Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
to teraz tak..
Pocahontas - na pewno ostatnia część opisu dotyczy stopnia "zużycia"łożyska i ilosci płynów owodniowych w workach w których przebywają chłopcy, na tym etapie zużycie łożyska powinno być właśnie 0, z czasem postępu ciąży dochodzi do 3-ki i wtedy to jest najczęsciej przed porodem, gdyby łożysko stażało się wcześniej, to oznaczałoby, że dzieci nie mają skąd pobierać ważnych dla ich rozwoju substancji, marko i mikroelementów, no i słabe przepływy pępowinowe by były..ilość płynu - wiadomo, jak za mało - źle, jak za dużo - źle bo grozi wielowodzie itd.. podczas usg połówkowego każda z nas już na wypisie powinna mieć inf. o łożysku, przepływach itd - ja mam to zapisane przy usg synka w 20t.
co do podnoszonego zagłówka w wózku.. nie wiem dlaczego z tego się wycofują, ja powiem tak.. jeśli dziecko ma problem z odbijaniem/ ulewa mu się,t o bardzo dobry wynalazek, bo po 1 - nie powinno stosować się poduszek do min. 1 roku życia (chyba, że kliny), wiec dzięki czemu dziecko ma wyżej, poza tym, ja tego używałam, gdy mały miał już 3,5m-ca bo chciał już wiele obserwować i niekoniecznie leżeć, tym bardziej dziecię 5m-czne, które już rwie się do siedzenia.. dla mnie przydatne
mnie włosy wypadają na umór, mam ich połowę mniej..grzyby jem, ale tylko kurki i tylko naprawdę pewne (ostatnio gotowałam grzybową)Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:26
Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej
jak zwykle się rozpisałyście
ja grzyby zajadam, nawet wczoraj jadłam marynowane. sosiki z prawdziwkami i nawet kanie. i żyję
są ciężkostrawne ale ja zawsze jadłam grzyby i nie sieje paniki, jem tak jak wcześniej tylko na mięso mam mniej chęci.
co do kształtu brzucha to ja mam piłeczkę a ma być niby chłopiec
pisałyście o połówkowych badaniach żeby zrobić kolejną kolumnę. ja osobiście nie pójdę na to badanie. na to ostatnie tylko pójdę. -
justyska mi bardzo wypadaja wlosy... mam tylko garstke na glowie juz... masakra... wlasnie musze spytac o to gina... aczkolwiek u mnie to moze byc podobno przez zastrzyki clexane??;/
sun sun podtrzymuje pytanie zadane scarlet
czekaja ja wlasnie nigdy nie wiem czy to brzuch twardnieje czy to maluch plecki przylozyl
?
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŁożysko chyba w odpowiednim miejscu bo lekarz zawsze mówi ze ciąża książkowa a co do tłuszczu to szczupła byłam zawsze teraz brzuszek widzę a moja siostra się śmieje ze teraz wyglądam jak ona od urodzenia heh wiec zobaczymy może jeszcze 2 tyg mam nadzieje ze mojego bobaska kopanie poczuje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:To znaczy ze nie tylko ja mam problem z włosami no cóż będziemy łysymi mamami heh chociaż mam nadzieje ze nie będzie z nami tak źle
Mój lekarz twierdzi, że po ciąży wszystko wróci do normy
średnio mnie pociesza 
ale powiem Wam, że kiedyś miałam straszne problemy z wypadaniem włosów (po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych) i trochę się z tym męczyłam. Koniec końców wszystko wróciło do normy ale trochę pomogłam sobie sterydami - nie planowaliśmy jeszcze wtedy dziecka. -
Scarlett2014 wrote:Tak
mój własny ukochany kot w jego ukochanym kocyku - wygrzewający mi ostatnio nocami brzuch 
A co do ruchów Sun to ja myślę sobie jak Ty - że skoro wcześniej tego nie miałam to musi być TO. Ale potem myślę, że raczej przed ciążą nie wsłuchiwałam się w brzuch
no straszny słodziak!ja mam psiaka-buldożka francuskiego i ...też uwielbia zawijać się w swój zielony kocyk
MAM TAK SAMO!!rany
myślę sobie -to na pewno ruchy bo wcześniej nie miałam tak.A póżniej hm no a może miałam tylko nie wiedziałam o tym
hehe Scarlet przyjmijmy dla dobrego nastroju że to ruchy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:35
-
kasss wrote:krokodylica mi podoba się camarelo carera lub sewilla i Riko nano ale musze sprawdzić jeszcze w sklepie ten pierwszy podobno ma dużą gondole a ja jestem niska ale zobaczymy
A ty nad czym myślisz?
bardzo fajny ten wózek camarelo carera -
ja zdecydowałam się na wózek mima, tylko waham się co do koloru, może wy doradzicie czy ładny kolor ?isa873 wrote:bardzo fajny ten wózek camarelo carera
https://www.google.pl/search?q=camarelo+carera&biw=1525&bih=734&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=CMorVKGmFoH4ygPVgYHIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9#tbm=isch&q=w%C3%B3zek+mima+kobi&facrc=_&imgdii=_&imgrc=pqwWHPhILBZl7M%253A%3B5jx_6UtSACvTrM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bobowozki.com.pl%252Fimages%252FMimaKobiIziSleep_Camel_rys.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.bobowozki.com.pl%252Fproduct_info.php%253Fproducts_id%253D5150%2526osCsid%253D%3B450%3B450 -
nick nieaktualnySun ja się zakochałam w buldogach francuskich i mopsach
ostatecznie zdecydowaliśmy się na mopsa i już nawet czekaliśmy na odbiór ale sprzedający się rozmyślił i oddał psiaka komuś znajomemu
teraz trochę się boję szukać nowego psiaka bo nie wiem jak będzie z moim łożyskiem (wcześniej jak wiedziałam o ciąży a nie miałam jeszcze problemów z łożyskiem to chciałam nadal szukać psiaka). Ale na pewno jak się przeprowadzimy do naszego domu to na jednym psie się nie skończy - nadal chcemy mopsa i jeszcze jakiegoś większego psiaki.
SunSun lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalianka wrote:magda czemu nie idziesz na to badanie?podobno w Niemczech i innych krajach, to ono jest najważniejsze (tam nawet nie wykonuuje się tego w 12t)?
Mój lekarz mówi dokładnie to samo - tak zmniejszał mój stres przed badaniem w I trymestrze a tym samym zwiększył mój stres przed badaniem które czeka mnie 20stego
-
nie mówcie o buldogach francuskich bo się zaczne rozczulać, mam obsejse na ich punkcie!!! wszedzie mam ich zdjęcia i na kompie tapete
mój mąż też je uwielbia
chciał mi kupić i oglądał ceny, ale stwierdziłam, że na razie nie chce psa, może jak się przeprowadzimy do większego mieszkania
SunSun lubi tę wiadomość
-
A ja rano znowu poczułam delikatne ruchy mojej Leny. Jejku co za cudowne uczucie. Banan na buzi od samego rana

Tym z Was,które już czują bąbelki itp życzę,żebyście jak najszybciej poczuły to co ja już czuje trzeci dzień
Uczucie nie do opisania
madziutek 23, nick nieaktualny, SunSun, Pocahontas, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
isa, mnie się podoba srebrno/szary..ale dziwny ten uchwyt przy gondoli..hmm.. mam nadzieję, że można to zdjąć bo nieco ciężko tak wycelować dziecko i wsadzić.. zwłaszcza noworodka..
jej..ja też choruję na buldoga francuskiego najlepiej czarnego zakochałam sie w nich, będac w Stanach..ale mój mąż nie chce słyszeć..dla niego to "przekąska" dla prawdziwego psa.. brak mi argumentów..Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:57
SunSun, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
ja znow kocham duze psy i rok temu kupilismy sobie pieska:bernenski pies pasterski

dla nas jest najcudowniejszy) zwierzakiem na sswieci3;* gdy podrosl w ciagu ok tygodnia nauczyl sie siad, lapa jedna druga, lezec, turlac sie , glos ...
jest bardzo czuly, kocha sie przytulac i kocha ludzi oraz dzieci... a jak stanie na 2 lapach jest wyzszy odemnie a mam 172cm wzrostu i wazy 60kg
taki duzy mis;)
kasss, SunSun lubią tę wiadomość
-
madziutek 23 wrote:sun sun ja babelski czulam w 15tc, delikatne smyrania w 16tc a kopniaczki z poczatku delikatne w 17tc.. wiec co tydzien...

wiec oczekuj ze prawdziwe kopniaczki lada dzien poczujesz
)
np wczoraj chyba z 10min serie kopniakow mialam
tak sie usmialam bo mi brzuch drgal co chwilke 
ja mam tak samo jestem na etapie 16tyg czekam na kopniaczki za tydzień
ale dzisiaj w nocy dzidzia szalałaa
madziutek 23 lubi tę wiadomość
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Justyska89 wrote:Mam pytanie do was dziewczyny macie problem z wypadajacymi włosami? ?
podczas mycia włosów zauważyłam że lecą , zgarniam rękami pare włosów, wcześniej tak nie miałam... ale na szczescie i tak mam geste
20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia
-
Ja też uwielbiam duże psy podoba mi sie samojed teraz mamy mało miejsca ale kiedyś go kupimy uwielbia dzieci i wygląda jak miśmadziutek 23 wrote:ja znow kocham duze psy i rok temu kupilismy sobie pieska:bernenski pies pasterski

dla nas jest najcudowniejszy) zwierzakiem na sswieci3;* gdy podrosl w ciagu ok tygodnia nauczyl sie siad, lapa jedna druga, lezec, turlac sie , glos ...
jest bardzo czuly, kocha sie przytulac i kocha ludzi oraz dzieci... a jak stanie na 2 lapach jest wyzszy odemnie a mam 172cm wzrostu i wazy 60kg
taki duzy mis;)
madziutek 23, slodka100 lubią tę wiadomość
[/url]

-
buldogi francuskie sa sweet
moj M tez je uwielbia i mowi ze kiedys kupimy psa i na pewno takiego 
a jak chodzi o wozki mima to ja bylam w nich zakochana w kolorze camel i bialym ale juz przeszla mi obsesja na ich punkcie jak widzialam na zywo i troche opini poczytalam
-po pierwsze bardzo drogi ok 4tys
-po drugie budka do kitu bo jest z warstw ktore sie troszke rozchodza i powoduja przeswity i jest bardzo delikatna nic nie ociepli dzidzi
-no i ostatni wielki minus (jak dla mnie) spacerowka bardzo malutka i przez kubelkowy wzor dziecko ktoremu nozki wystaja poza kubelek wyglada jak za duze lub za maly wozek dlatego ponoc spacerowka sluzy chyba z 1,5roku a ja jak bylam mala jezdzilam w wozku 3 lata wiec jedyna opcja jest kupienie spacerowki parasolki czego ja chce uniknac
ale poza tym wozek sliczny
wiec zrobisz jak chcesz
SunSun lubi tę wiadomość