WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah nie mowie ze tak jest. mowie ze tak slyszałam i tez z przymrożeniem oka do tego podchodzę podobnie jak do tego ze na podstawie objawow można określić płeć. po prostu pytam czy kształt brzuszków u Was zgadza sie z ta hipoteza:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziutek powodzenia na wizycie :)

Mój brzuch jakby dziś zniknął :/ w ogóle raz jest wyraźniejszy raz mniej :/ a ponoć mieszka w nim Junior :)

Właśnie patrzę na naszą listę (znowu nie wiem kiedy mam wizytę bo będę łapać lekarz w ostatniej chwili) ale tak sobie myślę, że może zrobimy sobie jeszcze kolumnę z datami badań połówkowych? co myślicie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 09:50

madziutek 23, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja mam na płasko i mam dziewczynkę ;-) także u mnie tez sie sprawdza.
    Powodzonka dziewczyny na wizytach i czekamy na relacje :-)

czekaja lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czym świadczy kształt brzucha w ciąży?

Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: „Jeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkę”.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella82 wrote:
    Pocahontas gratujacje :-)
    dziewczyny a ja juz nie wiem co robic, wczoraj po poludniu zaczela mnie tak glowa bolec, ze szok. ale postanowilam nie brac tabletki, na wieczor to z bolu nie dalam rady wytrzymac i poszlam spac. najpierw sie nasmarowalam amolem, nakleilam Apap ice. niestety sen nie pomogl i dzis znowu boli mnie glowa :-( nie chce brac apapu bo ostatnio pare razy wzielam (raczej po pol tablekti ale chyba ze 2razy cala). co robic?

pytalam ost lekarza co i jak moge brac jak boli glowa i on (b. dobry lekarz)powiedzial ze Apap najlepiej od razu 2tabl. do 3x/dobe czyli razem 6szt/dobe wiem ze duzo ale tak powiedzial ja narazie jak bralam to 1/dobe i po ok 3h przechodzilo ;) ponoc lepiej cos wziac niz sie meczyc bo dzidziusia tez to meczy jak i mamusie

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella potwierdzam to co napisała słodka - mój lekarz też powiedział, że jeśli ból jest mocny to lepiej wziąć tabletkę niż się męczyć. Przy czym mówił, że przy niewielkim bólu lepiej spróbować czegoś innego.

slodka100, bella82 lubią tę wiadomość

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, może pomożecie mi rozwinąć skróty:

c bliźniacza 20 2 k ---
    FW ---
    0 st. praw i l. wod. w obu workach owodniowych ---

relgj44jmw4925t7.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam swoje pytanie do kobitek ktore maja juz dziecko: czy jak wozilyscie je w gondolce to czy byla wam potrzebna regulacja zaglowka bo widze ze wchodza normy ze w gondoli dziecko bedzie tylko lezec a mam jeszcze jakby co opcje kupienia wozka z ta regulacja dopoki nie wyprzedadza tych dawnych modeli

Dorka1979 lubi tę wiadomość

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas ja sie na tym nie znam sorka

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarah88 wrote:
    O czym świadczy kształt brzucha w ciąży?

Ciężarne mają dziś badania USG i minęły czasy, gdy wróżono płeć dziecka z kształtu brzucha. Nie było w tym za grosz prawdy. To nie płeć dziecka, ale geny, mięśnie, waga mamy, a także położenie płodu w macicy określają kształt brzucha w ciąży. Gdy malec układa się pupą do góry lub do dołu, jego nóżki i główka są przygięte do klatki piersiowej. Słowem jest zwinięty w kuleczkę. Wtedy brzuszek jest bardziej okrągły i przypomina piłkę. Gdy w dodatku kobieta jest młoda, wysportowana, to nawet pod koniec drugiego trymestru ciąży, patrząc na nią z tyłu, można w ogóle nie dostrzec, że spodziewa się dziecka. Zdarza się jednak, że malec układa się nietypowo, bo poprzecznie. Ma zatem pupę z jednej strony brzucha, a główkę z drugiej. Wtedy brzuch może być bardziej owalny niż okrągły i wygląda trochę jak piłka do rugby. Podobny kształt mają często brzuszki kobiet, które były już w ciąży kilka razy lub które mają nietypową, wąską budowę miednicy. Nie wierz, gdy mówią: „Jeśli brzuszek jest spiczasty, urodzisz chłopca, jeśli okrągły, powitasz na świecie dziewczynkę”.
    Dobrze,udowodnilas ze masz rację;-) juz sie pośmiać nie można.................

czekaja, noa8, Justyska89 lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki miałam okropny sen i nie mogę przestać o tym myśleć a do wizyty równy tydz. Madziulek trzymam kciuki;-) Bella współczuję bólów głowy nie wiem co może pomoc bo mnie bardzo rzadko boli. Slodka ja się nie znam na tym ale te wózki które oglądam w necie maja regulacje zaglowka co nie znaczy ze musimy z niej kozystac.
    Pocahontas też niestety nie pomogę moze wpisz te skróty w Google ja tak czasem robie;-)

madziutek 23, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pocahontas moze na forum ciaz blizniaczych Ci pomoga?? ;)

sun sun a ja po ruchach wnioskuje ze moj maly lezy w poprzek a mam okragly brzuch.. ;D
    ale moze dlatego ze jest jeszcze malutki ;*

zreszta nie wazne jaki ksztalt brzuszka... wazne kto znajduje sie w srodku ;))

SunSun, czekaja lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss nie denerwuj sie,to tylko zły sen a z dzidziusiem na pewno wszystko super:-)!

kasss lubi tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny można jeść grzyby w ciąży? Mama zrobiła sos grzybowy do gołąbków z grzybów które zbiera babcia ??

gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja rozniez mimo szczerych checi nie umiem rozszyfrowac. jeśli lekarz powiedział że wszystko ok to tylko tym sie sugeruj choc wiem jak mecza niezrozumiale tresci na wyniku badania:) wiec moze poszukaj w necie:)

Sarah widzę ze opierasz sie tylko na twardych dowodach czrno na białym. Niewatpie ze tak jest po prostu z czystej ciekawosci pytam dziewczyny jak jest u nich:) nie spinaj sie tak:)

SunSun, kasss, noa8, Justyska89 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a ja ruchów nie czuje.Znaczy coś tam czuje ale nie wiem czy to TO.Takie np.3,4 w jednym miejscu pukniecia albo takie..hm..gilgotanie?Czy to tylko jelita ?:-P

ex2btv738sn49jef.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli ufasz babci kass to jak najbardziej. ja jadlam sos grzybowy z golabkami i zyje:) oczywiscie grzyby sa ciezkostrawne i moze cie troche meczyc potem zoladek ale ogolnie nie ma przeciwskazan:)

kasss, magda91 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Kasss nie denerwuj sie,to tylko zły sen a z dzidziusiem na pewno wszystko super:-)!
    wiem ze to tylko sen ale snilo mi sie topiace się niemowlę w basenie boje sie:(

gann3e3k1ojenyv4.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun sun ja na poczatku mialam takie pekajace babelki takie pukniecia jakby powietrza i to wlasnie w takim momencie ciazy jak Ty jestes teraz:) a od niedzieli czuje juz takie jakby maluszek sie obcierał o wnetrze brzucha jak koty nieraz smyraja nas po nogach;) nie wiem czy zrozumialas o czym mowie:) jeszcze do kopniec pewnie mam kupe czasu:)

SunSun lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dziewczyny można jeść grzyby w ciąży? Mama zrobiła sos grzybowy do gołąbków z grzybów które zbiera babcia ??

Kasss ja jadłam sos grzybowy kilka razy. Też się zastanawiałam czy w ciąży się powinno jesć bo grzyby ciężko strawne i takie tam ale wyczytałam w książce i w necie,że nawet sie powinno jeść bo mają dużo witaminy (chyba) B6 i bardzo dobrze wpływają na wzrok i coś tam jeszcze :) Także śmiało zajadaj :) Też bym gołąbęczka takiego wtrąbiła z sosikiem;) Mniam :)

Co do brzuszków-u mnie dziewczynka i brzuszek nie wygląda jak piłka więc też się tak jakby sprawdza :)

kasss, czekaja, Dorka1979 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ