Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was. Z uwagi na to, że jesteście starszymi ciężarówkami niż ja, mam do was pytanie. Lekarz na wizycie powiedział mi, że powinnam zainteresować się witaminami prenatalnymi więc ja długo nie myśląc polecialam i kupilam sobie wita-miner prenatal, ale dopiero w domu doczytalam, że to dla kobiet w ciąży w II i III trymestrze. Powiedzcie mi kiedy wy zaczelyscie brać te witaminy i czy w I trymestrze też już można stosować te witaminki.
madziutek 23, Dorka1979 lubią tę wiadomość
Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
ale jestem zła...nie poszłyśmy z gin na ten jej drugi lepszy sprzet i badała mnie na starym, nie mam zdjęć, nie znam wymiarów dziecka, wiem tylko że łożysko się podniosło, mam skierowanie na badania połówkowe(ale nikt nie odbiera telefonu)i widziałam jak moje dziecko ziewa, nie było zbyt ruchliwe jak to zwykle bywa, no i ogólnie podobno wszystko dobrze, ale co można na takim dziadowskim sprzecie sie dowiedziec, płci oczywiście nie powiedziała, bo dopiero się moge dowiedziec na połówkowym...mam nadzieje, ze bedzie jednak dziewczynka jak to lekarz na usg 3d powiedział...ph mam 6, powiedzcie mi o co w tym chodzi bo kiedys coś pisałyście o płci?
madziutek 23, bella82 lubią tę wiadomość
-
o jeeej kiedy to bylo 4 tygodnie...
SWEET ;*
kochana ja w 1 trym nie bralam zadnych witamin oprocz wiekszej dawki kwasu foliowego takze nie interesowalam sie tym... witaminy biore od dzis dopiero... ale napewno ktoras kolezanka Ci pomoze...i 3mam kciuki zza KRUSZYNKE
aciulka lubi tę wiadomość
-
Sarah88 wrote:ale jestem zła...nie poszłyśmy z gin na ten jej drugi lepszy sprzet i badała mnie na starym, nie mam zdjęć, nie znam wymiarów dziecka, wiem tylko że łożysko się podniosło, mam skierowanie na badania połówkowe(ale nikt nie odbiera telefonu)i widziałam jak moje dziecko ziewa, nie było zbyt ruchliwe jak to zwykle bywa, no i ogólnie podobno wszystko dobrze, ale co można na takim dziadowskim sprzecie sie dowiedziec, płci oczywiście nie powiedziała, bo dopiero się moge dowiedziec na połówkowym...mam nadzieje, ze bedzie jednak dziewczynka jak to lekarz na usg 3d powiedział...ph mam 6, powiedzcie mi o co w tym chodzi bo kiedys coś pisałyście o płci?
chodzi o to czy odczyn ph jest kwasny czy zasadowy.. 6 to akurat granica niewiadomona coniby od 6.5 na chlopca... ale u marcowek akurat ph wogole sie nie sprawdza
)
sarah najwazniejsze ze dzidzia jest zdrowa...tak dla pocieszenia to ja ostatnie zdjecie mam z 8tc ...
Sarah88, czekaja lubią tę wiadomość
-
ja tez nie brałam w I trymestrze, dopiero od 12 tygodnia.. wcześniej tylko kwas foliowy
co do ph moczu to ktoś mówił, że jak poniżej 6 to dziewczynka, jak powyżej chłopiec..ale u mnie się nie sprawdziło..tzn. w I ciąży miałam 5.5 a jest chłopak - czy nie pokićkałam czegoś z tymi ph?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:55
-
aciulka wrote:Witam was. Z uwagi na to, że jesteście starszymi ciężarówkami niż ja, mam do was pytanie. Lekarz na wizycie powiedział mi, że powinnam zainteresować się witaminami prenatalnymi więc ja długo nie myśląc polecialam i kupilam sobie wita-miner prenatal, ale dopiero w domu doczytalam, że to dla kobiet w ciąży w II i III trymestrze. Powiedzcie mi kiedy wy zaczelyscie brać te witaminy i czy w I trymestrze też już można stosować te witaminki.
Aciulka gratulacje
ja dopiero od 3 dni biore witaminy- Ladee Vit. ja w pierwszym trym bralam tylko zwiekszona dawke kwasu foliowego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 11:14
aciulka lubi tę wiadomość
-
ja witamin nie biorę do dzś dzień..od czasu do czasu wypijam magnez..
a jeżeli chodzi o zdjęcie to ja mam ostatnie z 13tc ale nic prawie na nim nie widać...więc najpiękniejsze i najsłodsze jak do tej pory mam z 7tcaciulka lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
bella82 wrote:Aciulka gratulacje
ja dopiero od 3 dni biore witaminy- Ladee Vit. ja w pierwszym trym bralam tylko zwiekszona dawke kwasu foliowego.
Dzięki za odpowiedź, a co do kwasu foliowego to co to znaczy "zwiększona dawkę"? I czy sama tak postanowilas czy lekarz tak zalecił?Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤ -
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny pisze tylko by o sobie przypomnieć
i żebyście wiedziały że pamiętam o forum i o Was:) jesteśmy w trakcie remontu i jestem bez internetu ponad tydzień... zaglądam u mamy a tu już tyle stron... obiecuję nadrobię ja tylko będę miała internet w domku:) pozdrawiam Was wszystkie serdecznie:*:*:* życzę udanych wizyt:)
bella82, jasmin, kasss, Niunia86, madziutek 23, noa8, konwalianka, czekaja, SunSun, slodka100, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
bella82 wrote:ja bralam 2tabl dziennie, lekarz mi tak kazal
Dziękuje.
Życzę wam i waszym małżeństwom mnóstwo zdrówka
Też urodziłam się w marcu, to piękny miesiącbella82, noa8, czekaja, SunSun lubią tę wiadomość
Córeczka 16.11.2017❤
Synuś 31.05.2015❤
Córeczka 09.12.2000❤