Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Niunia, spory brzusio już
Scarlett i kto jeszcze wizytuje- trzymam kciuki oczywiście jak zawsze
Memory, na pewno będzie wszystko ok, już niedługo półmetek
Rubi, ja pisałam mgr jak Adaś miał pół roku, ciężko było,ale napisałam jako pierwsza, uparta jestemWiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:22
-
nick nieaktualnyJa czekam na wizytę i jak sęp co 5 minut sprawdzam czy są już wyniki moich porannych badań
specjalnie przesunęłam wizytę z 12.20 na 14.00 licząc że uda mi się pokazać lekarzowi wyniki krwi i moczu. Gdybyś coś było poza normą (odpukać) to nie chciałabym mi się specjalnie biec z tym do lekarza w przyszłym tygodniu. A następną wizytę ma 24tego, wcześniej 20stego najpewniej połówkowe chyba, że lekarz powie mi dziś, żebym umówiła się jeszcze później.
-
Noa- wiem, w 1szej ciąży też tak miałam,
oto mój brzuszek w 9tym m-cu z małym:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 12:33
bella82, Niunia86, madziutek 23, kasss, Pocahontas, gosiaczek31, Emartea, Dorka1979, Emily83 lubią tę wiadomość
-
MamaAdasia to nie taki wielki balon:P jak zobaczyłam to zdjęcie to zanim cokolwiek przeczytałam to sobie pomyślałam matko to niemożliwe, że ona ma już taki wielki brzuch
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Scarlett jest sporo dziewczyn którym po stracie w późnej ciąży udało się szczęśliwie urodzić maleństwo ale jaki to stres jest.
MamaAdasia ja też mam dziś pełne 18 tygodni ale brzuch jak na 20 albo i więcej;)
Madziutek Ty chyba pytałaś o acard.Ja biorę aspiryne 75mg a zastrzyków nie brałam.Mam brać do końca ciąży chyba ze każą odstawić wcześniej ale wątpię.
Ja nie mogę się doczekać polowkowego.Chce wiedzieć co z łożyskach bo jak byłam w pl to lekarz mówił ze kosmówka jest przy ujsciu szyjki co oczywiście nie oznacza łożyska przodujące ale chciałabym wiedzieć juz.Poza tym przyczyną straty było za małe łożysko i hipotrofia plodu. -
Memory, hipotrofia to nie wyrok.
Moja koleżanka urodziła tydzień temu w 35tc synka z wagą 1900g, 43cm, też miał hipotrofię, dodatkowo ona miała wysokie ciśnienie 200/110.A mały dostał 10pkt i jest ok.Dorka1979 lubi tę wiadomość
-
w szpitalu leżałam z dziewczyną, która przytyła w ciąży 5kg, a dziecko urodziło się coś ok. 3100 już nie pamiętam dokładnie...i byłam w szoku...mówiła, że normalnie jadła itd. a jej dziecko urodziło się zdrowe....ale aż niewiarygodne....3100 dziecko+wody+łożysko czyli chyba jeszcze schudła w tej ciąży...
MamaAdasia lubi tę wiadomość
Styczeń 2014 [*] 9t
Marzec 2015 ♡ moja mała wielka miłość
Grudzień 2016 [*] 11t
Marzec 2018 ❤️
-
Ja wiem ze hipotrofia to nie wyrok tylko chodzi mi o łożysko i przepływy.Jeśli to będzie ok to się uspokoje zapewne.Bo to przez łożysko urodził się taki malutki.Właściwie przez to zmarł ze łożysko się nie wykształciło dobrze i nie dostarczała tyle tlenu i składników ile powinno.Mały przestał się rozwijać na etapie 23-24 tc i mimo że zgłaszając to nikt z tym nic nie zrobił a jestem pewna że mogli poprawić w jakiś sposób przepływy.
Nie będę wam zanurzyć i martwić dodatkowo. -
Rubi wrote:w szpitalu leżałam z dziewczyną, która przytyła w ciąży 5kg, a dziecko urodziło się coś ok. 3100 już nie pamiętam dokładnie...i byłam w szoku...mówiła, że normalnie jadła itd. a jej dziecko urodziło się zdrowe....ale aż niewiarygodne....3100 dziecko+wody+łożysko czyli chyba jeszcze schudła w tej ciąży...
-
Patrząc po moich koleżankach stwierdzam,że im niższa kobieta tym brzuszek szybciej wystaje. Ja mam 156 cm i zaczynam 5 miesiąc a moja koleżanka taki brzuszek jak ja miała na początku 7 m-ca ale Ona ma 170cm. Inna ma 167 i też miała troszkę mniejszy brzuszek.
Ja tam się cieszę z mojego. Lepiej,żeby był ciut większy zwłaszcza,ze mam trochę sadełka niż ma wyglądać na taki tłuściutki z fałdkamiMoja koleżanka ma tyle wzrostu co ja tyle,że więcej waży i u niej brzuszek był z fałdkami gruby taki i jakoś mi sie nie podobał. raczej wyglądała grubo niż ciążowo. bałam się,że i ja tak będę wyglądać bo jestem tylko 5kg lżejsza ale widać zależy też jaką budowe się ma
Moja Dzidzia chyba znowu obrażona bo jak 3 dni z rzędu ją czułam jak trzeci dzień ciszamam nadzieję,ze wreszcie się ruszy bo to już 18 tydzień NO!
-
Niunia, może faktycznie, ja mam 170cm wzrostu.
Spokojnie, ja też jakoś ostatnio mniej czuję maleństwo, tzn uaktywnia się rano, czasem wieczorem lub w nocy.
Moje maleństwo siedzi dokladnie nisko po lewej stronie, tam też czuję często takie pulsowanie.
Dobra lecę na dwór po małego, musi coś zjeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:18
-
hej, i ja dziś byłam na badaniach..musiałam na czczo..wiec najpierw miałam problem z wyjściem z domu z powodu płaczu synka, później nie przyjechał mi pociąg, dopiero po 28min następny, zanim doszłam do lab., to badania pobrali po 9 rano..a ja oczywiście głodna..ech..też czekam na wyniki, choć ich część - ta zwiazana z przeciwciałami ma być za 3 dni dopiero;/ dla mnie to zawsze stres, bo w I ciąży wystąpił konflikt..
Scarlet - trzymam kciuki za wizyte!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 13:46
-
MamaAdasia no faktycznie brzuszek nie taki wielki;)
dziewczyny ktoś sie zna może na wynikach z krwi
Hemoglobina 12.1 (13-15)
RDW-SD 35 (37_54)
Wiem że nie sa duze odchylenia ale sa zaznaczone szczałki w dół że sa obnizone zawsze krew miałam ok tylko mocz zle wychodził a teraz to i to[/url]