X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass spada ci żelazo, ale nie tragicznie
    a RDW, obrazuje rozkład objętości krwinek czerwonych

Memory - tak serologiczny

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Memory Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka objawił się on jakoś u Twojego synka?U nas jest ryzyko konfliktu ale ja dostawałam immunoglobuliny w pierwszej ciąży,po porodzie i w drugiej ciąży przez krwawienie i po porodzie.Nie wiem jak będzie teraz w tej ciąży a nie badają nawet tego odczytu.

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny dowiem się wiecej już w srode najbardziej meczą mnie te infekcje bo mam od samego poczatku wylecze za pare dni wraca i tak na okrągło zawsze coś

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosiaczek31 wrote:
    Cześć kochane!
    Pocahontas tez uważam ze moze zle interpretujesz podejscie męża. Musi miec czas zeby sie oswoić z nową sytuacją:) Dwóch synów to też wyzwanie dla tatusia:) Ale jestem pewna że jest dumny!:)
    Mój ogromnie chciał mieć pierwszego syna - nastawił sie na to a jak sie okazało że dziewczynka to tez miałam wrażenie ze zawiedziony jest. i nawet mu to wypomniałam - a jak sie urodziła to mówie Ci w jego oczach nie widziałam wcześniej takiego wzruszenia, zapatrzony i zakochany był w niej od początku. Nawet zazdrosna byłam ze na mnie tak nie patrzy jak na swoją córcie:) Jak w obrazek:) Później sam mówił że udała mu sie córka:) i że sie cieszy bardzo

powiedziałam mu co myślę, a on mi odpowiedział, że więcej się teraz pyta o mnie a nie o dzieci, żeby mi przykro nie było i żebym sobie nie pomyślała, że teraz to mu tylko na dzieciach zależy :) wymigał się sprytnie:)

SunSun, czekaja, kasss, madziutek 23, Krokodylica, bella82 lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss według mojego laboratorium hemoglobine masz w normie moje laboratorium ma normy od 12 do 16 sama mam 12.8

kasss lubi tę wiadomość

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory - nie, na szczęście..większy wpływ ma na 2-gie dziecko, ale ja dostałam po porodzie zastrzyk, ja mam odczynnik (-), moje dziecko ma, albo 0 RH - (po mnie), albo 0 RH+) po tacie..wolę 1-wszą opcję..w każdym razie moja koleżanka tez dostała zastrzyk a i tak w 2-giej ciąży wykryli konflikt , na szczęście na etapie 35tc, kiedy wszystkie narządy już były rozwinięte, ale i tak przerwano ciążę w 37tc

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Witajcie kochane :)
    Nie lubię stwierdzenia: dziecko z próbówki :( oczywiście nie bierz tego do siebie Pocahontas .
    Może jestem na to wyczulona zbyt,bo temat głęboko mnie dotyczył ;)
    dopisałam, że nie chcę nikogo obrazić, wiadomo, że im bliższą styczność ktoś miał z tą metodą tym inaczej może wszystko odbierać.

będę używała sformułowania dzidziuś poczęty dzięki inf :) nie obrażaj się kochana:)

z tą płcią to właśnie nie chodzi o "widzimisię" tylko o wybór ze względu na choroby.

Ja czytałam książkę "bez mojej zgody" tam dziewczynka była poczęta przez inf po to by była dawcą dla chorej siostry. Polecam

Niunia86, jasmin lubią tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory wrote:
    Ja wiem ze hipotrofia to nie wyrok tylko chodzi mi o łożysko i przepływy.Jeśli to będzie ok to się uspokoje zapewne.Bo to przez łożysko urodził się taki malutki.Właściwie przez to zmarł ze łożysko się nie wykształciło dobrze i nie dostarczała tyle tlenu i składników ile powinno.Mały przestał się rozwijać na etapie 23-24 tc i mimo że zgłaszając to nikt z tym nic nie zrobił a jestem pewna że mogli poprawić w jakiś sposób przepływy.
    Nie będę wam zanurzyć i martwić dodatkowo.

memory współczuję, mam nadzieję, że teraz wszystko będzie już dobrze i dzidziuś przyjdzie na świat zdrowy i silny, musisz w to wierzyć.

moja koleżanka miała taki problem, musiała chyba do łodzi jeździć na badania, powiedziała, że o tym powie mi jak urodzę, żebym teraz takich rzeczy nie słuchała, chyba, że miałabym podobny problem to mi pomoże, bo już wie gdzie jechać, który szpital/lekarz jest dobry itp jej synek ma już kilka latek, ale dopiero teraz się przyznała podczas mojej ciąży, bała się straty i późno w ogóle o ciąży powiedziała rodzinie, wszystkich starała się dług unikać, ale na szczęście skończyło się dobrze, synka ma cudownego :)

relgj44jmw4925t7.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasss spokojnie. Ja też mam hemoglobine 12.1 i ponoć jeszcze bedzie spadać także nie martw się :)

kasss lubi tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss ja mam hemoglobine 11.1 i to też uznawane jest za normę w ciąży.

byłam dzisiaj u endo i tsh mi rośnie, więc mam zwiększoną dawkę leku, brakuje mi niestety wapnia. Ja niestety za produktami mlecznymi nie bardzo jestem, ale trudno, dla juniorów będę musiała wmuszać w siebie mleko i jogurciki.

pytała mnie o morfologie i jak jej powiedziałam, że mam 11 to też potwierdziła, że w ciąży hemoglobina spada, więc 11 to nie powód do niepokoju.

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie lubie produktów mlecznych w ostateczności zrobie koklajl albo jogurt zjem mleka to nie trawie pocahontas twoje chłopaczki podwójnie zabieraja ci wapn to musisz wiecej jesc;) Ciekawe jak tam Scrlet po wiycie?
    a moje ph 7 tak jak ostatnio pani w sklepie mi dzis powiedziała ze bardzo ładnie wygladam tak proiennie a jak bez makijażu na szybko do sklepu poszłam ale śmiać mi sie chciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:48

gann3e3k1ojenyv4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass pytasz w dobrym momencie :) Junior pozostaje Juniorem i jest w doskonałej formie. Moj lekarz uparcie odmawia zmierzenia malego twierdząc że na tym etapie to bez sensu :) ale zmierzył mi szyjękę - ma prawie 4 cm czyli dobrze i sprawdził ze łożysko znow poszlo do gory czyli rewelacja :) mam odstawić duphaston i cieszyć się ciąża :) a na ten twardy brzuch mam zwiększyć dawke magnezu ale to nic złego.

Po wizycie udała sie na zakupy a ponieważ nic na mnie nie wyglada poprawiam sobie właśnie humor obiadem i czytaniem co u Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:18

czekaja, Justyska89, madziutek 23, Sarah88, SunSun, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia, Niunia86, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    MamaAdasia no faktycznie brzuszek nie taki wielki;)
    dziewczyny ktoś sie zna może na wynikach z krwi
    Hemoglobina 12.1 (13-15)
    RDW-SD 35 (37_54)
    Wiem że nie sa duze odchylenia ale sa zaznaczone szczałki w dół że sa obnizone zawsze krew miałam ok tylko mocz zle wychodził a teraz to i to
    k

Ja mam hemoglobine 12,3 i według mojego laboratorium to wynik w normie. Lekarz niestety na to nie spojrzał.

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet i super wiadomość nic tylko się cieszyć masz zdjęcie małego? mam nadzieje że też w środe usłysze same dobre wiadomości nie widziałam maluszka juz 4 tyg

czekaja, oli lubią tę wiadomość

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze ktoras z was wie i zna sie ns sprawach dot ubezpieczenia zdrowotnego i skladek....powiedzcie mi czy bedac na zasiłku macierzynskim po ustaniu stosunku pracy jestem ubezpieczona? Na logike wydaje mi sie ze nie, jedynie moge sie ubezpieczyc dobrowolnie.druga opcja dopisanie do ubezp męża nie wchodzi w gre bo jestesmy w zwiazku nieformalnym.

860isg18r6bpss11.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Scarlet i super wiadomość nic tylko się cieszyć masz zdjęcie małego? mam nadzieje że też w środe usłysze same dobre wiadomości nie widziałam maluszka juz 4 tyg
    Ja mam wizyte we wtorek.juz doczekac sie nie moge

czekaja, kasss lubią tę wiadomość

860isg18r6bpss11.png
  • czekaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anastacja nie pomoge nie znam sie:)

scarlet super gratuluje:)

ja mam hemoglobine 11.6 i biore tardyferon na anemie ale to dlatego ze pred ciaza tez sie na nia leczylam i moje zelazo wynosilo 23 przy dolnej granicy 70 bodajze.

dziewczyny ktore juz czuja ruchy. czy czujecie maluchy caly czas?? bo ja czuje tylko wieczorem jak sie poloze to wtedy ktos tam harcuje ale tak w ciagu dnia nic czy jak stoje czy leze.

Niunia86 lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• czekaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass to sie stesknilas na pewno:) szkoda ze podczas usg nie mozna malucha dotknac i przytulic:) takie usg 5d;)

kasss lubi tę wiadomość

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie marcóweczki mam na imię Ewa i jestem w 19 tyg ciąży to moja pierwsza ciąża czy mogę do was dołączyć pozdrawiam

czekaja, kasss, madziutek 23, SunSun, gosiaczek31, Niunia86, bella82, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość

• Emartea Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze w ogóle ruchów nie czuję.

4e3f84b95f.png
‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ