X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam brzuchatki ja juz po badaniach mam nadzieje że chociaz raż w moczu mi nic nie wyjdzie w co i tak nie wierze Sarah trzymam kciuki;)
    Madziulek chodzi Ci o wode to chyba bella pytała ja pytałam tylko o grzyby ktore zjadłam i nie zaszkodziły mi;)
    Scarlet pewnie lepiej chodzić częściej jak jest możliwość i mieć pewność że jest ok a nie zamartwiać się na zapas;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A mogłabyś mi wpisać datę połówkowego na 20 października i kolejną wizytę na 23 października bo w telefonie tego nie mogę zrobić
    Ja Ci wpisałam bo akurat laptopa mam pod ręką a co do zusu ja dawałam to zaświadczenie wczesnie podobno nie trzeba było;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o poranku udam się na mocz i krew - mam nadzieje, że wyniki będą przed wizytą choć to chyba mało prawdopodobne.

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja jutro o poranku udam się na mocz i krew - mam nadzieje, że wyniki będą przed wizytą choć to chyba mało prawdopodobne.
    U mnie są na drugi dzień ale może jak prywatnie zrobisz będą nie mam pojęcia

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze wyniki tego samego dnia tylko o różnych godzinach - raz o 12stej, raz o 15stej albo 16stej. Więc może się uda bo lekarza mam o 12.20.

A swoją drogą to właśnie kończą mi się badania okresowe w pracy. Więc w przyszłym tygodniu albo jeszcze kolejnym muszę dodatkowo zrobić EKG i cholesterol :/ i odwiedzić chyba z 3 lekarzy.

• justwol Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dziś też czeka mnie wizyta, ale do tego jeszcze daleko, bo dopiero na 19, a ja już się stresuję od rana :P

kasss lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski!
    ja wstalam bez bolu glowy, jakie to piekne uczucie :-)
    jesli chodzi o wlosy i paznokcie to wydaje mi sie, ze sie poprawily :-) nawet moich kilkumiesiecznych odrostow nie widac :-) a cera tez ok nie moge narzekac :-) raz na jakis czas wyskoczy mi jakis paskudnik ale ogolnie jest ok. ale z drugiej strony nie jest juz tak kolorowo, najpierw meczyly mnie wymioty a teraz okropne bole glowy wiec kazda z nas ma cos na co moze ponarzekac ;-)
    polecam lekture:

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,12721827,Jestescie_gotowi_na_dziecko___HIT_SIECI_.html

ja umarlam ze smiechu :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,powodzonka na wizytach.I czekamy na wieści :)
    A oto moja przekąska ;)
    14e0w1h.jpg

ps.Blanka85 też coś się nie odzywa ..mam nadzieję że wszystko u niej dobrze :)

konwalianka, bella82, kasss, jasmin, madziutek 23, Sarah88, slodka100, Niunia86, Emartea lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt życzę.

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takie pytanko ;)
    Chodzi mi o stosunek w czasie ciąży . Jestem w 17 tygodniu i 4 dni zawsze ten stosunek był szybki , energiczny moje ciało dużo się ruszało jak i partnera i czy czasem przez to nic się nie stanie z dzidziusiem w brzuszku ? czy przez te nasze brykania nic sobie nie uszkodzi ( obijając się) czy te wody płodowe na prawdę tak chronią ??

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronka, jeśli masz wątpliwości zapytaj lekarza! W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat.. oczywiście jeśli nie macie przeciwwskazań to nie powinno zaszkodzić, oczywiście seks nie powinien był bardzo "energiczny", z uciskiem na brzuch..ale to zapewne wiesz..

dziewczyny, widzę dziś wysyp wizyt - trzymam mocno kciuki..

sunsun - śliczna "przekąska"

Scarlet - ja też jutro idę na badania, ale muszę byc na czczo ;/ jak ja to przeżyję.. ech.. a wizyta w poniedziałek

SunSun lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun- przekaska do schrupania ;-)
    Veronka my raczej mamy zakaz <3 od poczatku :-/ ale zgadzam sie z konwalianka, ze <3 nie powinny byc "szalone" ;-)
    Justyska ja tez przytylam jakies 2kg, chyba powinnysmy sie z tego cieszyc. ja na poczatku nawet schudlam przez wymioty, teraz dopiero waga idzie do gory. wydaje mi sie, ze teraz zaczniemy tyc :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzień dobry,powodzonka na wizytach.I czekamy na wieści :)
    ps.Blanka85 też coś się nie odzywa ..mam nadzieję że wszystko u niej dobrze :)
    No właśnie i madziq tez juz jakis czas sie nie odzywa
    Veronka nic sie nie stanie dzidzius jest dobrze chroniony oczywiscie trzeba uwarzać i nie szalec za bardzo ja tez sie bardzo bałam ale przełamałam sie i nic zlego się nie działo
    Justyśka ja sie dowiem dopiero w srode na wizycie ale nie masz czym sie martwić jeszcze przytyjesz;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W "Oczekiwaniu na dziecko" też pisze ,że jeśli nie mamy przeciwskazań od lekarza to dziecko jest tak zabezpieczone w brzuchu ,że czuje tylko kołysanie a to go usypia.No jedynie właśnie pisze o pozycjach ,że na misjonarza nie jest polecana tak jak ogólnie leżenie na wznak ;)

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo ;) Tak tak wiem że nie wolno uciskać brzuszka .
    Miłego dnia życzę :*

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę żeby nie było że coś jest nie tak jem normalnie nie wymiotuje nie męczą mnie juz mdłości a waga 70 dag tylko a lekarz dopiero 14 października i zaczynam powoli się martwić jak to przed każdą wizyta

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg
    a badałaś tsh? bo ja też nic nie tyłam i wyszło, że wyniki mam złe..:( udało mi się dostać na nfz we wtorek do endo...chyba zwariuje do tej pory...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Hm,ja do ok 15 tygodnia nie przytyłam prawie nic;) I gadałam o tym z gino i mi powiedziała ,że to nic takiego ale że już teraz musze troszke przybrać na wadze ok 2 kg (do nast wizyty)a jeśli się nie uda to będziemy się zastanawiać wtedy co z tym zrobić.
    Jednak już przytyłam troszke więc się nie martwię.No i mam tsh kontrolowane bo np.Rubi nie utyła i wyszły jej problemy.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg będę robiła badanie TSH i właśnie tego się boje zobaczmy może waga mi zacznie iść w górę juz a może wagę mam jakąś lewa

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie tsh mam ok (na początku ciąży badałam i wyszło 1), a przytyłam 3,5kg, więc "normalnie", choć mnie akurat to nie cieszy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ