Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
to teraz tak..
Pocahontas - na pewno ostatnia część opisu dotyczy stopnia "zużycia"łożyska i ilosci płynów owodniowych w workach w których przebywają chłopcy, na tym etapie zużycie łożyska powinno być właśnie 0, z czasem postępu ciąży dochodzi do 3-ki i wtedy to jest najczęsciej przed porodem, gdyby łożysko stażało się wcześniej, to oznaczałoby, że dzieci nie mają skąd pobierać ważnych dla ich rozwoju substancji, marko i mikroelementów, no i słabe przepływy pępowinowe by były..ilość płynu - wiadomo, jak za mało - źle, jak za dużo - źle bo grozi wielowodzie itd.. podczas usg połówkowego każda z nas już na wypisie powinna mieć inf. o łożysku, przepływach itd - ja mam to zapisane przy usg synka w 20t.
co do podnoszonego zagłówka w wózku.. nie wiem dlaczego z tego się wycofują, ja powiem tak.. jeśli dziecko ma problem z odbijaniem/ ulewa mu się,t o bardzo dobry wynalazek, bo po 1 - nie powinno stosować się poduszek do min. 1 roku życia (chyba, że kliny), wiec dzięki czemu dziecko ma wyżej, poza tym, ja tego używałam, gdy mały miał już 3,5m-ca bo chciał już wiele obserwować i niekoniecznie leżeć, tym bardziej dziecię 5m-czne, które już rwie się do siedzenia.. dla mnie przydatne
mnie włosy wypadają na umór, mam ich połowę mniej..grzyby jem, ale tylko kurki i tylko naprawdę pewne (ostatnio gotowałam grzybową)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:26
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
jak zwykle się rozpisałyście
ja grzyby zajadam, nawet wczoraj jadłam marynowane. sosiki z prawdziwkami i nawet kanie. i żyję
są ciężkostrawne ale ja zawsze jadłam grzyby i nie sieje paniki, jem tak jak wcześniej tylko na mięso mam mniej chęci.
co do kształtu brzucha to ja mam piłeczkę a ma być niby chłopiec
pisałyście o połówkowych badaniach żeby zrobić kolejną kolumnę. ja osobiście nie pójdę na to badanie. na to ostatnie tylko pójdę. -
justyska mi bardzo wypadaja wlosy... mam tylko garstke na glowie juz... masakra... wlasnie musze spytac o to gina... aczkolwiek u mnie to moze byc podobno przez zastrzyki clexane??;/
sun sun podtrzymuje pytanie zadane scarlet
czekaja ja wlasnie nigdy nie wiem czy to brzuch twardnieje czy to maluch plecki przylozyl?
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁożysko chyba w odpowiednim miejscu bo lekarz zawsze mówi ze ciąża książkowa a co do tłuszczu to szczupła byłam zawsze teraz brzuszek widzę a moja siostra się śmieje ze teraz wyglądam jak ona od urodzenia heh wiec zobaczymy może jeszcze 2 tyg mam nadzieje ze mojego bobaska kopanie poczuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:To znaczy ze nie tylko ja mam problem z włosami no cóż będziemy łysymi mamami heh chociaż mam nadzieje ze nie będzie z nami tak źle
Mój lekarz twierdzi, że po ciąży wszystko wróci do normyśrednio mnie pociesza
ale powiem Wam, że kiedyś miałam straszne problemy z wypadaniem włosów (po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych) i trochę się z tym męczyłam. Koniec końców wszystko wróciło do normy ale trochę pomogłam sobie sterydami - nie planowaliśmy jeszcze wtedy dziecka. -
Scarlett2014 wrote:Tak
mój własny ukochany kot w jego ukochanym kocyku - wygrzewający mi ostatnio nocami brzuch
A co do ruchów Sun to ja myślę sobie jak Ty - że skoro wcześniej tego nie miałam to musi być TO. Ale potem myślę, że raczej przed ciążą nie wsłuchiwałam się w brzuch
no straszny słodziak!ja mam psiaka-buldożka francuskiego i ...też uwielbia zawijać się w swój zielony kocyk
MAM TAK SAMO!!ranymyślę sobie -to na pewno ruchy bo wcześniej nie miałam tak.A póżniej hm no a może miałam tylko nie wiedziałam o tym
hehe Scarlet przyjmijmy dla dobrego nastroju że to ruchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:35
-
kasss wrote:krokodylica mi podoba się camarelo carera lub sewilla i Riko nano ale musze sprawdzić jeszcze w sklepie ten pierwszy podobno ma dużą gondole a ja jestem niska ale zobaczymy
A ty nad czym myślisz?
bardzo fajny ten wózek camarelo carera -
isa873 wrote:bardzo fajny ten wózek camarelo carera
https://www.google.pl/search?q=camarelo+carera&biw=1525&bih=734&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CMorVKGmFoH4ygPVgYHIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#tbm=isch&q=w%C3%B3zek+mima+kobi&facrc=_&imgdii=_&imgrc=pqwWHPhILBZl7M%253A%3B5jx_6UtSACvTrM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bobowozki.com.pl%252Fimages%252FMimaKobiIziSleep_Camel_rys.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bobowozki.com.pl%252Fproduct_info.php%253Fproducts_id%253D5150%2526osCsid%253D%3B450%3B450 -
nick nieaktualnySun ja się zakochałam w buldogach francuskich i mopsach
ostatecznie zdecydowaliśmy się na mopsa i już nawet czekaliśmy na odbiór ale sprzedający się rozmyślił i oddał psiaka komuś znajomemu
teraz trochę się boję szukać nowego psiaka bo nie wiem jak będzie z moim łożyskiem (wcześniej jak wiedziałam o ciąży a nie miałam jeszcze problemów z łożyskiem to chciałam nadal szukać psiaka). Ale na pewno jak się przeprowadzimy do naszego domu to na jednym psie się nie skończy - nadal chcemy mopsa i jeszcze jakiegoś większego psiaki.
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:magda czemu nie idziesz na to badanie?podobno w Niemczech i innych krajach, to ono jest najważniejsze (tam nawet nie wykonuuje się tego w 12t)?
Mój lekarz mówi dokładnie to samo - tak zmniejszał mój stres przed badaniem w I trymestrze a tym samym zwiększył mój stres przed badaniem które czeka mnie 20stego -
nie mówcie o buldogach francuskich bo się zaczne rozczulać, mam obsejse na ich punkcie!!! wszedzie mam ich zdjęcia i na kompie tapete
mój mąż też je uwielbia
chciał mi kupić i oglądał ceny, ale stwierdziłam, że na razie nie chce psa, może jak się przeprowadzimy do większego mieszkania
SunSun lubi tę wiadomość
-
A ja rano znowu poczułam delikatne ruchy mojej Leny. Jejku co za cudowne uczucie. Banan na buzi od samego rana
Tym z Was,które już czują bąbelki itp życzę,żebyście jak najszybciej poczuły to co ja już czuje trzeci dzieńUczucie nie do opisania
madziutek 23, Scarlett2014, SunSun, Pocahontas, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
isa, mnie się podoba srebrno/szary..ale dziwny ten uchwyt przy gondoli..hmm.. mam nadzieję, że można to zdjąć bo nieco ciężko tak wycelować dziecko i wsadzić.. zwłaszcza noworodka..
jej..ja też choruję na buldoga francuskiego najlepiej czarnego zakochałam sie w nich, będac w Stanach..ale mój mąż nie chce słyszeć..dla niego to "przekąska" dla prawdziwego psa.. brak mi argumentów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:57
SunSun, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
ja znow kocham duze psy i rok temu kupilismy sobie pieska:bernenski pies pasterski
dla nas jest najcudowniejszy) zwierzakiem na sswieci3;* gdy podrosl w ciagu ok tygodnia nauczyl sie siad, lapa jedna druga, lezec, turlac sie , glos ...jest bardzo czuly, kocha sie przytulac i kocha ludzi oraz dzieci... a jak stanie na 2 lapach jest wyzszy odemnie a mam 172cm wzrostu i wazy 60kg
taki duzy mis;)
kasss, SunSun lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:sun sun ja babelski czulam w 15tc, delikatne smyrania w 16tc a kopniaczki z poczatku delikatne w 17tc.. wiec co tydzien...
wiec oczekuj ze prawdziwe kopniaczki lada dzien poczujesz)
np wczoraj chyba z 10min serie kopniakow mialamtak sie usmialam bo mi brzuch drgal co chwilke
ja mam tak samo jestem na etapie 16tyg czekam na kopniaczki za tydzień
ale dzisiaj w nocy dzidzia szalałaamadziutek 23 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
Justyska89 wrote:Mam pytanie do was dziewczyny macie problem z wypadajacymi włosami? ?
podczas mycia włosów zauważyłam że lecą , zgarniam rękami pare włosów, wcześniej tak nie miałam... ale na szczescie i tak mam geste20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia -
madziutek 23 wrote:ja znow kocham duze psy i rok temu kupilismy sobie pieska:bernenski pies pasterski
dla nas jest najcudowniejszy) zwierzakiem na sswieci3;* gdy podrosl w ciagu ok tygodnia nauczyl sie siad, lapa jedna druga, lezec, turlac sie , glos ...jest bardzo czuly, kocha sie przytulac i kocha ludzi oraz dzieci... a jak stanie na 2 lapach jest wyzszy odemnie a mam 172cm wzrostu i wazy 60kg
taki duzy mis;)
madziutek 23, slodka100 lubią tę wiadomość
[/url]
-
buldogi francuskie sa sweet
moj M tez je uwielbia i mowi ze kiedys kupimy psa i na pewno takiego
a jak chodzi o wozki mima to ja bylam w nich zakochana w kolorze camel i bialym ale juz przeszla mi obsesja na ich punkcie jak widzialam na zywo i troche opini poczytalam
-po pierwsze bardzo drogi ok 4tys
-po drugie budka do kitu bo jest z warstw ktore sie troszke rozchodza i powoduja przeswity i jest bardzo delikatna nic nie ociepli dzidzi
-no i ostatni wielki minus (jak dla mnie) spacerowka bardzo malutka i przez kubelkowy wzor dziecko ktoremu nozki wystaja poza kubelek wyglada jak za duze lub za maly wozek dlatego ponoc spacerowka sluzy chyba z 1,5roku a ja jak bylam mala jezdzilam w wozku 3 lata wiec jedyna opcja jest kupienie spacerowki parasolki czego ja chce uniknac
ale poza tym wozek slicznywiec zrobisz jak chcesz
SunSun lubi tę wiadomość