WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.

Ale namachałyście od rana :D ale jestem już na bieżąco.
    Pozdrawiam serdecznie.

Dorka1979 lubi tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi na samym początku ciąży położna powiedział, że jak jedziemy nad wodę to mam siedzieć w cieniu z butelką wody, za dużo na słońcu nie przebywać i używać filtrów. Bo właśnie są jakieś przeciwwskazania jeżeli chodzi o dziecko, ale o tym nie chciała mówić, no a jeżeli chodzi o estetykę to niestety te plamy wychodzą (i stwierdziła, że to bardziej działa na kobiecą wyobraźnię.

krokodylica - fajnie, że już się lepiej czujesz i jesteś silniejsza:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:56

Krokodylica lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa ja nigdy nic do Was nie miałam :) Po prostu spędziłam 1,5 miesiąca z głową w sedesie. :/ To było straszne. Nadal wymiotuję, ale to już nie to samo na szczęście. W ogóle mam wrażenie że dopadają mnie wszystkie "plagi" ciążowe. Jeszcze teraz te plamy. Aaaa szkoda gadać. Trzeba to jakoś przetrwać i tyle.

PS. Pocahontas najlepsze jest to że ja wcale się na słońce nie wystawiam, ale faktycznie wczoraj byłam na zakupach na targu a słońce przygrzewało i może faktycznie to od tego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 19:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj marudziłam patrząc na moje pryszcze - o plamach pierwsze słyszę ale na w tej sytuacji chyba przestanę sie skarżyć. Krokodylica współczuję :/ jak znam mojego lekarza to pewnie powiedziałby że to "zasługa" ciąży i jak urodze będzie po sprawie :)

Mam pytanie: byłam właśnie na spotkaniu ze znajomą i to już druga osoba która zdziwiła się że zamawiam świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Czy lekarz mówił Wam coś o cytrusach? Ja swego czasu czytałam że mogą powodować uczulenia ale nic mi się nie dzieje więc wole to niż kawę czy herbatę.

A i mam jeszcze jedno pytanie: ostatnio często mam wrażenie że mam spięty brzuch. Nie umiem tego inaczej nazwać. Ale nic mnie nie boli, brzuch czasmi jest nieco twardszy ale poza tym nic. To takie dziwne uczucie jakby mój kręgosłup nie mógł się przyzwyczaić do lakatora z przodu. Macie cos podobnego? Nie wydaje mi się to czymś groźnym ale muszę o to dopytać lekarza.

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do soków to moim zdaniem nic tylko pić. :) Nie słyszałam, żeby były nie wskazane, wręcz przeciwnie.

A taki twardy brzuch to miałam tylko raz i towarzyszyły temu okropne bóle, wtedy wzięłam nospe + nospę max i dopiero trochę pomogło.

Idę się położyć bo siły mnie opuściły.

Życze miłego wieczoru.

• vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka wrote:
    isa, mnie się podoba srebrno/szary..ale dziwny ten uchwyt przy gondoli..hmm.. mam nadzieję, że można to zdjąć bo nieco ciężko tak wycelować dziecko i wsadzić.. zwłaszcza noworodka..

jej..ja też choruję na buldoga francuskiego najlepiej czarnego zakochałam sie w nich, będac w Stanach..ale mój mąż nie chce słyszeć..dla niego to "przekąska" dla prawdziwego psa.. brak mi argumentów..

Hahahaha przekąska. .. padłam ; p

konwalianka lubi tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja wczoraj marudziłam patrząc na moje pryszcze - o plamach pierwsze słyszę ale na w tej sytuacji chyba przestanę sie skarżyć. Krokodylica współczuję :/ jak znam mojego lekarza to pewnie powiedziałby że to "zasługa" ciąży i jak urodze będzie po sprawie :)

Mam pytanie: byłam właśnie na spotkaniu ze znajomą i to już druga osoba która zdziwiła się że zamawiam świeżo wyciskany sok z pomarańczy. Czy lekarz mówił Wam coś o cytrusach? Ja swego czasu czytałam że mogą powodować uczulenia ale nic mi się nie dzieje więc wole to niż kawę czy herbatę.

A i mam jeszcze jedno pytanie: ostatnio często mam wrażenie że mam spięty brzuch. Nie umiem tego inaczej nazwać. Ale nic mnie nie boli, brzuch czasmi jest nieco twardszy ale poza tym nic. To takie dziwne uczucie jakby mój kręgosłup nie mógł się przyzwyczaić do lakatora z przodu. Macie cos podobnego? Nie wydaje mi się to czymś groźnym ale muszę o to dopytać lekarza.

Miałam to samo lekarz kazał brać magnez 2x dziennie i juz nie twardzieli

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • vanilla29 Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam wszystko... jestem taka zmęczona ze padam na twarz ;)

Bella głową mnie też bolała - za niskie ciśnienie lekarz kazał kawę pić

Włosy mam piękne ale cera jest straszna, paznokcie nie wiem bo nie mam swoich

Grzyby jadłam i cały czas jem nic mi nie jest, lekarz pozwolił ale tylko z pewnego źródła ;)

Dorka1979, bella82 lubią tę wiadomość

f2w39jcg4pc7z6r0.png
  • Kasha Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się dołączę do małych narzekań. Cera koszmarna.Blada, z krostami, do tego plecy i barki z krostami. Paznokcie twarde jak nigdy, ale włosy łamliwe i nie rosną tak szybko. O rozstępach nie wspomnę. Aż wstyd mi spojrzeć się na siebie, nie wspomnę o pokazywaniu się innym.

Jednym zdanuem uroki ciąży.

Ktosiek od kilku dni daje cały czas o sobie znać. Cudowne uczucie.
    A jak u Was kochane?

Dorka1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

34bw9jcgrkz3yjz6.png

f2wlj44jlai3f3nz.png
    km5stv73nclev8zl.png
  • Mmarina Ekspertka

Wysłany: 1 października 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wam, niestety nie mogę nadrobić wszystkiego (strasznie szybko produkujecie). To ja tak na szybko ze u nas wszystko ok. Bylam dzisiaj na wizycie, biocenoza pochwy, mierzenie długości szyjki. Wszystko dobrze, wynik z biocenozy za 2 tyg. Chlopiec caly czas jest chlopcem i ulozony glowka w dol.

Pocahontas, Niunia86, kasss, SunSun, Dorka1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

p19ucsqv2vqh5m3z.png
    km5s8u69hvi2n2yz.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:

PS. Pocahontas najlepsze jest to że ja wcale się na słońce nie wystawiam, ale faktycznie wczoraj byłam na zakupach na targu a słońce przygrzewało i może faktycznie to od tego?

teraz słońce jest zdradliwe, jest chłodno więc się go tak nie wystrzegamy, a promienie robią swoje, ja przed wyjściem staram się nałożyć krem z filtrem chociaż na twarz i szyję

chociaż gdzieś czytałam, że jak kobieta wytwarza dużo jakiegoś hormonu to też mogą się jakieś plamy pojawić

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina wrote:
    Cześć wam, niestety nie mogę nadrobić wszystkiego (strasznie szybko produkujecie). To ja tak na szybko ze u nas wszystko ok. Bylam dzisiaj na wizycie, biocenoza pochwy, mierzenie długości szyjki. Wszystko dobrze, wynik z biocenozy za 2 tyg. Chlopiec caly czas jest chlopcem i ulozony glowka w dol.

jeden z moich chłopców też ma główkowe położenie. Dobrze, że wszystko w porządku. :) dbaj o siebie:)

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarina super!

A propos biocenozy pochwy.... mialay badanie wczoraj a wyniki dostałam już dzis! Trochę sie zdziwiłam że tak szybko bo też ponoć miałam czekać kilka dni :) ale ważne że chyba wszystko jest ok tzn. na moje oko :) a w piątek idę oddać mocz i krew do badania.

Swoją drogą to moj lemarz nigdy nie mierzyl mi chyba szyjki choc ostatnio mi ja pokazywał na usg i mówił że jest ok. A o położeniu juniora to ani słowa nigdy nie usłyszałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 20:35

• Emartea Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też słyszałam, że niektóre ciężarne unikają cytrusów bo później dziecko może być uczulone. Pytałam o to gina a on powiedział, że prędzej dziecko się na coś uczuli jak mu wprowadzimy do diety później niż jak od ciąży będziemy przyzwyczajać. Więc nie ma przeciwwskazań. I w ogóle oprócz serów pleśniowych i surowego mięcha powinno się jeść i pić wszystko na co mamy ochotę. Nawet grzyby. Po zjedzeniu czegoś co nam smakuje jesteśmy szczęśliwe (oczywiście jeśli nie przesadzimy z ilością), a wiadomo - jak my to i maluch też.

Sarah88, Dorka1979, Krokodylica lubią tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeżeli chodzi o skórę, paznokcie i włosy to ja nie mam problemów. Żadnych pryszczy, ładne twarde paznokcie a włosy wypadają w mniejszej ilości niż przed ciążą. Oprócz tych wypadających włosów to nigdy nie miałam takich problemów, więc mogę powiedzieć, że u mnie jest lepiej niż wcześniej.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które czujecie kopniaki: czy czujecie ja nad pepkiem? Właśnie poczułam coś dziwnego :) jakby coś uszczypnelo mnie od środka? :) bardzo wyraznie.

SunSun, Krokodylica, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Hej. Ja też słyszałam, że niektóre ciężarne unikają cytrusów bo później dziecko może być uczulone. Pytałam o to gina a on powiedział, że prędzej dziecko się na coś uczuli jak mu wprowadzimy do diety później niż jak od ciąży będziemy przyzwyczajać. Więc nie ma przeciwwskazań. I w ogóle oprócz serów pleśniowych i surowego mięcha powinno się jeść i pić wszystko na co mamy ochotę. Nawet grzyby. Po zjedzeniu czegoś co nam smakuje jesteśmy szczęśliwe (oczywiście jeśli nie przesadzimy z ilością), a wiadomo - jak my to i maluch też.

Mam identyczne zdanie w tej kwestii i stosuje je w praktyce - poza surowym mięsem i serem pleśniowym jem wszytko co przed ciąża. Ograniczam tylko kawę ale dlatego że przed ciąża pilam jej hektolitry! :)

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Dziewczyny które czujecie kopniaki: czy czujecie ja nad pepkiem? Właśnie poczułam coś dziwnego :) jakby coś uszczypnelo mnie od środka? :) bardzo wyraznie.

ja kopniaków nie czuję, ale macica znajduje się kilka cm pod pępkiem, a więc jak coś czuć nad nim to poprzesuwane narządy:)

Sarah88 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok. Teraz mam pewność :) przed chwilą to raczej nie był kopniak ale teraz jak leżę i trzymam rękę na brzuch to zdecydowanie czuje Juniora. I to na pewno nie są jelita ani mój puls :)

Pocahontas, SunSun, madziutek 23, Krokodylica lubią tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję nisko nad spojeniem łonowym..

ja tez mam kiepską cerę i wypadające włosy są moją zmorą ;/

Sarah88 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ