X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie spinam się, po prostu nie cierpie tych babcinych głupot i zabobonów co do kupowania za wcześnie.

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    dziewczyny można jeść grzyby w ciąży? Mama zrobiła sos grzybowy do gołąbków z grzybów które zbiera babcia ??

mi lekarz i położna powiedzieli, że absolutnie żadnych grzybów zbieranych, jak bardzo mam ochotę to wyjątkowo mogę sobie pozwolić na pieczarki kupione w sklepie. A do jedzenia grzybów mogę wrócić jak urodzę i przestanę karmić piersią.

jednak przed tamtą wizytą często jadłam jakieś grzybki zbierane w lesie, a to była jajecznica z kurkami, a to grzyby w śmietanie lub w jajku czy jakieś sosy... Na szczęście mam nadzieję, że nic złego się nie stało, po wizycie jedynie pieczarki jem w fast foodach czy zapiekankach:)

kasss lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny na początku madziutek życzę udanej wizyty. Ja dopiero za 13 dni. Jeszcze mój mąż okazało się ze ma wtedy szkolenie i nie pojedzie ze mną.

Co do kształtu brzucha sama nie wiem jaki jest i nie wiem co w środku jest heh :)

Z łóżka coś zebrać się nie mogę dzisiaj

Wkurzyłam się od rana bo mi neurolog odwołała wizytę. Mam epilepsje i musze co 2 mies chodzić na wizyty. Co prawda ataków nie mam w ogóle ale kiedyś miałam jak miałam 15 lat ale pewniej się czuje jak chodzę na wizyty regularnie. A teraz znów z 2 tyg będę czekała

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Kurcze a ja ruchów nie czuje.Znaczy coś tam czuje ale nie wiem czy to TO.Takie np.3,4 w jednym miejscu pukniecia albo takie..hm..gilgotanie?Czy to tylko jelita ?:-P
    ja mysle ze to jak najbardziej ruchy, czułaś przed ciążą coś takiego? jeśli nie to zdecydowanie dzidziuś :) mnie znowu od rana kopie i właśnie po kilka razy w tym samym miejscu, ale jak sie przekręci i popłynie w inną strone i puknie to na 100% bobo :) bo mnie włąśnie zalezy jak się ułoży to po tej stronie kopie, na środku też się zdarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 10:47

SunSun lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny;-) wiem ze to zabobony ale dawniej nie było usg i opierali się tylko na tym co oczywiście nie zawsze się sprawdzalo nie widzę powodu czemu teraz miały byśmy sobie nie porównywać w końcu nie opieramy się tylko na tym a na potwierdzonej juz plci;-)

czekaja, SunSun lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sun sun ja babelski czulam w 15tc, delikatne smyrania w 16tc a kopniaczki z poczatku delikatne w 17tc.. wiec co tydzien... ;)

wiec oczekuj ze prawdziwe kopniaczki lada dzien poczujesz ;))

np wczoraj chyba z 10min serie kopniakow mialam ;) tak sie usmialam bo mi brzuch drgal co chwilke ;)

czekaja, SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas niestety ja też nie umiem pomóc.

SunSun ja to chyba też nic nie czuje - sama już nie wiem.

I nadal mam czasami takie głupie myśli, że coś jest nie tak bo nic nie czuje, żadnych objawów a czasami mam wrażenie, że brzuch mi twardnieje.

Kass co do grzybów ja jem pieczarki i kurki bo je uwielbiam a zwłaszcza na kurki jest teraz sezon. Jem też kurki, które znajdzie moja mama - ufam jej w tej kwestii. W ogóle co do diety w ciąży to jest tyle zdań i opinii, że ja naprawdę się w tym gubię. Nie jem więc właściwie tylko serów pleśniowych i surowego mięsa. Unikam też potraw z surowymi jajkami - musiałam zrezygnować z mojego popisowego tiramisu. Pierwsze ciasto które mi wyszło i ciasto za które do tej pory jestem nieustanie chwalona a mój mąż wręcz je kocha :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was dziewczyny macie problem z wypadajacymi włosami? ?

• SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie niby nie czułam nic takiego przed ciążą więc - chyba to ruchy!!jeeeeee!!!!!!!!!!!

Sarah88, kasss lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tez odczuwacie takie silne tetno na brzuchu?? wiem ze to moje ale wczesniej tak nie mialam chyba ze nie czulam bo nie dotykalam brzucha tak czesto:)

ja tak sie martwilam ze nic nie czuje a te babelki to uwazalam za ruchy jelit chociaz wczesniej tak nie mialam. teraz juz czuje jak Ewunia sie kreci:)

a na kponiaki czekam:)
    ja juz tak kocham to moje malenstwo ze nawet nie wiedzialam ze tak mozna i tak jak juz jedna z Was kiedys pisałam zwyczajnie tesknie za maluszkiem i chce juz trzymam Je na raczkach:)

SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet ja czasem pozwole sobie na jajko na pol miekko choc wiem ze nie powinnam ale mam nadzieje ze to az tak niedopuszczalne nie jest:) a co do głupich myśli w takim samym momencie ciazy jak Ty teraz jestes tez takie mialam. bo zero obiawow ruchow nie czulam bo babelki to dla mnie nie byly ruchy i juz nawet siedzialam w necie i czytalam o poronieniach w18tc. brzuch tez mi twardnial az zaczelam brac magnez. na wizyte w poniedzialek szlam z dusza na ramieniu ale na szczescie wszystko ok i u ciebie tez tak bedzie:)

Sun sun lada moment poczujesz juz tak wyraznie ze nie bedziesz miała watpliwosci:)

SunSun, Sarah88 lubią tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska mi niestety ani wlosy ani cera ani paznokcie w ciazy sie nie poprawily i chyab juz sie tego nie doczekam. wlosy zawsze mi wypadaly i dalej tak jest ale nie jest tego tyle zebym sie martwila:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• SunSun Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet od zawsze mnie to ciekawi!....czy na twoim awatarze jest kotek w kocyku?:D:D:D:D

madziutek 23, czekaja lubią tę wiadomość

ex2btv738sn49jef.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje bobo coraz mocniej kopie, wczoraj tak mi przywaliło, że przez cały brzuch to poczułam ;P niezbyt przyjemne, a bedzie coraz mocniej ;P pamietacie jak wam pisałam, że moje dziecko strasznie ruchliwe, że tętno ponad norme, to moze dlatego mam tak czeste kopniaki bo jak gin powiedziala " bardzo żywotne dziecko" ;P a jeśli u niektórych na usg widać było,ze wolno się rusza to po prostu jest nieco leniwe i nie daje jeszcze tak popalić ;) każdy człowiek jest inny i nasze maleństwa też nie można porównywać, bo inaczej się rozwijają i inny temperament mają :)

czekaja lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • bella82 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodka100 wrote:
    pytalam ost lekarza co i jak moge brac jak boli glowa i on (b. dobry lekarz)powiedzial ze Apap najlepiej od razu 2tabl. do 3x/dobe czyli razem 6szt/dobe wiem ze duzo ale tak powiedzial ja narazie jak bralam to 1/dobe i po ok 3h przechodzilo ;) ponoc lepiej cos wziac niz sie meczyc bo dzidziusia tez to meczy jak i mamusie

Slodka dziekuje Ci bardzo :-* a widzisz ja biore po polowce i raz mi pomaga a raz nie :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Mam pytanie do was dziewczyny macie problem z wypadajacymi włosami? ?

Ja. Lekarz mówi, że to normalne w ciąży. U mnie to być wynik tego, że bardzo dawno nie podcinałam włosów bo czekałam na zielone światło, żeby zrobić balejaż. I uwaga idę do fryzjera w najbliższą sobotę :)
    Poleca odżywkę Biowax - chyba Anastacia też ją polecała.

SunSun lubi tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też włosy wypadają, raz cere mam ładną a raz mi wyskoczy na twarzy, szyi, plecach i dekolcie pełno bolących syfów :( teraz właśnie ten stan przechodzę, nigdy nie mialam na plecach ani innych częsciach ciała, tylko kilka na buzi ale to wiadomo kiedy...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekaja mi właśnie włosy wypadają a skóra okropna zaczęłam nakładać tyle podkładu ze szok bo sama na siebie patrzeć się nie mogę :)

Co do ruchliwości dzieci to moje na genetycznym tak szalało ze szok az lekarz się śmiał z tego. Jeszcze nie czuje ruchów ale coś mi się zdaje że cały czas będzie tak szaleć

czekaja, Pocahontas lubią tę wiadomość

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 1 października 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:

Co do ruchliwości dzieci to moje na genetycznym tak szalało ze szok az lekarz się śmiał z tego. Jeszcze nie czuje ruchów ale coś mi się zdaje że cały czas będzie tak szaleć
    no to może bedziesz miała tak jak ja, pierwszy raz poczułam w 16 tygodniu, wiec masz jeszcze czas, też zależy od tego gdzie masz łożysko i ile tłuszczu na brzuchu ;)

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SunSun wrote:
    Scarlet od zawsze mnie to ciekawi!....czy na twoim awatarze jest kotek w kocyku?:D:D:D:D

Tak :) mój własny ukochany kot w jego ukochanym kocyku - wygrzewający mi ostatnio nocami brzuch :)

A co do ruchów Sun to ja myślę sobie jak Ty - że skoro wcześniej tego nie miałam to musi być TO. Ale potem myślę, że raczej przed ciążą nie wsłuchiwałam się w brzuch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 11:27

SunSun lubi tę wiadomość

‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ