Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrze na Wasze brzuszki i nie wierze... Sliczne,okraglutkie i bardzo ciazowe.
Ja chyba pol ciazy przechodze "na plasko". A mowili, ze w drugiej coazy szybciej wychodzi. A tu dupa...Nadia, 24.02.2015 godz. 15:25
3080 gram szczescia i 53cm radosci!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyska89 wrote:Fajna taka polska złota jesień taka jak powinna być a nie ciapowata.oby jak najdłużej bo ja mam problem z kupnem butów nic mi się nie podoba. I zastanawiam się jak ja kupie kurtkę na zimę heh to będzie masakra znając mnie.
-
nick nieaktualny
-
Pocahontas gratujacje
dziewczyny a ja juz nie wiem co robic, wczoraj po poludniu zaczela mnie tak glowa bolec, ze szok. ale postanowilam nie brac tabletki, na wieczor to z bolu nie dalam rady wytrzymac i poszlam spac. najpierw sie nasmarowalam amolem, nakleilam Apap ice. niestety sen nie pomogl i dzis znowu boli mnie glowanie chce brac apapu bo ostatnio pare razy wzielam (raczej po pol tablekti ale chyba ze 2razy cala). co robic?
-
bella82 wrote:Pocahontas gratujacje
dziewczyny a ja juz nie wiem co robic, wczoraj po poludniu zaczela mnie tak glowa bolec, ze szok. ale postanowilam nie brac tabletki, na wieczor to z bolu nie dalam rady wytrzymac i poszlam spac. najpierw sie nasmarowalam amolem, nakleilam Apap ice. niestety sen nie pomogl i dzis znowu boli mnie glowanie chce brac apapu bo ostatnio pare razy wzielam (raczej po pol tablekti ale chyba ze 2razy cala). co robic?
kochana pij dużo wody, najlepiej zwykłą przegotowaną, albo jakąś niegazowaną, niesłodzoną mineralną (nie źródlaną), pij na siłę ile będziesz mogła, nawet 3 litry.
u mnie max to 1,5 litra wody, ale ból przechodzi bez tabletek, niestety jak zaniedbam picie wody to ból powraca.
np dzisiaj rano jak się obudziłam to myślałam, że mi czachę rozwali, ale piłam, piłam, piłam i przeszło:)
może na ciebie też podziała:) ja tak jak ty staram się najpierw wszelkimi sposobami uniknąć brania tabletek
aaaa te 2 - 3 litry to na dzień nie koniecznie na raz, heheWiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2014, 08:28
Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
Nie wiem, ale w ciąży powinno się pić mineralną a nie źródlaną, więc jak kupuję wodę to na to zwracam uwagę.
Jak lekarka mi leki przepisała, to też powiedziała, żebym zawsze sobie wodę zagotowała i jedną szklankę miała do schłodzenia do przepijania leków, w ostateczności do popijania leków moge użyć mineralną, ale nie źródlaną, ale jakoś nie przyszło mi wtedy do głowy zapytać dlaczego. -
nick nieaktualnyDzień dobry wszystkim
gratuluję kolejnych dobrych wieści
Tobie Pocahontas gratuluje podwójnie
Co do popijania leków to nie znam szczegółów bo mój lekarz nic mi na tan temat nie mówił, ale przyjaciółka jak byłą w ciąży mówiła mi, że to może mieć znaczenie dla przyswajalności np. magnezu. Zwłaszcza jak masz tendencje do nieprzyswajania magnezu czy potasu.
Ja piję głównie wodę średnio gazowaną np. Cisowiankę.
Co do bóli głowy to mi się też zdarzają. I też tabletkę staram się brać w ostateczności. Próbuje różnych rzeczy: kawy, drzemki, picia wody. Ostatnio o dziwo pomogło mi wyjście na świeże powietrze.Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pocahontas gratuluje synkow:)
jaka pogoda u Was??
co do wozkow ja chyba zdecyduje sie na x lander. podoba mi sie jedo i jego cena bo nawet nowy jest do zaakceptowania.
niestety na 5 osob wokol mnie ktore jezdzily tymi wozakami 4 sa niezadowolone.
podobno kola czesto trzeba reklamowac. jednej osobie pekla rama od wozka a jeszcze innej dziecko praktycznie wypadalo ze spacerowki bo taki ksztal jej byl ze dziecko siedzialo strasznie plytko.
No ale moze komus innemu bedzie odpowiadac wiec tylko pisze co slyszałam:)
A co do ruchów ja tez już czuje moja Ewunia siedzi po lewej stronie brzuszka i tam sobie figluje. nie czuje kopniaków tylko takie smyranie jakby się tam kręciła obracała i delikatnie mnie łaskotała:) cudowne uczucie:)
zazdroszczę takich brzuszków piłeczek:) ja tez mam taki ze zaczyna się zaraz pod biustem i rozkłada się po całej długości:) ale lepszy taki brzuszek niż jakby w ogolę tam lokatora nie było wiec ciesze się z tego co mam:)
słyszałam ze na kształt brzuszka ma wpływ płeć. na dziewczynkę płasko(co sprawdza się u mnie) natomiast na chłopca piłeczka. jak jest u
Was?? kształt brzucha zgadza się z płcią??
SunSun, Pocahontas lubią tę wiadomość
-
czesc..
czekaja.. ja nie miałam takich przejść z jedo i jestem trochę w szoku, bo u mnie na osiedlu chyba z 10 takich wózków jeździ i żadna z mam się nie skarżyła.. z kołami nie mam najmniejszego problemu; nie wyobrażam sobie też aby dziecko wypadło z wózka..po 1 - sa pasy 5punktowe + rama przed dzieckiem - dziwne..chyba, że się dziecka nie zapina..ale oczywiście najlepiej zobaczyć, poczytać opinie w necie i dopiero się decydowac
powodzenia na wizytach -
zle napisałam moze inaczej. bylo wrazenie wypadajacego dziecka. bo siedzisko strasznie plytko. i jesli chodzi o to to sama tego doswiadczylam bo moj chrzesnioak mial taki wozek i w wieku 1 roku siostra zmienila wozek na x lander ze wzgldu na spacerowke wlasnie.
moze to tez zalezy od modelu i moze teraz sa inne bo to bylo 5 lat temu. z kolei szwagierce pękła rama. nie wiem ile wozila zakupow w koszu pod wozkiem. moze to mialo wplyw. wiem tyle ze pekla ta rama i tez zmienila na x lander.
ja bardzo chcialabym jedo bo ma wielka gondole ladne wzory i w ogole bardzo mi sie podoba. moze mam pecha ze slyszalam takie opinie i sie zrazilam. no nic jeszcze troche czasu jest i moze poczekam jeszcze i pozbieram opinie.