Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKass ja mam krem z Lirene do biustu ale używam do rzadko. Moje duże do tej pory piersi stały się ogromne i krem mi chyba na to nie pomoże
Mi wydaje się, że zmieniłam się niewiele ale osoby które widują mnie raz na jakiś czas twierdzą, że zaokrągliłam się na twarzy i że ciążę jednak widać. Moim zdaniem tak średnio zwłaszcza, że preferuje raczej luźne stroje -
Anastacia33 wrote:Kass ja w 1 ciazy stosowalam z perfecty krem do biustu nie mam rozstepow mimo ze karmilam piersia przex rok.teraz uzywam kremu z palmers
[/url]
-
właśnie mi przyszło pismo z zusu że moje wynagrodzenie obniża o 25% bo zostało dostarczone po uplywie 7 dni nie wiem co o tym myśleć u nas sie tym zajmuje ksiegowy i on to dostarcza spotkałyscie sie z czyms takim ? i jak sie tu nie denerwować w ciazy!!!
[/url]
-
dziewczyny wlasnie dzwonilam do poloznej i dostalam opiernicz, ze biore po pol tabletki. Powiedziala mi, ze jak bol jest silny to by wlasnie wziac 2tabl od razu, bo pol w ogole nie ma sensu. Kazala mi wziac 1tabl teraz, polozyc sie i jak bol nie przejdzie mam jechac do szpitala.
-
nick nieaktualnykasss wrote:właśnie mi przyszło pismo z zusu że moje wynagrodzenie obniża o 25% bo zostało dostarczone po uplywie 7 dni nie wiem co o tym myśleć u nas sie tym zajmuje ksiegowy i on to dostarcza spotkałyscie sie z czyms takim ? i jak sie tu nie denerwować w ciazy!!!
A zarzucają Tobie, że za późno dostarczyłaś dokumenty do firmy czy firmie, że za późno dostarczyła dokumenty do ZUSu.
Od kiedy masz zwolnienie (ta za które powinien już płacić Ci ZUS czyli powyżej 30stego dnia) i kiedy zaniosłaś je do firmy? Możesz jakoś udowodnić kiedy je dostarczyłaś?
Możliwe, że firma zaspała i żeby się wytłumaczyć zwaliła na Ciebie.
Bella jeśli ktoś kto się na tym zna tak mówi to nie masz się czego bać. -
kasss wrote:Właśnie znalazłam prubke tego palmersa taka 50ml z tych warsztatow tylko tojest masło na rozstępy można tym biust smarować?
kasss, justwol lubią tę wiadomość
-
Scarlett2014 wrote:A zarzucają Tobie, że za późno dostarczyłaś dokumenty do firmy czy firmie, że za późno dostarczyła dokumenty do ZUSu.
Od kiedy masz zwolnienie (ta za które powinien już płacić Ci ZUS czyli powyżej 30stego dnia) i kiedy zaniosłaś je do firmy? Możesz jakoś udowodnić kiedy je dostarczyłaś?
Możliwe, że firma zaspała i żeby się wytłumaczyć zwaliła na Ciebie.
Bella jeśli ktoś kto się na tym zna tak mówi to nie masz się czego bać.[/url]
-
Kass nie pomoge nie znam sie. ja swoje l4 zawoze bezposrednio do zusu i mam z glowy. wiem kiedy zostalo dostarczone i sie nie martwie. chociaz wiem ze nie zaswsze mozna samemu zawozoic do zus bo chyba pracodawca tez musi miec jakis wglad w to l4.
kozuchowska rzeczywiscie bardzo zmienila sie na twarzy. dzis w prawie agaty ogladalam i byl fragment z nia wlasnie. pierwsze co pomyslalam to wlasnie ze nie tyle sie zaokraglila na twarzy co bardzo sie zmienila. w kazdym razie wygladala srednio korzystnie:)
ja tez sie zaokraglilam ale nie wiem czy to woda czy dodatkowe kilogramy:) po ciazy bedziemy wracac do formy i bedzie git:) chociaz teraz tez trzeba sie pilowac:)
ja na bol glowy w ciazy biore tylko paracetamol 1 tabletke i pomaga:)
musimy pic duzo wody i zeby nas glowa nie bolala i zeby woda sie nie zatrzymywala:)MamaAdasia lubi tę wiadomość
-
branie małej dawki mija się z celem, bo nie dość, że jednak dostarczasz organizmowi leków, to w takiej dawce, że nic z tego nie wynika.. co do paracetamolu, to tez jedyny lek, który można brać karmiąc piersią..podają po porodzie zaraz:)
-
dziewczyny...mam pytanie bo się zdenerwowałam...mam TSH 5,76 przy normie 4,20...lekarz kazał mi się stawić niezwłocznie do endokrynologa...czy możecie mi powiedzieć czy coś grozi mojej dzidzi??
i jak wygląda to badanie?;/
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
nick nieaktualnyKass a nie jest tak że jakieś zwolnienie miałaś do 1.09? A od 27 powinien zacząć płacić Ci ZUS?
Moim zdaniem to nie wina zaświadczenia o ciąży ale pewna na 100% nie jestem. Stawiam że w pracy u Ciebie zapomnieli wysłać to w terminie albo źle wyliczyli od kiedy płaci ZUS a potem zwalili to na Ciebie. Zadzwon jutro do pracy i/lub ewentualnie na infolnie Zusu jak to nic nie da to odezwij się do mnie. Nie obiecuje że pomogę ale spróbuje zgłębić temattylko wtedy musiałaby wiedzieć od kiedy dokładnie masz l4 i czy wcześniej miałaś jakieś l4 w tym roku.
-
Rubi wrote:dziewczyny...mam pytanie bo się zdenerwowałam...mam TSH 5,76 przy normie 4,20...lekarz kazał mi się stawić niezwłocznie do endokrynologa...czy możecie mi powiedzieć czy coś grozi mojej dzidzi??
[/url]
-
nick nieaktualnyRubi wrote:dziewczyny...mam pytanie bo się zdenerwowałam...mam TSH 5,76 przy normie 4,20...lekarz kazał mi się stawić niezwłocznie do endokrynologa...czy możecie mi powiedzieć czy coś grozi mojej dzidzi??
Ja niestety nie pomogę ale inne dziewczyny też miały podwyższone tsh, biorą leki i jest ok więc będzie dobrze. Pierwszy raz badalas w ciazy tsh? -
Scarlett2014 wrote:Kass a nie jest tak że jakieś zwolnienie miałaś do 1.09? A od 27 powinien zacząć płacić Ci ZUS?
Moim zdaniem to nie wina zaświadczenia o ciąży ale pewna na 100% nie jestem. Stawiam że w pracy u Ciebie zapomnieli wysłać to w terminie albo źle wyliczyli od kiedy płaci ZUS a potem zwalili to na Ciebie. Zadzwon jutro do pracy i/lub ewentualnie na infolnie Zusu jak to nic nie da to odezwij się do mnie. Nie obiecuje że pomogę ale spróbuje zgłębić temattylko wtedy musiałaby wiedzieć od kiedy dokładnie masz l4 i czy wcześniej miałaś jakieś l4 w tym roku.
[/url]
-
kasss wrote:Rubi nie denerwuj się endo przepisze ci leki i będziesz kontrolować raz w miesiącu mi tylko mierzyła ciśnieie osuhiwała oglądała szyje rece i tyle dla nas norma jest do 2,5 a dał ci skierowanie na cito?Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️