tygodnia będzie mi łatwiej czytać Was na bieżącowdrażam już dziewczynę ktore będzie mnie zastępować, chwilowo sprawia to że mam więcej a nie mnie pracy ale wiem że będzie coraz lepiej
Ale najważniejsze że z Waszych wizyt płyną dobre wiadomości. Bardzo sie cieszę
Bella wiem co przechodzisz z łożyskiem - u mnie niby lepiej ale cały czas nie idealnie. Póki co nie objawia sie to jednak negatywnie a to najważniejsze
A moje badania zrobię jednak jutro - dziś po wyjściu z pracy marzyłam o dobrym obiedzie a nie o biocenozie pochwy.
Ja wotaminy też zamawiam w Internecie - z apteki gemini ale następnym razem sprawdzę melise o której piszecie. Różnica pomiędzy ceną w internecie a aptece stacjonarnej na 1 opakowaniu Pregny Plus to 15 zł.bella82, gosiaczek31 lubią tę wiadomość
-
bella82 wrote:konwalianka wrote:co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion
wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować
naprawdę szczyt!
hahahaha, rezerwacja imion! ale sie usmialamprzepraszam, domyslam sie jakie to wkurzajace ale o rezerwacji pierwszy raz slysze
boskie
Wiecie co śmiech śmiechem ale zawsze z mężem mówiliśmy ze jak będziemy mieli synka będzie się nazywał Aleksander i co jego brat nazwał córkę ola ( urodziła się jak tylko ja zaszłam w ciaze) głupia sytuacjia bo mówili wcześniej o innych imionach nie wiem czy to na zlosc czy jak -
gosiaczek31 wrote:Narazie sie nie stresuj:) ja też mam nisko nawet bardzo bo już na ujściu wewnętrznym było ale wg lekarza powinno sie podnieść do 20 tyg. A jak nie to później sie pomartwimy. Narazie zakaz dzwigania, sexu i oszczedzający tryb życia.
no wlasnie u nas tez nie powinno bycgosiaczek31 lubi tę wiadomość
-
ja nie mam żadnego zakazu bo gin stwierdzila ze nie ma co panikowac bo ma czas iść w gore,w czwartek mam w końcu wizytę to zapytam czy u mnie się cos juz zmienilo, bo to będzie 18 tydzień (19)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:45