Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka właśnie o sesji myślałam to prawda że brzuszek sam w sobie jest piękny ale taka pamiątka też bedzie oczywiście każdy ma własne zdanie

czekaja, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę tylko kwas foliowy, żadnych witamin, bo cokolwiek wezmę to jeszcze bardziej wymiotuję, więc lekarz powiedział że nie ma potrzeby żebym w tej chwili coś łykała.

czekaja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do witaminek to ja biorę Prenatal Duo i powiem Wam, że odbija mi się rybą po nich... straszne ;p a mojego Piotrka mamie też się imię nie podoba. Od razu powiedziała: "no żart... nieee" ale mi się podoba i jak mój się nie uprze na inne to tak zostanie :) i będzie Dawidek ;)

Krokodylica, czekaja, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas

nick nieaktualny, czekaja, nick nieaktualny, SunSun, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanilla29 wrote:
    Znajomi mają w łazience na podłodze widać kurz i każdą kropeczke która kapnie gdzieś ze zlewu czy wanny, jest strasznie ciężka w utrzymaniu, ale ja mam kremowy gres polerowany u siebie i wcale nie jest dużo lepsza tez te plamki widać pod światło
    U mnie są takie pod róż i nic brudu ma nich nie widać

• kasss Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przegladajac allegro znalazłam wózek na 2015 rok nie wiedziałam że już takie są w sumie podobny do carery nie podoba mi sie tylko daszek i torba
    http://allegro.pl/ultralekki-shell-new-24h-babyactive-3w1-gratisy-i4611823456.html

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Heh jak czytam wasze perypetie z tesciowymi i imionami to w sumie się ciesze ze nie jestem sama w takiej sytuacji bo juz myślałam że ja mam tylko takie przeboje. I nie rozumiem cały czas co im się nie podoba w imieniu Ignas

no i zobacz ze teściowe maja jakieś "ale" ;) mało kto na mamę narzeka. mojej się imię podoba właśnie :) a z tymi rezerwacjami imion w rodzinie to już w ogóle jakieś nieporozumienie. i też bym takie coś wyśmiała ;) będziesz w ciąży to sobie imię będziesz wybierać a nie "zaklepujesz". Zresztą jakim prawem ktoś Ci ma mówić jakie imię możesz dać a jakie nie...

Sarah88, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje sie po wizycie :-)
    wszystko ok i bedzie chlopak :-) pokazal nam siusiaka na dzien dobry :-)
    rozmiarowo jestem w 16tc6dc wiec troche "starszej" niz wg ovu, rozmiarowo wszystko git :-)
    niestety lozysko mam dosc nisko ulozone, powinno byc wyzej na tym etapie ciazy :-/ musze na siebie uwazac, nie dzwigac i nie przemeczac sie i nie moge leciec do UK:-/
    do konca tyg mam dalej brac 2x1 dupka , a pozniej przez 3 dni 1x1 i kompletnie odstawic.
    wklejam zdjecie z dowodem, ze bedziemy miec malego Joshue :-)

15efekz.png

czekaja, noa8, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sarah88, vanilla29, kasss, Madzik82, Emartea, SunSun, Niunia86, MartaM, nick nieaktualny, jasmin, MamaAdasia, slodka100, konwalianka, Krokodylica, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ale synek ma dorodnego siusiaka ;-) heheee najwazniejsze ze maluszek zdrowy , szkoda tylko ze nie lecisz bo bylo by mi razniej jakos tak ;-)

I jak sny sie spelnily? Jakie mialas smaki na chlopaka bo ja kiedys wyczytalam i chyba mialam tak jak Ty ;*

bella82 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety, szkoda :-/ bede z Toba myslami ;-)
    sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak :-)
    a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze :-)
    dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od Was :-)

Krokodylica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki bella:) Siusiak jak sie patrzy:) pomyłki nie bedzie:)
    Uważaj w takim razie na siebie i oszczędzaj się.

bella82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    czekaja - cieszę się że na usg wszystko dobrze:)
    Ja witamin narazie nie biorę. Pewnie zacznę za jakiś czas te z dha brać bo to podobno ważny składnik. Albo bede pić tran z córką razem bo mam kupiony i trzeba go zużyć:) Poprzednio też brałam vitaminer z dha.

A ja od urodzenia spałam z Małą i powiem szczerze że nawet sie nie spodziewałam że bede taka czujna. Dosłownie na każde poruszenie, miałknięcie dziecka sie budziłam. Spałam na takim czuwaniu:) własnie żeby słyszeć i czuć. Zreszta nawet ją karmiłam przez sen bo nie chciało mi sie wstawać kilka razy w nocy i brać ja na karmienie i znów odkładać. Taka wygodna byłam:) mi to pasowało i jej też wiec ok. Mąż też sie na poczatku obawiał ze nie poczuje i ja przygniecie np. Ale sie to nie zdarzyło jeszcze:) Też uważam że co innego jak sie jest trzeźwym i kontroluje a co innego po pijaku. Może to był nieszczęśliwy wypadek akurat....

A jak to jest właśnie z karmieniem w nocy? Malenstwo się budzi, karmi się je czeka aż mu się odbije i co i idzie dalej spać ? Czy trzeba je w nocy przebierać? Ciekawa jestem jak to wygląda ;))

Sarah88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    niestety, szkoda :-/ bede z Toba myslami ;-)
    sny sie spelnily, bo nawet zeszlej nocy snil mi sie chlopak :-)
    a ze smakami to tylko ostre, konkretne potrawy. slodycze moga nie istniec dla mnie z czego sie ciesze :-)
    dziewczyny czy ktoras cos wie o nisko ulozonym lozysku? zaczelam czytac na necie ale juz sie zestresowalam i nie chce dalej czytac. wolalabym z pewnego zrodla, czyli od Was :-)
    no przecież ja mam/mialam.pisalam nie raz ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie sie nie stresuj:) ja też mam nisko nawet bardzo bo już na ujściu wewnętrznym było ale wg lekarza powinno sie podnieść do 20 tyg. A jak nie to później sie pomartwimy. Narazie zakaz dzwigania, sexu i oszczedzający tryb życia.

• bella82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak? a to przepraszam, moze nie zarejestrowalam :-/ czyli da sie z tym zyc ;-)?

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko kochana ale się rozpisałyście :) dopiero nadrobiłam :)

Powrót do pracy dobrze mi zrobił ale jestem zmęczona - pocieszam się tylko tym, że końcowki miesiąca zawsze mam trudne a w drugiej części tygodnia będzie mi łatwiej czytać Was na bieżąco :) wdrażam już dziewczynę ktore będzie mnie zastępować, chwilowo sprawia to że mam więcej a nie mnie pracy ale wiem że będzie coraz lepiej :)

Ale najważniejsze że z Waszych wizyt płyną dobre wiadomości. Bardzo sie cieszę :)

Bella wiem co przechodzisz z łożyskiem - u mnie niby lepiej ale cały czas nie idealnie. Póki co nie objawia sie to jednak negatywnie a to najważniejsze :)

A moje badania zrobię jednak jutro - dziś po wyjściu z pracy marzyłam o dobrym obiedzie a nie o biocenozie pochwy.

Ja wotaminy też zamawiam w Internecie - z apteki gemini ale następnym razem sprawdzę melise o której piszecie. Różnica pomiędzy ceną w internecie a aptece stacjonarnej na 1 opakowaniu Pregny Plus to 15 zł.

bella82, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    konwalianka wrote:
    co do imion, to my z mężem nie możemy dojsc do porozumienia w kwestii imienia dla chłopca.., ale przejścia z imionami przerabialiśmy już przy Tymciu, bo oczywiście teściom się nie podobało i teściowa wymyślała różne niestworzone rzeczy.. teraz to wkurza mnie coś innego.. tescie mają tez młodsze dzieci niż mój P, którzy dopiero co pozakładali rodziny i co?otóż zaczał się czas " rezerwacji" imion :) wyśmialiśmy ich i stwierdziliśmy, że trzeba bylo się starać a nie rezerwować :) naprawdę szczyt!

hahahaha, rezerwacja imion! ale sie usmialam :-) przepraszam, domyslam sie jakie to wkurzajace ale o rezerwacji pierwszy raz slysze :-) boskie :-)

Wiecie co śmiech śmiechem ale zawsze z mężem mówiliśmy ze jak będziemy mieli synka będzie się nazywał Aleksander i co jego brat nazwał córkę ola ( urodziła się jak tylko ja zaszłam w ciaze) głupia sytuacjia bo mówili wcześniej o innych imionach nie wiem czy to na zlosc czy jak

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Narazie sie nie stresuj:) ja też mam nisko nawet bardzo bo już na ujściu wewnętrznym było ale wg lekarza powinno sie podnieść do 20 tyg. A jak nie to później sie pomartwimy. Narazie zakaz dzwigania, sexu i oszczedzający tryb życia.

no wlasnie u nas tez nie powinno byc <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam żadnego zakazu bo gin stwierdzila ze nie ma co panikowac bo ma czas iść w gore,w czwartek mam w końcu wizytę to zapytam czy u mnie się cos juz zmienilo, bo to będzie 18 tydzień (19)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2014, 19:45

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 29 września 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka chyba Ty wspominalas, ze zmienilas wyglad naszej listy- wyglada super :-) ja juz zapisalam swoje zmiany :-)

slodka100 lubi tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ