X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Jesli placi firma to w dniu wyplaty za październik. Jesli zus to do 30 dni ( chyba roboczych) od dnia otrzymania dokumentów. Teoretycznie domumenty powinny trafic do zusu w ciazu 7 dni.
    W praktyce z tego co wiem to zus jakoś mocno się nie spieszy.

ja mam własną działalnoś to zus płaci miałam sie zapytać w biurze dziś ale akurat tej od zusu dziś nie było a reszta nie w temacie

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobranoc!

Niunia86 lubi tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moonia81 wrote:
    Pocahontas ja myślę że on sobie nawet nie zdaje sprawy że zwraca się inaczej do ciebie. Ja też już od jakiegoś czasu czuję maluszka. Ja wiadomo chciałabym bardzo synka,ale jak będzie kolejna córeczka to będzie tak samo kochana,ale najgorzej że wszyscy liczą że to będzie chłopiec nawet moje córeczki chcą braciszka i później te głupie texty.... eh jak by to ode mnie zależało. Ja nawet nie chciałam mówić o ciąży rodzinie bo wiedziałam jak będą reagować. A teraz tylko słyszę że wkońcu mógłby być syn

współczuję, wiem co to jest presja rodziny. Podejrzewam, że przez to nie możesz w pełni cieszyć się z tej ciąży. A poza tym to i tak nie masz wpływu na płeć, bo dzidziuś z probówki nie był (nie mam nic do in vitro oczywiście, ale tam można płeć wybrać w 100% jak się chce). Życzę spokojnej ciąży, zdrowego dzidziusia:)

ja wiem, że ci którym też wiecznie coś nie pasuje, będą nam truć, że szkoda, że nie córki albo parka. Ale cóż.

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    a tak wogule to ja dziś po wizycie jestem morfologia i mocz ok zapomniałam zapytać o to ph moczu
    i tu mam pytanie może któraś z was sie orientuje kiedy mniej więcej moge dostać kase za to zwolnienie (od 2 do 27 paźdz) bo nie ukrywam że mamy mały kryzys finansowy i pilnie potrzebna gotówka
    Sylwia s nie masz wyników badań tam jest napisane ph sama jestem ciekawa jak z tym zusem od 24 lipca jestem na zwolnieniu i nadal czekam

sylwia85 lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kass nie mam bo ja na nfz chodze to z laboratorium od razu do gina przesyłajĄ to wiem tylko tyle jak mi coś powie albo to co wpiszą w karte ciąży

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Ja dopiero teraz mam czas żeby sie zameldować - czytam w ciagu dnia na tele ale nie pisze bo za duzo czasu schodzi - a lapka odpalam dopiero jak mała pójdzie spać. Wogole ostatnio daje mi w kość bo strasznie dużo płacze - przez sen też w nocy. i właściwie nie wiem kiedy miałam ostatnio przespana całą noc. I coraz bardziej widze że brakuje mi cierpliwości może to ciąża tak dziwnie na mnie wpływa teraz.

Witam nowe mamusie - fajnie że do nas dołączyłyście.

Ja mam tak jak w nicku wiec też nie młodzinka:) pierwsza ciąza skonczone 29 wiec tez późno. Czasem nawet głupio sie czułam jak leżałam na patologii ciązy a ze mna na sali same 20-25 latki:) Rodziłam w wawie i co mnie zaskoczyło tam wiecej mam takich w średnim wieku:)
    Mąz nie był ze mna przy porodzie ale ani ja ani on nie chcielismy. Wiedziałam że za słabe nerwy ma to a i ja lepiej sie czułam jak nie widział tego wszystkiego, krwi, zmeczenia itp... wg mnie samej to nic miłego po co faceta narażac na stres. Jestem zdania ze nie ma co namawiac ani bron boże zmuszać. Musi sam podjąc decyzje. Sa oczywiscie tacy o silnych nerwach co lubi wyzwania i ok szanuje to:) Widza ile kobieta musi przejsc w tym dniu. To też dobre doswiadczenie dla nich. Chyba nabieraja szacunku dla kobiety. Ale gdybym miała zyc ze swiadomościa że mój facet sie zmusił do tego ze wzgl. na mnie i ma miec jakas traumę to po co. Acha ja po porodzie jak zobaczyłam swoją córkę to tez pierwsze co powiedziałam - jej to na pewno moja?:) Miała czarne długie włosy a ja i mąż blond:) Az sie połozna smiała:) Ale szczerze powiem że od razu mi sie podobała.
    Pocahontas tez uważam ze moze zle interpretujesz podejscie męża. Musi miec czas zeby sie oswoić z nową sytuacją:) Dwóch synów to też wyzwanie dla tatusia:) Ale jestem pewna że jest dumny!:)
    Mój ogromnie chciał mieć pierwszego syna - nastawił sie na to a jak sie okazało że dziewczynka to tez miałam wrażenie ze zawiedziony jest. i nawet mu to wypomniałam - a jak sie urodziła to mówie Ci w jego oczach nie widziałam wcześniej takiego wzruszenia, zapatrzony i zakochany był w niej od początku. Nawet zazdrosna byłam ze na mnie tak nie patrzy jak na swoją córcie:) Jak w obrazek:) Później sam mówił że udała mu sie córka:) i że sie cieszy bardzo

Co do zusu tez z opowieści wiem że sie nie spieszą z wypłatami. Mi na szczęscie płaci pracodawca wiec mam na czas w każdym miesiącu tak jak normalną pensję. jestem na L4 od dwóch tygodni i wczoraj dostałam normalnie pieniądze. tyle samo praktycznie co pensja. Wiec mam bez stresu narazie. Ale kontroli i tak sie obawiam. Choc moja gin wpisuje 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 23:06

• czekaja Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde w in vitro mozna wybrac płeć?? to nawet o tym nie wiedziałam:)

a moze do naszej listy dodac jeszcze jedna tabelke z naszym wiekiem??:) co Wy na to??:)

ja mam 24 lata i na tyle wygladam ale czuje sie duzo dojrzalsza;) a dzieci chcialam juz miec jak ledwo skonczylam 18 lat wiec wydaje mi sie ciagle ze wcale nie tak wcześnie mi sie udalo;)

dzien dobry:)

ja juz po sniadanku. milego dnia:)

iv099vvjggrlv6wt.png

hchydqk3i4qembie.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po badaniach na nogach juz od 6.30. Zawsze w piątki jest mało ludzi w laboratorium wiec wczoraj postanowiłam iść dzisiaj na tsh. Ale pielęgniarka mnie zdziwiła bo mowie jej ze badanie na tsh a ona do mnie czy mam nadczynność ja ze nie tylko gin mi zlecił a ona ze ginekolodzy rzadko zlecają to ja do niej ze w ciąży jestem i kazał zrobić a ona ze dziwne. Ja tak na nią patrze ale nic nie powiedziałam ale zgłupiałam trochę bo wiem ze wy też tsh robicie zalecane przez gin

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska89 wrote:
    Hej dziewczyny ja po badaniach na nogach juz od 6.30. Zawsze w piątki jest mało ludzi w laboratorium wiec wczoraj postanowiłam iść dzisiaj na tsh. Ale pielęgniarka mnie zdziwiła bo mowie jej ze badanie na tsh a ona do mnie czy mam nadczynność ja ze nie tylko gin mi zlecił a ona ze ginekolodzy rzadko zlecają to ja do niej ze w ciąży jestem i kazał zrobić a ona ze dziwne. Ja tak na nią patrze ale nic nie powiedziałam ale zgłupiałam trochę bo wiem ze wy też tsh robicie zalecane przez gin
    ja nie miałam tsh robione i lekarz też mi nic takiego nie zalecił...

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • SunSun Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie,
    Justyska dziwna to ta pielęgniarka była.Wszystkie moje koleżanki mają badana.A ja badam co miesiąc i nigdy sie mnie nie pytała po co ;-)
    Ja w grudniu skończę 29 lat.Czuje sie różnie.czasem bardzo młodo np w pracy gdzie faktycznie byłam jedną z młodszych osób lub gdzie np.jak mówiłam ze wyszłam za mąż to sie dziwili czemu tak młodo / a jak mówiłam ze mam 28 lat to tylko kwitowali achaaaaaaa ;-) a czasem czuje sie bardzo staro.Jak np.młodsze kuzynki (nastki) opowiadaja mi coś typu swoje problemy z koleżankami czy chłopakiem ;-)
    Co do cery to mam jak wszystkie etapy tragedii choć od kilku dni mam nieskazitelna buzię i oby tak zostało ;-)włosy i paznokcie raczej bez zmian..
    Miłego dnia dziewczynki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:04

ex2btv738sn49jef.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyska to ta pielegniarka jakas dziwna

860isg18r6bpss11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) ja też dziś wstałam o świecie i już o 7 byłam w laboratorium żeby oddać krew i mocz do badania :) Dziewczyna z którą czekałam w poczekalni popijała glukozę i chyba nie była szczęśliwa z tego powodu.

Co do TSH to nie rozumiem zdziwienia pielęgniarki. Co prawda nie ma (przynajmniej u mnie) tego badania w karcie badań ale zawsze lekarz może zlecić coś dodatkowo i z tego co mówił mój prowadzący w ciąży warto to sprawdzić i on zleca to wszystkim swoim pacjentkom.

Udanego dnia!

Trzymajcie za mnie proszę kciuki około 14stej bo wtedy mam wizytę a kciuki zawsze pomagają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:47

Niunia86, SunSun, justwol, bella82, slodka100 lubią tę wiadomość

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Jakoś Was nadrabiam ale ciężko, wczoraj znowu cały dzień z głową w sedesie.

Jak chodzi o tycie to mi nie przybyło nic, jedynie wróciłam do wagi sprzed ciąży, bo na początku przez wymioty schudłam 2 kilo a teraz mi powróciły.

Jak chodzi o seks to ja pytałam lekarza, powiedział że można, ale jeśli ciąża przebiega bezproblemowo, czyli brak plamień, brak bólu brzucha.

Emca witamy. :) Ja pappa nie robiłam bo usg genetyczne wyszło super, więc nie widzę sensu.

Ja mam problem z nabiałem, mleko bardzo lubię ale jeszcze bardziej po nim wymiotuję. :/

Moi rodzice mają dwie wnuczki od mojego brata, rodzice mojego męża mają jedną wnuczkę, więc same dziewczynki. :) Ciekawe co będzie u nas, może pierwszy chłopak? :)

Mój mąż przy porodzie nie będzie, bo ani on ani ja tego nie chcemy.

moonia81 witamy. Ty to masz dopiero gromadkę. :)

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja :)

18 tydzień, 5 miesiąc.. Jak to pięknie brzmi. Jeszcze 2 tyg i półmetek :)

Też się trochę dziwie,że pielęgniarka tak zareagowała bo jak ja chodze na badanie TSH to pani zawsze mówi,ze coraz więcej dziewczyn ma problemy z tarczycą i nie ma dnia,żeby ktoś nie robił TSH. Nawet mój pierwszy i drugi ginekolog pierwsze co kazali zrobić to TSH...

Życzę przyjemnego dnia. Oczywiście trzymam kciuki za Wasze wizyty i Maleństwa. U mnie słoneczko więc musi być dobrze:)

A tak rozpoczynam mój 5 miesiąc :D

2ll2c75.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2014, 09:55

Krokodylica, Scarlett2014, kasss, noa8, SunSun, madziutek 23, Justyska89, jasmin, bella82, slodka100, Rubi, gosiaczek31 lubią tę wiadomość

iv09cbxm68yuj78z.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana. Ja właśnie wyprawiłam dwie córki do szkoły,najstarsza ma dziś wolne a najmłodsza strasznie marudna bo od kilku dni gorączkuje. Ja to nie miałam w tej ciąży badań żadnych robionych. We wtorek miałam pierwsze spotkanie z położną i tam pierwszy raz badała mi mocz i próbowała pobrać mi krew,ale udało jej się tylko jedną próbkę pobrać bo moje żyły nie chciały oddać krwi hehe. Muszę iść jeszcze raz no i położna założyła mi kartę ciąży. Trzymam kciuki za wizyty

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry:-) ja dzis po nieprzespanej nocy. Mloda zlapala katar i meczylo ja cala noc. A nie chce dawac sobie pryskac wody do noska. Maruda mala widze ze dzis bedzie ciezki dzien. To prawda ze tsh nie jest obowiazkowe w ciazy wiec to dobra wola lekarza czy zleci. Ja mialam zlecane ale u mnie sa wskazania do kontrolowania kilka razy w roku ze wzgl. Na niedoczynnosc w okresie dojrzewania i obciazenie genetyczne moja mama miala guzy i usunieta tarczyce. Milego dnia kobietki

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamuśki ja jeszcze wstyd się przyznać w łóżku ale już się zbieram;-) Scarlet trzymam kciuki;-) Justyska nie powinno dziwić to pielęgniarki ludzie ba różne choroby się badają oba ma pobrać krew a nie komentować
    Sylwia ja też chodzę na NFZ i mam wszystkie badania zawsze przy sobie polizna wpisuje w kartę ciąży i odrazy oddaje. A może zamiast wieku do tabelki wpisać nasze imię albo imię i wiek w jednej?

gann3e3k1ojenyv4.png
  • Memory Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki.Znów mnie wylądowała i miałam problemy z zalogowanie.A to login zły a to hasło ale już jestem.
    Widzę że schodzili na fajne tematy :)
    Spróbuję odpowiedzieć na to co pamiętam.
    Wiec jeśli chodzi o wiek to należę do tych młodszych czyli 25 lat mam,dużo ludzi nie wierzy ze mam tyle bo niby wyglądam młodziej.Ostatnio koleżanka urodziła synka i mój mąż mówi ze bardzo się zmieniła i odmlodniala.No tak dziecko odmładza tylko co jeśli mnie odmlodzi tak ze będę wyglądała na 16/17 lat?
    Jeśli chodzi o badania hormonów to nigdy nie miałam badanych a w ciąży to już w ogóle tego tu nie robia.
    Mój mąż był przy porodzie córki.Od początku chciał być a ja nie chciałam właśnie żeby później nie miał jakiejś traumy ale w sumie dużo mi pomógł.Teraz jeszcze o tym nie rozmawialiśmy i pewnie długo nie będziemy rozmawiać bo stres w nas siedzi i jakoś nie możemy się przekonać do tego ze będzie dobrze,że ten maluszek juz z nami zostanie.
    Ja to nawet boje się zaglądać na strony z artykułami niemowlecymi i cokolwiek wybierać.Zapewne wszystko kupimy na ostatnią chwilę mimo że korci żeby już kupić.
    Moonia81 fajna masz gromadke,mój szwagier tez ma tylko samych chłopaków hehe;)Tez mieszkam w UK.

Ja usg polowkowe mam za 2 tyg,już się nie mogę doczekać.A dziś zaczynam 19tc.

Witam resztę nowych koleżanek ale nie spamietam Was;)

• Memory Koleżanka

Wysłany: 3 października 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania kto mieszka w brzuszku.Dużo zdrówka dla naszych forumowy synkow i córeczkę :*

• kasss Autorytet

Wysłany: 3 października 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Memory a mogę zapytać co się stalo?moze już mówiłaś ale nie pamietam Jesli nie chcesz to nie odpowiadaj

gann3e3k1ojenyv4.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ