Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Konwalianka objawił się on jakoś u Twojego synka?U nas jest ryzyko konfliktu ale ja dostawałam immunoglobuliny w pierwszej ciąży,po porodzie i w drugiej ciąży przez krwawienie i po porodzie.Nie wiem jak będzie teraz w tej ciąży a nie badają nawet tego odczytu.
-
gosiaczek31 wrote:Cześć kochane!
Pocahontas tez uważam ze moze zle interpretujesz podejscie męża. Musi miec czas zeby sie oswoić z nową sytuacjąDwóch synów to też wyzwanie dla tatusia:) Ale jestem pewna że jest dumny!
Mój ogromnie chciał mieć pierwszego syna - nastawił sie na to a jak sie okazało że dziewczynka to tez miałam wrażenie ze zawiedziony jest. i nawet mu to wypomniałam - a jak sie urodziła to mówie Ci w jego oczach nie widziałam wcześniej takiego wzruszenia, zapatrzony i zakochany był w niej od początku. Nawet zazdrosna byłam ze na mnie tak nie patrzy jak na swoją córcie:) Jak w obrazek:) Później sam mówił że udała mu sie córka:) i że sie cieszy bardzo
powiedziałam mu co myślę, a on mi odpowiedział, że więcej się teraz pyta o mnie a nie o dzieci, żeby mi przykro nie było i żebym sobie nie pomyślała, że teraz to mu tylko na dzieciach zależywymigał się sprytnie:)
SunSun, czekaja, kasss, madziutek 23, Krokodylica, bella82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Memory - nie, na szczęście..większy wpływ ma na 2-gie dziecko, ale ja dostałam po porodzie zastrzyk, ja mam odczynnik (-), moje dziecko ma, albo 0 RH - (po mnie), albo 0 RH+) po tacie..wolę 1-wszą opcję..w każdym razie moja koleżanka tez dostała zastrzyk a i tak w 2-giej ciąży wykryli konflikt , na szczęście na etapie 35tc, kiedy wszystkie narządy już były rozwinięte, ale i tak przerwano ciążę w 37tc
-
jasmin wrote:Witajcie kochane
Nie lubię stwierdzenia: dziecko z próbówkioczywiście nie bierz tego do siebie Pocahontas .
Może jestem na to wyczulona zbyt,bo temat głęboko mnie dotyczył
będę używała sformułowania dzidziuś poczęty dzięki infnie obrażaj się kochana:)
z tą płcią to właśnie nie chodzi o "widzimisię" tylko o wybór ze względu na choroby.
Ja czytałam książkę "bez mojej zgody" tam dziewczynka była poczęta przez inf po to by była dawcą dla chorej siostry. PolecamNiunia86, jasmin lubią tę wiadomość
-
Memory wrote:Ja wiem ze hipotrofia to nie wyrok tylko chodzi mi o łożysko i przepływy.Jeśli to będzie ok to się uspokoje zapewne.Bo to przez łożysko urodził się taki malutki.Właściwie przez to zmarł ze łożysko się nie wykształciło dobrze i nie dostarczała tyle tlenu i składników ile powinno.Mały przestał się rozwijać na etapie 23-24 tc i mimo że zgłaszając to nikt z tym nic nie zrobił a jestem pewna że mogli poprawić w jakiś sposób przepływy.
Nie będę wam zanurzyć i martwić dodatkowo.
memory współczuję, mam nadzieję, że teraz wszystko będzie już dobrze i dzidziuś przyjdzie na świat zdrowy i silny, musisz w to wierzyć.
moja koleżanka miała taki problem, musiała chyba do łodzi jeździć na badania, powiedziała, że o tym powie mi jak urodzę, żebym teraz takich rzeczy nie słuchała, chyba, że miałabym podobny problem to mi pomoże, bo już wie gdzie jechać, który szpital/lekarz jest dobry itp jej synek ma już kilka latek, ale dopiero teraz się przyznała podczas mojej ciąży, bała się straty i późno w ogóle o ciąży powiedziała rodzinie, wszystkich starała się dług unikać, ale na szczęście skończyło się dobrze, synka ma cudownego -
kasss ja mam hemoglobine 11.1 i to też uznawane jest za normę w ciąży.
byłam dzisiaj u endo i tsh mi rośnie, więc mam zwiększoną dawkę leku, brakuje mi niestety wapnia. Ja niestety za produktami mlecznymi nie bardzo jestem, ale trudno, dla juniorów będę musiała wmuszać w siebie mleko i jogurciki.
pytała mnie o morfologie i jak jej powiedziałam, że mam 11 to też potwierdziła, że w ciąży hemoglobina spada, więc 11 to nie powód do niepokoju.
-
Ja też nie lubie produktów mlecznych w ostateczności zrobie koklajl albo jogurt zjem mleka to nie trawie pocahontas twoje chłopaczki podwójnie zabieraja ci wapn to musisz wiecej jesc;) Ciekawe jak tam Scrlet po wiycie?
a moje ph 7 tak jak ostatnio pani w sklepie mi dzis powiedziała ze bardzo ładnie wygladam tak proiennie a jak bez makijażu na szybko do sklepu poszłam ale śmiać mi sie chciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 15:48
[/url]
-
nick nieaktualnyKass pytasz w dobrym momencie
Junior pozostaje Juniorem i jest w doskonałej formie. Moj lekarz uparcie odmawia zmierzenia malego twierdząc że na tym etapie to bez sensu
ale zmierzył mi szyjękę - ma prawie 4 cm czyli dobrze i sprawdził ze łożysko znow poszlo do gory czyli rewelacja
mam odstawić duphaston i cieszyć się ciąża
a na ten twardy brzuch mam zwiększyć dawke magnezu ale to nic złego.
Po wizycie udała sie na zakupy a ponieważ nic na mnie nie wyglada poprawiam sobie właśnie humor obiadem i czytaniem co u WasWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 16:18
czekaja, Justyska89, madziutek 23, Sarah88, SunSun, gosiaczek31, kasss, MamaAdasia, Niunia86, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasss wrote:MamaAdasia no faktycznie brzuszek nie taki wielki;)
dziewczyny ktoś sie zna może na wynikach z krwi
Hemoglobina 12.1 (13-15)
RDW-SD 35 (37_54)
Wiem że nie sa duze odchylenia ale sa zaznaczone szczałki w dół że sa obnizone zawsze krew miałam ok tylko mocz zle wychodził a teraz to i to
Ja mam hemoglobine 12,3 i według mojego laboratorium to wynik w normie. Lekarz niestety na to nie spojrzał. -
Dziewczyny moze ktoras z was wie i zna sie ns sprawach dot ubezpieczenia zdrowotnego i skladek....powiedzcie mi czy bedac na zasiłku macierzynskim po ustaniu stosunku pracy jestem ubezpieczona? Na logike wydaje mi sie ze nie, jedynie moge sie ubezpieczyc dobrowolnie.druga opcja dopisanie do ubezp męża nie wchodzi w gre bo jestesmy w zwiazku nieformalnym.
-
kasss wrote:Scarlet i super wiadomość nic tylko się cieszyć masz zdjęcie małego? mam nadzieje że też w środe usłysze same dobre wiadomości nie widziałam maluszka juz 4 tyg
czekaja, kasss lubią tę wiadomość
-
Anastacja nie pomoge nie znam sie:)
scarlet super gratuluje:)
ja mam hemoglobine 11.6 i biore tardyferon na anemie ale to dlatego ze pred ciaza tez sie na nia leczylam i moje zelazo wynosilo 23 przy dolnej granicy 70 bodajze.
dziewczyny ktore juz czuja ruchy. czy czujecie maluchy caly czas?? bo ja czuje tylko wieczorem jak sie poloze to wtedy ktos tam harcuje ale tak w ciagu dnia nic czy jak stoje czy leze.Niunia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny