Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
kasss wrote:dziewczyny można jeść grzyby w ciąży? Mama zrobiła sos grzybowy do gołąbków z grzybów które zbiera babcia ??
mi lekarz i położna powiedzieli, że absolutnie żadnych grzybów zbieranych, jak bardzo mam ochotę to wyjątkowo mogę sobie pozwolić na pieczarki kupione w sklepie. A do jedzenia grzybów mogę wrócić jak urodzę i przestanę karmić piersią.
jednak przed tamtą wizytą często jadłam jakieś grzybki zbierane w lesie, a to była jajecznica z kurkami, a to grzyby w śmietanie lub w jajku czy jakieś sosy... Na szczęście mam nadzieję, że nic złego się nie stało, po wizycie jedynie pieczarki jem w fast foodach czy zapiekankach:)kasss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny na początku madziutek życzę udanej wizyty. Ja dopiero za 13 dni. Jeszcze mój mąż okazało się ze ma wtedy szkolenie i nie pojedzie ze mną.
Co do kształtu brzucha sama nie wiem jaki jest i nie wiem co w środku jest heh
Z łóżka coś zebrać się nie mogę dzisiaj
Wkurzyłam się od rana bo mi neurolog odwołała wizytę. Mam epilepsje i musze co 2 mies chodzić na wizyty. Co prawda ataków nie mam w ogóle ale kiedyś miałam jak miałam 15 lat ale pewniej się czuje jak chodzę na wizyty regularnie. A teraz znów z 2 tyg będę czekała -
SunSun wrote:Kurcze a ja ruchów nie czuje.Znaczy coś tam czuje ale nie wiem czy to TO.Takie np.3,4 w jednym miejscu pukniecia albo takie..hm..gilgotanie?Czy to tylko jelita ?
mnie znowu od rana kopie i właśnie po kilka razy w tym samym miejscu, ale jak sie przekręci i popłynie w inną strone i puknie to na 100% bobo
bo mnie włąśnie zalezy jak się ułoży to po tej stronie kopie, na środku też się zdarza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:47
SunSun lubi tę wiadomość
-
dzięki dziewczyny;-) wiem ze to zabobony ale dawniej nie było usg i opierali się tylko na tym co oczywiście nie zawsze się sprawdzalo nie widzę powodu czemu teraz miały byśmy sobie nie porównywać w końcu nie opieramy się tylko na tym a na potwierdzonej juz plci;-)
czekaja, SunSun lubią tę wiadomość
[/url]
-
sun sun ja babelski czulam w 15tc, delikatne smyrania w 16tc a kopniaczki z poczatku delikatne w 17tc.. wiec co tydzien...
wiec oczekuj ze prawdziwe kopniaczki lada dzien poczujesz)
np wczoraj chyba z 10min serie kopniakow mialamtak sie usmialam bo mi brzuch drgal co chwilke
czekaja, SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPocahontas niestety ja też nie umiem pomóc.
SunSun ja to chyba też nic nie czuje - sama już nie wiem.
I nadal mam czasami takie głupie myśli, że coś jest nie tak bo nic nie czuje, żadnych objawów a czasami mam wrażenie, że brzuch mi twardnieje.
Kass co do grzybów ja jem pieczarki i kurki bo je uwielbiam a zwłaszcza na kurki jest teraz sezon. Jem też kurki, które znajdzie moja mama - ufam jej w tej kwestii. W ogóle co do diety w ciąży to jest tyle zdań i opinii, że ja naprawdę się w tym gubię. Nie jem więc właściwie tylko serów pleśniowych i surowego mięsa. Unikam też potraw z surowymi jajkami - musiałam zrezygnować z mojego popisowego tiramisu. Pierwsze ciasto które mi wyszło i ciasto za które do tej pory jestem nieustanie chwalona a mój mąż wręcz je kocha -
nick nieaktualny
-
a tez odczuwacie takie silne tetno na brzuchu?? wiem ze to moje ale wczesniej tak nie mialam chyba ze nie czulam bo nie dotykalam brzucha tak czesto:)
ja tak sie martwilam ze nic nie czuje a te babelki to uwazalam za ruchy jelit chociaz wczesniej tak nie mialam. teraz juz czuje jak Ewunia sie kreci:)
a na kponiaki czekam:)
ja juz tak kocham to moje malenstwo ze nawet nie wiedzialam ze tak mozna i tak jak juz jedna z Was kiedys pisałam zwyczajnie tesknie za maluszkiem i chce juz trzymam Je na raczkach:)SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
Scarlet ja czasem pozwole sobie na jajko na pol miekko choc wiem ze nie powinnam ale mam nadzieje ze to az tak niedopuszczalne nie jest:) a co do głupich myśli w takim samym momencie ciazy jak Ty teraz jestes tez takie mialam. bo zero obiawow ruchow nie czulam bo babelki to dla mnie nie byly ruchy i juz nawet siedzialam w necie i czytalam o poronieniach w18tc. brzuch tez mi twardnial az zaczelam brac magnez. na wizyte w poniedzialek szlam z dusza na ramieniu ale na szczescie wszystko ok i u ciebie tez tak bedzie:)
Sun sun lada moment poczujesz juz tak wyraznie ze nie bedziesz miała watpliwosci:)SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość
-
moje bobo coraz mocniej kopie, wczoraj tak mi przywaliło, że przez cały brzuch to poczułam ;P niezbyt przyjemne, a bedzie coraz mocniej ;P pamietacie jak wam pisałam, że moje dziecko strasznie ruchliwe, że tętno ponad norme, to moze dlatego mam tak czeste kopniaki bo jak gin powiedziala " bardzo żywotne dziecko" ;P a jeśli u niektórych na usg widać było,ze wolno się rusza to po prostu jest nieco leniwe i nie daje jeszcze tak popalić
każdy człowiek jest inny i nasze maleństwa też nie można porównywać, bo inaczej się rozwijają i inny temperament mają
czekaja lubi tę wiadomość
-
slodka100 wrote:pytalam ost lekarza co i jak moge brac jak boli glowa i on (b. dobry lekarz)powiedzial ze Apap najlepiej od razu 2tabl. do 3x/dobe czyli razem 6szt/dobe wiem ze duzo ale tak powiedzial ja narazie jak bralam to 1/dobe i po ok 3h przechodzilo
ponoc lepiej cos wziac niz sie meczyc bo dzidziusia tez to meczy jak i mamusie
Slodka dziekuje Ci bardzo :-* a widzisz ja biore po polowce i raz mi pomaga a raz nie -
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Mam pytanie do was dziewczyny macie problem z wypadajacymi włosami? ?
Ja. Lekarz mówi, że to normalne w ciąży. U mnie to być wynik tego, że bardzo dawno nie podcinałam włosów bo czekałam na zielone światło, żeby zrobić balejaż. I uwaga idę do fryzjera w najbliższą sobotę
Poleca odżywkę Biowax - chyba Anastacia też ją polecała.SunSun lubi tę wiadomość
-
mi też włosy wypadają, raz cere mam ładną a raz mi wyskoczy na twarzy, szyi, plecach i dekolcie pełno bolących syfów
teraz właśnie ten stan przechodzę, nigdy nie mialam na plecach ani innych częsciach ciała, tylko kilka na buzi ale to wiadomo kiedy...
-
nick nieaktualnyCzekaja mi właśnie włosy wypadają a skóra okropna zaczęłam nakładać tyle podkładu ze szok bo sama na siebie patrzeć się nie mogę
Co do ruchliwości dzieci to moje na genetycznym tak szalało ze szok az lekarz się śmiał z tego. Jeszcze nie czuje ruchów ale coś mi się zdaje że cały czas będzie tak szalećczekaja, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
Justyska89 wrote:
Co do ruchliwości dzieci to moje na genetycznym tak szalało ze szok az lekarz się śmiał z tego. Jeszcze nie czuje ruchów ale coś mi się zdaje że cały czas będzie tak szaleć -
nick nieaktualnySunSun wrote:Scarlet od zawsze mnie to ciekawi!....czy na twoim awatarze jest kotek w kocyku?
:D:D:D
Takmój własny ukochany kot w jego ukochanym kocyku - wygrzewający mi ostatnio nocami brzuch
A co do ruchów Sun to ja myślę sobie jak Ty - że skoro wcześniej tego nie miałam to musi być TO. Ale potem myślę, że raczej przed ciążą nie wsłuchiwałam się w brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:27
SunSun lubi tę wiadomość