X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi mi jeszcze robiła Endo usg tarczycy.I tak dokładnie badała palcami szyję i węzły chlonne czy nie mam guzkow.Później cały wywiad czy ktoś w rodzinie chorował itp.Dobiora ci odpowiedni lek i zacznie zaraz spadać.Najczęściej jest to Eutyrox.

ex2btv738sn49jef.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja niestety nie pomogę ale inne dziewczyny też miały podwyższone tsh, biorą leki i jest ok więc będzie dobrze. Pierwszy raz badalas w ciazy tsh?
    tak wcześniej lekarz powiedział, że nie ma potrzeby...dobrze, że mu powiedziałam, że nic nie tyje...on i tak powiedział, że nie widzi powodów do zmartwień, ale na wszelkie ale żebym zbadała no i proszę...wyszło do dupy...
    oczywiście przeczytałam jakiś fragment że może to wpływać na układ rozwojowy dziecka coś tam z mózgiem....nie doczytałam bo boje się czytać takie rzeczy..:(

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ok 4 to jest norma DLA WSZYSTKICH.Dla starszego Pana tez;-) a ok 2 jest dla młodych kobiet ,kobiet w ciazy itp.

ex2btv738sn49jef.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No idź szybciutko do Endo.Ja poszłam prywatnie bo szkoda mi było czasu na czekanie...

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi rodzinny nie powinien robić problemu bo mi tez wypisywał powiedz że jestes w ciązy i zeby napisał że pilne u mnie terminy były na styczeń a ja dostałam na drugi dzień w poniedziałek mam kontrole i ma mi tez zrobic usg tarczycy. a robiłaś FT3 I FT4?

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Rubi rodzinny nie powinien robić problemu bo mi tez wypisywał powiedz że jestes w ciązy i zeby napisał że pilne u mnie terminy były na styczeń a ja dostałam na drugi dzień w poniedziałek mam kontrole i ma mi tez zrobic usg tarczycy. a robiłaś FT3 I FT4?
    nie..:( tylko t tsh bo mój gin chciał mnie tylko uspokoić....

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    No idź szybciutko do Endo.Ja poszłam prywatnie bo szkoda mi było czasu na czekanie...
    SunSun ty też jesteś z krakowa ja chodze na rusznikarska na nfz termin dostałam na drugi dzień a teraz zapisują mnie tak jak lekarka powie

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Madziutek powodzenia na wizycie :)

Mój brzuch jakby dziś zniknął :/ w ogóle raz jest wyraźniejszy raz mniej :/ a ponoć mieszka w nim Junior :)

Właśnie patrzę na naszą listę (znowu nie wiem kiedy mam wizytę bo będę łapać lekarz w ostatniej chwili) ale tak sobie myślę, że może zrobimy sobie jeszcze kolumnę z datami badań połówkowych? co myślicie?
    Ok

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi wrote:
    nie..:( tylko t tsh bo mój gin chciał mnie tylko uspokoić....
    Rubi nic się nie martw bo tsh w ciąży skacze chyba Niunia biorąc leki też ma podwyższone i sporo z nas ma z tym problem dostaniesz leki i wszystko bedzie dobrze dzidziusiowi na pewno nie zaszkodzi zapisz sie tylko do tego endo

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    SunSun ty też jesteś z krakowa ja chodze na rusznikarska na nfz termin dostałam na drugi dzień a teraz zapisują mnie tak jak lekarka powie
    Dzięki Kasss to chyba tez tak zrobię,ja byłam jeszcze przed ciąża u endo,narazie mam w normie i gino mi przepisuje leki.Mam iść niedługo na kontrolę tp może spróbuję na Rusznikarkiej.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    Ponawiam swoje pytanie do kobitek ktore maja juz dziecko: czy jak wozilyscie je w gondolce to czy byla wam potrzebna regulacja zaglowka bo widze ze wchodza normy ze w gondoli dziecko bedzie tylko lezec a mam jeszcze jakby co opcje kupienia wozka z ta regulacja dopoki nie wyprzedadza tych dawnych modeli
    Zs moich czasów nie było takich regulacji, czyli 14 i 10 lat temu a przynajmniej nie slyszsłam o tym

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde, a ja nigdy nie miałam badane tsh...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nigdy nie miałam badane...dzięki dziewczyny za szybka odp...

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dziewczyny można jeść grzyby w ciąży? Mama zrobiła sos grzybowy do gołąbków z grzybów które zbiera babcia ??
    Ja wpieprzałam jak poparzona całkiem niedawno, kilka dni pod rząd. Można oczywiście.

kasss, Sarah88 lubią tę wiadomość

• czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi najlepiej wybierz sie do endokrynologa prywatnie. najpierw zrob pakiet badan na tarczyce tsh ft3 ft4 anty-tg i anty-tp i z tymi wynikami idz do lekarza. samym tsh nie ma co sie sugerowac wiec spokojnie:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja wpieprzałam jak poparzona całkiem niedawno, kilka dni pod rząd. Można oczywiście.
    ja np sobie nie wyobrazam żebym w święta nie zjadła moich ulubionych uszek z grzybami, zupy grzybowej i kapusty z grzybami, nie przeżyłabym tego!! to moje ulubione jedzenie, tym bardziej, że jest ono raz w roku. ostatnio w jakims programie o dzieciach usłyszałam ze nawet barszczu nie można! ewentualnie jakiś "cienki", a z tytki nie mam zamiaru jeść, nawet gazowanego nie można a ja bez tego nie funkcjonuje odkąd jestem w ciąży, wiec nie odmawiam sobie wszystkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 17:14

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Tak :) mój własny ukochany kot w jego ukochanym kocyku - wygrzewający mi ostatnio nocami brzuch :)

A co do ruchów Sun to ja myślę sobie jak Ty - że skoro wcześniej tego nie miałam to musi być TO. Ale potem myślę, że raczej przed ciążą nie wsłuchiwałam się w brzuch :)
    Ja może do teraz poczułam ze trzy razy jakieś tam ruchy nawet nie jestem pewna czy to jest to ale wcale się nie dziwię bo z tego co widzę na każdym USG to jest albo strasznym leniem albo śpiochem

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi na wizycie u endo lekarz przeprowadzo z tona wywiad...czy ktos w rodzinie ma problemy z tarczyca, zapyta o dolegliwości itd.zrobi usg tarczycy, zmierzy cisnienie.dobierze dawkę leku.prawdopodobnie zleci ci rowniez zrobienie ft4

860isg18r6bpss11.png
  • Rubi Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekaja wrote:
    Rubi najlepiej wybierz sie do endokrynologa prywatnie. najpierw zrob pakiet badan na tarczyce tsh ft3 ft4 anty-tg i anty-tp i z tymi wynikami idz do lekarza. samym tsh nie ma co sie sugerowac wiec spokojnie:)
    już jestem na poniedziałek wyznaczona a do tego czasu zrobię to co mówisz...

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

Styczeń 2014 [*] 9t
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi w ciaxy w I trymestrze norma tsh to 2,5

860isg18r6bpss11.png
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ