X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Marcowe Mamusie 2015
Odpowiedz

Marcowe Mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wy macie już ładne brzuszki :) zazdroszczę wam kopniakow :( smutno mi jakoś to czytać wiem ze mam jeszcze czas ale chciałabym juz dzisiaj nawet pogadałam sobie trochę do dzidziusia ze może dało by znać o sobie coś a nie siedzi tam i nic. Ale nic nie dała ta rozmowa ani drgnelo.

• Pocahontas Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzik, no szok, ale, że miała tupet zapytać:) w sumie jeśli to nie było z wścibskości to może i dobrze, że zapytała czy wszystko dobrze...

a ja jutro pobudka i do laboratorium

Madzik82 lubi tę wiadomość

relgj44jmw4925t7.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie u Endo na ust wszystko ok tsh 2;-) Marta M fajny brzuszek i super wyglądasz kaczamila też juz spory brzusio;-) gratuluje udanych zakppow ja nastawilam się ze koło Endo jest lidl a tam Tesco ale na szczęście obok była biedronka i kupiłam komplet body ten co Bella zielone i niebieskie body tych z Puchatkiem juz nie było w małych rozmiarach kupiłam też ręcznik z kapturkiem;-)

jasmin, bella82 lubią tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świetne brzuszki :) Ja dzisiaj od szwagra usłyszałam,że mam już "fajną piłkę" :)

Też podjechałam do biedronki ibkupiłam dwa komplety body i jeden ręcznik dla Malej :) Te body to już raczej na zimę bedzie miala bo najmniejsze byly w rozmiarze 68.

Ja dzisiaj od rana źle sie czuje. Z boku mnie boli, brzuch też pobolewa i jajniki strasznie,az paracetamol musiałam wziąc. Teraz żołądek zaczął dokuczac :(

Kłade sie zaraz do łóżka-może Mala się odezwie:)

Miłego wieczorku życze :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dzisiaj Endo powiedziała ze przytyłam 7 kg w przeciągu 2mc ale coś mi się nie wydaje ostatnio miesiąc temu mówiła ze 4 a na drugi dzień u gina okazało się ze niecałe 1kg to muszę zaczekać do środy w domu się nie ważę i mówiła też ze po lekach na niedoczynność się nie tyje

MamaAdasia lubi tę wiadomość

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po wizycie.. moje dziecię waży już 230g! kawał człowieka.. ma już 15cm, wszystkie parametry wskazują na 18t3d i jest żywotne, jak to określił lekarz, wiec mówi, ze na pewno czuję ruchy - faktycznie.. na hemoroidy dostałam czopki i maść..a i powiedział, że mam "wyciszać" typowe ćwiczenia na rzecz tylko ciążowych.. zrobił usg dopochowoo, aby zbadać szyjkę i całe szczęscie mimo twardnienia brzucha szyjka ładna, długa.. same dobre wieści..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 19:41

Scarlett2014, jasmin, SunSun, bella82, Niunia86, kasss, Madzik82, Emca, Dorka1979, slodka100, Emily83 lubią tę wiadomość

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja jutro wybieram się do biedronki mam nadzieje że załapie się i kupię parę ubranek dla dzidziusia bo w lidlu nie było już nic jak poszłam jutro popołudniu mam wizytę u ginekologa mam nadzieje że wszystko będzie w porządku
    niunia mam nadzieje że ból brzucha szybko minie i poczujesz się lepiej

Niunia86, slodka100 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajne brzuszki :) i fajne body. Mój brzuch dziś się schował i coraz częściej dochodzę do wniosku że przy luźnym stylu ubioru który preferuje do pracy cały czas mogłabym ukrywać ciążę :) a że takie piękne body będą nie wiedziałam - może jutro znajdę jeszcze w Biedronce te z króla lwa :)

Ja nadal czuje się doskonale. W weekend zmniejszyłam dawkę Duphastonu a nawet przełamałam się w kwestii przytulanek z mężem i jest super. Mam mnóstwo pracy ale i mnóstwo energii. I marze zeby ten stan jak najdłużej sie utrzymał :)

A poza tym to narobiłyście mi ochotę na zapiekanke makaranową z mięsem :) ale chwilowo energia kończy mi się po wyjściu z pracy i dziś znowu pojechaliśmy zjeść Burgery na Kazimierzu :/ wiem że muszę wrócić do gotowania ale nigdy za tym nie przepadałam. Jutro pewnie nic z tego bo dziś nie udało mi sie iść do przyjaciółki i chcę to nadrobicy jutro :)

bella82 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka super że na wizycie wszystko ok że dzidzia zdrowa duża i ruchliwa ja też mam straszny problem z hemorojdami które mi wyszły a wizyta w toalecie to koszmar jutro u gina zapytam o coś na hemorojdy i zaparcia była bym ci wdzięczna jak byś mi napisała nazwe leków na hemorojdy jakie przepisał ci twój ginekolog

konwalianka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia a bierzesz magnez? Ja od kiedy biorę to właściwie nie czuję bólów brzucha.

Pocahontas Ty pytałaś o wózki dla bliźniaków. Moim znajomi mieli dwa obok siebie i narzekali że czasami jest za wąskie. Inni, rodzice trojaczków, mieli jeden za drugim i narzekali że ciężko się prowadzi więc nie wiem co Ci poradzić. Jedni i drudzy twierdzili zgodnie że ceny są tak duże że warto poszukać czegoś używanego.

Pocahontas lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konwalianka super! Mój lekarz ostatnio też robi mi głównie usg dopochwowe - twierdzi że tak łatwiej sprawdzić mu dokładniej łożysko i szyjkę.

• konwalianka Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewka1990 wrote:
    konwalianka super że na wizycie wszystko ok że dzidzia zdrowa duża i ruchliwa ja też mam straszny problem z hemorojdami które mi wyszły a wizyta w toalecie to koszmar jutro u gina zapytam o coś na hemorojdy i zaparcia była bym ci wdzięczna jak byś mi napisała nazwe leków na hemorojdy jakie przepisał ci twój ginekolog

nie ma problemu, to leki bez recepty i tak:
    PROSTERISAN 1x czopek przez 14dni
    i krem o tej samej nazwie 2x dziennie - też 14 dni..

i taką kurację, gdy się pojawią..mówi, że po nich trochę spokoju powinno być i jeśli znowu się pojawią, to znowu kurację rozpocząć

jeśli hemoroidy by krwawiły to kazał włączyć PROCTOGLYRENOL - czopki 1x dziennie - ale to tak doraźnie, bo mocniejszy lek

Nasz Tymuś

17u99vvjrkw5nnt9.png
    PL

Gang 18+

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    konwalianka dziękuje ci bardzo spisze sobie nazwę tych czopków i maści i na pewno kupie

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Ale macie fajne brzuszki :) i fajne body. Mój brzuch dziś się schował i coraz częściej dochodzę do wniosku że przy luźnym stylu ubioru który preferuje do pracy cały czas mogłabym ukrywać ciążę :) a że takie piękne body będą nie wiedziałam - może jutro znajdę jeszcze w Biedronce te z króla lwa :)Ja nadal czuje się doskonale. W weekend zmniejszyłam dawkę Duphastonu a nawet przełamałam się w kwestii przytulanek z mężem i jest super. Mam mnóstwo pracy ale i mnóstwo energii. I marze zeby ten stan jak najdłużej sie utrzymał :)

A poza tym to narobiłyście mi ochotę na zapiekanke makaranową z mięsem :) ale chwilowo energia kończy mi się po wyjściu z pracy i dziś znowu pojechaliśmy zjeść Burgery na Kazimierzu :/ wiem że muszę wrócić do gotowania ale nigdy za tym nie przepadałam. Jutro pewnie nic z tego bo dziś nie udało mi sie iść do przyjaciółki i chcę to nadrobicy jutro :)

ja wlasnie dzis wzielam juz tylko jedna tabletke, a w srode mam wziac ostatnia. na przytulanki sie nie zdecydowalam, maz tez sie boi :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:33

• Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlet magnezu samego nie biorę. Jest w witaminach, które łykam i tyle. Za tydz wizyta u gina to zapytam czy mam brać coś jeszcze. Mam nadzieję, że z Małą wszystko dobrze :)

iv09cbxm68yuj78z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja napisałam o tych przytulankach właśnie dlatego że może komuś pomoże przełamać to wątpliwości. Mi mimo iż miałam zgodę od lekarza było trudno - w sumie sama nie wiem dlaczego. Normalnie funkcjonowałam niemal w każdym aspekcie a tu się bałam. Ogółem było jednak lepiej niż się spodziewałam i prawie w ogóle nie myślałam o strachu.

A najlepsze jest to że po sie rozpłakałam - ja która prawie nigdy nie płaczę :) przez moment poczułam się po prostu bezgranicznie szczęśliwa. Swoją drogą to nie płakałam nawet na własnym ślubie więc coś musi być na rzeczy z tymi hormonami ciążowymi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 20:49

bella82, czekaja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia jak zawsze co lekarz to opinia. Mój twierdzi że docelowo mogę/powinnam brać nawet 6 tabletek na dobę. Obecnie biorę 3/4.

Nie marw siey na zapas - będzie dobrze :)

Swoją drogą to Niunia czy Ty zmieniłaś suwaczek? Zawsze byłyśmy na tym samym etapie :)

• bella82 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scarlett2014 wrote:
    Bella ja napisałam o tych przytulankach właśnie dlatego że może komuś pomoże przełamać to wątpliwości. Mi mimo iż miałam zgodę od lekarza było trudno - w sumie sama nie wiem dlaczego. Normalnie funkcjonowałam niemal w każdym aspekcie a tu się bałam. Ogółem było jednak lepiej niż się spodziewałam i prawie w ogóle nie myślałam o strachu.

A najlepsze jest to że po siey rozpłakałam - ja która prawie nigdy nie płaczę :) przez moment poczułam się po prostuy bezgranicznie szczęśliwa. Swoją drogą to nie płakałam nawet na własnym ślubie więc coś musi być na rzeczy z tymi hormonami ciążowymi :)

nam w sumie lekarz powzwolil ale nie do konca, pozniej powiedzial, ze musimy bardzo uwazac i ogolnie nie byl jakos mega za, wiec oboje postanowilismy jeszcze poczekac... mi juz strasznie brakuje bliskoscie z mezem, ale oboje zdecydowalismy, ze Maly jest najwazniejszy.

• Anastacia33 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kass tez myslalam ze prxy niedoczynnosci biorac leki nic nie przytyje a przytylam 6 kg

860isg18r6bpss11.png
  • Niunia86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Scarlet, zmieniłam suwaczek,bo przeglądałam dzisiaj zdjęcia i opisy z wizyt i na 5 wizyt 3 mówią,że ten jest odpowiedni :) I nawet się cieszę bo lubię być do przodu :)

Mam nadzieję, że za tydz na wizycie nie wyjdzie inaczej. W końcu ostatnią @ miałam 3 czerwca więc się zgadza :)

iv09cbxm68yuj78z.png
‹‹ 443 444 445 446 447 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ