Marcowe Mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJakie wy macie już ładne brzuszki
zazdroszczę wam kopniakow
smutno mi jakoś to czytać wiem ze mam jeszcze czas ale chciałabym juz dzisiaj nawet pogadałam sobie trochę do dzidziusia ze może dało by znać o sobie coś a nie siedzi tam i nic. Ale nic nie dała ta rozmowa ani drgnelo.
-
Ja juz po wizycie u Endo na ust wszystko ok tsh 2;-) Marta M fajny brzuszek i super wyglądasz kaczamila też juz spory brzusio;-) gratuluje udanych zakppow ja nastawilam się ze koło Endo jest lidl a tam Tesco ale na szczęście obok była biedronka i kupiłam komplet body ten co Bella zielone i niebieskie body tych z Puchatkiem juz nie było w małych rozmiarach kupiłam też ręcznik z kapturkiem;-)
jasmin, bella82 lubią tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny świetne brzuszki
Ja dzisiaj od szwagra usłyszałam,że mam już "fajną piłkę"
Też podjechałam do biedronki ibkupiłam dwa komplety body i jeden ręcznik dla MalejTe body to już raczej na zimę bedzie miala bo najmniejsze byly w rozmiarze 68.
Ja dzisiaj od rana źle sie czuje. Z boku mnie boli, brzuch też pobolewa i jajniki strasznie,az paracetamol musiałam wziąc. Teraz żołądek zaczął dokuczac
Kłade sie zaraz do łóżka-może Mala się odezwie:)
Miłego wieczorku życze -
A mi dzisiaj Endo powiedziała ze przytyłam 7 kg w przeciągu 2mc ale coś mi się nie wydaje ostatnio miesiąc temu mówiła ze 4 a na drugi dzień u gina okazało się ze niecałe 1kg to muszę zaczekać do środy w domu się nie ważę i mówiła też ze po lekach na niedoczynność się nie tyje
MamaAdasia lubi tę wiadomość
[/url]
-
a ja po wizycie.. moje dziecię waży już 230g! kawał człowieka.. ma już 15cm, wszystkie parametry wskazują na 18t3d i jest żywotne, jak to określił lekarz, wiec mówi, ze na pewno czuję ruchy - faktycznie.. na hemoroidy dostałam czopki i maść..a i powiedział, że mam "wyciszać" typowe ćwiczenia na rzecz tylko ciążowych.. zrobił usg dopochowoo, aby zbadać szyjkę i całe szczęscie mimo twardnienia brzucha szyjka ładna, długa.. same dobre wieści..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 19:41
Scarlett2014, jasmin, SunSun, bella82, Niunia86, kasss, Madzik82, Emca, Dorka1979, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczynki ja jutro wybieram się do biedronki mam nadzieje że załapie się i kupię parę ubranek dla dzidziusia bo w lidlu nie było już nic jak poszłam jutro popołudniu mam wizytę u ginekologa mam nadzieje że wszystko będzie w porządku
niunia mam nadzieje że ból brzucha szybko minie i poczujesz się lepiejNiunia86, slodka100 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle macie fajne brzuszki
i fajne body. Mój brzuch dziś się schował i coraz częściej dochodzę do wniosku że przy luźnym stylu ubioru który preferuje do pracy cały czas mogłabym ukrywać ciążę
a że takie piękne body będą nie wiedziałam - może jutro znajdę jeszcze w Biedronce te z króla lwa
Ja nadal czuje się doskonale. W weekend zmniejszyłam dawkę Duphastonu a nawet przełamałam się w kwestii przytulanek z mężem i jest super. Mam mnóstwo pracy ale i mnóstwo energii. I marze zeby ten stan jak najdłużej sie utrzymał
A poza tym to narobiłyście mi ochotę na zapiekanke makaranową z mięsemale chwilowo energia kończy mi się po wyjściu z pracy i dziś znowu pojechaliśmy zjeść Burgery na Kazimierzu
wiem że muszę wrócić do gotowania ale nigdy za tym nie przepadałam. Jutro pewnie nic z tego bo dziś nie udało mi sie iść do przyjaciółki i chcę to nadrobicy jutro
bella82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykonwalianka super że na wizycie wszystko ok że dzidzia zdrowa duża i ruchliwa ja też mam straszny problem z hemorojdami które mi wyszły a wizyta w toalecie to koszmar jutro u gina zapytam o coś na hemorojdy i zaparcia była bym ci wdzięczna jak byś mi napisała nazwe leków na hemorojdy jakie przepisał ci twój ginekolog
konwalianka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunia a bierzesz magnez? Ja od kiedy biorę to właściwie nie czuję bólów brzucha.
Pocahontas Ty pytałaś o wózki dla bliźniaków. Moim znajomi mieli dwa obok siebie i narzekali że czasami jest za wąskie. Inni, rodzice trojaczków, mieli jeden za drugim i narzekali że ciężko się prowadzi więc nie wiem co Ci poradzić. Jedni i drudzy twierdzili zgodnie że ceny są tak duże że warto poszukać czegoś używanego.Pocahontas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ewka1990 wrote:konwalianka super że na wizycie wszystko ok że dzidzia zdrowa duża i ruchliwa ja też mam straszny problem z hemorojdami które mi wyszły a wizyta w toalecie to koszmar jutro u gina zapytam o coś na hemorojdy i zaparcia była bym ci wdzięczna jak byś mi napisała nazwe leków na hemorojdy jakie przepisał ci twój ginekolog
nie ma problemu, to leki bez recepty i tak:
PROSTERISAN 1x czopek przez 14dni
i krem o tej samej nazwie 2x dziennie - też 14 dni..
i taką kurację, gdy się pojawią..mówi, że po nich trochę spokoju powinno być i jeśli znowu się pojawią, to znowu kurację rozpocząć
jeśli hemoroidy by krwawiły to kazał włączyć PROCTOGLYRENOL - czopki 1x dziennie - ale to tak doraźnie, bo mocniejszy lek -
nick nieaktualny
-
Scarlett2014 wrote:Ale macie fajne brzuszki
i fajne body. Mój brzuch dziś się schował i coraz częściej dochodzę do wniosku że przy luźnym stylu ubioru który preferuje do pracy cały czas mogłabym ukrywać ciążę
a że takie piękne body będą nie wiedziałam - może jutro znajdę jeszcze w Biedronce te z króla lwa :)Ja nadal czuje się doskonale. W weekend zmniejszyłam dawkę Duphastonu a nawet przełamałam się w kwestii przytulanek z mężem i jest super. Mam mnóstwo pracy ale i mnóstwo energii. I marze zeby ten stan jak najdłużej sie utrzymał
A poza tym to narobiłyście mi ochotę na zapiekanke makaranową z mięsemale chwilowo energia kończy mi się po wyjściu z pracy i dziś znowu pojechaliśmy zjeść Burgery na Kazimierzu
wiem że muszę wrócić do gotowania ale nigdy za tym nie przepadałam. Jutro pewnie nic z tego bo dziś nie udało mi sie iść do przyjaciółki i chcę to nadrobicy jutro
ja wlasnie dzis wzielam juz tylko jedna tabletke, a w srode mam wziac ostatnia. na przytulanki sie nie zdecydowalam, maz tez sie boi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:33
-
nick nieaktualnyBella ja napisałam o tych przytulankach właśnie dlatego że może komuś pomoże przełamać to wątpliwości. Mi mimo iż miałam zgodę od lekarza było trudno - w sumie sama nie wiem dlaczego. Normalnie funkcjonowałam niemal w każdym aspekcie a tu się bałam. Ogółem było jednak lepiej niż się spodziewałam i prawie w ogóle nie myślałam o strachu.
A najlepsze jest to że po sie rozpłakałam - ja która prawie nigdy nie płaczęprzez moment poczułam się po prostu bezgranicznie szczęśliwa. Swoją drogą to nie płakałam nawet na własnym ślubie więc coś musi być na rzeczy z tymi hormonami ciążowymi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:49
bella82, czekaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiunia jak zawsze co lekarz to opinia. Mój twierdzi że docelowo mogę/powinnam brać nawet 6 tabletek na dobę. Obecnie biorę 3/4.
Nie marw siey na zapas - będzie dobrze
Swoją drogą to Niunia czy Ty zmieniłaś suwaczek? Zawsze byłyśmy na tym samym etapie -
Scarlett2014 wrote:Bella ja napisałam o tych przytulankach właśnie dlatego że może komuś pomoże przełamać to wątpliwości. Mi mimo iż miałam zgodę od lekarza było trudno - w sumie sama nie wiem dlaczego. Normalnie funkcjonowałam niemal w każdym aspekcie a tu się bałam. Ogółem było jednak lepiej niż się spodziewałam i prawie w ogóle nie myślałam o strachu.
A najlepsze jest to że po siey rozpłakałam - ja która prawie nigdy nie płaczęprzez moment poczułam się po prostuy bezgranicznie szczęśliwa. Swoją drogą to nie płakałam nawet na własnym ślubie więc coś musi być na rzeczy z tymi hormonami ciążowymi
nam w sumie lekarz powzwolil ale nie do konca, pozniej powiedzial, ze musimy bardzo uwazac i ogolnie nie byl jakos mega za, wiec oboje postanowilismy jeszcze poczekac... mi juz strasznie brakuje bliskoscie z mezem, ale oboje zdecydowalismy, ze Maly jest najwazniejszy. -
Tak Scarlet, zmieniłam suwaczek,bo przeglądałam dzisiaj zdjęcia i opisy z wizyt i na 5 wizyt 3 mówią,że ten jest odpowiedni
I nawet się cieszę bo lubię być do przodu
Mam nadzieję, że za tydz na wizycie nie wyjdzie inaczej. W końcu ostatnią @ miałam 3 czerwca więc się zgadza