X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam brzuchatki ja juz po badaniach mam nadzieje że chociaz raż w moczu mi nic nie wyjdzie w co i tak nie wierze Sarah trzymam kciuki;)
    Madziulek chodzi Ci o wode to chyba bella pytała ja pytałam tylko o grzyby ktore zjadłam i nie zaszkodziły mi;)
    Scarlet pewnie lepiej chodzić częściej jak jest możliwość i mieć pewność że jest ok a nie zamartwiać się na zapas;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A mogłabyś mi wpisać datę połówkowego na 20 października i kolejną wizytę na 23 października bo w telefonie tego nie mogę zrobić
    Ja Ci wpisałam bo akurat laptopa mam pod ręką a co do zusu ja dawałam to zaświadczenie wczesnie podobno nie trzeba było;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro o poranku udam się na mocz i krew - mam nadzieje, że wyniki będą przed wizytą choć to chyba mało prawdopodobne.

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ja jutro o poranku udam się na mocz i krew - mam nadzieje, że wyniki będą przed wizytą choć to chyba mało prawdopodobne.
    U mnie są na drugi dzień ale może jak prywatnie zrobisz będą nie mam pojęcia

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zawsze wyniki tego samego dnia tylko o różnych godzinach - raz o 12stej, raz o 15stej albo 16stej. Więc może się uda bo lekarza mam o 12.20.

A swoją drogą to właśnie kończą mi się badania okresowe w pracy. Więc w przyszłym tygodniu albo jeszcze kolejnym muszę dodatkowo zrobić EKG i cholesterol :/ i odwiedzić chyba z 3 lekarzy.

• justwol Ekspertka

Wysłany: 2 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Dziś też czeka mnie wizyta, ale do tego jeszcze daleko, bo dopiero na 19, a ja już się stresuję od rana :P

kasss lubi tę wiadomość

ckaiyx8dwetxnt0a.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski!
    ja wstalam bez bolu glowy, jakie to piekne uczucie :-)
    jesli chodzi o wlosy i paznokcie to wydaje mi sie, ze sie poprawily :-) nawet moich kilkumiesiecznych odrostow nie widac :-) a cera tez ok nie moge narzekac :-) raz na jakis czas wyskoczy mi jakis paskudnik ale ogolnie jest ok. ale z drugiej strony nie jest juz tak kolorowo, najpierw meczyly mnie wymioty a teraz okropne bole glowy wiec kazda z nas ma cos na co moze ponarzekac ;-)
    polecam lekture:

http://m.edziecko.pl/edziecko/1,113162,12721827,Jestescie_gotowi_na_dziecko___HIT_SIECI_.html

ja umarlam ze smiechu :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,powodzonka na wizytach.I czekamy na wieści :)
    A oto moja przekąska ;)
    14e0w1h.jpg

ps.Blanka85 też coś się nie odzywa ..mam nadzieję że wszystko u niej dobrze :)

konwalianka, bella82, kasss, jasmin, madziutek 23, Sarah88, slodka100, Niunia86, Emartea lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny miłego dnia i udanych wizyt życzę.

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mam takie pytanko ;)
    Chodzi mi o stosunek w czasie ciąży . Jestem w 17 tygodniu i 4 dni zawsze ten stosunek był szybki , energiczny moje ciało dużo się ruszało jak i partnera i czy czasem przez to nic się nie stanie z dzidziusiem w brzuszku ? czy przez te nasze brykania nic sobie nie uszkodzi ( obijając się) czy te wody płodowe na prawdę tak chronią ??

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronka, jeśli masz wątpliwości zapytaj lekarza! W internecie jest mnóstwo informacji na ten temat.. oczywiście jeśli nie macie przeciwwskazań to nie powinno zaszkodzić, oczywiście seks nie powinien był bardzo "energiczny", z uciskiem na brzuch..ale to zapewne wiesz..

dziewczyny, widzę dziś wysyp wizyt - trzymam mocno kciuki..

sunsun - śliczna "przekąska"

Scarlet - ja też jutro idę na badania, ale muszę byc na czczo ;/ jak ja to przeżyję.. ech.. a wizyta w poniedziałek

SunSun lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunsun- przekaska do schrupania ;-)
    Veronka my raczej mamy zakaz <3 od poczatku :-/ ale zgadzam sie z konwalianka, ze <3 nie powinny byc "szalone" ;-)
    Justyska ja tez przytylam jakies 2kg, chyba powinnysmy sie z tego cieszyc. ja na poczatku nawet schudlam przez wymioty, teraz dopiero waga idzie do gory. wydaje mi sie, ze teraz zaczniemy tyc :-)

SunSun lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Dzień dobry,powodzonka na wizytach.I czekamy na wieści :)
    ps.Blanka85 też coś się nie odzywa ..mam nadzieję że wszystko u niej dobrze :)
    No właśnie i madziq tez juz jakis czas sie nie odzywa
    Veronka nic sie nie stanie dzidzius jest dobrze chroniony oczywiscie trzeba uwarzać i nie szalec za bardzo ja tez sie bardzo bałam ale przełamałam sie i nic zlego się nie działo
    Justyśka ja sie dowiem dopiero w srode na wizycie ale nie masz czym sie martwić jeszcze przytyjesz;)

gann3e3k1ojenyv4.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W "Oczekiwaniu na dziecko" też pisze ,że jeśli nie mamy przeciwskazań od lekarza to dziecko jest tak zabezpieczone w brzuchu ,że czuje tylko kołysanie a to go usypia.No jedynie właśnie pisze o pozycjach ,że na misjonarza nie jest polecana tak jak ogólnie leżenie na wznak ;)

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje wam bardzo ;) Tak tak wiem że nie wolno uciskać brzuszka .
    Miłego dnia życzę :*

SunSun lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No myślę żeby nie było że coś jest nie tak jem normalnie nie wymiotuje nie męczą mnie juz mdłości a waga 70 dag tylko a lekarz dopiero 14 października i zaczynam powoli się martwić jak to przed każdą wizyta

• Rubi Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Mam pytanie do was ile przytylyscie do tej pory. Bo ostatnio jak się ważyłam było +1.5 kg a dzisiaj jest jednak niecałe kg zaczynam się trochę tym martwić bo 15 tydz i niecałe 1 kg
    a badałaś tsh? bo ja też nic nie tyłam i wyszło, że wyniki mam złe..:( udało mi się dostać na nfz we wtorek do endo...chyba zwariuje do tej pory...;/

Styczeń 2014 [*] 9t
    Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
    Grudzień 2016 [*] 11t
    Marzec 2018 ❤️
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Hm,ja do ok 15 tygodnia nie przytyłam prawie nic;) I gadałam o tym z gino i mi powiedziała ,że to nic takiego ale że już teraz musze troszke przybrać na wadze ok 2 kg (do nast wizyty)a jeśli się nie uda to będziemy się zastanawiać wtedy co z tym zrobić.
    Jednak już przytyłam troszke więc się nie martwię.No i mam tsh kontrolowane bo np.Rubi nie utyła i wyszły jej problemy.

ex2btv738sn49jef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w przyszłym tyg będę robiła badanie TSH i właśnie tego się boje zobaczmy może waga mi zacznie iść w górę juz a może wagę mam jakąś lewa

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie tsh mam ok (na początku ciąży badałam i wyszło 1), a przytyłam 3,5kg, więc "normalnie", choć mnie akurat to nie cieszy..

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ