X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Pocahontas Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasss wrote:
    Picahontas na pewno nie jest zawiedziony przecierz to nie jest najważniejsze mój maz wcześniej tez bardziej pytał dzwonił teraz tez pyta ale mniej pogadaj z nim ale myślę ze na pewno nie jest zawiedziony. :-)

no podniosłyście mnie WSZYSTKIE na duchu, w sumie, może teraz mniej pyta, bo jestem świeżo po wizycie i wie, że wszystko dobrze...

ja zawsze ciężko znosiłam bóle głowy i bardzo przeraziło mnie to, że w ciąży zaczęły się często, chyba nie było dnia, żeby mnie głowa chociaż przez kilka chwil nie bolała. Migren na szczęście nie miałam jeszcze.

relgj44jmw4925t7.png
  • moonia81 Koleżanka

Wysłany: 2 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocahontas ja myślę że on sobie nawet nie zdaje sprawy że zwraca się inaczej do ciebie. Ja też już od jakiegoś czasu czuję maluszka. Ja wiadomo chciałabym bardzo synka,ale jak będzie kolejna córeczka to będzie tak samo kochana,ale najgorzej że wszyscy liczą że to będzie chłopiec nawet moje córeczki chcą braciszka i później te głupie texty.... eh jak by to ode mnie zależało. Ja nawet nie chciałam mówić o ciąży rodzinie bo wiedziałam jak będą reagować. A teraz tylko słyszę że wkońcu mógłby być syn

3i498iikv1ryry89.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonia witaj!

Bella super że czujesz ruchy :)

A ja sobie leżę i głowa mnie nadal boli ale nie jakoś mocno więc nic nie biorę. Tylko sobie leżę :)

Pocahontas spróbuj najpierw porozmawiać z mężem. Z doświadczenia wiem że mężczyźni czasami reagują dziwnie. Mój mąż obecnie np. uważa mnie najpewniej za histeryczkę bo jutro idę do lekarza :) ogółem mieliśmy lepsze i gorsze momenty ale na pewno mój mąż do wielu kwestii podchodzi inaczej niż ja co nie oznacza że nie martwi się o mnie i Juniora.

bella82 lubi tę wiadomość

• jasmin Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nową koleżankę :)
    Bella kochana jesteśmy rówieśniczki :) Ja też mam 32 lata.
    Reszta to widzę młodziutkie mamuśki ;)

Emartea, bella82 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje ci , miejmy nadzieje ze juz bezpowrotnie bol minie.. ;-)

Dorka zapewne bedziesz dzisiaj w nocy na forum i przeczytasz ze nie zmienilam ci daty wizyty bo bylam na tel jutro to zrobie ;-)

Dorka1979 lubi tę wiadomość

20.03.2015r 3600g 55cm szczęścia :)
  • noa8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmin i bella a wy ze niby nie mlode jestescie?? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 20:53

• Emartea Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jasmin wrote:
    Witam nową koleżankę :)
    Bella kochana jesteśmy rówieśniczki :) Ja też mam 32 lata.
    Reszta to widzę młodziutkie mamuśki ;)

Mnie też bliżej do was niż do tych młodziutkich mamusiek. Ja mam 31.

jasmin lubi tę wiadomość

4e3f84b95f.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Wspolczuje ci , miejmy nadzieje ze juz bezpowrotnie bol minie.. ;-)

Dorka zapewne bedziesz dzisiaj w nocy na forum i przeczytasz ze nie zmienilam ci daty wizyty bo bylam na tel jutro to zrobie ;-)
    Noa ja zmieniłam Dorce ta datę bo na laptopie byłam akurat ale dorka na pewno przez noc nadrobi;-)

noa8, Dorka1979 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • jasmin Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Ja tam lubię swój wiek i dobrze mi z tym.

bella82, noa8 lubią tę wiadomość

relg2n0abn31771x.png
  • Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 30stke takze do najmlodszych tez sie nie zaliczam

860isg18r6bpss11.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:
    Witaj nowa chyba najbardziej doswiadczona mamo ;-)
    Maz ma babiniec w domu ;-) moze tym razem przeznaczony wam jest synek ;-)

Sylwia85 wcale nie pomyslalam o Tobie ze jestes wyrodna, rozbawilas mnie ;-) wydaje mi sie ze innym tez czasami towarzysza takie odczucia...

noa ja ogólnie uwielbiam dzieci ale noworodki nie oszukujmy sie są brzydkie wymęczone umazane w tej mazi a jak jeszcze po cesarce to w miare a po naturalnym wyglądają gorzej ale przecież nikt świeżo upieczonej mamusi nie powie "ale brzydkie dziecko" sama bym komuś takiemu zakopała w tyłek
    dziecko staje się ładne jak nabierze troszkę ciałka czyli mniej więcej ok 3 miesiąca (to tak jak te noworodki 3 miesięczne co w filmach zawsze pokazują ) zawsze mi sie śmiać chce jak pokazują w filmnie "noworodka" a jak naprawdę mi przynieśli to nie wiedziałam jak sie do małej dotknąć takie to maleństwo a ważyła 3760 a jak na drugi dzień przywieźli kobitke z dzieckiem 2 coś miało to stwierdziłam że moja to duza

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emartea wrote:
    Mnie też bliżej do was niż do tych młodziutkich mamusiek. Ja mam 31.

A ja w lipcu jakieś 2 tygodnie po zobaczeniu na teście ciążowym dwóch kresek skończyłam 29 lat... przed zrobieniem testu miałam w planach wlać w siebie morze alkoholu z okazji tych moich ostatnich 20stych urodzin :) ale nie żałuję że musiałam odłożyć te plany :)

SunSun lubi tę wiadomość

• bella82 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

starsze niz Wy ;- moj maz jest 4lata mlodszy ode mnie wiec czuje sie mlodziutko ;-) i podobno nie wygladam na swoj wiek :-)
    mamuski ja uciekam, cos sie senna zrobilam
    kolorowych snow :-*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 21:02

Pocahontas lubi tę wiadomość

• kasss Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam ze ja wcale nie czuje się na mloda mamusie moze dla tego ze jesteśmy razem 8 lat i myślałam ze dzidziusie będą wcześniej ale najważniejsze ze juz będzie choć to jedno maleństwo
    Ps wszystkie jesteśmy mlode;-)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • sylwia85 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogule to ja dziś po wizycie jestem morfologia i mocz ok zapomniałam zapytać o to ph moczu

serduszka posłuchałam macica na wysokości pępka dostałam skierowanie na usg na nfz na 24 paźdz

no i l4 tylko wpisała mi z 1 a jak zapytałam pani doktor czego leżące to ona że a jakie? to już sie nic nie odzywałam wypisała do 27

i tu mam pytanie może któraś z was sie orientuje kiedy mniej więcej moge dostać kase za to zwolnienie (od 2 do 27 paźdz) bo nie ukrywam że mamy mały kryzys finansowy i pilnie potrzebna gotówka

http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=25692612

w4sqlhb88iua1y7r.png
  • Emartea Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noa8 wrote:

Pewnie, że są młode. Tylko, że trochę starsze od tych młodszych ;-)
    Ja tam się czuję na kilka lat młodszą niż jestem. A wyglądam jeszcze młodziej (podobno). Chyba coś w tym jest bo wszyscy zawsze się dziwią jak się dowiadują ile mam naprawdę.

4e3f84b95f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia85 wrote:
    i tu mam pytanie może któraś z was sie orientuje kiedy mniej więcej moge dostać kase za to zwolnienie (od 2 do 27 paźdz) bo nie ukrywam że mamy mały kryzys finansowy i pilnie potrzebna gotówka

Jesli placi firma to w dniu wyplaty za październik. Jesli zus to do 30 dni ( chyba roboczych) od dnia otrzymania dokumentów. Teoretycznie domumenty powinny trafic do zusu w ciazu 7 dni.
    W praktyce z tego co wiem to zus jakoś mocno się nie spieszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 21:16

sylwia85 lubi tę wiadomość

• noa8 Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia w takim razie wizytujemy razem 24 pazdziernika... ;-)

sylwia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to chyba czuje sie po prostu na swój wiek i uważam ze to chyba najlepsze lata w calym moim zyciu :) w przeszłości bawiłam sie wybornie ale ani nie żałuję niczego ani nie chciałabym sie cofnąć parę lat wstecz :) jakoś tak mi dobrze z tym jak teraz wygląda moje zycie choć wiadomo że mam gorsze i lepsze okresy. Ale choć czasami śmieje się że powinnam urodzić dziecko 5 lat temu bo qtedy mniej bym schizowała a innym razem twierdzę ze rozsadniej byłoby poczekać jeszcze z rok to tak naprawdę myślę że to najlepszy moment i ciesze się ze tak wyszło :)

Czy dzis wizyty nie miala miec Blanka?

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 2 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella, jaśmin ja z tego samego rocznika :) więc jest nas 3 :)

dziewczyny gratuluje wizyt i dobrych wieści!

monia, ale fajnie.. ja zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, ale warunki i finansowe i domowe są niewystarczalne..a tyle kobiet w domu - mój tata tez tak miał i wcale nie narzekał, a i mama miała pomoc :) jestem za!

aa i przy porodzie mąż stal/ siedział na wysokości głowy..zresztą położne nawet go tam nie dopuszczały.. był świadkiem wielu rzeczy, niekoniecznie przyjemnych, ale po porodzie powiedział, że nie wyobraża sobie, aby tam go nie było.. i jeszcze chciałam dodać, że to był jeden jedyny raz gdy widziałam, jak mój mąż płakał (gdy zobaczył małego na brzuchu)..

co do momentu na dziecko - wg mnie nigdy nie ma odpowiedniego..zawsze coś jest "na rzeczy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2014, 21:19

jasmin, Pocahontas, noa8, bella82, MamaAdasia lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ